-
Ας είχε και 17 - 18, δεν θα είχε αντίπαλο με τις τωρινές τιμές.
Βάλε και την οικονομία καυσίμου... -
@dublin said in Dacia Spring:
"Η ελληνική αντιπροσωπεία της Dacia ανακοίνωσε τις τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού μίνι SUV Spring, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά με τον ισχυρότερο κινητήρα και σε δύο επίπεδα εξοπλισμού. Οι τιμές για την έκδοση 65 Extreme ξεκινούν από τις 21.188 ευρώ, ενώ για το Extreme Plus το κόστος είναι από 22.704 ευρώ (μαζί με την κρατική επιδότηση). Χωρίς το κρατικό όφελος οι τιμές διαμορφώνονται στις 27.950 και 29.950 ευρώ αντίστοιχα."
Πάρτε γρήγορα, γιατί έρχεται και καινούργιο μοντέλο σε 1-2 το πολύ χρόνια.. αυτό είναι και πιο ρετρό με το εσωτερικό Clio 1999.
κουβάς με μπαταρίες
-
@yem said in Dacia Spring:
Αυτό δεν είχε κανένα 15αρι πριν κάνα χρόνο στο εξωτερικό?
Το spring και το Zoe δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα χαντακωσαν εδώ
Στην Ιταλία 12-13.000 (με τις επιδοτήσεις)και 23.000 προ επιδοτήσεων.
Εδώ 29.000 προ επιδοτήσεων, 21.000 με τις επιδοτήσεις...
-
Πώς γίνεται τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Και Ελλάδα κομμένα δεν είναι τέλη ταξινόμησης και τα τοιαύτα;
Πολύ περίεργο, και απογοητευτικό..
Με 13.000 μια χαρά αυτοκινητάκι πόλης και γύρω γύρω είναι.. αλλά από 22;;;
-
Κρίνοντας απο τις αδιανόητες αυξήσεις που έκανε περσι η Dacia στην χώρα μας νομίζω πως προσχώρησε πλήρως στο δόγμα καλύτερα X/2 πωλήσεις παρά Χ πωλήσεις με το ίδιο ακριβώς κέρδος.
Επειδή βλέπω και αρκετά Leasing , μάλλον αντιγράφει την Peugeot , οπότε σπουτζαμ τους οι λιανικές πωλήσεις.
-
Το ίδιο και στα sandero
14-16500 στην Ευρώπη κοντά στα 18-19Κ σε εμας
-
Και να μιλάγαμε για καμιά σοβαρή μάρκα?
-
Σταμάτα ρε να γελάς όλη μέρα.
Χαχα
-
Εντωμεταξύ έχει μια έκδοση τοπ με ανεκτή επιτάχυνση στα 13'' και όχι τραγικά αργή στα 19'' που έχουν οι υπόλοιπες.
Με 200+ χιλιόμετρα αυτονομία συν τον παραπάνω εξοπλισμό για 17,300 που στοιχίζει στη Γαλλία αυτή η έκδοση θα το σκεφτόμουνα σοβαρά, όμως η τιμή εδώ είναι καταδικαστική.
Απλά απαράδεκτοι οι άνθρωποι.
-
Σε όλα τα Dacia το ίδιο. Την θάβουν την εταιρία
-
Eίναι τα 13 δευτερόλεπτα "ανεκτή επιτάχυνση"; Σε ποιά δεκαετία; Γιατί μετά το '80 αυτά τα λέγαμε "τάφους" και "χρέπια". Αστείες καταστάσεις, πάμε πίσω ολοταχώς, και η τιμή ακόμα πιο αστεία.
-
@diego1960 said in Dacia Spring:
Eίναι τα 13 δευτερόλεπτα "ανεκτή επιτάχυνση"; Σε ποιά δεκαετία; Γιατί μετά το '80 αυτά τα λέγαμε "τάφους" και "χρέπια". Αστείες καταστάσεις, πάμε πίσω ολοταχώς, και η τιμή ακόμα πιο αστεία.
ανεκτή είναι ρε συ για μεσα στην πόλη που δεν πιάνεις καν τα 100 τις περισσότερες φορές. το 19 ομως δεν αντέχεται που έχει η κανονική εκδοση.
14 είχε το opel corsa b 1200cc 65hp (μιλάμε για δεκαετία 90 που το είχα) και μια χαρά πήγαινε δεν είχα ποτέ πρόβλημα
Απλά εκείνο είχε γυρίσει όλη την Ελλαδα και έποιανε τα 140 και 160(σε κατηφόρα προφανώς)
ενω αυτά είναι μόνο για πόλη και τίποτα άλλο, αυτο σχολίασε σαν αρνητικό τα 13 μια χαρά είναι για μικρό αμαξακι πόλης
-
Μέσα στην πόλη κινούμαι και εγώ κυρίως και πάνω από 10 δευτερόλεπτα το θεωρώ απλά μη ανεκτό για τα γούστα μου. 13 είναι σαφέστατα για τα σκουπίδια, 19 έχουν οι νταλίκες ξέρω 'γω. Για πρέσα και μόνο, να γίνει σουβέρ.
Ειλικρινά αν είναι να το συγκρίνουμε με αυτοκίνητα της 10ετίας του '90 σημαίνει οτι είναι τελειωμένο εξ αρχής. Και εμείς είχαμε παλιά στα ένδοξα 90s Polo 45 ατίθασα και πήγαμε Κέρκυρα με αυτό, τώρα ούτε να μου έσκαγες 500ρικο στο χέρι δεν καθόμουν να ασχοληθώ με τέτοιο επιτάφιο.
Τα 100 φυσικά τα πιάνεις στην πόλη, έστω και λίγες φορές, αλλά εφόσον μιλάμε για επιτάχυνση, είναι και θέμα ασφάλειας να τραβάει το εργαλείο για μια προσπέραση ή merging σε άλλη λωρίδα, αν σε κρεμάσει παίζει να γίνει ατύχημα. Δεν είπαμε να είναι Plaid ή GT2 RS ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά ρε γμτ, βάλε το τουλάχιστον 10 δεύτερα, έλεος! Δεν έχει που δεν έχει άλλο τυράκι ως ηλεκτρικό γιατί η αυτονομία του συγκεκριμένου είναι για τα σκουπίδια, το γκάζι έμενε μόνο και αν είσαι τυχερός η δυνατότητα οικιακής φόρτισης. -
Μέσα στην πόλη κινούμαι και εγώ κυρίως και πάνω από 10 δευτερόλεπτα το θεωρώ απλά μη ανεκτό για τα γούστα μου
Μέσα στην πόλη 0-100 δεν θα κάνεις πουθενά, χωρίς να παρανομησεις έτσι κι αλλιώς.
Αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι επιδόσεων, αλλά σίγουρα κάνουν 0-40-50 πιο σβέλτα από το μέσο οδηγό που βαριέται στην κίνηση (ειδικά αν έχει και χειροκίνητο).Ηλεκτρικά που κάνουν 0-100 σε κάτω από 5 μπόλικα πλέον.
-
Μέσα στην πόλη κινούμαι και εγώ κυρίως και πάνω από 10 δευτερόλεπτα το θεωρώ απλά μη ανεκτό για τα γούστα μου. 13 είναι σαφέστατα για τα σκουπίδια, 19 έχουν οι νταλίκες ξέρω 'γω. Για πρέσα και μόνο, να γίνει σουβέρ.
Ειλικρινά αν είναι να το συγκρίνουμε με αυτοκίνητα της 10ετίας του '90 σημαίνει οτι είναι τελειωμένο εξ αρχής. Και εμείς είχαμε παλιά στα ένδοξα 90s Polo 45 ατίθασα και πήγαμε Κέρκυρα με αυτό, τώρα ούτε να μου έσκαγες 500ρικο στο χέρι δεν καθόμουν να ασχοληθώ με τέτοιο επιτάφιο.
Τα 100 φυσικά τα πιάνεις στην πόλη, έστω και λίγες φορές, αλλά εφόσον μιλάμε για επιτάχυνση, είναι και θέμα ασφάλειας να τραβάει το εργαλείο για μια προσπέραση ή merging σε άλλη λωρίδα, αν σε κρεμάσει παίζει να γίνει ατύχημα. Δεν είπαμε να είναι Plaid ή GT2 RS ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά ρε γμτ, βάλε το τουλάχιστον 10 δεύτερα, έλεος! Δεν έχει που δεν έχει άλλο τυράκι ως ηλεκτρικό γιατί η αυτονομία του συγκεκριμένου είναι για τα σκουπίδια, το γκάζι έμενε μόνο και αν είσαι τυχερός η δυνατότητα οικιακής φόρτισης.πολλές φορές παιρνω το μέρος σου αλλά είσαι λάθος εδώ.
Το 19 να συμφωνήσω ειναι υπερβολικά αργο αλλά 13 είναι ανεκτο για αμάξι πόλης πάντα.
Εδώ ακόμα και αμάξια που δεν είναι για πόλη έχουν 11ή12 για 0-100
το 1 πάραπάνω δευτερόλεπτο ε δεν είναι και τραγικό
υπερβαλεις τώρα στο συγκεκριμένο θέμα
-
Για το μεσο οδηγό μπορεί να είναι ανεκτά αυτά, αλλα για μένα που επίσης μέσος οδηγός είμαι, δεν είναι (και δεν είμαι ο Σουμάχερ για να μη θεωρηθώ "χεράς" ή οτιδήποτε). Επίσης με χειροκίνητο επειδή αναφέρθηκε ακόμα και με τα ταπεινά 132 ατίθασα του MX-5 (δεν είναι δα και Porsche ούτε καν το δίλιτρο MX-5), ρίχνω στα αυτιά στο κουβαδάκι.
Ορίστε και πίνακας:
https://zeperfs.com/en/fiche11181-dacia-spring-extreme.htm
https://zeperfs.com/en/fiche5734-mazda-mx-5-iv-1-5.htm#google_vignette
Θα μου πεις είναι εντελώς άδικο να συγκρίνω "σπορ αμάξι" με κουβά, θα πω εγώ οτι το σπορ αμάξι ως χρήμα κάνει 29 χιλιάρικα (ενώ επιβαρύνεται με ΕΤΤ και όλα τα χάλια), ενώ το άλλο έχει ελαφρύνσεις και σπρώξιμο με αρχική τιμή ίδια (!!!!). Θέλετε πιο συμβατικό και πόλης ωστε να μην πει κάποιος οτι πετάω τη μπάλα στην εξέδρα; Ορίστε με τους μικρούς κινητήρες 1000-1200ων κυβικών (και τις μικρές ιπποδυνάμεις πχ. 100 άλογα) γνωστά μοντέλα:
https://zeperfs.com/en/fiche9638-skoda-fabia-iv-1-0-tsi.htm
https://zeperfs.com/en/fiche6839-ford-fiesta-vii-1-0-ecoboost.htm
https://zeperfs.com/en/fiche8261-opel-corsa-f-1-2-turbo.htm#google_vignette
Σαφώς πιο γρήγορα, και να σημειώσουμε οτι τα 13,7 είναι claimed για τον ηλεκτρικό ματρακά και όχι αληθινά, σύμφωνα με τη σελίδα παραπάνω (που τη θεωρώ πολυ σοβαρή) το κάνει σε 14,3 δλδ επιτάφιος.
Αν έβαζα το 1.5 του Group σε κάτι τύπου Fabia ή Kamiq, θα πήγαινε το φατούρο σύννεφο, όχι σε εσάς εννοείται αλλά σε όσους διαννούνται να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως αυτό το σπιρτόκουτο με ρόδες.
Παιδιά σοβαρά αν είναι να πάμε στη δεκαετία του '90 και του '80 δεν έχω πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα που έχω με όλα τα θέματα γενικά (και στην αυτοκίνηση και στην πολιτική) είναι το να λέω οτι τα σκατά μυρίζουν λεβάντα, έχω μάθει να τα λέω όπως είναι και ας μην κερδίζω φίλους.
Ας μας πουν παντελονάτα "δε βγαίνει το κόστος/τεχνολογία κτλ, αν θέλετε ηλεκτρικό φτηνό ξεχάστε αυτονομίες, γκάζια και πολυτέλειες και πάρτε κουβαδάκι μιας μόνο χρήσης", θα το θεωρήσω τίμιο και δε θα το κράζω. Το να μου λένε οτι αυτό το πράγμα είναι αποδεκτό ως "αυτοκίνητο πόλης" ενω σέρνεται χειρότερα από όλα σχεδόν στο δρόμο ε όχι!
-
Για το μεσο οδηγό μπορεί να είναι ανεκτά αυτά, αλλα για μένα που επίσης μέσος οδηγός είμαι, δεν είναι (και δεν είμαι ο Σουμάχερ για να μη θεωρηθώ "χεράς" ή οτιδήποτε). Επίσης με χειροκίνητο επειδή αναφέρθηκε ακόμα και με τα ταπεινά 132 ατίθασα του MX-5 (δεν είναι δα και Porsche ούτε καν το δίλιτρο MX-5), ρίχνω στα αυτιά στο κουβαδάκι.
Ορίστε και πίνακας:
https://zeperfs.com/en/fiche11181-dacia-spring-extreme.htm
https://zeperfs.com/en/fiche5734-mazda-mx-5-iv-1-5.htm#google_vignette
Θα μου πεις είναι εντελώς άδικο να συγκρίνω "σπορ αμάξι" με κουβά, θα πω εγώ οτι το σπορ αμάξι ως χρήμα κάνει 29 χιλιάρικα (ενώ επιβαρύνεται με ΕΤΤ και όλα τα χάλια), ενώ το άλλο έχει ελαφρύνσεις και σπρώξιμο με αρχική τιμή ίδια (!!!!). Θέλετε πιο συμβατικό και πόλης ωστε να μην πει κάποιος οτι πετάω τη μπάλα στην εξέδρα; Ορίστε με τους μικρούς κινητήρες 1000ων κυβικών γνωστά μοντέλα:
https://zeperfs.com/en/fiche9638-skoda-fabia-iv-1-0-tsi.htm
https://zeperfs.com/en/fiche6839-ford-fiesta-vii-1-0-ecoboost.htm
Σαφώς πιο γρήγορα, και να σημειώσουμε οτι τα 13,7 είναι claimed για τον ηλεκτρικό ματρακά και όχι αληθινά, σύμφωνα με τη σελίδα παραπάνω (που τη θεωρώ πολυ σοβαρή) το κάνει σε 14,3 δλδ επιτάφιος.
Αν έβαζα το 1.5 του Group σε κάτι τύπου Fabia ή Kamiq, θα πήγαινε το φατούρο σύννεφο, όχι σε εσάς εννοείται αλλά σε όσους διαννούνται να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως αυτό το σπιρτόκουτο με ρόδες.
Παιδιά σοβαρά αν είναι να πάμε στη δεκαετία του 90 και του 80 δεν έχω πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα που έχω με όλα τα θέματα γενικά (και στην αυτοκίνηση και στην πολιτική) είναι το να λέω οτι τα σκατά μυρίζουν λεβάντα, έχω μάθει να τα λέω όπως είναι και ας μην κερδίζω φίλους.
Ας μας πουν παντελονάτα "δε βγαίνει το κόστος/τεχνολογία κτλ, αν θέλετε ηλεκτρικό φτηνό ξεχάστε αυτονομίες, γκάζια και πολυτέλειες και πάρτε κουβαδάκι μιας μόνο χρήσης", θα το θεωρήσω τίμιο και δε θα το κράζω. Το να μου λένε οτι αυτό το πράγμα είναι αποδεκτό ως "αυτοκίνητο πόλης" ενω σέρνεται χειρότερα από όλα σχεδόν στο δρόμο ε όχι!
Δεν πήγα στην τιμή diego, μην αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν υποννόησα
προφανώς συμφωνώ ότι δεν αξίζει όσο κάνει. Για πεταμα τελειώς.
Αλλά με μια καλή τιμή για 2ο αμαξακι πόλης μια χαρά είναι τα 13 δευτερόλεπτα. Δεν μιλάμε για πρώτο αμάξι και μην συγκρίνεις το mx5 είναι ακυρη η συγκριση. Το miata πάντα ήταν διασκεδαστικό αμαξι και συγκρίνεις με ενα κουβαδάκι πολής που είναι για οικονομία και τα βασικά ψωνια στην πόλη ή να πας στην δουλεια σου
Δεν συνεχίζω νομίζω είσαι υπερβολικός επειδη σιχαίνεσαι τα ηλεκτρικα. Δικαίωμα σου αλλά τα 13 δευτερόλεπτα για 0-100 για ένα μικρό όχημα πολής που σπανίως θα πάει και πάνω από 80 νομιζω είσαι λάθος
-
Aκριβώς επειδή δεν το συγκρίνω μόνο με το Miata, έγραψα και 3 συμβατικά μοντέλα που είναι σαφώς πιο γρήγορα. Κανένα από αυτά δε χρειάζεται 14+ (!!!!) δευτερόλεπτα για το 0-100. Όλα αυτά είναι για τα ψώνια και τα παιδιά στο φροντιστήριο. Τι καλό έχει λοιπόν το Spring με τα 65 ατίθασα (να κλάψω θέλω, ούτε καν να γελάσω) αντί για αυτά;
Επίσης όλοι ξέρουμε, μην κοροιδευόμαστε οτι κανένας δεν έχει την πολυτέλεια σχεδόν να παίρνει ένα αμάξι "πόλης", και αν είχε δε θα διάλεγε αυτό και σε αυτά τα λεφτά. Οικογενειακό είναι για τη φτωχή Ελλάδα, και αν το συγκρίνω με το έταιρο Yaris Cross (που το σιχαίνομαι), θα φάει φάπες και εκεί. Να μου ελεγε κάποιος 500ρακι για πόλης να το καταλάβω, ή Smart.
Eπειδή ανέφερα Smart, και μέσα στην πόλη είναι τόσο αργό που είναι επικίνδυνο, χιλιάρι με 70 ατμοσφαιρικά. Δεν είναι αμάξια αυτά, σε μια λεωφόρο να βγεις και σε κρεμάνε.
-
Επίσης όλοι ξέρουμε, μην κοροιδευόμαστε οτι κανένας δεν έχει την πολυτέλεια σχεδόν να παίρνει ένα αμάξι "πόλης", και αν είχε δε θα διάλεγε αυτό και σε αυτά τα λεφτά.
Εγώ εχω οπως και πάρα πολλοί. αλλά δεν θα το επαιρνα οπως πολύ σωστα λες σε αυτά τα χρήματα. Στα μισα χρήματα ομως θα το επαιρνα αυτό ή καποιο άλλο ηλεκτρικο κουβαδάκι να αντικαταστήσω το ka diesel που έχω τώρα
Είπα 100 φορές για τα χρήματα του είναι σκουπίδι με ρόδες
αλλα στα μισα χρήματα μια χαρά θα ήταν και τα 13 δυτερόλεπτα για μένα δεν θα ήταν τροχοπέδη
ford ka mk2 diesel 75hp (2010 μοντέλο οχι 1990 δεκαετία) 13,1 δευτερόλεπτα 0-100 έχει και ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ και πάει και αττική οδό με 140 πολλές φορές για την δουλειά μου. Προφανώς και δεν είναι γρηγορο αλλά μια χαρά επιταχύνσεις εχει για κουβαδάκι. Δεν μου λείπει ποτε δύναμη μεσα στην πόλη. Αν το πάρεις εθνική ναι σου λειπει προφανώς!!!!!! Δεν κάνει για ταξίδια εκτός αν θες να πας με 100 που πάνε οι ηλεκτρικοι να μην τελιώσει η μπαταρία. Εκεί ναι μια χαρά παει στα 100 που πάνε toyoταιοι και ηλεκτρικοί. Ταξιδάρες κάνεις με αυτό αν θες να σερνεσαι
https://autogidas.lt/en/auto-katalogas/ford/ka/ii-1.3-tdci-trend-2010-2010-k84910
-
Ναι, ωραία, πρόκειται για αμάξι πόλης, το δηλώνει το μέγεθος, το δηλώνει και η αυτονομία όμως, σε αυτή την τιμή είναι No No, πάνω από 20000€ για ένα αμάξι το οποίο μπορεί να πάει για ψώνια και για καφέ, αστικές κυρίως διαδρομές, είναι απλά όχι. Ναι, πιο οικολογικό αλλά, ένα μηχανάκι η ένα συμβατικό αυτοκίνητο πόλης, κάνει τη δουλειά, 20000+ ενώ με τα ίδια λεφτά, μπορείς να πάρεις το Duster ξέρω γω η γενικότερα, οτιδήποτε άλλο.
Βέβαια, κατανοώ το γεγονός ότι είναι καινούργια η σχετική τεχνολογία ακόμα συνεπώς, λογικό να είναι απρόσιτη οικονομικά....
Dacia Spring