-
Στο corsa μου είχε πάρει 3" να απενεργοποιήσω τον συναγερμό και δε χρειάστηκα καν κόφτη.
Άνοιξα καπώ και απλά ξεκούμπωσα τη φίσα από τη σειρήνα. -
Μιλάμε για σωστές εγκαταστάσεις ακόμα και σε φτηνους συναγερμούς. Όχι πετάμε τα καλώδια οπως να ναι. Έτσι ναι... με ενα κοφτάκι το εχεις βγαλει εκτός σε δευτερόλεπτα. Έχω δει να ανοιγουν για επιδειξη μπροστά μου, αυτοκίνητο με 3 συναγερμούς... Έχω δει εγκαταταστάσεις με ψευτικές γραμμές καλωδίων για να καθυστερούν τους επιδοξους κλέφτες. Τα κανονικά ήταν καλά κρύμμένα. Τα gps tracker ναι... και τα air tags οκ.. εκτος αν σου φορτώσουν το αυτοκίνητο σε κόφα που την έχουν κάνει κλωβό faraday. To αυτοκίνητο φιλου κλαπηκε έτσι και βρέθηκε τυχαία γιατί το φορτηγό ενεπλάκει σε τροχαίο λίγα χλμ πριν τα σύνορα. Να πω για κοπιαρισμένα κλειδιά μέσα απο αντιπροσωπείες - συνεργεία..? Αν ο συναγερμός ειναι can bus στο κλειδί δεν παίρνεις χαμπάρι καν. Αν στο βάλουν στο μάτι δεν γλιτώνεις
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
ναι συμφωνώ αλλά να μην έχεις και καθόλου δε μου πάει η καρδιά
Ό,τι θές, απλά λέω ότι δεν αξίζει - καλύτερα να πληρώσεις να βάλεις έναν της προκοπής. Επίσης δεν σου πάει η καρδιά, αλλά σου παει να κόβουν καλώδια και να ξηλώνουν και να τα πιάνουν με μονωτική ταινία μετά!?!
ΥΓ: Εγώ πάντως δεν έχω, σε κανένα μου αμάξι δεν είχα, εκτός εαν το είχα παραγγείλει με τον εργοστασιακό (πανάκριβο φυσικά), δλδ. σε 1 BMW και σε 1 Μινι απο όλα τα αμάξια που έχουν περάσει.
Επειδή έτσι κι αλλιώς θα έβαζα συναγερμό, τα κομμένα καλώδια δεν τα γλυτώνουμε. Ας κοπούν τουλάχιστον από την αντιπροσωπεία ώστε αν γίνει τίποτα να μην είναι από άλλον και με κάνουν μπαλάκι πέρα δώθε για το ποιος φταίει.
Κι εγώ εργοστασιακό θα προτιμούσα αλλά δε ξέρω καν αν υπάρχει στον κατάλογο
-
Καλησπέρα, ξέρει κανείς γιατί μου εμφανίζει το κυκλωμένο μήνυμα ; Ο ηχητικός έλεγχος του αυτοκινήτου (π.χ. άνοιξε παράθυρα κλπ) λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο αν του πω βάλε τον τάδε σταθμό μου λέει "δεν κατάλαβα". Οι εφαρμογές του MyT δουλεύουν κανονικά π.χ. η απομακρυνσμένη ρύθμιση θερμοκρασίας, το gps κ.α. Επίσης η ηχητική αναζήτηση στο navigation λέει πάλι "δεν κατάλαβα" ενώ αν το γράψεις είναι ΟΚ.
-
@pagraf said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα, ξέρει κανείς γιατί μου εμφανίζει το κυκλωμένο μήνυμα ; Ο ηχητικός έλεγχος του αυτοκινήτου (π.χ. άνοιξε παράθυρα κλπ) λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο αν του πω βάλε τον τάδε σταθμό μου λέει "δεν κατάλαβα". Οι εφαρμογές του MyT δουλεύουν κανονικά π.χ. η απομακρυνσμένη ρύθμιση θερμοκρασίας, το gps κ.α. Επίσης η ηχητική αναζήτηση στο navigation λέει πάλι "δεν κατάλαβα" ενώ αν το γράψεις είναι ΟΚ.
H φωνητική αναζήτηση στο GPS δεν μου δούλεψε ποτέ είτε στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Αν του πω πάρε τον τάδε καταλαβαίνει τα πιο απίθανα ονόματα. Επίσης στο πληκτρολόγιο έχει εβραικά και κυριλλικά εκτός από ελληνικά και αγγλικα και δεν βρίσκω με κάποοιο τρόπο να βγάλω τα πληκτρολόγια που δεν θέλω.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
H φωνητική αναζήτηση στο GPS δεν μου δούλεψε ποτέ είτε στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Αν του πω πάρε τον τάδε καταλαβαίνει τα πιο απίθανα ονόματα. Επίσης στο πληκτρολόγιο έχει εβραικά και κυριλλικά εκτός από ελληνικά και αγγλικα και δεν βρίσκω με κάποοιο τρόπο να βγάλω τα πληκτρολόγια που δεν θέλω.
Εμενα στο πληκτρολόγιο έχει ελληνικά, αλλά είναι μετά τα εβραϊκά κυριλλικά κλπ. Κατά τα αλλά όπως τα λες, βρίσκει ότι να ναι όνομα αλλά όχι προορισμό...
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Το έφτιαξα. Για να δουλέψει η φωνητική αναζήτηση στους χάρτες πρεπει όλο το μενου να είναι στα αγγλικά και φυσικά οι χάρτες στα αγγλικά. Έτσι δουλευει κανονικά. Η καθοδήγηση μπορεί να είναι στα ελληνικά.
-
@pagraf said in [Toyota Corolla Cross]
Το έφτιαξα. Για να δουλέψει η φωνητική αναζήτηση στους χάρτες πρεπει όλο το μενου να είναι στα αγγλικά και φυσικά οι χάρτες στα αγγλικά. Έτσι δουλευει κανονικά. Η καθοδήγηση μπορεί να είναι στα ελληνικά.
Όντως, αν γυρίσεις το μενού στα αγγλικά η φωνητική πλοήγηση δουλεύει, αλλά οι οδοί/πόλεις παραμένουν στα ελληνικά και δεν καταλαβαίνει εύκολα τι του λες. Επίσης οι επαφές στο τηλέφωνο είναι στα ελληνικά ενώ περιμένει να ακούσει αγγλικά και πάλι δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Οι χάρτες πως μπαίνουν στα αγγλικά;
-
Διαβάζω για GPS tracker για κοφα και κλωβούς Φάραντεϊ κλπ... Το ότι υπάρχουν συσκευές που μπαίνουν στον αναπτήρα του αμαξιού και μόλις μπαίνουν στο αμάξι απενεργοποιουν το οποιοδήποτε σύστημα παρακολουθήσης δεν το έχετε διαβάσει;
Ή πάντα ποντάρουμε στον πρεζάκια κλέφτη που ανοίγει αμάξια και κουβαλά ένα κοφτακι μόνο μαζί του;
20 ευρώ έχουν αυτές οι συσκευές και ακριβαινουν ανάλογα με την εμβέλεια τους...
Όταν υπάρχουν GPS tracker με το κιλό λέτε οι κλέφτες να μην παίρνουν αντιμετρα; -
Η χωρητικότητα της μπαταρίας του 1.8/140 ξέρουμε πόση είναι;
Edit: βρήκα specs λέει για 4.08 amp/h που αντιστοιχεί σε 2.45kwh και 70kw. Αρκετά μεγαλύτερη από του kona 1.6/140 1.32kwh 42kw -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Διαβάζω για GPS tracker για κοφα και κλωβούς Φάραντεϊ κλπ... Το ότι υπάρχουν συσκευές που μπαίνουν στον αναπτήρα του αμαξιού και μόλις μπαίνουν στο αμάξι απενεργοποιουν το οποιοδήποτε σύστημα παρακολουθήσης δεν το έχετε διαβάσει;
Ή πάντα ποντάρουμε στον πρεζάκια κλέφτη που ανοίγει αμάξια και κουβαλά ένα κοφτακι μόνο μαζί του;
Όταν υπάρχουν GPS tracker με το κιλό λέτε οι κλέφτες να μην παίρνουν αντιμετρα;Jammer; Νομίζω υπάρχουν συναγερμοί που ανιχνεύουν τη χρήση jammer και χτυπάνε/ενημερώνουν... Οχι ;
-
Edit: βρήκα specs λέει για 4.08 amp/h που αντιστοιχεί σε 2.45kwh και 70kw. Αρκετά μεγαλύτερη από του kona 1.6/140 1.32kwh 42kw0,85 kWh πρέπει να είναι.
-
@vagnar said in Toyota Corolla Cross:
Edit: βρήκα specs λέει για 4.08 amp/h που αντιστοιχεί σε 2.45kwh και 70kw. Αρκετά μεγαλύτερη από του kona 1.6/140 1.32kwh 42kw0,85 kWh πρέπει να είναι.
Αυτό λέω και εγώ σε άλλο νήμα, πχ από yc
4.3 Ah × 177.6 V ÷ 1000 =
0.7636799999999999 kilowatt hours (kWh) -
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
0.7636799999999999 kilowatt hours (kWh)ναι, έτσι πρέπει να είναι 4,3×3,7×48=764 Wh
-
Γενικώς έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι όλα τα tayota hybrid έχουν μικρές μπαταρίες. Το ecvt που έχουν πολλαπλασιάζει τις ροπες του ηλ μοτέρ και έτσι έχουν μικρότερη ανάγκη για ηλ ενέργεια.
Τα αυτοματα κιβώτιο έχουν περιοχές στον χάρτη ροπής με κενα οπότε χρειάζονται μεγαλύτερη μπαταρία για να συνεχίσουν να παρέχουν το ίδιο ποσοστό μετακίνησης με ηλ ενέργεια
-
Άμα διαβάζεις τα επίσημα δελτία τύπου καταλαβαίνεις περισσότερα, τα inverter/ converter κάνουν τη δουλειά
The power control also has a more compact design and a higher power density. It can control more than 100 A of current and boosts the 177.6 V of the lithium-ion hybrid battery to 580 V. Its vertically arranged transistors and efficient cooling system allow for transistor switching up to 10,000 times a second.
Αυτό είναι από το YC, μπορείτε να βρείτε και για τη CC.
https://newsroom.toyota.eu/line-up -
Όταν υπάρχουν GPS tracker με το κιλό λέτε οι κλέφτες να μην παίρνουν αντιμετρα;Jammer; Νομίζω υπάρχουν συναγερμοί που ανιχνεύουν τη χρήση jammer και χτυπάνε/ενημερώνουν... Οχι ;
Υποτίθεται ότι έχει μπει ο κλέφτης μέσα και έχει παρακάμψει συναγερμό και immobilizer. Μετά κουμπώνει το μαραφέτι και φεύγει κύριος...
-
0.7636799999999999 kilowatt hours (kWh)ναι, έτσι πρέπει να είναι 4,3×3,7×48=764 Wh
Στο κκ 1.8 είναι τελικά 3.7v x 56 στοιχεία =207 v
4.08 Ah × 207 V ÷ 1000 =0.845kwh -
Στο κκ 1.8 είναι τελικά 3.7v x 56 στοιχεία =207 v
4.08 Ah × 207 V ÷ 1000 =0.845kwhΝαι το ξέρω, το έγραψα παραπάνω.
-
Στο διλιτρο είναι 1.5 kwh, διπλάσια δηλαδή από το 0.845 kwh του 1.8
Toyota Corolla Cross