-
Αφού δεν το είδε κανείς το άστρα πως ξέρουμε οτι δεν έχει αντίπαλο το golf;
Το 308 οι δοκιμαστες λένε πως είναι πιο ποιοτικό και με καλύτερη ποιότητα κύλισης από το golf.
Το golf γενικά είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά η αυτοκίνηση εξελίσσεται
-
@lap said in Opel Astra 2021/22:
Αφού δεν το είδε κανείς το άστρα πως ξέρουμε οτι δεν έχει αντίπαλο το golf;
Το 308 οι δοκιμαστες λένε πως είναι πιο ποιοτικό και με καλύτερη ποιότητα κύλισης από το golf.
Το golf γενικά είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά η αυτοκίνηση εξελίσσεται
Άμα έχεις φτιάξει τον γερμανικό μύθο σου έτσι είναι! Τι κι αν το λογισμικό του είναι για τα σκουπίδια τι και αν 20 χρόνια έχουν το ίδιο σχέδιο σαν το γκολφ δεν έχει! Να ήταν τουλάχιστον οικονομικό...
-
Καλό αυτοκίνητο το golf, εμένα μου αρέσει. Αλλά η λογική λέει ότι όσο φτιάχνονται νέα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα τόσο πιο πίσω θα μένει μέχρι να αλλάξει και αυτό.
-
Το γκολφ αν αλλάξει θα σταματήσει να αρέσει...
-
Tεχνολογικά μια χαρά στέκεται απέναντι στον ανταγωνισμό.
Εμφανισιακά, περί ορέξεως! Ξεχνάνε κάποιοι ότι πρέπει κάθε γενιά να μοιάζει με golf. Γι αυτό δεν αλλάζει.
Προσωπικά μου αρέσει, κυρίως το 7,5άρι χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο. -
Το Golf ήταν και παραμένει το 1ο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Άρα δε βλέπω που στηρίζονται οι απόψεις ότι έχει ξεπεραστεί ή ότι πρόκειται να ξεπεραστεί γενικώς και αορίστως από πιο καινούργια μοντέλα άλλων εταιρειών. Του έχουν κόψει πωλήσεις τα SUV λόγω μόδας αλλά μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα.
Τώρα αυτά τα περί Γερμανικών μύθων είναι κατ' ελάχιστον αστείο να αναφέροντα. Ειδικά για το Golf που αποτελεί το σημείο αναφοράς των hatchback για δεκαετίες. Αν κάποιος ζει σε δικό του παράλληλο σύμπαν και τα αμφισβητεί δικαίωμά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η προσωπική του άποψη είναι και η επικρατούσα. Μάλλον εκτίθεται...
-
Άντε πάλι με τις πωλήσεις. Και το dacia sandero είναι πρώτο σε πωλήσεις για δεν ξέρω και εγώ ποσους μήνες τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι σημείο αναφοράς και καλύτερο από ένα polo;
Οι πωλήσεις σημαίνουν ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει καλό vfm για το σύνολο των αγοραστών και των προσφορών leasing.
Στο σύνολο των αγοραστών υπάρχουν και ασχετοι με την αυτοκίνηση, αδιάφοροι ανίδεοι με αυτοκινητιστικες έννοιες και εμπειρίες κτλ αλλά υπάρχουν και οι σχετικοί.Το golf είναι ένα καλό όχημα κανείς δεν λέει το αντίθετο, αλλά η αυτοκίνηση προχωρα πως να το κάνουμε δηλαδή; Ένα παλιότερο γκολφ ας πούμε δύο γενιές πισω δεν αξίζει μια μπροστά σε ένα σημερινό yaris hybrid και στο μόνο σημείο που κερδίζει είναι στους διαθέσιμους χώρους λόγω μεγέθους. Ποσο μάλλον μπροστά σε ανταγωνισμό της κατηγορίας του.
Έτσι και το σημερινό γκολφ είναι καλό αλλά βγαίνουν καλύτερα ως νεότερα και πλήρως ανταγωνιστικά. Αργότερα θα βγει νέο γκολφ λογικά για να καλύψει την απόσταση από τον ανταγωνισμό. Ειδάλλως δεν θα έβγαινε γκολφ ποτέ ξανά, αφού είναι το καλύτερο.
Σοβαρευτείτε, μην είστε τόσο άσχετοι.
-
Αυτό με τις πωλήσεις με ξεπερνάει, παρ' ότι καταλαβαίνω το πνεύμα του αντίστοιχου επιχειρήματος. Οι πωλήσεις δείχνουν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γίνεται δεκτό από την αγορά και τους ανθρώπους γιατί ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Άρα το αυτοκίνητο ως καταναλωτικό προιόν που κυκλοφόρησε για να πουληθεί, πέτυχε το σκοπό του και είναι καλό αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση να γίνει καλύτερο.
Οι υπόλοιπες συγκρίσεις, για το αν υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα, πιο μοντέρνα, που στρίβουν καλύτερα, πιο όμορφα, πιο τεχνολογικά προηγμένα είναι κουβέντα να γίνεται και προσωπικές απόψεις. Δεν μπορούν να καταλήγουν σε γενικά συμπεράσματα του τύπου "ξεπερασμένο το Golf", "ψεύτικος μύθος" κλπ. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι και φαίνεται, όχι αυτή που νομίζουμε εμείς στο μυαλό μας.
Επίσης συγκρίνουμε αυτοκίνητα που απευθύνονται στο ίδιο καταναλωτικό κοινό. Όχι Golf με Sandero και Yaris. Θα συγκρίνουμε ας πούμε το Golf με τον άμεσο ανταγωνισμό του, Focus, 308, Astra κλπ. Μην τα ρίχνουμε όλα στο καζάνι, τα ανακατεύουμε και μετά κάνουμε λογικά άλματα και οδηγούμε τεχητά τη συζήτηση στα συμπεράσματα που θέλουμε.
-
@andya3 said in Opel Astra 2021/22:
Το golf δεν έχει αντίπαλο στα λεφτά του. Γι' αυτό οι υπόλοιποι τιμολογούν τα αντίστοιχα μοντέλα τους περίπου 2k παρακάτω.
Το Astra για να έχει ελπίδες πρέπει να έρθει πιο κάτω από το 308. "Μπασταρδεμένο" Γαλλογερμανικό το βλέπουν οι υποψήφιοι αγοραστές Hatcback και είναι επιφυλακτικοί. Πρέπει να τους δελεάσει η τιμή.
Με αισιοδοξία ξεκίνησε και το Mokka αλλά πολύ σπάνια το βλέπω στο δρόμο. Το έβαλαν σχετικά ακριβά, δεν πρέπει να πηγαίνει καλά εμπορικά.
Ισχύει!
-
Οι πωλήσεις είναι ένα μίγμα άσχετων ανθρώπων. Για να το κάνω πιο λιανα και ας με συγχωρήσουν τα κάπως απαξιωτικά σχόλια.
Η κυρά τάδε και ο τάδε μπάρμπας που θα πάρει το όποιο αυτοκίνητο ζήτημα είναι το να ξέρει τι σημαίνει ροπή και ποτέ την βγάζει, τι σημαίνει πληροφοριακό σύστημα διεύθυνσης, να χειρίζεται στο έπακρο την οθόνη του οχήματος, να έχει εμπειρία από ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες όλων των αυτοκινήτων της κατηγορίας, να καταλάβαινει ποτέ "χαζεύει" στο turn in ένα αυτοκίνητο και πότε όχι, τι σημαίνει καλύτερη αίσθηση φρένων, ποσο πιο μεγάλο εύρος ροπής έχει ο κινητήρα του ή όχι, τι δείκτες αξιοπιστίας έχει το τάδε μοντέλο, τι ηχομόνωση σε db έχει, τι σημαίνει υψηλότερο κέντρο βάρος κτλ κτλ κτλ.Αν τους ρωτήσεις για ποιον λόγο είναι το τάδε το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας δεν μπορούν να απαντήσουν. Γιατί δεν ξέρουν πώς να το αξιολογήσουν.
Αυτό που τους νοιάζει είναι
- Αν είναι φθηνό και αν με τα λεφτά που δίνει αποκτά
Α) Κοινωνική αποδοχή
Β) Είναι αισθητικά όμορφοΕδώ θα σου πει ο Φάνης πως δεν ξέρω και εγώ πόσοι ιδιοκτήτες της σειράς 1 σε έρευνα της BMW διαπιστώθηκε πως δεν ήξεραν ότι είναι πισωκίνητη. Δεν το καταλάβαιναν ουτε από την αίσθηση. Ήταν με λιγα λόγια άσχετοι.
Θα ρωτήσουμε αυτούς αν είναι καλή η σειρά 1 στην οδήγηση της; Αφού δεν μπορούν να καταλάβουν το βασικό προτέρημα που είχε.Υ.γ Προσωπικά θέλω να ελπίζω πως υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό με κάποιες σχετικές εμπειρίες που μπορούν να κρίνουν και να μην πιστέψω τον Φάνη που λέει πως το 99% είναι άσχετοι. Αλλά γενικά όντως υπάρχουν πολλοί άσχετοι που αγοράζουν αυτοκίνητα. Άρα οι πωλήσεις δεν πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο αξιολόγησης
-
@lap said in Opel Astra 2021/22:
Συγχώρεσε με άλλα όπως άλλος ένας εδώ μέσα παρουσιάζετε κατά την ταπεινή μου άποψη οπαδισμο και δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια βασικά πράγματα.
Οι πωλήσεις είναι ένα μίγμα άσχετων ανθρώπων. Για να το κάνω πιο λιανα και ας με συγχωρήσουν τα κάπως απαξιωτικά σχόλια.
Η κυρά τάδε και ο τάδε μπάρμπας που θα πάρει το όποιο αυτοκίνητο ζήτημα είναι αν ξέρει το τι σημαίνει ροπή και ποτέ την βγάζει, τι σημαίνει πληροφοριακό σύστημα διεύθυνσης, να χειρίζεται στο έπακρο την οθόνη του οχήματος, να έχει εμπειρία από ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες όλων των αυτοκινήτων της κατηγορίας, να καταλάβαινει ποτέ "χαζεύει" στο turn in ένα αυτοκίνητο και πότε όχι, τι σημαίνει καλύτερη αίσθηση φρένων, ποσο πιο μεγάλο εύρος ροπής έχει ο κινητήρα του ή όχι, τι δείκτες αξιοπιστίας έχει το τάδε μοντέλο, τι ηχομόνωση σε db έχει, τι σημαίνει υψηλότερο κέντρο βάρος κτλ κτλ κτλ.Αν τους ρωτήσεις για ποιον λόγο είναι το τάδε το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας δεν μπορούν να απαντήσουν. Γιατί δεν ξέρουν πώς να το αξιολογήσουν.
Αυτό που τους νοιάζει είναι
- Αν είναι φθηνό και αν με τα λεφτά που δίνει αποκτά
Α) Κοινωνική αποδοχή
Β) Είναι αισθητικά όμορφοΕδώ θα σου πει ο Φάνης πως δεν ξέρω και εγώ πόσοι ιδιοκτήτες της σειράς 1 δεν ήξεραν ότι είναι πισωκίνητη. Δεν το καταλάβαιναν ουτε από την αίσθηση. Ήταν μελιγα λόγια άσχετοι.
Θα ρωτήσουμε αυτούς αν είναι καλή η σειρά στην οδήγηση της. Αφού δεν μπορούν να το καταλάβουν ούτε έχουν εμπειρίες.Άρα όταν σχολιάζουμε εμείς εδώ μηχανήματα, πως είναι δυνατόν να αναφέρουμε ως μέτρο συγκρίσεις άσχετους;
Εντάξει lap, αν εγώ είμαι οπαδιστής όπως υπονοείς, εσύ είσαι ελιτιστής και με όλο το συμπάθειο έχεις ξεφύγει κιόλας. Ποιος είσαι εσύ που ξέρεις όλη την αλήθεια και μπορείς να κρίνεις ποιο είναι καλύτερο αυτοκίνητο και απαξιώνεις τη γνώμη του γενικού συνόλου που εκφράζεται με τα λεφτά του?
Και ποιος σου είπε ότι τα αυτοκίνητα-μηχανήματα φτιάχνονται με γνώμονα την τεχνολογική τους σύγκριση στα forum αυτοκινήτων και την κριτική από δοκιμαστές στο youtube?
Προφανώς αδυνατείς ή σκοπίμως αποφεύγεις να αποδεχτείς ότι το αυτοκίνητο είναι καταναλωτικό προιόν και φτιάχνεται για να πουληθεί. Θα γίνει όσο καλό πρέπει και στο κόστος που πρέπει για να φέρει χρήματα. Και γι' αυτό θα δουλέψει και το marketing και η φήμη της ετιαρείας και η υποστήριξη και όλα. Δεν κάνουν τεχνολογικό διαγωνισμό χωρίς λόγο οι αυτοκινητοβιομαχανίες, εμπορικές εταιρείες είναι.Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός οδηγεί σε τεχνολογική πρόοδο προς όφελος των καταναλωτών. Γι' αυτό βγάζουν τα facelift και τα νέα μοντέλα. Και προφανώς το Golf δεν ήρθε η ώρα να βελτιωθεί άλλο (πέραν της οθόνης και του software που έταξε η vw) γιατί πουλάει σαν παλαβό. Όταν θα έρθει ώρα θα το καταλάβει η vw και θα το κάνει, δεν είναι θέμα ικανοτήτων. Ούτε τη νοιάζει αν ο καθένας λέει πως το Focus στρίβει καλύτερα ή το 308 είναι πιο όμορφο. Να πουλάει τη νοιάζει. Αφού το κάνει είναι οκ.
Από την άλλη όποιος νομίζει ότι δεν του κάνει, μπορεί να πάρει ένα άλλο, αλλά δεν μπορεί ούτε να υποτιμάει το Golf ούτε να αρνείται την πραγματικότητα της αγοράς και να το παίζει αυθεντία και ξερόλας.
-
Η κρίση το ότι οι περισσότεροι είναι άσχετοι έχει να κάνει με το τι αντιλαμβάνομαι σε συζητήσεις έχοντας ως βάση τις εμπειρίες τις δικές μου, άλλων ερασιτεχνών της αυτοκίνησης, δημοσιογράφων του ειδικού τύπου με μεγάλη εμπειρία, ανθρώπων που έχουν μεγάλη εμπειρία στα αυτοκινητα κτλ.
Όταν για παράδειγμα σε συζητήσεις του forum δεν μπορείς να καταλάβεις το τι σημαίνει αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης και απαντάς πως ναι "στρίβει σαν τρένο", προφανώς δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητα με καλύτερο σύστημα διεύθυνσης από αυτό που θεωρείς καλό. Δεν μπορείς να καταλανεις καν για ποιο θέμα μιλάμε. Το οποίο "τιμόνι" που θεωρείς εσύ ως μια χαρα, δεν υπάρχει δοκιμαστής του ειδικού τύπου σε όλον τον πλανήτη που να μην αναφέρει πόσο κακο είναι. Σημαίνει πως δεν έχεις οδηγικές εμπειρίες για αυτό που υποστηρίζεις και κατηγορείς τους άλλους ως ελιτιστες, δεν έχεις αφιερώσει ώρες διαβασματος άρθρων του ειδικού τύπου, δεν έχεις ασχοληθεί να δεις τι σημαίνει, τι προσφέρει ο ανταγωνισμός και γιατί σε άλλους αρέσει ή όχι κτλ.
Όταν λοιπόν λες αγόρασα αυτό διότι από οδήγηση είναι καλό, το ίδιο θα πουν και άλλοι ακόμα περισσότερο ανίδεοι. Και όλοι αυτοί θα βγάλουν αποτέλεσμα για το ποιο αυτοκίνητο είναι καλό με βάση τις επιλογές τους.
Σαφέστατα είναι ένα εμπορικό προϊόν, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αλλά οι υψηλές πωλήσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα πως ένα αυτοκίνητο είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Σου έφερα το παράδειγμα του sandero.
Στα του θέματος. Έχω διαβάσει δοκιμές και άκουσα σε βιντεάκια πως το νέο 308 έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από το golf. Ένας τομέας που ήταν το κύριο προσόν του golf. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αρχίζει να εμφανίζεται νέος βασιλιάς στην κατηγορία κερδίζοντας στα σημεία που ήταν καλό το γκολφ και γενικότερα φαίνεται ως καλύτερο "προϊόν". Αν το astra πάρει αυτήν την ποιότητα κύλισης και μια ακόμα πιο οδηγοκεντρικη προσέγγιση τότε θα καλύπτει πολλά κριτήρια επιλογών και ίσως εν τέλη γίνει το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Αν πουλήσει τόσο όσο είναι και η αξία του αυτό θα είναι επιτυχία του μάρκετινγκ. Αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Ειδάλλως θα βαθμολογούσαμε το marketing και όχι τα αυτοκίνητα.
-
Καλά, προφανώς απόψεις ανταλλάσουμε, δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα. Το αναφέρω γιατί συνεχίζεις στην ίδια κατά τη γνώμη μου λανθασμένη κατεύθυνση και τρόπο σκέψης.
Είναι παντελώς αδιάφορο αν το νέο 308 έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης ή το Astra βγει πιο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο από το Golf. Ακόμα κι αν αυτά είναι αλήθεια, είναι επιμέρους πλεονεκτήματα, θα έχουν όμως κι ένα σωρό μειονεκτήματα σε σχέση με το Golf.
Έχουν πολύ ψωμί ακόμα τα αυτοκίνητα που αναφέρεις και άλλα που δεν αναφέρεις, για να φτάσουν στη συνείδηση του μέσου Ευρωπαίου καταναλωτή να θεωρούνται ανταγωνιστικά ως προς το Golf. Και να προτιμήσει να δώσει τα λεφτουδάκια του γι΄ αυτά αντί για ένα Golf. Το οποίο παρεπιπτόντως, δεν έγινε Βασιλιάς σε μία μέρα, είναι προιόν εξέλιξης 10ετιών και δεν κρατάει τυχαία τα σκήπτρα του μέχρι και σήμερα.
Τώρα εσύ κι όποιος άλλος θέλει ας μιλάει για marketing, Γερμανοφιλία εκ μέρους μου, οπαδισμό, να μην κοιτάμε τις πωλήσεις κλπ. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει επειδή απλώς δεν αρέσει σε κάποιους... Για ν' αλλάξει πρέπει να στματήσει ν΄ αρέσει στους πιο πολλούς...
-
Μα πως το ξέρεις ; Αυτή είναι η ένσταση μου. Έχεις βγάλει ένα συμπερασμα χωρίς καν να έχεις μπει μέσα στο νέο astra σε κάποια έκθεση. Πόσο μάλλον να το οδηγήσεις.
Οι περγαμηνές του φαίνονται εξαιρετικές και με βάση τους δοκιμαστες άκρως ανταγωνιστικό σε κορυφαίο επίπεδο. Γιατί λοιπόν να μην κερδίσει ένα golf;Πως λοιπόν έχεις βγάλει συμπέρασμα ότι έχει ψωμί ακόμα να φτάσει το golf. Έχεις οδηγήσει golf και τα υπόλοιπα της κατηγορίας;
Τι εννοείς άλλα που δεν αναφέρω; Δεν σε πιάνω;
Τι σημαίνει οι πιο πολλοί; Τι απλοϊκή οπτική στα πράγματα είναι αυτή;
Οι πιο πολλοί βλέπουν τρας τηλεόραση, και όχι ποιοτικά ντοκυμαντέρ. Άρα τα ντοκυμαντέρ έχουν πολύ ψωμί ακόμα για να φτάσουν την τρας τηλεόραση.
Υ.γ Όπως εχω πει μου αρέσει πάρα πολύ το νέο golf αλλά δεν φανατιζομαι, ούτε γίνομαι οπαδός του, από την στιγμή που ήρθε το νέο astra μια χαρά θα το συγκρίνω ως αυτοκίνητο.
-
Λοιπόν, επειδή έχουν εκφραστεί εκατέρωθεν οι απόψεις, ένα τελευταίο παράδειγμα και το κλείνω από μεριάς μου. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα.
Έβγαλε η VW το T-Roc. Καλό μεν, αλλά τίποτα το super. Το είδε η Peugeot κατάφερε κι έβγαλε το 2008 και όχι μόνο το χτύπησε στα ίσα, αλλά νομίζω το έχει ξεπεράσει κιόλας. Στις πωλήσεις, κι ας μην τις συμπαθείς. Εντυπωσίασε το 2008 με το που εμφανίστηκε στην αγορά.
Καθόταν κανείς να κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων για το 2008, αν στρίβει καλύτερα από το T-Roc, ή αν έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης? Έκανε μπαμ το αυτοκίνητο, εντυπωσίαζε, πήγαινε για πρωτιά.
Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο αίσθημα, ούτε με το 308 ούτε με το Astra. Τα βλέπεις και λες οκ, συμπαθητικά. Δεν έχουν το κάτι για να συναγωνιστούν το Golf. Ούτε σε αύρα, ούτε σε εμφάνιση, ούτε τεχνολογικά. Τίποτα, κλασσικά συμβατικά Hatcback-άκια. Δεν αρκούν αυτά για να κλονιστεί ο Βασιλιάς. Ήθελε κάτι πιο κραυγαλέο, πιο εντυπωσιακό. Δεν τα κατάφερε η Psa ή Stellantis.
Από κει και πέρα, συμφωνώ μαζί σου, ότι είναι νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα και προφανώς και το 308 και το Astra θα έχουν την ευκαιρία τους στην αγορά. Εγώ πάντως προεξοφλώ το αποτέλεσμα με το δικό μου μάτι και τη δική μου εμπειρία.
-
-
Έχω καιρό να γράψω σε φόρουμ.
Όμως ο lap έχει δίκιο. Και οι τρελές πωλησεις των SUV το δείχνουν αυτό.Πάρτε για παράδειγμα
- Σειρά 1 της BMW
- Μερκ Α Κλας
Οι περισσότεροι θα τα αγοράσουν:
- επειδή είναι πριμιουμ κι θεωρούν ότι έτσι "ανεβαίνουν" κοινωνικά
- λόγω άνεσης (δευτερούοντως ηχομόνωση κτλ)
- τα μπλιμπλίκια, μιας και απευθυύνονται και σε νεότερο κοινό, με εξοικείωση με την τεχνολογία.
Οι περισσότεροι επίσης ΔΕΝ γνωρίζουν σε ποιόν άξονα μεταδίδεται η κίνηση, ότι πχ έχουν ημιάκαμπτο άξονα πίσω οι βασικές εκδόσεις, τα μικρά μοτέρ κτλ
νομίζω ένα 5-10% να τα γνωρίζει αυτά.Κάπου είδα (δεν θυμάμαι αν ήταν εδώ ή στο άλλο φόρουμ) ότι η 118i πωλείται με κέρδος 10k.
Το σκέφτηκα, αλλά θυμήθηκα ότι είναι μπροστοκούνα ! TYN φάση.
Να σκάσει κάποιος 30κάτι χιλιάρικα για να πάρει ένα καλοφτιαγμένο χατσμπακ χωρίς πίσω κίνηση όταν σε άλλες αγορές παίρνεις με 40 χιλιάρικα Ford Mustang με V8, πισωκίνητο κτλ ;
Ας μου λείπει.
Απλά νεοελληνικλη μιζέρια -
@nozomi said in Opel Astra 2021/22:
Έχω καιρό να γράψω σε φόρουμ.
Όμως ο lap έχει δίκιο. Και οι τρελές πωλησεις των SUV το δείχνουν αυτό.Πάρτε για παράδειγμα
- Σειρά 1 της BMW
- Μερκ Α Κλας
Οι περισσότεροι θα τα αγοράσουν:
- επειδή είναι πριμιουμ κι θεωρούν ότι έτσι "ανεβαίνουν" κοινωνικά
- λόγω άνεσης (δευτερούοντως ηχομόνωση κτλ)
- τα μπλιμπλίκια, μιας και απευθυύνονται και σε νεότερο κοινό, με εξοικείωση με την τεχνολογία.
Οι περισσότεροι επίσης ΔΕΝ γνωρίζουν σε ποιόν άξονα μεταδίδεται η κίνηση, ότι πχ έχουν ημιάκαμπτο άξονα πίσω οι βασικές εκδόσεις, τα μικρά μοτέρ κτλ
νομίζω ένα 5-10% να τα γνωρίζει αυτά.Κάπου είδα (δεν θυμάμαι αν ήταν εδώ ή στο άλλο φόρουμ) ότι η 118i πωλείται με κέρδος 10k.
Το σκέφτηκα, αλλά θυμήθηκα ότι είναι μπροστοκούνα ! TYN φάση.
Να σκάσει κάποιος 30κάτι χιλιάρικα για να πάρει ένα καλοφτιαγμένο χατσμπακ χωρίς πίσω κίνηση όταν σε άλλες αγορές παίρνεις με 40 χιλιάρικα Ford Mustang με V8, πισωκίνητο κτλ ;
Ας μου λείπει.
Απλά νεοελληνικλη μιζέριαΚαλά, δες το πρώτα τι αμάξι είναι ποιοτικά το συγκεκριμένο όμως 118i με τα 10k εκπτωση (όχι απλότερες εκδόσεις) και θα καταλάβεις τη ότι κάθε άλλο παρά μίζερο είναι, ας μη συγκρίνουμε Αμέρικα, δυστυχώς δεν έχουμε τη βενζίνη 30 λεπτά, δεν έχουμε παραγωγή.
-
Λοιπόν, επειδή έχουν εκφραστεί εκατέρωθεν οι απόψεις, ένα τελευταίο παράδειγμα και το κλείνω από μεριάς μου. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα.
Έβγαλε η VW το T-Roc. Καλό μεν, αλλά τίποτα το super. Το είδε η Peugeot κατάφερε κι έβγαλε το 2008 και όχι μόνο το χτύπησε στα ίσα, αλλά νομίζω το έχει ξεπεράσει κιόλας. Στις πωλήσεις, κι ας μην τις συμπαθείς. Εντυπωσίασε το 2008 με το που εμφανίστηκε στην αγορά.
Καθόταν κανείς να κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων για το 2008, αν στρίβει καλύτερα από το T-Roc, ή αν έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης? Έκανε μπαμ το αυτοκίνητο, εντυπωσίαζε, πήγαινε για πρωτιά.
Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο αίσθημα, ούτε με το 308 ούτε με το Astra. Τα βλέπεις και λες οκ, συμπαθητικά. Δεν έχουν το κάτι για να συναγωνιστούν το Golf. Ούτε σε αύρα, ούτε σε εμφάνιση, ούτε τεχνολογικά. Τίποτα, κλασσικά συμβατικά Hatcback-άκια. Δεν αρκούν αυτά για να κλονιστεί ο Βασιλιάς. Ήθελε κάτι πιο κραυγαλέο, πιο εντυπωσιακό. Δεν τα κατάφερε η Psa ή Stellantis.
Από κει και πέρα, συμφωνώ μαζί σου, ότι είναι νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα και προφανώς και το 308 και το Astra θα έχουν την ευκαιρία τους στην αγορά. Εγώ πάντως προεξοφλώ το αποτέλεσμα με το δικό μου μάτι και τη δική μου εμπειρία.
Θα συμφωνήσω για το 308 το οποίο οπτικά δεν δείχνει τόσο "breakthrough" όσο τα 2008 και 3008 στην κατηγορια τους όταν βγήκαν. Θα διαφωνήσω όμως για το Astra το οποίο μου φαίνεται πολύ πιο φρέσκο σαν σχήμα από ένα Golf, με ορισμένες τολμηρές για Opel σχεδιαστικές πινελιές (π.χ. τετραγωνισμένο εμπρός και πίσω μέρος). Βάλε και το multilink πίσω και τους καλούς (επιτέλους χώρους), τους καλούς-"κλασσικούς" πλέον PSA κινητήρες, το πιο φρέσκο εσωτερικό, δεν βλέπω γιατί να μην το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με το τρέχον Golf.
-
@fiverg said in Opel Astra 2021/22:
Θα συμφωνήσω για το 308 το οποίο οπτικά δεν δείχνει τόσο "breakthrough" όσο τα 2008 και 3008 στην κατηγορια τους όταν βγήκαν. Θα διαφωνήσω όμως για το Astra το οποίο μου φαίνεται πολύ πιο φρέσκο σαν σχήμα από ένα Golf, με ορισμένες τολμηρές για Opel σχεδιαστικές πινελιές (π.χ. τετραγωνισμένο εμπρός και πίσω μέρος). Βάλε και το multilink πίσω και τους καλούς (επιτέλους χώρους), τους καλούς-"κλασσικούς" πλέον PSA κινητήρες, το πιο φρέσκο εσωτερικό, δεν βλέπω γιατί να μην το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με το τρέχον Golf.
Να το δούμε πρώτα το Astra. Πάντως ξεκινάει με καλό όνομα, πάντα ήταν ένα εναλλακτικό πιο φτηνό Golf, ο κόσμος το έχει σε εκτίμηση. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά... η τιμολόγησή του.
Γιατί πιέζεται τιμολογιακά από κάτω από το leon και από πάνω από το Golf. Και τα vag-όπουλα προσφέρουν τεράστια γκάμα σε μοτέρ που προς το παρόν οι Γάλλοι δεν τα έχουν. 3-κύλινδρα, 4-κύλινδρα, mild hybrid, tgi, diesel. Ότι ψάχνει ο καθένας το βρίσκει και σε όλες τις τιμές.
Αν κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν και στο Mokka και το τιμολογήσουν ψηλά, βλέπω να λήγει άδοξα η καριέρα του...
Opel Astra L (2021)