-
Απότι διαβάζω και στο κλαμπ στο ΦΒ , έχουν αφαιρέσει ήδη και αισθητικές λεπτομέρειες που δεν έχουν να κάνουν με μικροτσιπ και άλλα τέτοια . πχ στις ράγες οροφής γράφει stepway με νικελ γράμματα τώρα το έχει απλά ανάγλυφο μάυρο πλαστικό , θα λείπει πίσω στους επιβάτες η πρίζα 12ν , θα λείπει το λόγκο stepway που είναι ραμμένο στα καθίσματα κτλ.
-
Έτσι όπως το πάνε σε λίγο θα αλλάξουν λίγο τα φώτα, λίγο το ταμπλό, λίγο τις οθόνες, τσουπ να το το προηγούμενο sandero
-
Πάντως εγώ βλέπω πολλά Stepway τελευταία (Duster ποτέ δεν ήταν σπάνιο) και το βρίσκω όμορφο το τελευταίο, πολύ ωραία φωτιστικά μπροστά και πίσω, άνετα θα το αγόραζα σε αυτά τα χρήματα, ειδικά μέχρι τελευταία που είχε 16τοσα το υγραέριο.
Και επειδή διάβαζα πριν, εκτός Ευρώπης έβλεπα το Duster με τα σήματα της Renault, μια χαρά.
-
Μήπως το κάνουν και για να σπρώξουν κόσμο σε κανένα Renault;
-
Πάντως όταν ξεκίνησε το clio είχε 5αρι κιβώτιο και αργότερα του έβαλαν το 6αρι οπως αυτό του sandero. Και τώρα επιλέγουν το ανάποδο.
Κυκλοφορεί πολύ το stepway. Τελευταία φορά που το είδα στην έκθεση έγραφε 17500. Αλλά όπως το είδα δεν του έλλειπε τίποτα χτυπητό συγκριτικά με τον ανταγωνισμό σε κοντινές τιμές. Μια χαρά ήταν και αρκετά σύγχρονο στην αίσθηση. Θυμίζει αρκετά ως αίσθηση την βασική έκδοση του capture με το πιο απλό ταμπλό και πίνακα οργάνων του τελευταίου.
Την επόμενη ομως φορά που θα πάω πριν μπω θα σιγουρέψω ότι εχει κάθισματα, μη πέσω και μέσα.
-
Βασικά τον λεβιέ να προσέχεις....
-
Ομορφο το captur .. το dacia δειχνει και στα βίντεο ακόμα το ότι ειναι budget αμαξι...
Αλλά δεν με εχει πείσει η Ρενώ για την ποιότητα υλικών και συναρμογής...
Ακομα φυσάω και δεν κρυώνει το χουνέρι με το QQ.... -
Ναι θυμάμαι κάποια "καλά" που έχεις γράψει για το QQ, ήταν όλα θέμα συναρμογής ή είχες και μηχανικά προβλήματα?
-
@yem said in Dacia Sandero III & Sandero Stepway III:
Ναι θυμάμαι κάποια "καλά" που έχεις γράψει για το QQ, ήταν όλα θέμα συναρμογής ή είχες και μηχανικά προβλήματα?
Πρόλαβα το έδωσα στα δυο χρονια με 14000 χλμ. Οποτε μηχανικά δεν είχα κάτι.
Αλλά ποιοτικα και σε επίπεδο συναρμογης ήταν ότι χειρότερο είχα οδηγήσει σε 30 χρονια. Κουδούνι !
Και σε γενικες γραμμές όλα έτσι είναι. Δεν έτυχε δηλαδη στο δικό μου. Απλά ο περισσότερος κόσμος δεν είχε άλλες καλύτερες εμπειρίες ή δεν ασχολείται ή το πλάκωνε στα μονωτικά και τα σφουγγαρακια και προχωραγε. -
Σπρευ σιλικόνης. Ψεκάζεις σε κάθε σχισμή και γίνεται αθόρυβο. Με τη σιλικόνη χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου χωρίς τριγμούς. Και κυρίως μπορείς να αγοράσεις φθηνό αυτοκίνητο και να μην έχεις τριγμούς. Αυτό και μόνο της δίνει μεγάλη οικονομική αξία.
-
@lap said in Dacia Sandero III & Sandero Stepway III:
Σπρευ σιλικόνης. Ψεκάζεις σε κάθε σχισμή και γίνεται αθόρυβο. Με τη σιλικόνη χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου χωρίς τριγμούς. Και κυρίως μπορείς να αγοράσεις φθηνό αυτοκίνητο και να μην έχεις τριγμούς. Αυτό και μόνο της δίνει μεγάλη οικονομική αξία.
Αστο δεν παίζει! Το είχα παει και στα κεντρικά και μου γέμισαν όλο το αμαξι με δαύτη σε βαθμό που εσταζε και δεν...
Οταν είναι σκληρά και κακής ποιότητας τα πλαστικά ή ακουμπάνε μεταξύ τους και τρίβονται μόνο μονώσεις εχουν καποιο αποτέλεσμα.
Αν μπεις στα φόρα για QQ ακομα και σε συλλογο που δημιουργήθηκε θα δεις αλλαγες κλιπς με αυτά της BMW με τσοχάκια, ντυσίματα με μονωτικά, σφουγγάρια κλπ. -
Στα 110 χλμ/ώρα καταναλώνει 6,6 λίτρα LPG.
Μέτριες προς αποδέκτες επιδόσεις, δηλαδή 0-100: 12".
Με υγραέριο παράγει 108 άλογα και το πικ της ροπής 16,6 κιλά ροπής σχεδόν 900 Σαλ χαμηλότερα από την βενζίνη δηλαδή στις 2900 Σαλ. 6αρι σασμάν.
Τεράστιο πορτπαγκαζ. Πραγματικά τεράστιο.
Σχεδίαση όπως το δείχνει στο βίντεο από γωνία στα 3/4 και από πίσω τη λες έως και εντυπωσιακή. Θυμίζει ελαφρώς coupe στην σχεδίαση του.
Δείτε ωραίες, απλές, σοβαρές γραμμές.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/2021_Dacia_Logan_III_(rear).jpgΤιμή για οικογενειακό.... τζάμπα
Ελαττώματα; Δεν το φέρνουν εδώ. Είμαστε πλούσιοι εμείς.
-
Συνεχίζει να μοιράζει πόνο το sandero στους φίλους των πωλήσεων. Τον ασταμάτητο έχει.
-
Πραγματικά η Dacia έχει βρει την θέση της στην αγορά. Πολύ καλά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές. Με εξτρά πλεονέκτημα στην χρήση λόγω lpg. Η μαμά Renault έκανε εξαιρετική δουλειά. Πλέον είναι ότι ήταν κάποτε η Skoda, μετά η hyundai και πλέον η Dacia. Στην επόμενη φάση πιστεύω ότι κάποιος Κινέζος κατασκευαστής θα εμφανιστεί, μετά κάποιος από Ινδία κτλ..
-
Διαβάζω πως πλέον το stepway θα έχει 110 άλογα στην έκδοση με βενζίνη και συνεχίζει με 100 με το LPG
Επίσης ο πίνακας οργάνων πλέον είναι ίδιος με τα capture,clio που έχουν στις βασικές τους εκδόσεις με την έγχρωμη οθόνη στη μέση και τα αναλογικά όργανα εκατέρωθεν.Μένει να του βάλουν lane assist και αυτόματο φρενάρισμα για πεζούς και ποδηλάτες και έγινε πλέον ένα κανονικό renault.
Eχουν και διαφορετική μάσκα και παρουσιάζουν νέα χρώματα. Το κόκκινο/βυσσινί καταργείται.
-
@lap said in Dacia Sandero III & Sandero Stepway III:
Διαβάζω πως πλέον το stepway θα έχει 110 άλογα στην έκδοση με βενζίνη και συνεχίζει με 100 με το LPG
Επίσης ο πίνακας οργάνων πλέον είναι ίδιος με τα capture,clio που έχουν στις βασικές τους εκδόσεις με την έγχρωμη οθόνη στη μέση και τα αναλογικά όργανα εκατέρωθεν.Μένει να του βάλουν lane assist και αυτόματο φρενάρισμα για πεζούς και ποδηλάτες και έγινε πλέον ένα κανονικό renault.
Eχουν και διαφορετική μάσκα και παρουσιάζουν νέα χρώματα. Το κόκκινο/βυσσινί καταργείται.
Αυτό στην δεύτερη φωτογραφία ποιο είναι ;
Σαν crossover σε στυλ Αρκανα μοιάζει. -
Το logan είναι. Η sedan εκδοχή του sandero. Όντως όλα τα Dacia είναι ψηλουτσικα. Ακόμα και το απλό streetway sandero και το logan έχει νομίζω 17 εκ απόσταση από το έδαφος και 20 εκ το stepway.
Το logan όπως γράφω πιο πάνω έχει ψηλό κουπέ γραμμές και ένα τεράστιο πορτπαγκαζ.
Δυστυχώς, σε εμάς δεν το εισάγουν ενώ σε όλα τα άλλα Βαλκάνια, ναιΘα ταίριαζε σε πολλές νέες οικογένειες και ταξί με τον κίνητρα LPG.
Το δίνουν με αρκετά καλό εξοπλισμό και κινητήρα στα 16000 ευρώ.
Όντως πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το akarna αλλά έχει πολύ μαλακότερο set up ανάρτησης.Εδώ πριν το Facelift
Το 2023 έρχονται τα πρώτα πλήρως υβριδικά Dacia, θα είχε ενδιαφέρον αν με 20.000 ευρώ αγόραζες ολόκληρο οικογενειακό, το logan δηλαδή, με φουλ υβριδικό σύστημα και αυτόματο κιβώτιο.
-
Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Σε πωλήσεις στην Ευρώπη σκίζουν, σε reviews τα πάνε πολύ καλά, στις ομάδες facebook λένε τα καλύτερα, μόνο εδώ όποιον έχω ρωτήσει γελάνε οταν ακούνε Dacia και τα σνομπάρουν. Πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να δώσω 5-6 χιλιάρικα παραπάνω για Yaris Cross ή CHR. Ο κολλητός μου με κοροϊδεύει λέγοντας "Είχες BMW X3, μετά Νissan Qashqai και τώρα θα πας σε Dacia; Δεν το λες και πρόοδο". Μήπως είμαστε λίγο κομπλεξικοί σαν λαος; Μου φαίνεται οτι θα τους γράψω όλους και θα πάρω το Duster ή το Sandero Stepway LPG, και θα μου μείνουν και λεφτά στην τσέπη και απο την τιμή αγοράς και απο την οικονομία του υγραερίου.
-
Το καθένα έχει την κατηγορία του. Άλλο πράγμα η χ3 άλλο τα dacia.
Για την κατηγορία τους είναι αρκετά vfm.Όσο για τον κομπλεξισμό συμφώνω. Τις περισσότερες φορές όσο πιο φτωχός είναι κάποιος τόσο επιθυμεί να δείχνει πως έχει μια ζωή με πολυτέλεια.
-
Παλαιότερα είχα και εγώ τις επιφυλάξεις μου….ώσπου μπήκα σε duster 1ης γενιάς εντελώς παρατημένο από τον ιδιοκτήτη του με 177000χλμ και δεν ακούγονταν τσικ. Για γόητρα, πρεστίζ κλπ νεοελληνικές χαζομάρες στα παπάκια σου….πάρε αυτό που σε εξυπηρετεί και γουστάρεις και τελείωσε.
Dacia Sandero III & Sandero Stepway III