-
Κοιταγα διαφορες σελιδες απο εξωτερικο και εκει εχουνε και αλλα χρωματα, εδω ολα ειναι μουντα και σκουρα. Μου εκανε πολυ εντυπωση ποσο του πηγαινε ενα εντονο μπλε που ειχε.
Έξω πρέπει να έχουν 13 χρώματα, εδώ μου έδειξαν 7. Διάλεξα το silky bronze το οποίο δείχνει όμορφο πιστεύω και αναδύονται οι γωνίες του αμαξώματος και των πλαϊνων
-
Η αντιπροσωπεία άδεια σήμερα, και οι τρεις υπάλληλοι στα γραφεία τους, ώρα 18.00.
Δεν είχαν σε αυτόματο των 180 ΗΡ αλλά των 235 ΗΡ,
Η εντύπωση που μου έδωσε το αυτοκίνητο είναι ότι πλεεις σε ένα στρώμα αέρα και καμία ανωμαλία του δρόμου δε σε καταπονει. Οι επιταχύνσεις είναι πολύ καλές, το ίδιο και το φρενάρισμα. Βασικά σε απομονώνει από το περιβάλλον η κύλιση του αυτοκινήτου ... Ανετότατη θέση για 1.80 cm /100kg και πολύς αέρας ως την οροφή. Η εμπλοκή της τετρακινησης συνιστάται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, όλες τις άλλες καθημερινές ανάγκες η αυτόματη τετρακίνηση τις καλύπτει. Συνιστάται βενζίνη απλή αλλά καλής ποιότητας, και 98άρα αλλά αν δεν υπάρχει θέμα ποιότητας, η 95αρα είναι Ο. Κ. (επειδή ομως υπάρχει θέμα ποιότητας, λέω να βάζω 98).
Η αλήθεια είναι ότι ενίσχυσε την πολύ καλή γνώμη που έχω από όλα όσα διαβάζω.
Για την κατανάλωση δεν έχω άποψη, ήταν λίγη η απόσταση και δεν ήταν το αυτοκίνητο που θα παρω.
Παρόλα αυτά, το 8 με 8.5/100 το βρίσκω ρεαλιστικό, αν στα τεστ έκαιγε 9 και 9.5/100
Πρωτότυπη η λειτουργία του κιβωτίου με διακόπτες, paddles στο τιμόνι στο Sport προφιλ οδήγησης, όλα εργονομικά και εύχρηστα!
-
Όπως είπε και ένας δοκιμαστής, η μούρη του είναι σα να βλέπεις Alien. Λογικό φυσικά αφού πότε έμαθαν οι Κορεάτες από καλή σχεδίαση για να το μάθουν τώρα. Φυσικά, θα μοσχοπουλήσει στην Ελλάδα γιατί ο μέσος Έλληνας θα κάνει τη μόστρα και το κομμάτι του απ' την ψηλή SUV θέση του και κανείς δε θα ξέρει ότι ξόδεψε μόλις 30 χιλιάρικα για το θηρίο. Επίσης, διαβάζω στο θέμα ότι οι μελλοντικοί κάτοχοι του Alien θάβουν τα αντίστοιχα γερμανικά SUV ως ακριβά και μη αξιόπιστα προσπαθώντας να πείσουν μάλλον τον ευατό τους ότι είναι πιο έξυπνοι που θα δώσουν 30 χιλιάρικα για το Alien απ' αυτούς που θα δώσουν 40 και 50 για τα αναξιόπιστα ευρωπαϊκά. Όσα δε φτάνει η αλεπού λένε στο χωριό τους.
-
Χωρίς να τρελαίνομαι για το Τουσόν, αυτός που θα δώσει 30 χιλιάρικα για το συγκεκριμένο όχημα δε το κάνει για να πουλήσει μόστρα. Ίσα ίσα είναι πολύ συνειδητή και παντελονάτη επιλογή να δώσεις τόσα χρήματα για μη premium brand. Με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις άλλωστε Γερμανικό επώνυμο έστω και με βασικό εξοπλισμό.
Τώρα το οτι πολλοί βλογούν τα γένια τους για το πόσο σούπερ είναι η επιλογή που κάνανε το συναντάμε σε κάθε topic για όλα τα αμάξια και έχει να κάνει με την αντικειμενικότητα του κάθε poster. Είτε μιλάμε για Μησουσβήσει είτε για Χιουντάι είτε για άουδι..
-
Λίγα είναι τα 30.000; Κακά οχήματα είναι τα Κορεάτικα; Κάνεις μούρη στον μέσο Έλληνα με KIA/Hyundai; Ακόμη σε φίλους όταν προτείνω Κορεάτικο βλέπω μία ξινιλα στα μουτρα τους.
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει θα έλεγα..
-
Σιγα τα 30.000. Εδώ αυτοκινητο πολης yaris hybrid αν πεις να το παρεις πλούσια εξοπλισμένο (βγήκε νέα έκδοση με 9αρα οθόνη multimedia) φτάνει σχεδόν 24.000 ευρώ. Καλα εντάξει.
Εχουν χαζέψει ή εγώ φτωχοποιουμαι και δεν μου το έχουν πει ακόμα.
-
Σιγα τα 30.000. Εδώ αυτοκινητο πολης yaris hybrid αν πεις να το παρεις πλούσια εξοπλισμένο (βγήκε νέα έκδοση με 9αρα οθόνη multimedia) φτάνει σχεδόν 24.000 ευρώ. Καλα εντάξει.
Εχουν χαζέψει ή εγώ φτωχοποιουμαι και δεν μου το έχουν πει ακόμα.
Πριν μερικούς μήνες έλεγες ότι είναι πολλά για B suv diesel.
Σιγά μην πάρεις το Yaris 24.000...2-4 θα την πάρουν αυτή την έκδοση, αλλά ναι, όπως είχαμε πει, έχουν πάρει τα αυτοκίνητα, απλά οι μισθοί στην Ελλάδα δεν αυξάνονται όπως θα έπρεπε.
Τα 30.000 είναι 30.000 πάντως, όποιος δεν χρειάζεται C suv μπορεί να πάρει Β suv και να γλυτώσει 5-10.000. Ήδη η Hyundai έβγαλε καινούργιο Β suv (Bayon) προσανατολισμένο σε αυτό, με μεγαλύτερους χώρους και αποσκευές από το Kona (για να χτυπήσει Kamiq/Crossland/Aircross).
Επίσης μην ξεχνάμε ότι το VW Nivus θα είναι το μεγαλύτερο B suv της VW όταν έρθει Ευρώπη με 4.27μ. Δηλαδή 3 VW B suv να επιλέξεις, και Nivus/T Roc είναι αρκετά μεγάλα για να παίξουν το ρόλο του μοναδικού οικογενειακού.
-
Εδώ αυτοκινητο πολης yaris hybrid αν πεις να το παρεις πλούσια εξοπλισμένο (βγήκε νέα έκδοση με 9αρα οθόνη multimedia) φτάνει σχεδόν 24.000 ευρώ. Καλα εντάξει.
Που τη βρήκες αυτή την έκδοση? Την Premier εννοείς? Εαν εννοείς αυτή α) δεν είναι καινούργια, ίσα ίσα ήταν η 1η έκδοση που βγήκε και δεν έχει €24Κ αλλά €21.7.
-
Οχι είναι νέα έκδοση και θα αντικαταστήσει την premier, έβαλα και πανοραμικη οροφή και μεταλλικό χρώμα και πέρασε κατά πολύ τα 21.000 από όσο θυμαμαι.
-
Καλησπέρα,
Σκέπτομαι να αγοράσω το diesel. Ο βασικός προβληματισμός μου είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στα 130-140 khm/h. Μιας και κάνω αρκετά χιλιόμετρα με την πλειοψηφία αυτών στην εθνική.
Έχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει κάποια άποψη;
Ευχαριστώ.
-
Εχεις κανει test drive με το diesel και εχεις βρει καποιο προβλημα σε αυτες τις ταχυτητες και το αναφερεις;
Το λεω γιατι κι εγω για το diesel παω
-
Εγώ που δε το έχω οδηγήσει δηλώνω υπέυθυνα ότι δε θα έχετε κανένα πρόβλημα με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανεξαρτήτως καυσίμου στα 130-140 khm/h..
-
Εχεις κανει test drive με το diesel και εχεις βρει καποιο προβλημα σε αυτες τις ταχυτητες και το αναφερεις;
Το λεω γιατι κι εγω για το diesel παω
Το diesel δεν το έχω βρει πουθενά να το κάνω test drive. Έκανα την βενζίνα για 2η φορά και είπα να το τεστάρω στις συνθήκες που θα το χρησιμοποιώ. Στα 140 δεν ένιωθα αρκετά άνετα (είχα πάει με τη λογική να κάνω παραγγελία). Έκανα την ίδια διαδρομή με τα ίδια χιλιόμετρα με την Mercedes A160 που οδηγώ τώρα και η διαφορά ήταν μεγάλη. Έτσι δεν μπορώ να αναρωτιέμαι, είναι λόγω της σύγκρισης που έκανα ή όντως έχει θέμα η συμπεριφορά του;;;
Μπήκα και σε αρκετά διεθνή site και οι γενικές κριτικές είναι διθυραμβικές, αν και σε κάποια αναφέρουν γενικά…. ότι το τιμόνι δεν το νιώθεις και τόσο καλά στις υψηλές ταχύτητες.
Σκοπός μου ήταν να έχω feedback από κάποιον που το οδηγεί σε εθνική στις παραπάνω ταχύτητες (Mastora78 ευχαριστώ για το feedback)
-
Το ντίζελ στο τουσον δεν είναι πολύ θελκτικό κυρίως λόγω της αρκετής διαφοράς τιμής. Θέλει πολλά χλμ και χρόνια για να το αποσβέσεις οπότε χάνεται το πνεύμα οικονομίας.
Το προηγούμενο που είχα οδηγήσει τουσον 136 μια χαρά σβέλτο ήταν και γεμάτο στις ρεπριζ του.
-
Το diesel δεν το έχω βρει πουθενά να το κάνω test drive. Έκανα την βενζίνα για 2η φορά και είπα να το τεστάρω στις συνθήκες που θα το χρησιμοποιώ. Στα 140 δεν ένιωθα αρκετά άνετα (είχα πάει με τη λογική να κάνω παραγγελία). Έκανα την ίδια διαδρομή με τα ίδια χιλιόμετρα με την Mercedes A160 που οδηγώ τώρα και η διαφορά ήταν μεγάλη. Έτσι δεν μπορώ να αναρωτιέμαι, είναι λόγω της σύγκρισης που έκανα ή όντως έχει θέμα η συμπεριφορά του;;;
Έχεις οδηγήσει κάποιο άλλο Suv και το βρήκες οκ σε αυτά που ζητάς; θέλω να πω, μήπως το πρόβλημα είναι η σύγκριση που κάνεις μεταξύ ενος Suv και ενός χαμηλού και άρα δε σου φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο;
Να ξέρεις ότι γενικά τα Suv δεν κάνουν τόσο ωραίο και σταθερό ταξίδι σαν τα χαμηλά. Τα ιδανικά αμάξια για ταξίδια είναι τα μεγάλα σενταν (θες χαμηλό αμάξι με μεγάλο μεταξόνιο) και όχι τα Suv.
-
Σκέπτομαι να αγοράσω το diesel. Ο βασικός προβληματισμός μου είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στα 130-140 khm/h. Μιας και κάνω αρκετά χιλιόμετρα με την πλειοψηφία αυτών στην εθνική.
Έχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει κάποια άποψη;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα,
Έχοντας το προηγούμενο, δεν είχα κανένα πρόβλημα σε αυτές τις ταχύτητες στην Εθνική.
Σταθερό, μαζεύει γρήγορα χιλιόμετρα, δεν νιώθεις να κομπιάζει, ούτε σε ζορίζει.
Στις ανοιχτές στροφές κρατάει καλά, ενώ θέλει λίγη εγκράτεια όταν υπάρχουν πιο κλειστές, πχ σε επαρχιακούς δρόμους όπως προς Ναύπλιο λόγω ύψους.
Αλλά γενικά το ταξίδι είναι πολύ άνετο.
-
-
Δοκιμή από Φαμπιάτου:
https://autoholix.com/2021/04/17/hyundai-tucson-1-6-turbo-48v-hybrid-180-ps-4wd-dokimi-test-drive/
Η τύπισσα κάνει τα καλύτερα review στο ελληνικό internet με διαφορά. Βάζει τα γυαλιά σε γνώσεις στο 90% τον 'ειδικών'. Το περίμενα καιρό αυτό review!!!
-
Πολύ καλό review πάλι.
Επειδή παίρναμε καφέ με μία κάτοχο (όχι, δεν την ρώτησα τι κατανάλωση έχει!) σήμερα, εμένα η μάσκα μου άρεσε πάρα πολύ, τα πίσω φωτιστικά τα θεωρώ απαράδεκτα όμως. Δίπλα του το 2008 πάντως φαινόταν μικρουλικο!
Ωραία επιλογή, και μάλλον value for money. Ακόμη περιμένω να δω το Sportage για να κρίνω τους Κορεάτες συνολικά. Στο προηγούμενο ψήφιζα Sportage πάντως.
Απορώ με την κατανάλωση σε σχέση με το αντίστοιχο review του Kuga, αυτό φυσικά είναι 4Χ4 αλλά και 3 λίτρα διαφορά είναι αρκετά μεγάλη θεωρώ.
-
svassi wrote:
Έχεις οδηγήσει κάποιο άλλο Suv και το βρήκες οκ σε αυτά που ζητάς; θέλω να πω, μήπως το πρόβλημα είναι η σύγκριση που κάνεις μεταξύ ενος Suv και ενός χαμηλού και άρα δε σου φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο;
Να ξέρεις ότι γενικά τα Suv δεν κάνουν τόσο ωραίο και σταθερό ταξίδι σαν τα χαμηλά. Τα ιδανικά αμάξια για ταξίδια είναι τα μεγάλα σενταν (θες χαμηλό αμάξι με μεγάλο μεταξόνιο) και όχι τα Suv.
΄Έκανα αρκετά test drive, το Kuga και το Mazda CX-5 νομίζω έχουν καλύτερη ποιότητα κύλισης σε υψηλές ταχύτητες. Τα αρνητικά των 2 παραπάνω:
-
για μένα είναι οι 6+ μήνες που χρειάζεται για να μου έρθει ένα αυτόματο Kuga (παρόλο την εξαιρετική τιμή) του είναι πάρα πολλοί
-
Mazda CX-5 ανεβαίνει πολύ σε τιμή και έχει και τον φόρο πολυτέλειας (που το θεωρώ τρελό νταβατζιλίκι)
με βάση τα παραπάνω τείνω να αλλάξω κατηγορία και με βλέπω να καταλήγω στη ΒΜW 2 Series Gran Coupe
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
-
Hyundai Tucson NX4 (2020)