-
Όμως δίχως πολλά πολλά επιβεβαίωσε πως το αμάξι στέκεται πολύ καλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν θα παραξενευτώ να δω ορδές από δαυτο σε λίγο καιρό στους δρόμους. Πολύ καλή ανάλυση!!!
-
Περίμενε να τελειώσει η καραντίνα και χτύπα μπαλαντεζάτο. Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου. Αλλά και σήμερα, μια χαρά μοντέλα μπορείς να βρεις εκεί κάτω από τα 30. Το ID.3 είναι πάρα πολύ ωραίο στην οδήγηση, αλλά το C4 είναι μεγαλύτερο και πιο κοντά σε χώρους στο Kia. Και βέβαια, αν δώσεις κάτι πάνω από τα 30 (λίγες χαμηλές δόσεις), μπορείς να δεις και τα αντίστοιχα μοντέλα των Hyundai - Kia. Αν και βέβαια, αν είναι να φτάσεις εκεί ψηλά, αξίζει την υπέρβαση στα 40 χιλιάρικα για το διαστημόπλοιο που ακούει στο όνομα Tesla.
Αλλά ξαναλέω, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς, ο χρόνος δρα υπέρ των ηλεκτρικών. Επίσης, να είσαι σίγουρος πως όποιο μοντέλο βενζίνης/πετρελαίου κι αν επιλέξεις σε αυτή την κατηγορία τιμής-διαστάσεων, σε 10 χρόνια θα είναι τελείως απαξιωμένο.
Δεν ξέρω φίλος μια χαρά μου φαίνεται το Tuson αλλά με προβληματίζει η αλλαγή βάρδιας σε κάνα δυο χρονια. Μην είναι για το χαντάκι το tuson μιας και θα βγούνε διαστημόπλοια όλοι βιάζονται να βγάλουν τούμπανο ηλεκτρικά κοντά στα 40 Κ
Δεν ξέρω πρώτη φορα μετά από τόσα χρονια βγαίνω για αγορα αυτοκινήτου και είμαι σε δίλημμα και φαντάζομαι πολύς κόσμος σαν και εμενα
-
Αν και πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου, η πρόβλεψή μου είναι ότι σε 10 χρόνια, τα σημερινά θερμικά δε θα πιάνουν τίποτα ως μεταχειρισμένα. Θα είναι ακριβώς ό,τι είναι σήμερα μια Cayenne του 2008-2009. Θα έχουν τεράστιο κόστος κίνησης σε σχέση με τα τότε καινούρια, θα τα έχουν ταράξει στα τέλη και τους φόρους, ο κάτοχος θα έχει πληρώσει άλλη μία φορά την τιμή αγοράς σε κόστος κίνησης και συντήρησης κι αν επιχειρήσει να τα πουλήσει, θα πιάνει ό,τι μια Cayenne σήμερα: το 10% της αρχικής τιμής. Αυτό που θα είναι χειρότερο από την Porsche είναι ότι τότε ενδέχεται να παίζουν ΚΙ απαγορεύσεις κυκλοφορίας για μοντέλα που καίνε συγκεκριμένο καύσιμο.
Καθώς το δεύτερο όχημα της οικογενείας είναι ένα Grand Vitara 2.5, έχω ζήσει στο πετσί μου το παραπάνω σενάριο. Βάλε τώρα στη θέση του ένα Tuscon με κατανάλωση 9 λίτρα (τόσο διαβάζω στη δοκιμή τού περιοδικού) κι υπολόγισε ότι θα πληρώσεις 30-35 χιλιάρικα για να το αγοράσεις σήμερα, αλλά 30 χιλιάρικα για να κάνεις 200.000 χιλιόμετρα και ποιος ξέρει τι φόρους κι απαγορεύσεις θα του έχουν φορτώσει σε μια δεκαετία. Κι αν πας να το πουλήσεις το 2031; Αν πιάσεις ένα 10% (το GV μας δεν πιάνει με ΤΙΠΟΤΑ το 10%, αν πάω να το πουλήσω σήμερα, θα πιάσω σίγουρα παρακάτω), θα είσαι ευχαριστημένος.
-
Οδηγικά πως ήταν; Σε αίσθηση; Βάρκα γυαλό; Το τιμόνι πως το ένιωθες; Σε σχέση με το 3008; Συμμερίζεσαι την άποψη του φίλου παραπάνω;
Όχι βάρκα γιαλό σφικτό ήταν εντάξει σε μερικά πλαδαρά σημεία ασφάλτου είχε κάποιες σχετικές πλεύσεις λόγω ύψους αλλά πχ από το καροκ που ήταν από τα τελευταία ψηλά που είχα οδηγήσει ήταν πιο σταθερό.
Το 3008 πάει καιρός που το είχα οδηγήσει νομίζω όμως ότι τα χοροπηδητα που είχα στο 3008 δεν τα βρήκα σε αυτό.
Είχε καλή αντίδραση σε ξερές λακούβες και χωρίς ψαρέματα ο κωλος.
Τιμόνι μέτριο ήταν.
Οδηγικά όμως σε σχέση με το c4 που οδηγησα πρόσφατα το Σιτροέν μου άρεσε περισσότερο.
-
Τουλάχιστον με βάση τα ευρωπαϊκά δρώμενα το Diesel σίγουρα θα είναι σε αυτή την κατηγορία σε 10 χρόνια.
Νομίζω ότι η βενζίνη θα κρατήσει λίγο περισσότερο, δεν κινδυνεύει τουλάχιστον μέχρι το 30 για απαγορεύσεις.
Τώρα το κόστος μεταπώλησης εξαρτάται από πολλά. Όπως την τιμή της βενζίνης τότε, τα οικονομικά δεδομένα εκείνης της στιγμής (εάν έχουμε ακόμα οικονομική κρίση ή εάν μας περισσεύουν), το πόσο αξιόπιστα βγήκαν τα καθαρά ηλεκτρικά της επόμενης 5ετιας...
Γενικά πάντως εάν έχεις σκοπό να κρατήσεις αμάξι πάνω από 10 χρόνια καλού κακού κράτα μικρό καλάθι για μεταπώληση...
-
sargus wrote:
Οδηγικά πως ήταν; Σε αίσθηση; Βάρκα γυαλό; Το τιμόνι πως το ένιωθες; Σε σχέση με το 3008; Συμμερίζεσαι την άποψη του φίλου παραπάνω;
Όχι βάρκα γιαλό σφικτό ήταν εντάξει σε μερικά πλαδαρά σημεία ασφάλτου είχε κάποιες σχετικές πλεύσεις λόγω ύψους αλλά πχ από το καροκ που ήταν από τα τελευταία ψηλά που είχα οδηγήσει ήταν πιο σταθερό.
Το 3008 πάει καιρός που το είχα οδηγήσει νομίζω όμως ότι τα χοροπηδητα που είχα στο 3008 δεν τα βρήκα σε αυτό.
Τιμόνι μέτριο ήταν.
Οδηγικά όμως σε σχέση με το c4 που οδηγησα πρόσφατα το Σιτροέν μου άρεσε περισσότερο.
Ευχαριστώ φίλε! Πολύ ενθαρρυντικά αυτά που λες.
(Ποιο C4 εννοείς; το καινούργιο;)
-
Ένα τεστάκι σε χιόνια από άλλο ελληνικό website. Με χειμερινά λάστιχα βέβαια το τεστ. Λίγο πολύ για όλα τα μοντέλα τα ίδια λένε.
Αυτό που πρόσεξα είναι η μέση κατανάλωση δοκιμής στις φωτογραφίες και πραγματικά φαίνεται ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Tucson.
-
Αν και πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου, η πρόβλεψή μου είναι ότι σε 10 χρόνια, τα σημερινά θερμικά δε θα πιάνουν τίποτα ως μεταχειρισμένα.
Μα τώρα δεν είναι καιρός για αγορά με προοπτική 10ετίας, με τίποτα! Είναι για 2-3 χρόνια ή αλλιώς μέχρι να διαλύσει, ειδικά για τόσο ακριβά αυτοκίνητα και ενεργοβόρα. Ναι ένα Υβριδικό Τογιότα και σε 10 χρόνια θα έχει αρκετή αξία, αλλά είναι ελάχιστα αυτά τα αυτοκίνητα. Και εγώ που κοιτάω, κοιτάω ή για Υβριδικό ή αλλιώς για 2-3 χρόνια (ίσως και με leasing)...αλλιώς κάτι που θα το 'παντρευτώ', δεν έχει νόημα αλλιώς πιστεύω.
Όσο για την κατανάλωση που λέτε, πολύ λογική είναι ρε παιδιά (εως και χαμηλή). Τι θέλετε δηλαδή με τέτοιο βάρος και τέτοια ιπποδύναμη. Λογικό να είναι στο 10αρικο, ειδικά μέσα στην πόλη ή με μεγάλες ταχύτητες.
-
Tkin73 wrote:
sargus wrote:
Το 3008 πάει καιρός που το είχα οδηγήσει νομίζω όμως ότι τα χοροπηδητα που είχα στο 3008 δεν τα βρήκα σε αυτό
Τιμόνι μέτριο ήταν.
Ευχαριστώ φίλε! Πολύ ενθαρρυντικά αυτά που λες.
(Ποιο C4 εννοείς; το καινούργιο;)
Ναι σε αυτόματο 1.2 και 1.5 ντίζελ που τα οδηγησα. Φυσικά πιο χαμηλό αμάξι και 200 κιλά τουλάχιστον ελαφρύτερο.
-
Όσο για την κατανάλωση που λέτε, πολύ λογική είναι ρε παιδιά (εως και χαμηλή). Τι θέλετε δηλαδή με τέτοιο βάρος και τέτοια ιπποδύναμη. Λογικό να είναι στο 10αρικο, ειδικά μέσα στην πόλη ή με μεγάλες ταχύτητες.
Θα ειχε ενδιαφερον και ενα TD με την full hybrid εκδοση. Το βιντεο που ποσταρα του marek αναφερει οτι εντος πολης ειδε καταναλωση αντιστοιχη με το υβριδικο rav4 (νομιζω ανεφερε περιπου 5 l/100km)
-
Fanis75 wrote
Θα ειχε ενδιαφερον και ενα TD με την full hybrid εκδοση. Το βιντεο που ποσταρα του marek αναφερει οτι εντος πολης ειδε καταναλωση αντιστοιχη με το υβριδικο rav4 (νομιζω ανεφερε περιπου 5 l/100km)
Ερώτηση: για ένα παρόμοιο αμάξωμα κανονικό hybrid, SUV 4.4-4.5m, τι κατανάλωση περιμένουμε σε εθνική οδό; Με φυσιολογική σβέλτη ταχύτητα, αριστερά κυρίως και προσπεράσεις, κ.λ.π, όχι με αυγό στο γκάζι, ξέρει κανείς;
-
Εγώ με το κορολα σβέλτα που δεν είναι όμως σουβ ούτε 1.5 τονο μόνος μου ( δλδ 1.5 .... Ιάπωνας ...χιχιχ) χωρίς αλλά φορτία έγραψα 6 , και άσε τους κατοχους να λένε ότι καίνε 4! Δλδ 140 με οικογένεια εθνική πορεία και με κλίμα σε κανονικό σουβ σαν το τουσον ένα καλό υβριδικό σύστημα το 6αρι το έχει για πλάκα. Πιθανόν και λίγο παραπάνω.
Φυσικά το 180 που οδηγησα εγώ όπως το έκοψα αντίστοιχα θα γράφει 7.5-8. Οπότε 1-1.5 λτ διαφορά θα βλέπεις και στην εθνική.
-
Ανεβάζω τον τιμοκατάλογο του πρόσθετου εξοπλισμού
-
Λογικές τιμές έχουν τα έξτρα (έως και χαμηλές).
-
Αν θες να βάλεις 1-2 από τα ακριβότερα έξτρα, μάλλον καλύτερα να πας για την full version.
Το αυτόματο έχει και τις full ACC εκδόσεις και το σύστημα με τις 4 κάμερες συνδυάζεται όχι μόνο με προειδοποιήσεις, αλλά και με αυτόματα φρεναρίσματα (κάνει 200€ παραπάνω, από 1800 στα 2000€ περίπου, λέει), οπότε αν θέλετε όλα αυτά τα ωραία ηλεκτρονικά και μία πλουσιότατη και πολύ σύγχρονη έκδοση, μάλλον αυτόματο και 3η έκδοση.
Καλά τα έχει κάνει η Hyundai πιστεύω. Θα αγοράσει κανείς να μας πει;!
Μεγάλη περιέργεια τι χρόνο αναμονής δίνουν, θεωρητικά αλλά και ρεαλιστικά.
-
Το μονο που μου κακοφαινεται (στα ορια της γυφτιας) ειναι οτι στο 'ακριβο' πακετο SVM, ΔΕΝ περιλαμβανει το adaptive cruise control (hda οπως το αποκαλει η hyundai) και σου ζηταει 700 ευρω (χωρις φπα και χωρις ΤΤ)
-
Αυτό το 1860 για να βάλεις 360° πονάει...
-
Κατ' αρχάς αξίζει καλύτερα η δεύτερη επιλογή με τα 2000€, και δεύτερον δεν βάζεις μόνο κάμερες, είναι άδικο να λέγεται αυτό, είναι μία ολόκληρη πλατφόρμα συστημάτων και μάλιστα με γνώμονα την ασφάλεια πολλά από αυτά, αλλά και την άνεση και απόλαυση, αφού περιλαμβάνει και το σύστημα της Krell που από μόνο του κοστίζει κάποια, αρκετά, χρήματα
-
Ναι δεν ειναι λιγα λεφτα αλλα δεν ειναι μονο 360 , εχει αλλα 5 συστηματα ασφαλειας (τα οποια ο ανταγωνισμος απο οσο εχω δει τα δινει και αυτος εξτρα με διαφορους τροπους), πλας το ηχοσυστημα
-
Πάντως τα συστήματα ασφαλείας του τουσον δείχνουν να είναι από το πάνω πάνω ράφι. Το σύστημα διατήρησης στην λωρίδα είναι τρομερό! 120 χλμ σε ανοικτές στροφές αριστερή λωρίδα και κράταγε και έστριβε το αμάξι τελείως αγχολυτικα!
Και όταν παταγες λωρίδα σφυριζε και σε επανέφερε ομαλά , όχι σαν της Μερσεντές που τρομάζες και ένιωθες το abs να σε κόβει.
Έχουν κάνει τρομερή δουλειά.
Hyundai Tucson NX4 (2020)