-
Πιο όμορφο από το αδερφάκι του 308, λίγο γκολφιζει ίσως
να το δουμε και μεσα
-
Πιο όμορφο από το αδερφάκι του 308, λίγο γκολφιζει ίσως
Για εμένα το ανάποδο! Ειδικά μπροστά αυτή η 'ενιαία' μάσκα δεν βλέπεται (για εμένα). Το 308 είναι πανέμορφο στα μάτια μου.
Μέσα έχουν βγει φωτογραφίες, μοιάζει λίγο με Α κλας....2 μεγάλες οθόνες.
-
Και στα δικά μου μάτια είναι αρκετά ομορφότερο από το φλύαρο 308.
Μοναδική παραφωνία αυτές οι ζάντες. Δε μου αρέσουν καθόλου σαν σχέδιο.
Και μέσα φαίνεται πολύ πιο εργονομικό και μινιμαλ. Δε το περίμενα να είναι ΤΟΣΟ όμορφο. Μπράβο στους σχεδιαστές. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα πρώτα σχέδια για το νέο grandland. Μοιάζει πολύ με το astra και αντίστοιχα το θεωρώ απείρως ομορφότερο και αρρενωπότερο από το 3008!
Το άστρα είναι ακόμα ένα μοντέλο που θα έχω υπόψιν για την αλλαγή του picanto!
-
Επειδή το όχημα περισσότερο το 'ζεις' στο εσωτερικό του παρά το βλέπεις εξωτερικά το αν είναι ομορφότερο από το 308 μου είναι αδιάφορο αν και για εμένα είναι αμφότερα πολύ όμορφα. Απλά το Astra 'γερμανίζει' λόγο των γραμμών του και λογικό ώστε να πάρει την δική του ταυτότητα. Κυρίως θα με κέρδιζε αν το εσωτερικό του Astra ήταν εργονομικότερο και με περισσότερο αέρα για τους επιβάτες. Από τις μέχρι τώρα φωτογραφίες το πιο ευχάριστο στο εσωτερικό είναι οι φυσικοί διακόπτες shortcuts και το φυσικό πλήκτρο ήχου. Το 308 έπεσε στην κλασσική παγίδα να βγάλει σχέδιο εσωτερικού που κόβει χώρους και άνεση από τους επιβάτες (πάλι).
Από εκεί και πέρα θα ήθελα να δω κατά πόσο ο όμιλος θα επιτρέψει στην Opel ίση χρήση υλικών. Αν δηλαδή ο κινητήρας θα είναι φιμωμένος ή όχι σε σχέση με το 308, αν θα έχει αντίστοιχη ποιότητα υλικών συναρμογής αλλά και ηχομόνωση. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το SW. Τέλος σε βάθος χρόνου θα ήθελα να μάθω από μελλοντικούς αγοραστές αν άλλαξε πλέον με τον νέο όμιλο η αντιμετώπιση της Opel after sales στον πελάτη καθώς ως GM έχω κακές προσωπικές εμπειρίες, ήταν άθλια.
-
Μοναδικό ίσως μειονέκτημα του νεου Astra η έλλειψη κάποιου ισχυρού βενζινοκινητήρα. Τα 130ps του 1,2 είναι αρκετά για καθημερινές μετακινήσεις...
-
Μοναδικό ίσως μειονέκτημα του νεου Astra η έλλειψη κάποιου ισχυρού βενζινοκινητήρα. Τα 130ps του 1,2 είναι αρκετά για καθημερινές μετακινήσεις...
Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που εννοείς
'δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις που θα κινούνται από τα γνωστά σύνολα πρόωσης της πρώην PSA που βασίζονται στον τετρακύλινδρο των 1.600 κυβικών και αποδίδουν συνδυαστικά 224 ή 300 ίππους. Το πιο ισχυρό σύνολο θα κινεί την έκδοση OPC του νέου Astra.'
Επίσης έχει και έναν 155hp που βάζει σε διάφορα μοντέλα.
Διάβαζα για το 308 ότι θα έχει το φθηνότερο 24.000£ Βρετανία, και το ακριβότερο από όλα - full spec-ed - 38.000£, ίσως κάποια φθηνή PHEV έκδοση στο Astra να είναι σε λογική τιμή για αυτά που προσφέρει.
-
Ναι στον 155cv εμμέσως αναφέρομαι. Δυστυχώς δεν τον έχει ανακοινώσει η PSA ούτε στο Astra ούτε στο 308...
-
Ναι στον 155cv εμμέσως αναφέρομαι. Δυστυχώς δεν τον έχει ανακοινώσει η PSA ούτε στο Astra ούτε στο 308...
To 3008 το δίνουν με έναν 1.6puretch 180hp, αυτό το σύνολο θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αλλά μάλλον κόβεται λόγω ρύπων κ.λ.π
Μάλλον η απόφαση είναι οι γρήγορες εκδόσεις να είναι PHEV για να ρίχνουν τους μέσους όρους CO2.
Σημείωση: είδα ότι στο DS4 έχει και άλλες επιλογές εκτός των PHEV
'Από άποψης κινητήρων, οι συμβατικές, βενζινοκίνητες εκδόσεις του θα φέρουν σύνολα Puretech, ισχύος 130, 180 και 225 ίππων.'
-
Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να δίνει τα έξτρα χρήματα για τον puretech 155ps. Στα σκάφη 308/Astra/2008/Mokka ο 130ps είναι υπεραρκετός και άρτια συνδεδεμένος με το ΕΑΤ8. Στα 3008/5008/Grandland έτσι και αλλιώς είναι κυρίως για Diesel ή για συμβιβασμό με την ιδέα της απλής επάρκειας του puretech 130. Στο C4 πχ που υπάρχει διαθέσιμος ο 155ps δεν συνάδουν τα οδηγικά του χαρακτηριστικά με τους έξτρα ίππους, αφήστε που μου ακούγονται παρά πολλά τα 28.400€ που κοστίζει. Μάλιστα για τον 155ps όπου έχω ρωτήσει μου λένε ότι σε απόδοση δεν αξίζει την χρηματική διαφορά με τον 130ps. Τώρα κάποιος που θέλει να διαφέρει τόσο ας δώσει γύρω στα 33/35κ για τον 155ps στο 2008 GT το οποίο το λες και 'ξεχωριστό'. Προσωπικά δεν βλέπω καμιά ουσία στην επιλογή αυτής της έκδοσης του puretech.
ΥΓ: Ο puretech 180ps 1,6T είναι βελτιωμένη εκδοχή του προβληματικού μοτέρ συμπαραγωγής BMW/PSA οπότε θα τον απόφευγα σαν τον διάολο με το λιβάνι! Αν και νομίζω τον έχει κόψει σχεδόν από παντού το PSA. Τον ρόλο των γρήγορων εκδόσεων πλέον λογικά θα παίζουν μόνο τα hybrids.
-
ΥΓ: Ο puretech 180ps 1,6T είναι βελτιωμένη εκδοχή του προβληματικού μοτέρ συμπαραγωγής BMW/PSA οπότε θα τον απόφευγα σαν τον διάολο με το λιβάνι! Αν και νομίζω τον έχει κόψει σχεδόν από παντού το PSA. Τον ρόλο των γρήγορων εκδόσεων πλέον λογικά θα παίζουν μόνο τα hybrids.
Σωστά, αλλά τα hybrids (PHEV) φοράνε τον ίδιο 'προβληματικό' 1.6 THP. Οπότε δεν ξέρω τι γίνεται από αξιοπιστία (αν και όποιος παίρνει τέτοιο 99% είναι leasing και ακόμα και να μην είναι, δεν θα το κρατήσει λογικά πάνω από την 5ετία της εγγύησης).
-
Σωστά, αλλά τα hybrids (PHEV) φοράνε τον ίδιο 'προβληματικό' 1.6 THP. Οπότε δεν ξέρω τι γίνεται από αξιοπιστία (αν και όποιος παίρνει τέτοιο 99% είναι leasing και ακόμα και να μην είναι, δεν θα το κρατήσει λογικά πάνω από την 5ετία της εγγύησης).
Φάνη καλά το είπα είναι απλά βελτιωμένος ο παλιός προβληματικός έτσι, δεν είναι καινούργιο μοτέρ;
-
Φάνη καλά το είπα είναι απλά βελτιωμένος ο παλιός προβληματικός έτσι, δεν είναι καινούργιο μοτέρ;
Σωστά....το ίδιο προβληματικό μοτέρ 1.6 THP είναι.
-
-
Μέχρι και το χρώμα του καρφώνει την στόχευση του PSA έναντι στο Golf!
Πάντως το βλέπω με πολύ καλό μάτι, ομολογώ καλύτερο από το 308. Φυσικοί διακόπτες και high tech αλλά ταυτόχρονα χωρίς υπερβολές στην καμπίνα. Στο 308 βλέπω μέσα έξω μια σχεδιαστική υπερπροσπάθεια χωρίς ουσία. Υπάρχει δηλαδή κάνεις που προτιμάει το touch panel κάτω απ' το info σε σχέση με τα ωραιότατα κουμπάκια στο Astra;
Πέρα από τους φυσικούς διακόπτες μου αρέσει στην καμπίνα ότι το styling δεν τρώει ωφέλιμο χώρο από τους επιβάτες όπως στο 308. Το πιστεύω είναι ειλικρινά ότι θα έχει διαφορά στον "αέρα" πέριξ ενός μεγαλόσωμου επιβάτη.
Σίγουρα θα έχει καλύτερη τιμολόγηση από το 308 ενώ αναμένω να δω αν και ποιες διάφορες θα υπάρχουν οδηγικά καθώς και στο τρίπτυχο ποιότητα/συναρμογή/ηχομόνωση το οποίο θεωρώ ότι θα είναι στην κορυφή της κατηγορίας για το 308.
-
Πολύ ωραίο, έχει και χώρους..
Με μια καλή τιμουλα θα πουλήσει αρκετά σε εμάς εδώ. -
-
Πάρα πολύ ωραίο. Μπράβο στην όπελ! Πιο ωραίο από το 308 που έρχεται!
-
Καθόλου δεν μου αρέσει. Η νέα μάσκα της Όπλε είναι άθλια. Μέσα είναι όλο οθόνες αλλά A class και γενικά δεν μου φαίνεται αρμονικό σχέδιο. Το 308 πολύ πιο σικάτο και όμορφο. Γενικά η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Όπελ (αν και καταννοώ τον λόγο που έγινε) μου φάινεται πολύ άσχημη.
-
@fanis75 Εντάξει εξωτερικά εμένα μου αρέσει πολύ , εσωτερικά αυτή η μόδα με το όλο οθόνες τελικά δεν μου αρέσει και το piano black δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν και το βάζουν που αφήνει παντού σημάδια
Επίσης έβαλαν τον ωραίο μεγάλο τεμπέλη του PSA και ωραία θέση για τις ποτηροθήκες. Και τα καθίσματα δείχνουν άνετα και όμορφα
Συμφωνώ ότι το 308 δείχνει καλύτερο σαν σύνολο με εξαίρεση για εμένα το τιμόνι
Μένει να δούμε τις τιμές
-
Μου αρέσει το γεγονός ότι η μούρη φέρνει στα παλιά καλά Opel της καλύτερης περιόδου της εταιρίας! Γωνίες ακμές και ιδιαίτερος χαρακτήρας που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό ως κάτι διαφορετικό.
Το μόνο που δεν μου άρεσε καθόλου, είναι οι ζάντες που έχει αυτό στο βίντεο...
Όσο για το 308 μου φαίνεται "επίτηδες" υπερβολικό. Κάπου το χάσανε για μένα...
Opel Astra L (2021)