-
Ο θεός να την έχει καλά την τουοτα!!
Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν είναι και έτοιμο και κάποιος αύριο το πρωί στην Ιαπωνία θα ανοίξει τον υπολογιστή του και θα δει πως θα πρέπει να ετοιμάσει μια προστασία καπό... -
Όλα καλά και όλα ωραία. Αλλά αυτή οι μήνες αναμονής για ένα αυτό αυτοκίνητο που κάνει 32χιλ+ έλεος…..
Και μετά ο Έλληνας δεν έχει λεφτά…..
Τέλος πάντων μην γκρινιάζουμε γιατί πιστεύω ότι όταν έρθει το αμάξι στα χέρια μας τα ξεχνάμε όλα.
Εγώ πήγα στην Toyota 3 φορές όταν έκλεισα το δικό μου και είχε μέσα στο μαγαζί αρκετό κόσμο που είτε χάζευε είτε έβαζε παραγγελίες και πας σε άλλες μάρκες και Βαράνε μύγες. Αυτό hybrid σύστημα είναι που κρατάει τις πωλήσεις ψηλά. -
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
Όλα καλά και όλα ωραία. Αλλά αυτή οι μήνες αναμονής για ένα αυτό αυτοκίνητο που κάνει 32χιλ+ έλεος…..
Τέλος πάντων μην γκρινιάζουμε γιατί πιστεύω ότι όταν έρθει το αμάξι στα χέρια μας τα ξεχνάμε όλα.
Εγώ πήγα στην Toyota 3 φορές όταν έκλεισα το δικό μου και είχε μέσα στο μαγαζί αρκετό κόσμο που είτε χάζευε είτε έβαζε παραγγελίες και πας σε άλλες μάρκες και Βαράνε μύγες. Αυτό hybrid σύστημα είναι που κρατάει τις πωλήσεις ψηλά.Πολλές αντιπροσωπείες έχουν αναμονή από 7-8 μήνες το λιγότερο.
Και όπου υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, πολλά από αυτά δεν είναι οι εκδόσεις που θέλει ο πελάτης..!!
Που και που πέφτει καμμία ακύρωση και βολεύονται κάποιοι, όπως εγώ π.χ. που πέτυχα AWD σε active plus έκδοση που με κάλυπτε πλήρως..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ πήγα στην Toyota 3 φορές όταν έκλεισα το δικό μου και είχε μέσα στο μαγαζί αρκετό κόσμο που είτε χάζευε είτε έβαζε παραγγελίες και πας σε άλλες μάρκες και Βαράνε μύγες. Αυτό hybrid σύστημα είναι που κρατάει τις πωλήσεις ψηλά.Πολλές αντιπροσωπείες έχουν αναμονή από 7-8 μήνες το λιγότερο.
Και όπου υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, πολλά από αυτά δεν είναι οι εκδόσεις που θέλει ο πελάτης..!!
Που και που πέφτει καμμία ακύρωση και βολεύονται κάποιοι, όπως εγώ π.χ. που πέτυχα AWD σε active plus έκδοση που με κάλυπτε πλήρως..!!Μπράβο καλορίζικο.
Είσαι τυχερός που βρήκες σύντομα την έκδοση που σε διαφέρει. Πιο παλιά μου έλεγαν στην Toyota ότι αναμονή είχε 12 με 13 μήνες. Και τώρα είναι στους 9 με 10 -
Που και που πέφτει καμμία ακύρωση και βολεύονται κάποιοι, όπως εγώ π.χ. που πέτυχα AWD σε active plus έκδοση που με κάλυπτε πλήρως..!!Μπράβο καλορίζικο.
Είσαι τυχερός που βρήκες σύντομα την έκδοση που σε διαφέρει. Πιο παλιά μου έλεγαν στην Toyota ότι αναμονή είχε 12 με 13 μήνες. Και τώρα είναι στους 9 με 10Ευχαριστώ..
-
Το «ηχομωνοτικό» δωρο από τον @stefan147 αγορασμένο από το ali είναι εξαιρετικό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξισου made in china που δίνει η Toyota. Για τα λεφτά δεν το συζητάμε κάν.
-
Κατάλαβες διαφορά;
Είχα στο fiesta το οποίο και πέταξα επειδή κρέμασε μετά από πλύσιμο του μοτέρ και δε κατάλαβα απολύτως τίποτα. Μάλλον γλίτωσα και βάρος. -
Η χρήση του κυρίως είναι θερμομονωτική και όχι τόσο ηχομονωτική. Στα αμιγώς θερμικά που αναπτύσσουν μεγάλες θερμοκρασίες στο μηχανοστάσιο, υποτίθεται ότι προστατεύει το καπώ και άρα και το χρώμα από τις διαφορές θερμοκρασίας κτλ. Κατ' εμέ είναι αισθητικό το θέμα γιατί βγάζει φθήνια το γυμνό μέταλλο.
Τώρα το αν θα κρεμάσει ή όχι έχει να κάνει με το πως του συμπεριφέρεσαι και πόσο καλά είναι τοποθετημένο. Πχ στο ψψ είναι με κλιψ, σε άλλα απλά "κουμπώνει" σε εσοχές. Εάν το πλύνεις και άρα βαρύνει, θα κρεμάσει και μετά από τη θερμοκρασία σιγά σιγά θα σκορπίσει. Γι' αυτό και μετά το πλύσιμο θέλει κατευθείαν στέγνωμα με αέρα και δεν παθαίνει τίποτα για πολλά χρόνια.
-
3ο σερβις σημερις... 45,000
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Το «ηχομωνοτικό» δωρο από τον @stefan147 αγορασμένο από το ali είναι εξαιρετικό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξισου made in china που δίνει η Toyota. Για τα λεφτά δεν το συζητάμε κάν.
Όλοι λέμε π.χ. για τα λάδια πως μπορεί να είναι Μόμπιλ, τα οποία γράφουν Τογιότα, εννοείται όμως πως πληρούν κάποιες προδιαγραφές και απαιτήσεις της Τογιότα, η οποία πουλάει 10 μύρια αυτοκίνητα το χρόνο και όλοι ξέρουμε γιατί..!!
Για μένα και ο ίδιος να είναι ο Κινέζος που πουλάει στην Τογιότα από τη μία και στο κάθε ali από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις προδιαγραφές που τηρεί δίνοντας στην Τογιότα από τη μία και στο ali από την άλλη..!!
Κανένας δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του, οπότε ή η Τογιότα τα καπελώνει στην τιμή, ή σε αυτό το ali, το ημιτασιόν δεν είναι τόσο ποιοτικό αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, που είναι και το πιθανότερο..!!!
Το να λέμε τόσο εύκολα μια χαρά είναι και αυτό, χωρίς να το ξέρουμε είναι επιπολαιότητα..!!
Το να θέλουμε να το βρούμε μισοτιμής είναι θεμιτό και ευνόητο, το να το θεωρούμε όμως εξίσου ποιοτικό με το αυθεντικό, παρότι είναι ένα απλό κάλυμμα , είναι εντελώς αυθαίρετο..!!
Εσύ εξέτασες αυτό που πουλάει η Τογιότα και αυτό από το ali και κατέληξες στο ότι είναι ίδια..??!!
Έχεις τις τεχνικές γνώσεις για αυτό...???!!!
Πόσο το πήρε ο φίλος μας από το ελεύθερο εμπόριο έξω αυτό το κάλυμμα..??!!
Εγώ το πήρα 232 ευρώ , τιμή με τα κλιπς μαζί..!!
Μου υποσχέθηκαν κάποια έκπτωση, όταν παραλάβω θα σας πω. -
Τα είδαμε τα συγκρίναμε δίπλα δίπλα με φίλο που το αυτοκίνητο του ήρθε με καλυμα.Κινεζικό Ali και κινεζικό Toyota. Δεν χρειάζεται να γράψω σεντόνι για να σου πω ότι δεν έχουν διάφορες που να δικαιολογούν την διαφορά των 200 ευρώ περίπου. Μέχρι πρόσφατα δούλευα και σε εταιρεία με καθημερινές εμπορικές συναλλαγές με Κίνα. Μια χαρά ποιότητες έχουν, μια χαρά αντιγράφουν πρότυπα, μια χαρά κάνουν reverse engineering και πέρνεις το ίδιο με το επώνυμο στο 1/4 της τιμής. Τώρα αν θέλεις να πληρώνεις top money για ότι αγοράζεις ακόμα και αν δεν αξίζει feel free
-
Δεν έχει νόημα η συζήτηση. Ο έχων στοιχειώδη αντίληψη καταλαβαινει που σηκώνει ΠΙΘΑΝΗ έκπτωση ποιότητας ένα υλικό στο αμαξι και πράττει αναλόγως.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Τα είδαμε τα συγκρίναμε δίπλα δίπλα με φίλο που το αυτοκίνητο του ήρθε με καλυμα.Κινεζικό Ali και κινεζικό Toyota. Δεν χρειάζεται να γράψω σεντόνι για να σου πω ότι δεν έχουν διάφορες που να δικαιολογούν την διαφορά των 200 ευρώ περίπου. Μέχρι πρόσφατα δούλευα και σε εταιρεία με καθημερινές εμπορικές συναλλαγές με Κίνα. Μια χαρά ποιότητες έχουν, μια χαρά αντιγράφουν πρότυπα, μια χαρά κάνουν reverse engineering και πέρνεις το ίδιο με το επώνυμο στο 1/4 της τιμής. Τώρα αν θέλεις να πληρώνεις top money για ότι αγοράζεις ακόμα και αν δεν αξίζει feel free
Αν έγραφες και πόσο κόστισε με τα μεταφορικά ακριβώς, όπως έγραψα κι εγώ, θα βοηθούσε.Διότι με άφησες να καταλάβω ότι κόστισε 30 ευρώ με τα έξοδα μεταφοράς μαζί..!!
Όσο για το ότι το συγκρίνατε, αυτό πρώτον δεν το είπες γιαυτό και ρώτησα, χωρίς βέβαια να δέχομαι τη γνώμη σου ως ειδικού ,διότι αν είναι π.χ. από ένα υλικό που θα το βλέπαμε κάποια στιγμή να παίρνει φωτιά λόγω υπερθέρμανσης, ή να έκανε ζημιά στο μοτέρ ,δεν θα με αποζημίωνε κανένας..!!
Αν ήταν κάποιο πλαστικό σε μέρος ακίνδυνο, ή κάποιο γυαλί ,φανάρι π.χ. θα το έπαιρνα, αντίθετα πάνω από το μοτέρ δεν βάζω κανένα ημιτασιόν πράγμα, όσο και να μου φαίνεται οπτικά καλό, χωρίς να έχω γνώση εάν το υλικό που έβαλαν είναι ποιοτικά χάλια..!!
Με αυτήν την λογική αγοράζεις και ένα ΚΙΝΕΖΙΚΟ MG που είναι πάμφθηνα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και έχουν και 7 χρόνια εγγύηση..!!!
Καμμιά δεκαριά και βάλε χιλιάρικα κάτω, είναι το αντίστοιχο mg από το κκ, πάρτο όλο αφού το εμπιστεύεσαι να γλυτώσεις και πολλά...!!!
Κινέζικα περιφερειακά τα πάντα η Τογιότα, κινέζικα και η MG...!!!
ΚΙ η Μερσεντές , η BMW ,κι η Βόλβο, κι αυτοί στην Κίνα παράγουν, δεν συναρμολογούν απλά..!!
Εμείς που δεν έχουμε πιθανή αντίληψη για το που σηκώνει έκπτωση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, τα χώνουμε, εσείς με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης, είστε κερδισμένοι..!!
Πάντως αν είχα 3-4 αυτοκίνητα ακριβά, δεν θα έψαχνα να βρω φθηνό προστατευτικό καπώ από τα ali για ένα κατοστάρικο, δύο καφέδες στο Κολωνάκι είναι, δεν κολλάει το πράγμα...!! -
Ποσο πληρωνεις τον καφε ρε συ...?
Και στο Κολωνακι με 4-5 ευρω πινεις κανονικα. -
Τις επιλογές μου τις ορίζουν οι γνώσεις και η εμπειρία και όχι το κόστος μόνο του. Καφέδες δεν πίνω.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Και στο Κολωνακι με 4-5 ευρω πινεις κανονικα.5 φθηνός είναι..??!!
-
Με βαση αυτων που εγραψες πριν...απορησα και εγω.
Πάντως αν είχα 3-4 αυτοκίνητα ακριβά, δεν θα έψαχνα να βρω φθηνό προστατευτικό καπώ από τα ali για ένα κατοστάρικο, δύο καφέδες στο Κολωνάκι είναι, δεν κολλάει το πράγμα...!!
-
Καλησπέρα σε όλους στην παρέα του CC.
Δεν θα γράψω σεντόνι (μεγάλο) σχετικά με κάποιες απορίες μου.-
περιμένουμε το Style 1.8, τον Σεπτέμβριο. Είμασταν τυχεροί και το βρήκαμε απο ακύρωση. Πιστεύω άρα πως δεν θα έχουμε κάποια καθυστέρηση. Εσείς τι λέτε?
-
σχετικά με την ρεζέρβα, που ανέφεραν κάποια μέλη απο εδω, επειδή και εγώ θα θέλω να προσθέσω σκέφτομαι να εκτυπώσω ( 3d print) τους πύρους για να κρατάνε την ρόδα πίσω σωστά πάνω απο τα καλώδια. Αν κάποιος που έχει το αυτοκίνητο, και ενδιαφέρετε να τους φτιάξουμε μαζί ας επικοινωνήσει. (εννοείται free of charge). Έτσι θεωρώ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλα μέλη που θελουν να βάλουν ρεζέρβα με ασφάλεια.
-
Η παραγγελία έγινε απο toyota Πόλις εδω στην Θεσσαλονίκη και ο πωλητής πραγματικά ήταν εξαιρετικός. Για αργότερα όμως, εκτός της αντιπροσωπίας, έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο ώστε να έχω μια εναλλακτική?
-
τέλος, λόγω ερχομού του νέου μας μέλους, θέλουμε να βάλουμε και φιμέ πίσω. Έχετε επίσης να προτείνεται κάποιον? Να προτιμήσω την αντιπροσωπεία?
-
θα. εκτιμούσα επίσης να μου πείτε, οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι καλό θα ήταν να γνώριζα εκ των υστέρων πριν πάρω το αυτοκίνητο.
Με εκτίμηση και πάντα ευγενικά,
Αλέξανδρος. -
-
Με βαση αυτων που εγραψες πριν...απορησα και εγω.
Πάντως αν είχα 3-4 αυτοκίνητα ακριβά, δεν θα έψαχνα να βρω φθηνό προστατευτικό καπώ από τα ali για ένα κατοστάρικο, δύο καφέδες στο Κολωνάκι είναι, δεν κολλάει το πράγμα...!!
Που λέει ο λόγος..!!
-
@alexadnrospts said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σε όλους στην παρέα του CC.
Δεν θα γράψω σεντόνι (μεγάλο) σχετικά με κάποιες απορίες μου.-
περιμένουμε το Style 1.8, τον Σεπτέμβριο. Είμασταν τυχεροί και το βρήκαμε απο ακύρωση. Πιστεύω άρα πως δεν θα έχουμε κάποια καθυστέρηση. Εσείς τι λέτε?
-
σχετικά με την ρεζέρβα, που ανέφεραν κάποια μέλη απο εδω, επειδή και εγώ θα θέλω να προσθέσω σκέφτομαι να εκτυπώσω ( 3d print) τους πύρους για να κρατάνε την ρόδα πίσω σωστά πάνω απο τα καλώδια. Αν κάποιος που έχει το αυτοκίνητο, και ενδιαφέρετε να τους φτιάξουμε μαζί ας επικοινωνήσει. (εννοείται free of charge). Έτσι θεωρώ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλα μέλη που θελουν να βάλουν ρεζέρβα με ασφάλεια.
-
Η παραγγελία έγινε απο toyota Πόλις εδω στην Θεσσαλονίκη και ο πωλητής πραγματικά ήταν εξαιρετικός. Για αργότερα όμως, εκτός της αντιπροσωπίας, έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο ώστε να έχω μια εναλλακτική?
-
τέλος, λόγω ερχομού του νέου μας μέλους, θέλουμε να βάλουμε και φιμέ πίσω. Έχετε επίσης να προτείνεται κάποιον? Να προτιμήσω την αντιπροσωπεία?
-
θα. εκτιμούσα επίσης να μου πείτε, οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι καλό θα ήταν να γνώριζα εκ των υστέρων πριν πάρω το αυτοκίνητο.
Με εκτίμηση και πάντα ευγενικά,
Αλέξανδρος.ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, θα σου γράψω τις δικές μου εμπειρίες από την αγορά.
Αν σου είπαν Σεπτέμβριο υπολόγιζε κανένα μήνα το λιγότερο καθυστέρηση.
Από μέσα Φεβρουαρίου το πήρα τέλος Μαρτίου στα χέρια μου, κι εγώ από ακύρωση.
Για τη ρεζέρβα δεν έχω άποψη γιατί το δικό μου έχει κι άλλο μοτέρ πίσω είναι τετρακίνητο, όλοι λένε ότι δεν χωράει καλά, οπότε δεν αγόρασα,ούτε δοκίμασα.
Το θέμα συνεργείο είναι καθαρά υποκειμενικό, οπότε καλύτερα να το δεις μόνος σου, εκτός αν έχεις κανέναν συγγενή..!!
Η αντιπροσωπεία στα φιμέ δεν έχει δικούς της μάστορες, οπότε ψάξε το μόνος σου. Εμένα απλά μου έκαναν κάποια έκπτωση και επέλεξα εγώ κατάστημα.Κι εδώ δεν θα ήθελα να προτείνω κάποιον, υπάρχουν πολλοί.
Υπομονή , καλοκαίρι είναι θα περάσει... -
Toyota Corolla Cross