-
Θα ήθελα τις γνώμες σας για τα εξής αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης (προοπτική αγοράς το 2021):
-Κατηγορία C - SUV (με σειρά προτίμησης):
-
AUDI Q3 1.5 TFSI
-
PEUGEOT 3008 FACELIFT (2021) 1.6T 180 HP
-
FORD KUGA 1.5 150 HP
-
GLA 200 1.3LT 163 HP
-
VOLVO XC40 T3 163 HP
-
MINI COYNTRYMAN FACELIFT (2021) 1.5 136 HP
-Κατηγορία B - SUV (με σειρά προτίμησης):
1. FORD PUMA ST 1.5T 200 HP
2. AUDI Q2 FACELIFT (2021) 1.5 TFSI 150 HP
3. PEUGEOT 2008 1.2 130 HP
Δεν έχω καταλήξει στην κατηγορία ακόμα. Έχω μπερδευτεί. Για παράδειγμα, θέλω οικογενειακό αλλά με φοβίζει το μήκος του KUGA, ενώ τα PUMA-Q2 μου φαίνονται οριακά. Θέλω χώρους-πορτ-μπαγκάζ (όχι υπερβολές), πρακτικότητα, fun to drive και τη δύναμη-αμεσότητα της βενζίνης. Θα ήθελα βοήθεια ως προς τα μοτέρ, την αξιοπιστία αυτών καθώς και τη μικτή κατανάλωσή τους. Δεν βιάζομαι, περιμένω τα facelift καθώς και τα νέα μοντέλα (πχ το QASHQAI 2021- TUCSON 2021). Κίνηση 70 πόλη, 30 εκτός. Δεν προτιμώ το DIESEL (αν και για πολλούς είναι πιο σοφή επιλογή λόγω του βάρους των SUV).
Budget 35 χιλιάδες ευρώ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά...
-
-
Θα ήθελα τις γνώμες σας για τα εξής αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης (προοπτική αγοράς το 2021):
-Κατηγορία C - SUV (με σειρά προτίμησης):
-
AUDI Q3 1.5 TFSI
-
-
FORD KUGA 1.5 150 HP
-
GLA 200 1.3LT 163 HP
-
VOLVO XC40 T3 163 HP
-
MINI COYNTRYMAN FACELIFT (2021) 1.5 136 HP
-Κατηγορία B - SUV (με σειρά προτίμησης):
1. FORD PUMA ST 1.5T 200 HP
2. AUDI Q2 FACELIFT (2021) 1.5 TFSI 150 HP
3. PEUGEOT 2008 1.2 130 HP
Δεν έχω καταλήξει στην κατηγορία ακόμα. Έχω μπερδευτεί. Για παράδειγμα, θέλω οικογενειακό αλλά με φοβίζει το μήκος του KUGA, ενώ τα PUMA-Q2 μου φαίνονται οριακά. Θέλω χώρους-πορτ-μπαγκάζ (όχι υπερβολές), πρακτικότητα, fun to drive και τη δύναμη-αμεσότητα της βενζίνης. Θα ήθελα βοήθεια ως προς τα μοτέρ, την αξιοπιστία αυτών καθώς και τη μικτή κατανάλωσή τους. Δεν βιάζομαι, περιμένω τα facelift καθώς και τα νέα μοντέλα (πχ το QASHQAI 2021- TUCSON 2021). Κίνηση 70 πόλη, 30 εκτός. Δεν προτιμώ το DIESEL (αν και για πολλούς είναι πιο σοφή επιλογή λόγω του βάρους των SUV).
Budget 35 χιλιάδες ευρώ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά...
-
-
Είναι τόσο διαφορετικά τα αυτοκίνητα που κοιτάς, που είναι πολύ δύσκολο να σε βοηθήσουμε. Π.χ Puma ST vs 2008....καμία σχέση μεταξύ τους, όποιος κοιτάει το ένα αυτοκίνητο αποκλείεται να κοιτάει (ή να του κάνει το άλλο), έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, προορισμό και καλύπτουν άλλες ανάγκες και 'θέλω' (πέρα προφανώς από την μετακίνηση). Άλλο παράδειγμα GLA vs Kuga μόνο και μόνο το μέγεθος να λάβεις υπόψη σου.
Οπόταν η δικιά μου γνώμη είναι πάρε αυτό που σου αρέσει και σε καλύπτει (αφού οδηγήσεις όσα περισσότερα μπορείς), εμείς απλά θα πούμε την γνώμη μας που δεν έχει και μεγάλη σημασία. πχ. εγώ Mini δεν θα κοίταζα (δεν μου αρέσει, αμφιβάλλω για την αξιοπιστία και το βρίσκω πολύ σκληρό για SUV), παρόλο που είχα Μίνι (R56 S) στο παρελθόν. Αντίθετα στα €35.000, απλά θα πήγαινα στην DS και θα αγόραζα μια DS7, την καλύτερη που μπορούσα με αυτά τα χρήματα ή εαν ήθελα να θυμηθώ τα νιάτα μου, θα έπαιρνα το Puma ST να το ευχαριστιέμαι κάθε μέρα που το οδηγώ, ακόμα και προς το γραφείο και δεν θα κοίταζα κάτι άλλο.
-
Θέλω χώρους-πορτ-μπαγκάζ (όχι υπερβολές), πρακτικότητα, fun to drive και τη δύναμη-αμεσότητα της βενζίνης. Θα ήθελα βοήθεια ως προς τα μοτέρ, την αξιοπιστία αυτών καθώς και τη μικτή κατανάλωσή τους.
Budget 35 χιλιάδες ευρώ.
Civic 182 PS, 0-100 km/h 7,8”, Χώρος αποσκευών 420 lt, €25.850, με πολύ καλή αξιοπιστία!
Audi A3 mild hybrid, 150 PS, 0-100 km/h 8,4”, Χώρος αποσκευών 380 lt, €28.990, με πολύ καλή κατανάλωση!
Countryman S, 184 PS, 0-100 km/h 7,6” Χώρος αποσκευών 450 lt, €32.000
Mazda CX-5, 2.0, 165 PS, 0-100 km/h 10,3” Χώρος αποσκευών 506 lt, €32.000 η καλά εξοπλισμένη έκδοση, με κορυφαία αξιοπιστία αλλά δίλιτρο...
Το Α3 σε μια έκδοση sline θεωρώ πως είναι η χρυσή τομή. Υστερεί λίγο σε χώρους (σε σχέση με το Q3 δεν είναι τραγικά μικρότερο) αλλά συνδυάζει δύναμη και οικονομία.
Θα δοκίμαζα και το DS7, αλλά από δοκιμές που έχω διαβάσει είναι κάπως πιο πλαδαρό σε σχέση με Q3 ή Countryman -
Εγώ σου προτείνω να δεις το CRV σε βενζίνη 1.5Τ. Ανάλογα με το αν το θες τετρακίνητο ή οχι είναι είτε μέσα στο budget σου είτε λίγο παραπάνω.
Έκανα τεστ το AWD Auto 190ps και απλά το λάτρεψα. Φοβερή συμπεριφορά για ολόκληρο τέρας, αρκετή δύναμη και πολύ ικανοποιητικοί χώροι! Ακόμα και με το CVT ήταν φοβερό!
Το μόνο που με χάλασε ήταν η οθόνη του που τρέχει αρχαίο σύστημα, αλλά εφ' όσον τα υπόλοιπα ήταν φοβερά, δε με απασχόλησε.
Το θεωρώ, ειδικά με 4κίνηση, την κορυφή στην κατηγορία του.
-
Όπως ειπώθηκε είναι τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα κάποια από αυτά μεταξύ τους που είναι πραγματικά θέμα γούστου ποιο θα διαλέξεις. Ποιο από όλα θα σου κάνει το πραγματικό κλικ και αυτό θα το διαπιστώσεις μόνο όταν τα περιεργαστείς , κάτσεις στην θέση του οδηγού και φυσικά τα οδηγήσεις.
Αφού δεν σε νοιάζουν ντε και καλά οι τεράστιοι χώροι νομίζω πως το kuga φεύγει από την λίστα όπως και το DS7 που σου προτάθηκε αν και πρέπει να το δεις καθώς πρόκειται για αυτοκινητάρα!
Από την άλλη μπορεί να δεις το 2008 στην έκδοση GT με βάση το budget σου και να πάθεις την πλάκα σου , πανέμορφο μέσα έξω , πολύ καλοί χώροι για το μέγεθος του και να ερωτευτείς κεραυνοβόλα! ( Για εμένα πεταμένα λεφτά αλλά αυτά έχουν οι έρωτες)
Ίσως να σε τραβήξει η εικόνα της GLA , ότι και να λέμε είναι Mercedes , μετράει πολύ , βγάζει κύρος και πολυτέλεια και φυσικά είναι και πολυ καλό αυτοκίνητο δεν θα σε απογοητεύσει πουθενά.
Φυσικά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το mini που είναι εξίσου premium αλλά βγάζει μια πιο νεανική-μοντερνα αισθητική . Εξίσου και το Volvo με ένα πιο δωρικό αποτύπωμα αισθητικά αλλά εξίσου μοντέρνο. Το Q3 προσωπικά δεν το βάζω στα ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα καθαρά λόγω προσωπικής αισθητικής , και ειδικά το Q2 , αλλά ίσως σε κάποιο εξοπλιστικό πακέτο πχ. S line να είναι αχτυπητα εμφανισιακά και εξοπλιστικά που εσένα να σου κάνουν το κλικ.
Καλά για το puma st ,τι να πω , είναι καθαρά θέμα κ@@@@ς , στήσιμο και επιδόσεις που αν τα έχεις ψηλά στις προτιμήσεις σου θα είσαι με μόνιμο χαμόγελο όταν το οδηγάς ενώ ξεχνάς το οποιοδήποτε δίλημμα για hatchback όπως τέθηκε από τον brasco λίγο πιο πάνω . Ποιο civic και ποιο A3 , και ποιο focus και Mazda κλπ . Μια μικρή παραχώρηση μόνο σε χώρους πίσω αλλά πολύ καλό χώρο αποσκευών για ένα πραγματικό πυραυλάκι.
Για εμένα και με βάση τις προσωπικές μου προτιμήσεις από την λίστα σου θα πήγαινα χωρίς σκέψη στο ανανεωμένο 3008 , πανέμορφο μέσα έξω σίγουρα για μια δεκαετία ακόμη , πεζαρα σε οδηγική συμπεριφορά, με χώρους που θα σε καλύψουν υπερανετα και για οικογένεια στο μέλλον , σίγουρα φτάνεις GT line στο budget σου που αξίζει από πλευράς εξοπλισμού. Overall η πιο ασφαλής επιλογή.
Και τέλος θα έδινα και μια ευκαιρία στο Kia Xceed , δεν είναι περίπτερο από πλευράς διαστάσεων σε σχέση με τα C SUV , δεν κάνεις καμιά θυσία σε χώρους σε σχέση με τα B SUV , πανέμορφο κατά την άποψη μου , κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και άνεση , και με τον νέο 1.5 48V 160 άλογα που λογικά θα έρθει και σε αυτό μέχρι το 2021 μπορεί να αποτελέσει την χρυσή τομη . Ίσως να είναι πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα μέσα στην πόλη και μέχρι τα 30.000 σίγουρα θα είναι και κορυφαίο εξοπλιστικά .
-
Απο οσα ανεφερες στην αρχικη σου λιστα, μονο το kuga ειναι >4.50μ
Επισης, απο τη στιγμη που η αγορα θα γινει μεσα στο 2021, περιμενε να δεις αν οντως θα καταργησουν τον φορο πολυτελειας στα >2000cc. Αν συμβει αυτο, η λιστα σου πιστευω θα αλλαξει αρκετα καθως θα μπορεις να δεις και αλλες λυσεις (π.χ. υβριδικο rav4 αν εισαι οκ με το μεγεθος ή καποια subaru) και αλλες επιλογες κινητηρων. To cx5 ειναι παρα πολυ ωραιο αμαξι και απο οτι λενε ολοι με πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα και καλους χωρους. Εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο παλια η πλατφορμα του πια, ενω και το infotainment του ειναι λιγο παραξενο.
-
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τη βοήθεια.
Γενικά, προτιμώ ευρωπαϊκό αμάξι...Άρα, θα πάω σε γερμανικό ή γαλλικό αμάξι.
Έτσι, βάσει τεχνολογίας και μακροπρόθεσμης αξιοπιστίας, κύρους και ασφάλειας, καταλήγω σε GLA, PEUGEOT 3008 και Q3 για κατηγορία C-SUV, αλλιώς PUMA ST (με παραχωρήσεις σε χώρους) και περισσεύουν χρήματα (λογικά...γιατί δεν ξέρουμε τιμή ακόμα) για βενζίνες, λάστιχα και σέρβις.
Θα ήθελα να συζητήσουμε τα αρνητικά των παραπάνω βάσει σχολίων και συζητήσεων με διάφορους γνώστες και μη του χώρου:
-
GLA 200 (Καλό, πρεστίζ, αλλά 35.000 ευρώ για 1.33 μοτέρ renault-nissan και πανάκριβη συντήρηση;;;)...Είναι πιεσμένο μοτέρ και θα καίει αρκετά (μου λένε...)
-
PEUGEOT 3008 (Σούπερ εμφανισιακά, αλλά πολλά τα 35 για PEUGEOT σε βενζίνη...Mόνο σε DIESEL 1.5 αξίζει...)
-
Q3 (Πρακτικό, με χώρους, αλλά μακριά από το audi-vw group λόγω προβλημάτων και ακριβών σέρβις)
-
PUMA ST (Πολύ fun to drive, αλλά ακριβά λάστιχα, εξειδικευμένα αμορτισέρ-συστήματα και μάλλον ακριβή συντήρηση)...Επίσης, θα καίει πάνω από 10 λτ/100χλμ μεικτή (μου λένε....)
Σας μεταφέρω τους προβληματισμούς μου, ακούγοντας γνώμες φίλων και γνωστών.
Υπάρχει χρήστης των παραπάνω αυτοκινήτων (εκτός του puma st...ίσως του fiesta st, που είναι σχετικά 'κοντά'), έτσι ώστε να ειπωθεί η αλήθεια με βάση την καθημερινή χρήση;;;
Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.
-
-
Σχετικά με την κατανάλωση στο ST, με ίδιο μοτέρ, με 18 άλογα λιγότερα βέβαια, σε Focus Wagon με 18άρες, έχω μικτή σε Ηράκλειο και τριγύρω 7.7 με 8.2 ανάλογα την κίνηση, με νορμάλ οδήγηση. Σε ταξίδι Αθήνα - Καβάλα και πίσω (1400 χμ) στα όρια ταχύτητας και μερικά ανοίγματα σε προσπεράσεις κτλ, είχα 7.2 (2 άτομα και αρκετά πράγματα).
Σίγουρα άμα το πηγαίνεις τάπα καίει παραπάνω, αλλά σε νορμάλ οδήγηση δεν είναι στα 10 που λες. Το μεγαλύτερο που έχω δει με πατήματα, ήταν 9.2. Υπ' όψιν ότι απλά οδηγώ και δεν προσπαθώ να πάω για ρεκόρ κατανάλωσης. Προσπαθώντας σίγουρα πάει και πιο κάτω.
-
Σχετικά με την κατανάλωση στο ST, με ίδιο μοτέρ, με 18 άλογα λιγότερα βέβαια, σε Focus Wagon με 18άρες, έχω μικτή σε Ηράκλειο και τριγύρω 7.7 με 8.2 ανάλογα την κίνηση, με νορμάλ οδήγηση. Σε ταξίδι Αθήνα - Καβάλα και πίσω (1400 χμ) στα όρια ταχύτητας και μερικά ανοίγματα σε προσπεράσεις κτλ, είχα 7.2 (2 άτομα και αρκετά πράγματα).
Σίγουρα άμα το πηγαίνεις τάπα καίει παραπάνω, αλλά σε νορμάλ οδήγηση δεν είναι στα 10 που λες. Το μεγαλύτερο που έχω δει με πατήματα, ήταν 9.2. Υπ' όψιν ότι απλά οδηγώ και δεν προσπαθώ να πάω για ρεκόρ κατανάλωσης. Προσπαθώντας σίγουρα πάει και πιο κάτω.
Συνεχίζοντας και φτάνοντας και λίγο ακραία. Είναι κρίμα να πάρεις αμάξι από 150 άλογα και πάνω με σκοπό να έχει μικρή κατανάλωση. Πόσο μάλλον κάποιο που είναι στημένο ώστε να σε σπρώχνει να το πατήσεις. Θα είναι σαν να αυτοευνουχίζεσαι κάθε φορά που κάνεις στροφοδιαδρομή (το αμάξι θα σου λέει πάτα γκάζι, το κεφάλι θα σου λέει οικονομία).
Ιεράρχησε το κριτήριο επιδόσεις σε σχέση με το κριτήριο οικονομία και θα βγάλεις πιο εύκολα το συμπέρασμα σου
-
Ισχύει αυτό. Δε κάνεις τέτοια επιλογή για να κοιτάς κατανάλωση. Απλά αναφέρω τα νούμερα για να ξέρει περίπου που κυμαίνεται.
Το θετικό με τα σύγχρονα μοτέρ είναι πως μπορούν να έχουν και δύναμη και όταν τα πηγαίνεις νορμαλ να μη καίνε υπερβολικά νούμερα.
Ωραίες οι στροφές και οι απολαυστικές διαδρομές αλλά πρέπει να εκτελεί και χρέη καθημερινού.
-
@psk: Εαν θες οικονομία, θα πας σε diesel, κακώς κοιτάς βενζινη. Εαν θες fun to drive και σχετική οικονομία, είσαι ΟΚ με ένα από τα σύγχρονα βενζίνης.
Για τα υπόλοιπα, είναι καθαρά προσωπικές επιλογές, ο καθένας μας θα διάλεγε κάτι διαφορετικό (εγώ π.χ. είπα τα αγόραζα με €35.000).
-
Το εχουμε δειξει πολλες φορες και με νουμερα. Τα καινουρια βεζινης δεν καινε πολυ σε ανοιχτο δρομο, εννοειται ομως οτι τα ντηζελ καινε λιγοτερο. Επισης αλλο πραγμα μικρη διαδρομη στο ηρακλειο και αλλο στην αθηνα. Εχει τεραστια σημασια που κινειται ο καθενας!
-
Nομίζω πως ο 1.5 κινητήρας του Puma ST, δεν είναι mild hybrid όπως ο 1.0 ecoboost των υπόλοιπων εκδόσεων.
Αν θες να το κρατήσεις πολύ καιρό, ίσως μελλοντικά να έχεις ένα θέμα με αστική μετακίνηση (λόγω θέσπισης νόμων για κίνηση υβριδικών ή ηλεκτρικών οχημάτων) και επίσης δεν θα έχει το μειωμένο Τ.Τ. κατά 50% στην τιμή αγοράς (οπότε ίσως να είναι 35.000+, δεν το ξέρω βέβαια σίγουρα,θέτω μια πιθανότητα).
Κατανάλωση σίγουρα θα είναι πιο αυξημένη -κυρίως αστικά-, αλλά μικτή 10+ μου φαίνεται κάπως υπερβολικό (εκτός αν κινείσαι 90% πόλη και σαν δαιμονισμένος με σφήνες,απότομα το γκάζι,υψηλές στροφές κ.τ.λ.)
-
VOLVO XC40 T3 163 HP
GLA 200 1.3LT 163 HP
-
To ανεφερε και ο OP, αλλα το επισημαινω και εγω. Να περιμενει το tucson, θα εχει πολυ ενδιαφερον, ειδικα οι υβριδικες εκδοσεις του
-
Ρε παιδιά μια απορία και για τον φίλο που αναφέρει ότι έχει ως budget τα 35.000€ και περιλαμβάνει στην λίστα του αλλά του προτείνεται και εσείς το Peugeot 3008 Facelift 1.6 180 , αν δεν κάνω λάθος αυτή η έκδοση είναι μόνο στην GT line βλέποντας το ελληνικό site , μιλάω φυσικά για το τωρινό μοντέλο και η αρχική τιμή του ανέρχεται στα 43.500 που απέχουν αρκετά από τα 35.000....
-
Πήγαινε δες αυτά που λες από κοντά και στο τέλος κλείσε την GLA. Το μοτέρ της είναι εξαιρετικό και από τα πιο δυνατά της σημεία.
-
Οικογενειακό όχημα με πλαφόν τα 35.000 σε βενζίνη, αξιόπιστο, ευρωπαϊκό, οικονομικό σε κατανάλωση και fun to drive:
MERCEDES C-CLASS:
1,6 cc, 156 PS, 0-100: 8,2'' Εκπομπές CO2: 116, Χώρος αποσκευών 480 lt
Το μοναδικό fun to drive απο τα SUV είναι το Puma, αλλά δεν είναι οικογενειακό και δεν είναι οικονομικό σε κατανάλωση.
Τα υπόλοιπα SUV που αναφέρεις δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν την C Class (για ποιο fun to drive μιλάμε...) και υστερούν και σε κατανάλωση.
Η αντίστοιχη τριάρα ξεπερνάει τα €40.000
-
κάτσε λίγο να δεις την αγορά, και αποφάσισε C ή B, και το κοιτάς από εκεί, τώρα είσαι all over the place, ότι και να πει κάποιος.
Το Puma με το Kuga ας πούμε έχουν σχεδόν 40 πόντους διαφορά στο μήκος τους, δεν είναι δυνατόν κάποιος να επιλέγει μέσα σε τόσο ευρεία γκάμα αυτοκινήτων, περιλαμβάνει τα μισά μοντέλα τις αγοράς και παραπάνω.
Εν το μεταξύ, όλα αυτά που λες θα καίνε, όλα θα καίνε και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό.
Τι οικογένεια έχεις; και πόσο σας νοιάζει ο χώρος αποσκευών; πάρκινγκ για μεγάλο C υπάρχει; έχεις δει κανένα από κοντά;
35.000 είναι στο όριο των premium ή πολύ καλά φορτομένων ημι-premium,
Volvo ξεχωρίζει νομίζω, τα 2 Peugeot 2008/3008 (fl) επίσης, με το 2008 μένουν και ρέστα και είναι από τα μεγαλύτερα της Β κατηγορίας. Μάλλον πας και σε DS7 που είναι άλλο φρούτο..
Mini/Audi μακρυά κατ'εμέ,.
GLA δεν θα κοίταγα σε αυτά τα λεφτά, αλλά γιατί όχι, αν πάρεις καμία καλή προσφορά στο τσακίρ κέφι, είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.
Puma μου φαίνεται πολύ μικρό (σαν μέσος όρος των επιλογών σου) και Kuga πολύ μεγάλο (σαν μέσος όρος των επιλογών σου).
Οικογενειακό C-SUV ή B-SUV;