-
Ως πρώην μπασκετικός 1.93 και 98 κιλά, οριακά εύσωμος, όπως λέει η βιβλιογραφία, μπήκα σε ένα Tucson και εκ πρώτης το απέρριψα.
Για εμένα είναι στενάχωρα μέσα στο αυτοκίνητο. Το καθισμα είναι στενό, στην θέση οδήγησης μου δεν κάθεται ενήλικας πίσω από εμένα και η ποιοητα του για τα δικά μου γούστα και αισθητήρια δεν αγγίζει "γερμανικα" με τίποτα.
Οι ρυθμιστές καθίσματος ήταν ξεχαρβαλωμενοι και του οδηγού και του συνοδηγού που επίτηδες αναζήτησα. Και η λαβή του συρόμενου καθίσματος ήταν λεπτή σαν φτηνιάρικο.
Μάλιστα επειδή δίπλα είχε Μερκ είδα και το μεξικάνικο GLB όπου και χώρεσα και νιώθεις όντως το πιο πολυτελές και θα το ψάξω.....
Ναι, και εγώ θεωρώ overrated το Tucson. Νομίζω αναζητώ νεο αυτοκινητο. -
Φιλε μου το Τουσον ειναι πολυ καλο αυτοκινητο αλλα και θεση οδηγησης πολυ καλη. Ο φιλος μου που το πηρε προσφατα ειναι 1.90 και στα 110 κιλα. Μια χαρα βολευτηκε στη θεση του οδηγου. Απλα εκανες το λαθος να μπεις σε μερκ. Εγω οδηγωντας την Gla εχω την αισθηση οτι οδηγω στριτ καρ. Η θεση οδηγησης δεν φορτιγιζει με την καμια. Βεβαια εγω ειμαι στο 1.80 αλλα διαθετοντας κι ενα ντουστ αντιλαμβανομαι τις διαφορες. Εκει αισθανομαι νταλικιερης!
-
@kapelis said in Νεο Hyundai Tucson :
Ως πρώην μπασκετικός 1.93 και 98 κιλά, οριακά εύσωμος, όπως λέει η βιβλιογραφία, μπήκα σε ένα Tucson και εκ πρώτης το απέρριψα.
Για εμένα είναι στενάχωρα μέσα στο αυτοκίνητο. Το καθισμα είναι στενό, στην θέση οδήγησης μου δεν κάθεται ενήλικας πίσω από εμένα και η ποιοητα του για τα δικά μου γούστα και αισθητήρια δεν αγγίζει "γερμανικα" με τίποτα.
Οι ρυθμιστές καθίσματος ήταν ξεχαρβαλωμενοι και του οδηγού και του συνοδηγού που επίτηδες αναζήτησα. Και η λαβή του συρόμενου καθίσματος ήταν λεπτή σαν φτηνιάρικο.
Μάλιστα επειδή δίπλα είχε Μερκ είδα και το μεξικάνικο GLB όπου και χώρεσα και νιώθεις όντως το πιο πολυτελές και θα το ψάξω.....
Ναι, και εγώ θεωρώ overrated το Tucson. Νομίζω αναζητώ νεο αυτοκινητο.Εξαρτάται τι προσδοκίες έχεις, αν θες να είσαι άνετος-σαλονάτος με 1.93 (που είμαι κι εγώ) έχεις ρίξει Χ στην πλειονότητα των κορεατικών, ιαπωνικών και Γαλλικών (εξαίρεση το c3 αιρκρος).
Έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα, το τουσόν, χωρίς να είναι σαλονάτο, δεν είναι από τα στριμωγμένα κατα τη γνώμη μου (το QQ για εμένα είναι πιο στενάχωρο). Από την άλλη αν γυρεύεις σαλονατη αίσθηση μάλλον πρέπει να κινηθείς σε μεγάλο Vag, Merck, bmw. -
-
https://www.autoblog.gr/2021/12/27/anakalountai-4489-nea-hyundai-tucson/
Δεύτερη ανάκληση νέων τουσον. Αυτή την φορά για ελαττωματικό υλικό στις πίσω δαγκάνες που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Η πρώτη ήταν για μη σωστή λειτουργία των αερόσακων τύπου κουρτίνας.
Άλλη μια ένδειξη του πόσο βιαστικά βγαίνουν πια τα αμάξια στις αγορές ακόμα και αξιόπιστες μάρκες βγάζουν σοβαρές ανακλήσεις ( φρένα , αερόσακοι) σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφορίας , δλδ δεν αφορούν πχ μια επένδυση αλλά σοβαρό σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
Εννοείται προτιμούμε τις ανακλήσεις των εταιρειών από τα παραπονα των κατόχων ότι ακούμε τρίξιμο στα φρένα ή δεν πιάνουν κλπ και απαντήσεις από αντιπροσωπεία όλα καλά εμείς δεν βλέπουμε τπτ.... -
Extra εβαλα το δερμάτινο σαλόνι με αεριζόμενα καθίσματα και το tail gate (έξυπνο ανοιγμα πίσω πόρτας).
Είχα επιλέξει στην αρχή αντί της πόρτας το ηχοσύστημα krell το οποίο τελικά δεν θα βάλω.
Παράδοση 4 (πολύ δύκολο) έως 6 μήνες.Καλη χρονιά στην παρέα, με ασφαλή χιλιόμετρα και γρηγορότερες παραδόσεις από τις εκτιμώμενες!
Παρήγγειλα και εγώ προπαραμονή Πρωτοχρονιάς το Τουσόν,
ΕΚΔΟΣΗ PREMIUM 1.6T 180hp 6MT 48V χωρίς κανένα εξτρά από Βελμάρ. Οι άνθρωποι μου είπαν 8 μήνες αναμονή και αν εβαζα εξτρά (και εγώ ήθελα ενα δερματινο σαλόνι ιδανικά αλλα και καποια επιπλέον συστήματα ασφάλειας, αχρείαστα νά ναι αλλα καλό θα ήταν να υπάρχουν) η παράδοση θα καθυστερούσε μέχρι και 1 χρόνο!!!!!! Οπότε προτίμησα να έχω υπερπλήρες (έτσι κρινω τον στανταρ εξοπλισμό της premium εκδοσης ειδικά σε σχεση και με τον ανταγωνισμό) αυτοκίνητο σε 8 μηνες, παρά σε εναν χρόνο με κάποια παραπάνω.Οπότε θα ήθελα να ρωτησω τον φίλο @Interpan πως γινεται να του ειπαν 4-6 μηνες, εχοντας κιόλας βάλει εξτρα εξοπλισμό;;; Καλό απόγευμα!
-
Προσωπικά, όταν ανάβω το φλας στο Tucson την ημέρα ειδικά όταν βλέπω μοτοσυκλέτες πίσω ερχόμενες ανεμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας για να με προσπερασουν, δεν είμαι ΚΑΘΌΛΟΥ σίγουρος ότι το εχουν δει. Μαζευομαι και δεν επιχειρώ προσπέραση αν δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση (σχετικό πράγμα η κοντινή απόσταση βέβαια , αν σκεφτούμε την επιτάχυνση μιας σύγχρονης μοτοσικλέτας).
Αν μια φορά το φλας σημαίνει πρόθεση και όχι απόφαση, με την τόσο ασυνήθιστη θέση των φλας απαιτείται δέκα φορές περισσότερη προσοχή. Όταν έρθει η εποχή του ετήσιου σέρβις θα ρωτήσω αν υπάρχει update σύνδεσης του φλας και με ένα από τα Led των πίσω φώτων.Καλησπέρα στο φόρουμ!
Δεν νομίζω ρε παιδιά νά ναι τόσο χάλια τα πισω φλας, χωρίς να είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα μπορούσαν κάλλιστα εκεί στο σχεδιαστικό τμήμα της Χιουντάι να κάνουν κάτι μακράν εντυπωσιακότερο με τα φλας σε ένα αμάξι τόσο ξεχωριστό, κάτι σε led, εκεί μαζί με τα άλλα τα πισω τα led… Θα ήταν σούπερ… Σε ενα τετοιο αμάξι ειναι πολύ βαρετά αυτά τα φλας αλλα και το φως της όπισθεν…Πάντως όντας και ψηλό αμάξι, θεωρώ πως θέλει μεγάλη αφηρημάδα την ημέρα για να μην το δει κάποιος το φλας. Γιατί νύχτα το θεωρώ απίθανο να μην φαίνονται. Επίσης, πολλά φορτηγά, σε τέτοιο ύψος (μην πω και χαμηλότερα) δεν έχουν τα φλας τους;;;
-
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
https://www.autoblog.gr/2021/12/27/anakalountai-4489-nea-hyundai-tucson/
Άλλη μια ένδειξη του πόσο βιαστικά βγαίνουν πια τα αμάξια στις αγορές ακόμα και αξιόπιστες μάρκες βγάζουν σοβαρές ανακλήσεις ( φρένα , αερόσακοι) σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφορίας , δλδ δεν αφορούν πχ μια επένδυση αλλά σοβαρό σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
Εννοείται προτιμούμε τις ανακλήσεις των εταιρειών από τα παραπονα των κατόχων ότι ακούμε τρίξιμο στα φρένα ή δεν πιάνουν κλπ και απαντήσεις από αντιπροσωπεία όλα καλά εμείς δεν βλέπουμε τπτ....Αν ριξουμε μια ματιά στην Μerc.B. , που για πολλους ειναι συνωνυμο αξιοπιστίας και γερμανικής τελειότητας, αλλα και πάρα πολλες αλλες μαρκες, θα διαπιστώσουμε πως ανακλησεις και γινονται και ειναι και παρα πολλές… Περνάνε από πάρα πολλά στάδια τα αμάξια πριν βγουνε στους δρομους… Ομως δεν παύουν να είναι μηχανές παιδιά και θα βγάλουν ζημιές και αστοχίες, εχει προοδευσει τοσο η αυτοκινητοβιομηχανία κι ομως και πυρκαγιές βλεπουμε να συμβαινουν στο ασχετο και αστοχίες διαφορες και σοβαρες κάποιες φορές…
Το βασικό είναι το να τις διαχειριστούν οι εταιρίες με ειλικρινεια και τιμιότητα και να αναλαμβάνουν τις ευθυνες τους και -ιδανικά- τα κόστη ζημιάς που δεν προκληθηκε από κακή χρήση ή κακή συντήρηση του οχήματος. Αν η εταιρία δει τις αστοχίες της σαν ευκαιρία να τα αρπάξει από τον πελάτη, προσπαθώντας να τον βγάλει τρελό, εκεί θέλει δυναμική αντιμετώπιση.
-
Όταν εξέφραζα όμως στις απαρχές του, από τα πρώτα povs, τις ενστάσεις μου για την επιχειρούμενη πρόωρη "γιγάντωσή" του πέσατε να με φάτε. Και δεν είναι καθόλου κοντά για ένα αμάξι που το σπρώχνουν ως κορυφαίο. Ούτε καν 90αρια για ενηλίκους/ανήλικους. Τεσπά αργά η γρήγορα όλα φαίνονται. Νομίζω από εμπορικά οχήματα χειρότερα νούμερα με τα νέα κριτήρια του 2021 μόνο το C4 έχει δώσει.
Φιλε Σαββα, σίγουρα τα πήγε καλύτερα στα απόλυτα τεστ ασφαλειας το QQ δεν θα πω κατι επι τουτου. Βεβαια πάντα το θεμα ειναι να οδηγει κανεις με συνεση και φυσικά να μην βασίζεται στα συστηματα που οσο καλά και αν ειναι να υπάρχουν, δεν υποκαθιστουν την κριση την αντιληψη και την αντιδραση του οδηγού. Οπως επισης τα τεστ γινονται σε συνθηκες εργαστηριου, ελεγχομενες και χωρις απροοπτα. Στην αληθινή ζωή με παραπλησιες ταχυτητες και συνθηκες μπορει ενα τροχαιο με QQ να γινει σμπαραλια και οι επιβατες να κινδυνέψουν και απ το «πρόωρα γιγαντωμένο» Τουσόν να βγουνε όλοι χωρις γραντζουνια (ακραίο παράδειγμα αλλα οχι απιθανο)… Ό,τι και να λέμε, είναι μια χαρά ασφαλές και από τα ασφαλέστερα ισως μοντέλα της φίρμας.
Όμως όλοι πλασάρουν στις ολοκληρωμενες προτασεις το τίμιο Τουσονάκι και του βγάζουν το καπέλο, γιατί κρίνεται από τους δημοσιογραφους και πως εξελιχθηκε από το προηγουμενο μοντέλο και πως κινείται και σε σχεση με τον ανταγωνισμό αλλα και συνολικά πως αλλαξε & αλλάζει επίπεδο η Χιουντάι…Το πλήρες (μεγάλη γκάμα από μηχανικά συνολα, ηλεκτρονικές ευκολίες, αξιοπιστία, μεγάλη εγγύηση κ.α.) ξεχωριστό σχεδιαστικά και παγκόσμιο Τουσόν δείχνει πως η Χιουντάι ολο και ανεβαινει…
-
@cts89 συμφωνώ και επαυξάνω. Ο όμιλος Hyundai/KIA κάνει άλματα εμπρός σε κάθε γενεά. Ο μόνος λόγος που πικαρω με κάθε ευκαιρία το εν θέματι μοντέλο είναι για 2/3 εδώ μέσα που προσπάθησαν να βγάλουν το αμάξι ως την μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την πενικιλίνη.
Είναι ένα πολύ καλό αμάξι σε μια γεμάτη από επιλογές και εξαιρετικά απαιτητική κατηγορία. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να μην τολμάμε να πούμε δημόσια όπου "κάνει φάουλ" και να πέφτουν 2/3 να μας φάνε (όπως σε άλλα νήματα επίσης) επειδή (αρχικά) έκανε μεγάλο κλικ εμφανισιακά. Δηλαδή αν είναι έτσι στο νήμα του Formentor που είναι πραγματικά ζωγραφιά τι πρέπει να γίνει να μην τολμάμε καν να διαβάσουμε το νήμα;
ΥΓ1: Πάντως λογικά με αυτά που βλέπω να γίνονται στους υπόλοιπους του ανταγωνισμού, σε σχέση με τα προσωπικά μου κριτήρια, δεν αποκλείω το σοβαρό ενδεχόμενο να βρίσκεται και στις δικές μου top επιλογές όταν θα έρθει η ώρα.
ΥΓ2: Χρήστος, χάρηκα.
-
Αφού περίμενα και περίμενα και περίμενα το νέο Sportage για να αποφασίσω έφαγα την κρυάδα της τιμής του και επιστρέφω στο νίμα του Tucson.
Δυστυχώς το QQ απορρίπτεται λόγο πολύ μικρού πορτπαγκάζ. Έχει 450lt όταν ακόμα και τα 520lt του Sportage μου κάθονται λίγα στο μάτι.
Όσοι το αγοράσατε έχετε να προτείνετε κάποια αντιπροσωπεία που να κάνει και καμία έκπτωση; Έχω προσφορά από FMS όπου μου έδωσε την ανώτερη τιμή λιανικής και τίποτα απολύτως έξτρα.
-
@ggeorg10 said in Νεο Hyundai Tucson :
...επιστρέφω στο νίμα του Tucson.
Την καλύτερη δουλειά έκανες.
-
επεστρεψες στο τουσον γιατι σε απογοητευσε το qq. Σε καταλαβαινω. Κρατω το duster παρολο που εχω gla. Με απογοητευσε!
-
Τι σχέση έχει η τεράστια διαφορά που έχει το Duster από την GLA, με τη σύγκριση μεταξύ Tucson και QQ;
-
Εχει σαφεστατα μεγαλυτερο χωρο αποσκευων και υψος απο το εδαφος.
-
Αφού περίμενα και περίμενα και περίμενα το νέο Sportage για να αποφασίσω έφαγα την κρυάδα της τιμής του και επιστρέφω στο νίμα του Tucson.
Δυστυχώς το QQ απορρίπτεται λόγο πολύ μικρού πορτπαγκάζ. Έχει 450lt όταν ακόμα και τα 520lt του Sportage μου κάθονται λίγα στο μάτι.
Όσοι το αγοράσατε έχετε να προτείνετε κάποια αντιπροσωπεία που να κάνει και καμία έκπτωση; Έχω προσφορά από FMS όπου μου έδωσε την ανώτερη τιμή λιανικής και τίποτα απολύτως έξτρα.
Αν μπορείς πήγαινε στον Μητρόπουλο στο Ίλιον. Εκεί έχει αγοράσει ο κύκλος μου κάμποσα αυτοκίνητα και πάντα έδινε την καλύτερη τιμή/δώρα.
-
Ευχαριστώ πολύ @ggab !
Θα πάω από Δευτέρα να πάρω προσφορά και να το κλείσω με το καλό.Μια ερώτηση ακόμα για όποιον ξέρει. Βλέπω ότι διαφέρουν κατά πολύ οι χρόνοι παράδοσης που λένε μεταξύ τους οι αντιπροσωπείες. Η εισαγωγή γίνεται κεντρικά ή κάθε αντιπρόσωπος δίνει δικές του παραγγελίες; Η λογική λέει το πρώτο αλλά εάν ισχύει το δεύτερο τότε έχει εξήγηση η μεγάλη απόκλιση στους χρόνους παράδοσης.
-
Ευχαριστώ πολύ @ggab !
Θα πάω από Δευτέρα να πάρω προσφορά και να το κλείσω με το καλό.Μια ερώτηση ακόμα για όποιον ξέρει. Βλέπω ότι διαφέρουν κατά πολύ οι χρόνοι παράδοσης που λένε μεταξύ τους οι αντιπροσωπείες. Η εισαγωγή γίνεται κεντρικά ή κάθε αντιπρόσωπος δίνει δικές του παραγγελίες; Η λογική λέει το πρώτο αλλά εάν ισχύει το δεύτερο τότε έχει εξήγηση η μεγάλη απόκλιση στους χρόνους παράδοσης.
Επειδή είμαστε ακριβώς στην ίδια φάση,και με την ξενερα τις τιμής του Sportage,αν σου είναι εύκολο ενημέρωσε για την προσφορά του Μητρόπουλου.
-
Πήρα και εγώ προσφορές μετά τις τιμές του Sportage. Σε παραδόσεις μου ανέφεραν στη Θεσσαλονίκη από τέλη Ιουλίου με ταξινόμηση για μέσα Αυγούστου, από τη μία που ζήτησα και από την άλλη στο δεκάμηνο, αν προσθέσω έξτρα, που σκεφτόμουν για το Adaptive Cruise Control.
Ακόμη αμφιταλαντεύομαι για το AWD, κυρίως για μια μικρή πιθανότητα ρυμούλκησης στο μέλλον, η οποία βέβαια αν ήταν πιο πιθανή θα προχωρούσα αμέσως.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει προχωρήσει με τη διχρωμία στην οροφή.
Το είδα στη λίστα με τον επιπρόσθετο εξοπλισμό.
Δυσκολεύομαι να βρω κάποια σύγκριση στο Teal, για να καταλάβω τη διαφορά. -
Και εγώ ήθελα να βάλω ηλεκτρικό πορτπαγκάζ και μαύρη οροφή αλλά λόγο ότι θέλω το αμάξι τον Αύγουστο μάλλον τα ξεχνάω.
Το Teal είναι το μπλε σωστά;
Προσωπικά νομίζω ότι η μαύρη οροφή αξίζει σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις πχ ασημί ή bronze. Στο μπλε μικρή διαφορά μιας και μου φαίνεται αρκετά σκούρο νομίζω θα χαθεί.
Hyundai Tucson NX4 (2020)