-
Γυρίζω τώρα από ταξίδι Ιταλία με το ΨΨ. Άκρως ξεκούραστο και οικονομικό. Το adaptive όλα τα λεφτά στην autostrada με ΑΠΕΙΡΗ κίνηση.
Το άλλο ΣΚ πάω ψαροντούφεκο με κοτσαδόρο, σκαφάκι και AWD. Δηλώνω ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι αυτο περιμενω να δω πως θα ειναι το κιτακι για να δω απο που θα παρω ρευμα. Δειχνει ο κινεζος μια φισα αλλα δεν εκατσα να το ψαξω παραπανω.
Τα χερουλια ειναι το επομενο. Μπορει βασικα να τα παραγγειλω τωρα να τελειωνουμε.
Καλα ο ατμοσφαιρικος φωτισμος του αμαξιου ειναι κοροιδια. Οταν ξαναανοιξω τα πανελ θα βγαλω φωτο να δειτε. Δεν εχει λεντομπαρα στην πορτα οπως ολα τα αυτοκινητα. Εχει ΕΝΑ λαμπακι που απλα διαχεει φως στο κενο που αφηνει το πανελ. Αστειοτητες.
Μια photo με κιτακι με φωτιζομενα χερουλια και κουμπιά επίσης φωτιζόμενα. Παραγγελία από aliexpress. Τώρα κάτι γίνεται......
-
Κίνηση σε ποσοστό 93% ηλεκτρικά σε συνθήκες κίνησης διάρκειας 45 λεπτών. Έχω καταλήξει ότι χωρίς καμία προσπάθεια και προσοχή δεν ανεβαίνει εντός πόλης πάνω από 4,5 η κατανάλωση, ενώ με ορθή (υβριδικής φιλοσοφίας) χρήση κινείται με 3-3,5 εντός πάντα πόλης. Ενδεχομένως, ο toyoda να είχε εν μέρει δίκαιο για όσα έλεγε ότι στην παρούσα φάση θα ήταν χρηστικότερο να δημιουργηθούν 100 υβριδικά (αποδοτικότητας toyota) αντί ενός ηλεκτρικού, πάντα σε σχέση με την ανάλωση πόρων (λιθίου) που απαιτείται και σε συνδυασμό με τους ρύπους. Φανταστείτε τη πλειονότητα των αυτοκινήτων στην Αθήνα να πλήρως υβριδικών, τεράστια διαφορά. -
Πόσοι έχετε κάνει μικτή στο cc και σε τι ποσό ανέρχεται το ετήσιο ασφάλιστρο και το ποσό της απαλλαγής; Στο νήμα του tesla αναφέρθηκε μικτή με 690 ετησίως και αξία αυτοκινήτου μεγαλύτερη από cc. Όσοι έχουμε μικτή ας αναφέρουμε το ποσό και το ύψος της απαλλαγής, μήπως βρούμε και κινηθούμε σε κάτι οικονομικότερο μετά το εξάμηνο...προϋπόθεση πάντα να είναι ασφαλιστική και όχι αντασφαλιστική (δηλαδή ασφαλιστική βουλγαρίας που ασφαλίζει αυτοκίνητα στην Ελλάδα). Εγώ έχω μικτή στην προνομιακή... τιμή των 1.100 ευρώ ετησίως και με απαλλαγή πεντακοσάρικου.
-
Alianz, 820 ετήσιο, 300 € απαλλαγή, 12μηνο πληρωμή με πιστωτική
Επίσης τα ασφάλιστρα διαφέρουν από νομό σε νομό -
Λίγο πριν παραλάβω τα έψαξα όλα. Από τη ασφάλεια της αντιπροσωπείας έως Hellas Direct και Anytime που είναι συνήθως και οι εταιρίες που προτιμώ. Δοκίμασα επίσης και σε κάθε νομό που έχω σπίτι και όντως είχε διαφορές.
Για κάποιο περίεργο λόγο όμως κάθε μα κάθε φορά μου έβγαζε και άλλη τιμή. Ειδικά η Hellas Direct ήταν λες και πάω να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια. Και μιλάμε για μεγάλες αποκλίσεις. Τέλος πάντων μου τη σπάσανε και τελικά έκανα την πιο φουλ πλην μικτής γύρω στα 400€ ετήσια στην Anytime. Γενικά δεν είμαι πολύ φαν της μικτής. Οκ καλό να υπάρχει αλλά προτιμώ τη διαφορά χρημάτων σε σχέση με την απλή, να τη ρίχνω σε βελτιώσεις στο αμάξι.
Και μιας και είπα βελτιώσεις...ω θεέ τι διαφορά κάνουν τα νέα ηχεία!! Best 250€ ever (στο Τουότα τουλάχιστον). Και που να κάνω και τη μόνωση το 3ήμερο αν όλα πάνε καλα.
-
Μεγάλες διαφορές, ο ασφαλιστής πριν παραλάβω το αυτοκίνητο από τον αντιπρόσωπο μου είπε ότι η φθηνότερη είναι αυτή με 1.100 (1.200 εθνική), αλλά συνεργάζεται μόνο με εθνική και μινεττα. Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις και μετά το εξάμηνο θα το ψάξω. Κάποιος μου είπε ότι έπρεπε να το ασφαλίσω απευθείας στην toyota, όπως μου πρότεινε ο αντιπρόσωπος όταν το παρέλαβα, ισχυριζόμενος ότι σε περίπτωση ζημιών η ασφάλεια μέσω toyota (δεν ξέρω με ποια συνεργάζεται) καλύπτει γνήσια ανταλλακτικά στο 100% της αξίας τους, ενώ πολλές άλλες ασφαλιστικές αποζημιώνουν για γνήσια σε ποσοστό επί της αξίας ενώ για μη γνήσια στο 100%, οπότε σε εξωθούν στα μη γνήσια.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Μεγάλες διαφορές, ο ασφαλιστής πριν παραλάβω το αυτοκίνητο από τον αντιπρόσωπο μου είπε ότι η φθηνότερη είναι αυτή με 1.100 (1.200 εθνική), αλλά συνεργάζεται μόνο με εθνική και μινεττα. Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις και μετά το εξάμηνο θα το ψάξω. Κάποιος μου είπε ότι έπρεπε να το ασφαλίσω απευθείας στην toyota, όπως μου πρότεινε ο αντιπρόσωπος όταν το παρέλαβα, ισχυριζόμενος ότι σε περίπτωση ζημιών η ασφάλεια μέσω toyota (δεν ξέρω με ποια συνεργάζεται) καλύπτει γνήσια ανταλλακτικά στο 100% της αξίας τους, ενώ πολλές άλλες ασφαλιστικές αποζημιώνουν για γνήσια σε ποσοστό επί της αξίας ενώ για μη γνήσια στο 100%, οπότε σε εξωθούν στα μη γνήσια.
Τουλαχιστον μεχρι 5ετια σου βαζουν γνησια κανονικα χωρις ποσοστο επιβαρυνσης.
Εδω σε Corsa 12 ετιας που χρειαστηκε να αλλαξω το φαναρι (με ειχε χτυπήσει καποιος) ο φανοποιος μου ειπε ή βαζουμε valeo (ΟΕΜ) χωρις χρεωση αλλιως το εργοστασιακο ειχε 500ε κ θα ειχα επιβαρυνση (ασχετα αν πληρωνε η ασφαλιστικη) 20-25% λογω παλαιοτητας.Μιλα κ με κανα φανοποιειο... λογω δουλειας ξερουνε ακριβως ποτε καλυπτουν κ ποτε οχι οι ασφαλιστικες με το αναλογο ποσοστο.
-
Σου βγάζουν τόση διαφορά τα ηχεία; υποθέτω τα πρίμα είναι πιο καθαρά, γιατί στα μπάσα δεν παραμορφώνει και με τα εργοστασιακά 250 ευρώ είναι πολύ καλά για αναβάθμιση ήχου.
-
Χαωτική διαφορά. Καλά τα μαμίσια δεν έχουν ίχνος μπάσου. Δεν παραμορφώνουν γιατί δεν έχουν τι να παραμορφώσουν. Το εργοστασιακό ηχείο είναι ότι χειρότερο έχω δει και πιάσει ποτέ σε ηχείο. 172γρ βάρος το ζύγισα σε ζυγαριά. Πλαστικός κώνος. Γενικά ένα χάλι. Τώρα βαράει galloping ο Στιβ ο Χάρρις και γεμίζει η καμπίνα. Το ίδιο και η κάσα των τυμπάνων. Σε πιάνει στο στήθος όπως πρέπει.
Τα πρίμα επίσης καμία σχέση. Σκάει πιατίνι ή σολάρει κιθάρα και ακούς κάθε νότα ξεχωριστά, όχι στο περίπου. Έλεγα να βάλω κι ένα plug in ενισχυτή κι ένα subακι στο μπαγκάζ αλλά μάλλον δε θα ασχοληθώ καν. Μόνο αν έχω όρεξη για σκάλισμα αλλιώς ο ήχος είναι στάνταρ καλύτερος κι απ' το upgraded JBL. Που να έβαζα και τίποτα high end ηχεία τύπου Focal, Hertz κτλ.
-
. Και που να κάνω και τη μόνωση το 3ήμερο αν όλα πάνε καλα.
Όταν με το καλό το κάνεις , ανέβασε καμιά φωτογραφία και καμιά λεπτομέρεια από την εργασία.
-
Χαωτική διαφορά. Καλά τα μαμίσια δεν έχουν ίχνος μπάσου. Δεν παραμορφώνουν γιατί δεν έχουν τι να παραμορφώσουν. Το εργοστασιακό ηχείο είναι ότι χειρότερο έχω δει και πιάσει ποτέ σε ηχείο. 172γρ βάρος το ζύγισα σε ζυγαριά. Πλαστικός κώνος. Γενικά ένα χάλι. Τώρα βαράει galloping ο Στιβ ο Χάρρις και γεμίζει η καμπίνα. Το ίδιο και η κάσα των τυμπάνων. Σε πιάνει στο στήθος όπως πρέπει.
Τα πρίμα επίσης καμία σχέση. Σκάει πιατίνι ή σολάρει κιθάρα και ακούς κάθε νότα ξεχωριστά, όχι στο περίπου. Έλεγα να βάλω κι ένα plug in ενισχυτή κι ένα subακι στο μπαγκάζ αλλά μάλλον δε θα ασχοληθώ καν. Μόνο αν έχω όρεξη για σκάλισμα αλλιώς ο ήχος είναι στάνταρ καλύτερος κι απ' το upgraded JBL. Που να έβαζα και τίποτα high end ηχεία τύπου Focal, Hertz κτλ.
Τόσα χρόνια ακούγαμε πως ότι ηχεία και να βάλεις αν δεν έχεις καλό οδηγό(πηγή) ή ενισχυτή δεν πρόκειται να δεις διαφορές. Επίσης οι εργοστασιακές διαμορφώσεις των ηχοσυστημάτων είναι μελετημένες ακριβώς για το χώρο της καμπίνας, ώστε εκεί να αποδίδουν όπως πρέπει.
-
Δεν αξίζει να ασχοληθείς με ενισχυτή, η υπάρχουσα καλωδίωση δεν θα βγάλει τη διαφορά που θα πληρώσεις. Η αλλαγή ηχείων είναι υπεραρκετή και σχετικά low budget, λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο και την ακουστική του αυτοκινήτου, δεν αξίζει να πληρώσεις πολλά για ηχεία γιατί ο χώρος του αυτοκινήτου δεν επιτρέπει κάτι περισσότερο από καθαρά πρίμα, μπάσα, ακόμη και σε studio για να καταλάβεις τη διαφορά high end ενισχυτή και καλωδίων και ηχείων σε σύγκριση με κάτι μέσης αξίας, πρέπει να έχεις εκπαιδευμένο αυτί. Όταν υπολείπεται σε ποιότητα ένα από τα τρία στην αλυσίδα του ηχου (ενισχυτής, καλώδια, ηχεία) πετάς τα χρήματα σου, και τα τρία πρέπει να είναι ανάλογης ποιότητας.
-
@famas said in Toyota Corolla Cross:
Τόσα χρόνια ακούγαμε πως ότι ηχεία και να βάλεις αν δεν έχεις καλό οδηγό(πηγή) ή ενισχυτή δεν πρόκειται να δεις διαφορές. Επίσης οι εργοστασιακές διαμορφώσεις των ηχοσυστημάτων είναι μελετημένες ακριβώς για το χώρο της καμπίνας, ώστε εκεί να αποδίδουν όπως πρέπει.
Το αντίθετο θα έλεγα. Οι εργοστασιακές πηγές πλέον βγάζουν συμπαθητικές δυνάμεις και μπορούν να οδηγήσουν aftermarket ηχεία, αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος και να ξέρεις τι ζητάς. Γι' αυτό εγώ πήγα σε "plug n play" λύση με σετ ηχείων σχεδιασμένο γι' αυτό το αμάξι (και τα συγγενικά του). Δηλαδή ηχεία με ίδια Ω με τα εργοστασιακά και σχετικά υψηλή ευαισθησία ώστε να μπορέσει να τα παίξει η πηγή όσο το δυνατόν καλύτερα.
Αυτό αρκεί για κάποιον που θέλει ποιότητα και clarity και όχι ένταση. Αν και τελικά κερδίζεις και σ' αυτό αρκετά γιατί πλέον παίζει στο 80%+ χωρίς το παραμικρό distortion.
-
@stefan147
γκαλοπινγ... Στο ραν του δε χιλσ να φανταστώ? -
Και σε πολλά άλλα...αφού είναι trademark.
-
Ακόμα άφαντο το 1.800cc
-
Φαίνεται ότι το 1800cc θα είναι διαθέσιμο το 2024. Οπότε καλά κρασιά
-
Αν το 2λτ πάει τρένο σε πωλήσεις γιατι να βιαστούν? Και η παραγωγική διαδικασία δε νομίζω ότι είναι ανεξάντλητη. Οπότε εάν πιάνουν την εκτιμώμενη κερδοφορία με το 2λτ δεν έχουν κανένα λόγο να βιαστούν.
-
Από Toyota μου ανέφεραν ότι περιμένουν αρχικά να βγει ο τιμοκαταλογος μέσα στον Ιούλιο. Βέβαια ο συγκεκριμένος που μου το είπε δεν ήξερε καν ότι έχει ηδη βγει σε άλλες χωρες στην Ευρώπη οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.
Toyota Corolla Cross