-
Lap wrote:
Εσυ ρε dublin μετρας τα δικα σου. Για πανε δες εξω οπως λες τι γινεται. Δεν ισχυουν αυτα που λες.
Που αγοραζει ο κοσμος νεα αυτοκινητα συχνα. Μεταχειρησμενα αγοραζουν οχι νεα.
Και δευτερον. 240 ευρω ειναι στο saxo....ποσα κυβικα ειναι;
Τέσπα, θα μπορούσα να σου αραδιάσω περιπτώσεις γειτόνων και συγγενών επαρχία, αλλά δεν πειράζει. Η αλήθεια πιστεύω είναι κάπου στην μέση. Μπορεί και εγώ να υπερβάλω λίγο και να έχω διαφορετικές εμπειρίες ζωής (από ότι έχω καταλάβει δεν έχεις μεγάλη επαφή με επαρχία, και βόρεια και νότια προάστια, γι' αυτό σε κοροϊδεύω με την 'Κυψέλη') και από την άλλη μεγάλο κομμάτι του αστικού πληθυσμού δεν έχει παρόμοιο τρόπο ζωής με τα πέριξ της χώρας.
Σκάρτα 1.100 είναι το Saxo, 61 ασυγκράτητα Γαλλικά άτια! 120euro πληρώνει. Αγοράστηκε μετά τη Lancia Dedra, οπότε πήγαμε στο αντίθετο άκρο, και το C3 αγοράστηκε μετά το Focus, και εκεί το αντίθετο άκρο. Μετά 2008 και το επόμενο στη σειρά είναι για μεταχειρισμένο πλέον, εναλλάξ πάει αυτό! Επίσης πρέπει να πουληθεί κάποιο του χρόνου. Θα δούμε, γιατί ο ιός μας κατέστρεψε κάποια επαγγέλματα.
Εσύ ξέρεις ένα σωρό με 3-4 παλιά που παραμένουν σε κυκλοφορία, εγώ έναν και μοναδικό, ο άλλος 3, ο παράλλος 5, δεν βγαίνουν συμπεράσματα έτσι.
Αλλά το ότι τα 3ο-4α αυτοκίνητα είναι που ρίχνουν έναν κατά τα άλλα υγιή μέσο όρο είναι τραβηγμενο απ' τα μαλλιά.Αλλά αν είναι να το κάνουμε με προσωπικές στατιστικές, μια ματιά από μπαλκόνι μου αρκεί: Πάνω από τα μισά είναι υπερδεκαετίας. Μένω βέβαια σε μικροαστική-λαϊκή περιοχή.
-
Dublin wrote:
Εσύ ξέρεις ένα σωρό με 3-4 παλιά που παραμένουν σε κυκλοφορία, εγώ έναν και μοναδικό, ο άλλος 3, ο παράλλος 5, δεν βγαίνουν συμπεράσματα έτσι.
Αλλά το ότι τα 3ο-4α αυτοκίνητα είναι που ρίχνουν έναν κατά τα άλλα υγιή μέσο όρο είναι τραβηγμενο απ' τα μαλλιά.Αλλά αν είναι να το κάνουμε με προσωπικές στατιστικές, μια ματιά από μπαλκόνι μου αρκεί: Πάνω από τα μισά είναι υπερδεκαετίας. Μένω βέβαια σε μικροαστική-λαϊκή περιοχή.
Απλά είπα ότι σε κάποιο μικρό ποσοστό η ΓΝΩΜΗ μου είναι ότι παίζει ρόλο και αυτό, αν μειώνει 1-2-3-4 χρόνια τις στατιστικές δεν γνωρίζω.
'Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 5.126.024 επιβατικά αυτοκίνητα, μειωμένα ελαφρά σε σχέση με το 2012 (5,138 εκατ.). Αυτό εξηγείται από τις χαμηλές πωλήσεις κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την απόσυρση από την κυκλοφορία παλαιών οχημάτων. Αντιστοιχούν 476 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους.
Αν συνυπολογίσουμε τα επαγγελματικά οχήματα (βαν, φορτηγά, λεωφορεία κ.α.) στη χώρα μας κυκλοφορούν 6,2 εκατ.'
Η Ελλάδα είναι 33 χώρα στον κόσμο σε οχήματα κατά κεφαλήν.
https://el.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_χωρών_ανά_οχήματα_κατά_κεφαλήν
Η πρώτη δεκάδα είναι
1) Άγιος Μαρίνος
2 Ηνωμένες Πολιτείες
3 Μονακό899
4 Νέα Ζηλανδία
5 Λίχτενσταϊν
6 Ισλανδία
7 Αυστραλία
8 Γκουάμ
9 Λουξεμβούργο
10 Καναδάς
οπότε αυτό ενισχύει την άποψή μου ότι γενικά κυκλοφορούν πολλά οχήματα Ελλάδα.
-
Δεξί κλικ, view image.
-
Βέβαια να λέμε και ότι οι συγκοινωνίες επιδέχονται αρκετή βελτίωση και αρκετοί προορισμοί είναι προβληματικοί για μετακίνηση με ΜΜΜ όπου το αυτοκίνητο γίνεται μονόδρομος
-
Ο αριθμός των ιχ ανά 1.000 κατοίκους είναι ολίγον παραπλανητικός από μόνος του, διότι στη χώρα μας κυκλοφορούν και ένα σκασμό μοτοσυκλέττες οι οποίες έχουν αναλάβει και αυτές ένα α μεταφορικό έργο. Ενώ σε ορισμένες άλλες χώρες αυτές σπανίζουν.Και επίσης κυκλοφορούν και ένα σωρό επαγγελματικά διπλού ρόλου, και οικογενειακού δηλαδή. Αρκετά αγροτικά είναι μία τέτοια περίπτωση, εκτός των άλλων. Οπότε ναι, εν τέλει κυκλοφορούν πολλά οχήματα στη χώρα μας.
Εντούτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιες λεπτομέρειες. Μία ανέφερε ο Ντούμπλιν, υπάρχουν αρκετά ιχ τα οποία είναι παρκαρισμένα σε χωριά, εξοχικά και νησιά, και λειτουργούν επικουρικά και μόνο, πολλές φορές περιστασιακά και για μικρές αποστάσεις.
Και κάτι άλλο. Αντίστοιχη εικόνα είχε ο μέσος όρος ζωής των ιχ στη χώρα μας και στα τέλη των έιτις και αντίστοιχη διαφορά από τη δυτική Ευρώπη. Μόνο που τότε τα αμάξια που κυκλοφορούσαν ήταν κάτι ντενεκέδες ξεγάνωτοι 600-1.200 κυβικά, τελείως γυμνά από εξοπλισμό άνεσης ή ασφάλειας. Καμία σχέση με σήμερα δηλαδή. Να θυμίσω ότι τότε ένα ιχ με 200.000 χλμ. θεωρείτο τελειωμένο από την αγορά, ενώ πιθανότατα θα είχε κάνει 1-2 φορές ρεκτιφιέ ή ελατήρια, ίσως να είχε περάσει και από ολική βαφή, ενώ ο ιδιοκτήτης του ήτο στο εξής δίλημμα: να του αλάξει κινητήρα γιατί 3η φορά ρεκτιφιέ δεν ξανασήκωνε, ή να χρεωθεί μέχρι τα μπούνια για να πάρει ένα καινούργιο Νισάν Σάνι 1.300 βολιώτικο, χωρίς ερκοντίσιο, υδραυλικό ή ραδιοκασσετόφωνο? Να θυμίσω ότι το Σάνι έκανε 2,5 μύρρια το 1990 και ότι με αυτά τα φράγκα έπαιρνες οικόπεδο στη Λούτσα?
Ξέρετε πολλούς που κάνουν ρεκτιφιέ σήμερις?, ή που έχουν ιχ χωρίς μερικές βασικές ανέσεις όπως αυτά που προανέφερα? Ξέρετε πόσο κάνει ένα οικόπεδο στα Μεσόγεια αυτή τη στιγμή, μετά από 10 χρόνια κρίση? Αγοράζεις καλό Πόρσε με αυτά τα λεφτά πάντως.
-
Δεξί κλικ, view image.
Με μια πρόχειρη ματιά οι μισές χώρες έχουν πάνω από 12 χρόνια μέσο όρο!
Νομίζω σε εμάς φαίνεται περισσότερο λόγο της κακής συντήρησης μηχανικά αφού η λογική του άστο μέχρι να με 'αφήσει' επικρατεί και της ανύπαρκτης επισκευής σε φαναρτζοδουλειές αφού έτσι και αλλιώς θα ξαναγίνουν λόγο οδηγικής - και όχι μόνο - παιδείας!
Αυτά που φοβάμαι εγώ είναι τα ανασφάλιστα!
-
Πολύ σωστό ποστάρισμα.
Εγώ που έχω πολλούς συγγενείς επαγγελματίες μηχανικών αυτοκινήτων και συναφών ειδικοτήτων, μετά τα 00΄ς υπήρξε κατακόρυφη πτώση στη δουλειά, μέχρι που κάποιοι δεν είχαν αντικείμενο μετά από μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι τώρα ζουν από τα 'μπαλώματα' σε αγροτικά, επαγγελματικά, και καμιά σακαράκα που κρατάει κάποιος στην οικογένεια.
Όταν ήμουν μικρός και δούλεψα σε κάποια από αυτά, είχα ξεπατωθεί κάτι καλοκαίρια, δεν χαλαρώναμε ποτέ!
Πάντως η λίστα που έδωσα το λινκ 'Η λίστα ωστόσο αποκλείει τις μοτοσικλέτες και άλλα δίκυκλα.'. Αν βάλουμε και τα δίκυκλα και τις γουρούνες θα δούμε μεγάλη αύξηση.
-
super@t wrote:
Δεξί κλικ, view image.
Με μια πρόχειρη ματιά οι μισές χώρες έχουν πάνω από 12 χρόνια μέσο όρο!
Νομίζω σε εμάς φαίνεται περισσότερο λόγο της κακής συντήρησης μηχανικά αφού η λογική του άστο μέχρι να με 'αφήσει' επικρατεί και της ανύπαρκτης επισκευής σε φαναρτζοδουλειές αφού έτσι και αλλιώς θα ξαναγίνουν λόγο οδηγικής - και όχι μόνο - παιδείας!
Αυτά που φοβάμαι εγώ είναι τα ανασφάλιστα!
Μια προσεκτικότερη μάτια καταδεικνύει αυτό που έγραψα:Έχουμε παλιότερο στόλο ακόμα και από χώρες με τα 2/3 του δικού μας κατά κεφαλήν . Ειδικά στα άνω της δεκαετίας σπάμε ρεκόρ (μεσολάβησε και η κρίση φυσικά). Σχεδόν 82% !!!!
Η Πορτογαλία με παρόμοιο κατά κεφαλήν έχει 60%.
Πόσο πιο προφανές να γίνει το ότι απλά δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε τα ρημάδια;
-
είναι ευθεία συνέπεια της ηλικίας του οχήματος . Το κόστος για σωστή συντήρηση σε αντιπροσωπεία αυξάνεται μετά τα 10 έτη εκθετικά, καλείσαι να δώσεις ποσά που πλησιάζουν η και υπερβαίνουν την αξία του αυτ/νήτου.
Εξ ου και επιστρατεύεται ο ανεξάρτητος μάστορας , που 9 στις 10 φορές τα κάνει μαντάρα . -
Στην ουσία είναι απλό: Παίρνεις Sandero ή Logan και κάθε 8-10 χρόνια έχεις νέο αυτοκινητο, ή X1 και την κρατάς μέχρι να σβήσει ο ήλιος;
Νομίζω ότι με ορθολογικά κριτήρια η απάντηση είναι ξεκάθαρη .Υ.Γ. Προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα θλιβερό το θέαμα της Benz εικοσαετίας. Από δήμαρχος κλητήρας.
Αφήνω απ έξω τον πιτσιρικά που - κατανοητό- θέλει να οδηγήσει αστέρι, μένει με τους γονείς και στην ουσία το πήρε για να πηγαίνει με κανένα θηλυκό στα κλαμπ και στα μπουζούκια.
-
Έχουμε στην οικογένεια Γιάρις 1000 του 1999 με 270.000 χλμ. στα πιστόνια του, σε κατάσταση αψόγου. Με το μαμά δίσκο, αμορτισέρ νομίζω έχει αλλάξει πρόσφατα η αδερφή μου. Αθάνατο, το δουλεύει για καθημερινό, την έχει σώσει και είναι και φουλ εξτρά. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να δώσει σε περίοδο κρίσης (τα τελευταία χρόνια δεν εργάζεται) 15 χιλιάρικα για να πάρει σε καινούργιο κάτι αντίστοιχο. Της καίει 9 λίτρα στην Αθήνα (μεγάλος δακτύλιος), δίνει 130 ευρώ τέλη και ένα σερβισάκι των 120-150 ευραίων το χρόνο. Κλάιν που δεν είναι καινούργιο. Να το δώσει για 2 χιλιάρικα? -> Δε σφάξανε!
Ο πατέρας μου έχει στο εξοχικό ένα Τζέτα 1.800 αυτόματο του 1990. Είχε και ερκοντίσιο, αλλά εδώ και 4-5 χρόνια τα κακάρωσε. Το δουλεύει σύνολο 3 μηνάκια το χρόνο σε διακοπτόμενες περιόδους. Με ένα σέρβις των 150 ευραίων το χρόνο σε ένα κοινότατο συνεργείο, κάνει τη δουλειά του και κλάιν. Κάθε δεύτερο χρόνο του αλλάζει και μπαταρία με κανά 80άρι. Στην Αθήνα όπου περνάει τον περισσότερο καιρό του εδώ και χρόνια δεν οδηγεί, είναι μεγάλος πια.
Τα απλά ιχ, όχι με τίποτα τρελλές διατάξεις/ιπποδυνάμεις/μεταδόσεις/εξεζητημένα υποσυστήματα κ.α. είναι πλέον πολύ αξιόπιστα και βγάζουν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ με αστεία κοστολόγια συντήρησης.Καμία σχέση με τα έιτις, όπου όπως προείπα ένα ιχ τότε με 200.000 χλμ. ήταν τελειωμένο. Τέτοια ιχ σαν τα δύο παραδείγματα που έφερα υπάρχουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια στη χώρα μας.
Καλά κάνουν λοιπόν και τα κρατάνε για τέτοια προφίλ χρήσης. Το ανόητο θα ήταν να πάνε να χρεωθούν για να πάρουν καινούργιο όταν ακόμη εξυπηρετούνται από το παλιό. Και μάλιστα να δώσουν το παλιό μπιρ παρά, γιατί έχουν ξεφτιλιστεί πλέον οι αποτιμήσεις τους. Σαφώς και το καινούργιο είναι καλύτερο, αλλά δεν νιώθουν όλοι ντε και καλά ανάγκη να χώσουν λεφτά για κάτι τέτοιο.Ιδιαίτερα για δευτερεύουσες χρήσεις, και μάλιστα τώρα. Όπου αφενός αλλάζει ο τρόπος αυτοκίνησης (τα ηλεκτρικά είναι προ των πυλών, πιθανόν να γίνει και καμιά μεγάλη επιδοτούμενη απόσυρση), αφεδύο συνεχίζουμε να έχουμε κρίση.
-
Είναι και αρκετός κόσμος που ενώ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει νέο αυτοκίνητο δε βρίσκει το λόγο να το κάνει. Και δικαίως.. Πχ οι πατεράδες μας στα 70+ αν αυτό που έχουν τους εξυπηρετεί, το συντηρούν και δεν είναι χάρβαλο για ποιό λόγο να πάνε σε καινούργιο.
Αυτό που έχουν το 'μάθανε' και τους είναι και δύσκολο να εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες και μπλιμπλίκια. Άντε να μπούν στη διαδικασία να χειρίζονται τον κλιματισμό από την οθόνη πχ. Η εργονομία τους είναι εντελώς ξένη και δύσκολα θα εξαργυρώσουν τα οφέλη του καινούργιου.
Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα είναι τα πραγματικά σαπάκια εκεί έξω και τα αρχαία επαγγελματικά οχήματα. Αυτά ρυπαίνουν, σέρνονται και δημιουργούν προβλήματα εν γένει. Αυτά θα πρέπει να βρεθούν τρόποι και κίνητρα να αντικατασταθούν .
-
...για να μην πάμε στην κατηγορία των 'πραγματικών οδηγών' που θέλουν μόνο hot hatch, roadsters και coupe. Εκεί και αν το μεταχειρισμένο θα βασιλεύει στον αιώνα τον άπαντα. Λίγα τα καινούργια, ακριβά και με τη γνωστή μας δυσπραγία ο μέσος όρος ηλικίας σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.
-
Να πάμε και σε μια άλλη κατηγορία, παραπλήσια? Λόγω των κατακλυσμιαίων αλλαγών που βιώνουμε στην αυτοκίνηση, η αγορά θα πήξει από συμβατικά μετάχειρα. Αυτά που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζονται ως 'νέας αντιρυπαντικής τεχνολογίας'.Θα βρίσκεις παλιές δόξες σε τιμή όσο τα ζαντολάστιχα ενός Τέζλα. Έχει να γίνει της αρκούδας, αρκετοί θα πέσουν στον ταμπλά με τα ζεστά κουλούρια.
Και καλά θα κάνουν. Γιατί να σπεύσουν να γίνουν μπέτα τέστερς των ηλεκτρικών, τι θα κερδίσουν?
-
Λόγω της κρίσης βρέθηκα και εγώ με 3 αμάξια που πάλιωσαν και φέτος είναι 11 , 15 και 22 ετών . Ολα είναι απόλυτα συντηρημένα .
Το 11 ετών που το είχα εγώ , έχει κάνει 150000 χλμ και τώρα το πούλησα σε κάποιον λίγο μεγαλύτερο μου , που είχε ένα παλιότερο μοντέλο του ίδιου αυτοκινήτου και λόγω ζημιάς το απέσυρε . Το θέμα είναι ότι ως δίλιτρο το δικό μου , είχε μεγάλη δυσκολία να πουληθεί .
Αλλά στο καρ υπήρχαν 15-16 δίλιτρα . Τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν 5 και έμειναν 10 . Σημαντικό ότι τα περισσότερα που πουλήθηκαν ήταν ιδιωτών και όχι εμπόρων .
Υπάρχει κάποια αλλαγή στην αγορά . Το ότι πλέον τα μτχ εισαγωγής πριν το 2018 θα είναι ακριβά , άρα δύσκολα θα έρχονται , αλλά και τα καινούργια μεγάλα αυτοκίνητα , που αρέσουν πολύ στην επαρχία , ξεκινάνε από 25-30000 ευρώ .
Τα άλλα δύο αυτοκίνητα το μεν 15 ετών είναι το δεύτερο οικογενειακό με 90000 χλμ που θα παραμείνει έτσι και το 22 ετών έχει 110000 χλμ και το χρησιμοποιεί η μητέρα μου για να πάει και να έλθει το καλοκαίρι στο εξοχικό και μία φορά την εβδομάδα τον χειμώνα για να πάει Σ/Μ .
Προφανώς το κόστος τους είναι περίπου 500 τον χρόνο σαν τέλη και ασφάλεια και γύρω στα 200 για σέρβις , ΚΤΕΟ και επισκευές Αρα με 700 τον χρόνο έχω την δυνατότητα να εξυπηρετούμαι σε διάφορες μετακινήσεις .
Το δεύτερο κάνει περίπου 5000 χλμ τον χρόνο , κυρίως στην πόλη με κατανάλωση 10 λ/100 ήτοι 650 τον χρόνο , δηλαδή 1500 συνολικά για 5000 χλμ δηλαδή 0,30 € το χλμ . Προφανώς φτηνότερη λύση με την ανάλογη άνεση δεν υπάρχει .
Το παλιότερο κάνει ακόμα λιγότερα χλμ , γύρω στα 2500 τον χρόνο , με 1-2 ταξίδια στο εξοχικό . Το κόστος της βενζίνης είναι 300 € και το συνολικά είναι στα 1000 δηλαδή 0,4 € το χλμ .
Εδώ οι εναλλακτικές έχουν ενδιαφέρον . Το ταξίδι στο εξοχικό με ΚΤΕΛ για δύο άτομα , μαζί με το ταξί από τα σπίτια στο ΚΤΕΛ και επιστροφή είναι για 2 άτομα περίπου 100 € . Τα δύο ταξίδια είναι 200 € . Αλλά με ένα αμάξι κατηγορίας D μπορούν άνετα δύο άτομα να φορτώσουν ό,τι χρειάζονται για να περάσουν 3-4 μήνες στο εξοχικό . Με το ΚΤΕΛ αυτό δεν γίνεται . Αρα άλλα έξοδα από εκεί . Βάλε ότι θέλουν 1,5 χλμ για να πάνε για μπάνιο και άλλες κινήσεις , η επιλογή του ταξί εκεί για τις ίδιες κινήσεις θα ήταν πολύ ακριβότερη από τα 1000 τον χρόνο που κοστίζει το αμάξι .
Υπάρχουν άτομα που έχουν εξοχικά σε νησιά . Εκεί έχουν ένα χρέπι , γιατί το κόστος μεταφοράς με το πλοίο , θα είναι 5-6 φορές το ετήσιο κόστος του αυτοκινήτου .
Εγώ τώρα που έδωσα το 11 ετών και πήρα το 2 ετών , θα χρησιμοποιώ περισσότερο αυτό και θα ενεργοποιήσω λίγο τον χειμώνα το παλιότερο , αν ο γιος μου χρειάζεται περισσότερο το αμάξι .
Η ουσία λοιπόν είναι ότι πολλούς μας βολεύουν τα παλιά γιατί μπορεί η χρήση που κάνουμε να είναι μικρή , αλλά με τα παλιά είναι πολύ φτηνότερη από οποιαδήποτε άλλο τρόπο μετακίνησης , με την ανάλογη άνεση βέβαια .
Τέλος επειδή τα αυτοκίνητα αυτά ήταν πλούσιες εκδόσεις , έχουν πολλές ευκολίες από αυτά που έχουν και τα σημερινά .
Ενδιαφέρον θα είναι τι θα γίνει με τα ηλεκτρικά μετά από 10 χρόνια , όταν κάποιος θα παίρνει ένα ηλεκτρικό για τέτοια χρήση . Πόσο χρόνο θα κάνει να ξεφορτώσει η μπαταρία , αν κάποιος κάνει 5-10 χλμ την ημέρα ή 5 χλμ κάθε 2 μέρες . Τι σέρβις θέλουν τα ηλεκτρικά . Θα κρατήσει μια τέτοια μπαταρία που θα φορτίζεται μία φορά την εβδομάδα 20 χρόνια ?
Μπορεί να αλλάξει εντελώς η ιδέα της αυτοκίνησης στο μέλλον .
-
Οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από τους συμφορουμίτες υπάρχουν μεν, δεν είναι τυπικό σενάριο χρήσης αυτ/νητου δε.
Εγώ απλώς κοιτάζοντας γύρω μου βλέπω άπειρα υπερδεκαετίας που χρησιμοποιούνται σαν κύρια αυτοκίνητα:
Σπίτι - δουλειά, ταξίδια με την οικογένεια κ.λ.π. Εκεί το 'αθάνατο' 25ετίας θα βγάζει προβλήματα συνεχώς.Γείτονας κρατάει ακόμα το mazda 3 του από το 90. Κυκοφορεί με παπί, το αμάξι στην ουσία κάθεται. Έκανε 2 μικρά ταξίδια τα τελευταία χρόνια, στο ένα έμεινε και τον γύρισε η οδική.
Και άπειρα άλλα τέτοια παραδείγματα. -
για τα παλιά αυτοκίνητα προβλεπω...
-
Τυπικό σενάριο χρήσης ιχ μπορεί να μην είναι, αλλά εύκολα μπορεί να είναι ένα υπαρκτό σενάριο για 1 στα 4 ιχ. Ήτοι, μπορεί να υπάρχουν περί τα 1,5 εκατομμύρια ιχ αυτή τη στιγμή που να χρησιμοποιούνται κατά αυτό τον τρόπο.Να γράφουν δηλαδής 2-3-4.000 χλμ. το χρόνο σε επικουρική χρήση, σε εξοχικά, σε νησιά, στην πόλη για τη γυναίκα για να πηγαίνει τα παιδιά σε σχολεία και σε φροντιστήρια, στην Αθήνα για μονά ζυγά, κ.ο.κ.. Και ενώ δεν ζητάνε πολλά, παράλληλα έχουν εκμηδενιστεί οι εναπομείνουσες αγοραίες αξίες τους σε τέτοιο βαθμό που να μην αξίζει να τα σκοτώσεις για 2 χιλιάρικα και να βάλεις και από πάνω και άλλα 15 για να τα αλλάξεις με ένα καινούργιο. Οπότε ο άλλος σου λέει, 'θα το κρατήσω μέχρι να αφήσει τα κόκαλά του, δε μου ζητάει τίποτα, μόνο βενζίνη'. Δεν το βλέπω αρνητικό αυτό.
-
παντως για τον υπο-φαινομενο κατοικο δυτικων προαστειων, αυτα που λεγετε ακουγονται πολυ ομορφα... εδωθε τα αμαξια ειναι γκιλφ γιατι δεν υπαρχει σαλιο για να ειναι ουτε καν μιλφ, που κουβεντα για πιπινια ηλεχτρικα... τι δευτερα και τριτα λετε ωρε? ασφαλεια? τελη? το παιδι που θελει δυο πενηντα το μηνα για τη σχολη? ε?
-
Η άποψη μου είναι ότι τα αυτοκίνητα μετά το 2004-05 είναι ότι καλλίτερο βγήκε και αν κάποιος είχε διαλέξει την σωστή έκδοση θα έχει αυτοκίνητο για πάρα πολλά χρόνια.
Τα αυτοκίνητα αυτά που έχουν κλιματισμό ηλεκτρικά παράθυρα κεντρικό κλείδωμα και μπορείς να τοποθετήσεις στα 2 din τους οθόνες με δυνατότητες που και μοντέλα του 2020 μπορεί να μην έχουν ή θα πληρώσεις ίσως και πιο πολλά .
Έχουν καλή οικονομία καυσίμου και εκτός αν πέσεις στην περίπτωση παροιμιώδη αξιοπιστία χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις λάδια κάθε 3000 χλμ μια φορά το χρόνο φτάνει .
Το κυριότερο έχουν ένα σκασμό αερόσακους 6 στάνταρ, ABS και ESP , καλορυθμισμένες αναρτήσεις και πλαίσια βράχο , πρέπει να προσπαθήσεις πολύ να τα βγάλεις από το δρόμο και ακόμα και στην περίπτωση στουκας αν φοράς ζώνη βγαίνεις και συνεχίζεις την ζωή σου .
Υπάρχουν σεντάν (που σε καινούργιο δύσκολα πια) χατςμπακ (με λογικές διαστάσεις και τριθυρα κουπε σπάνια επίσης σε καινούργια) κάμπριο (βγάζει κανένας πια ; ) και πραγματικά suv με μόνιμη τετρακίνηση σε τιμές που αντιστοιχούν αν το έπαιρνες καινούργιο στο πακέτο εξοπλισμού τάδε πχ led φωτα και κάτι άλλα μπιχλιμπίδια (σε όχι και τόσο πρεμιουμ μάρκες) .
Οικονομικές δυνατότητες και αυτοκινητιστικές επιλογές