-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό όχι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το είχα δει και εγώ στην έκθεση ότι είναι μεγάλοι και το φαντάστηκα. Βάλε ωραία μουσική στο Spotify και δεν πειράζει
το κουδούνισμα της λαμαρίνας και το πλαστικό στο πορτμπαγκάζ μου θύμισε τοΕίχα daihatsu terios που είχα πριν 18 χρόνια.. είναι κρίμα για ενα αυτοκινητο 30φέυγα χιλλιάδων ευρώ να έχει τέτοια θέματα
Και προχωρήσες σε παραγγελία με τόσες ενστάσεις; Πηγές στην ακριβή έκδοση με τα 38-39Κ?
-
Σε test drive που έκανα στο Suzuki S Cross δεν είχα κάποιο θέμα με θόρυβο. Θέλω να κάνω και στο Corolla Cross.
Αυτό που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι το επιτόκιο 8.9 της Toyota. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ξεσκίζονται στις παραγγελίες και να έχουν το πιο ψηλό επιτόκιο. Η κοινή λογική λέει πως όσους περισσότερους πελάτες μπορεί να πάει μια αντιπροσωπεία στις τράπεζες τόσο καλύτερο επιτόκιο μπορεί να πετύχει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως η Ford δίνει κοντά στο 6.5-7 και η Toyota είναι στο 9.5. Δλδ και σαν ιδιώτης να πάω να πάρω καταναλωτικό δεν θα έχω και τρελή διαφορά θα είμαι κοντά στο 10%. -
@atsoum said in Toyota Corolla Cross:
Σε test drive που έκανα στο Suzuki S Cross δεν είχα κάποιο θέμα με θόρυβο. Θέλω να κάνω και στο Corolla Cross.
Αυτό που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι το επιτόκιο 8.9 της Toyota. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ξεσκίζονται στις παραγγελίες και να έχουν το πιο ψηλό επιτόκιο. Η κοινή λογική λέει πως όσους περισσότερους πελάτες μπορεί να πάει μια αντιπροσωπεία στις τράπεζες τόσο καλύτερο επιτόκιο μπορεί να πετύχει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως η Ford δίνει κοντά στο 6.5-7 και η Toyota είναι στο 9.5. Δλδ και σαν ιδιώτης να πάω να πάρω καταναλωτικό δεν θα έχω και τρελή διαφορά θα είμαι κοντά στο 10%.Υπάρχουν τελικά περισσότεροι κασεραδες από ότι νομίζουμε...είναι όντως απαράδεκτο το επιτόκιο της Τογιότα. Και είναι χρόνια το χειρότερο. Τώρα έχουν ανεβάσει οι περισσότεροι επιτόκια πέρα από τις τιμές οπότε δεν χτυπάει τόσο της Τογιότα. Πριν 2-3 χρόνια όλοι ήταν ως 6-7 και αυτοί 8.9! Δυστυχώς είναι η χειρότερη εποχή και οι τιμές θα ανέβουν και άλλο όσο δεν ομαλοποιείται η διαθεσιμότητα.
Οι κατασκευαστές έχουν χασουρα από την πτώση των πωλήσεων και βγάζουν τα σπασμένα από όποιον τολμήσει να παραγγείλει....
Από την άλλη στο κκ προσπάθησαν να κρατήσουν ισορροπία. Έδωσαν τεχνολογία και ιπποδύναμη και αφαίρεσαν ποιότητα και υλικά εκεί που δεν φαίνεται στις προδιαγραφές. -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό όχι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το είχα δει και εγώ στην έκθεση ότι είναι μεγάλοι και το φαντάστηκα. Βάλε ωραία μουσική στο Spotify και δεν πειράζει
το κουδούνισμα της λαμαρίνας και το πλαστικό στο πορτμπαγκάζ μου θύμισε τοΕίχα daihatsu terios που είχα πριν 18 χρόνια.. είναι κρίμα για ενα αυτοκινητο 30φέυγα χιλλιάδων ευρώ να έχει τέτοια θέματα
Και προχωρήσες σε παραγγελία με τόσες ενστάσεις; Πηγές στην ακριβή έκδοση με τα 38-39Κ?
Όπως έγραψα και επάνω η επιλογή έγινε με γνώμονα την αξιοπιστία και την οικονομία.
Τα θέματα του θορύβου ήταν γνωστά από πέρσι από reviews, η παραγγελία έγινε πριν 15 ημέρες και το τεστ ντραιβ σήμερα. Δεν είναι win win η περίπτωση αλλά συμβιβάζομαι. Επέλεξα την active plus, έχω γράψει του λόγους σε προηγούμενο ποστ -
Όπως έγραψα και επάνω η επιλογή έγινε με γνώμονα την αξιοπιστία και την οικονομία.
Τα θέματα του θορύβου ήταν γνωστά από πέρσι από reviews, η παραγγελία έγινε πριν 15 ημέρες και το τεστ ντραιβ σήμερα. Δεν είναι win win η περίπτωση αλλά συμβιβάζομαι. Επέλεξα την active plus, έχω γράψει του λόγους σε προηγούμενο ποστΚαλορίζικο. Δεν ξεφύγεις σε τιμή στα 31-32 (εκεί που φτάσαμε) νομίζω είναι τοπ επιλογή.
-
Είναι κάτι το απίστευτο αυτο με τους Ιάπωνες. Το οριακό κόστος στα προϊόντα τους είναι απίστευτο. Δεν ξεφεύγουν χιλιοστό από την κοστολόγηση που κάνουν.
Αυτό δίνει στα προϊόντα τους αυτή την αίσθηση του μηχανήματος σαν τα πλυντήρια ή τα ψυγεία. Δεν εχουν πάθος.
Για παράδειγμα η citroen activa (αφού ξέρω πως σας έλειψε). Θεέ μου τι πάθος σε ένα αυτοκίνητο. Οριακό κόστος στο περίπου και ότι να ναι, τελικό προϊόν απίστευτο σε κάθε τομέα για την εποχή του και σε τιμή πρόκληση.
Ως πρότζεκτ κόντεψε να οδηγήσει σε πτώχευση την citroen! -
Τα θέματα του θορύβου ήταν γνωστά από πέρσι από reviews, η παραγγελία έγινε πριν 15 ημέρες και το τεστ ντραιβ σήμερα. Δεν είναι win win η περίπτωση αλλά συμβιβάζομαι. Επέλεξα την active plus, έχω γράψει του λόγους σε προηγούμενο ποστΗ καλύτερη έκδοση για εμένα. Στα 31.000 ευρώ δεν εχει αντίπαλο.
-
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
Και να μην ξεχνάνε οι σύντροφοι..
Ιησούς Χριστός...
Ο πρώτος κομμουνιστής στον πλανήτη...
Και ο τελευταίος συνάμα..
-
O ήχος από τον χώρο αποσκευών, που ακούγεται ίσως να οφείλεται στο οτι δεν υπάρχει πλέον εταζέρα (χοντρή σε πάχος με επικάλυψη μοκέτας) αλλά ένα απλό ύφασμα που το τραβάς και κλείνεις το χώρο, το οποίο είναι λειτουργικό εάν θέλεις να τον γεμίσεις μέχρι πάνω, αλλά δεν απομονώνει στην πραγματικότητα τον χώρο των αποσκευών
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
O ήχος από τον χώρο αποσκευών, που ακούγεται ίσως να οφείλεται στο οτι δεν υπάρχει πλέον εταζέρα (χοντρή σε πάχος με επικάλυψη μοκέτας) αλλά ένα απλό ύφασμα που το τραβάς και κλείνεις το χώρο, το οποίο είναι λειτουργικό εάν θέλεις να τον γεμίσεις μέχρι πάνω, αλλά δεν απομονώνει στην πραγματικότητα τον χώρο των αποσκευών
Στο opel μου αφαιρώντας την εταζέρα ή ακομα ξαπλώνοντας τα πίσω καθίσματα εντελως και κάνοντας τον χώρο ενιαίο δεν ακους διαφορά στον ήχο. Είναι θέμα μόνωσης των θόλων και του κάτω πατώματος του πορτμπαγκάζ
-
Οπότε είναι θέμα κατασκευής, πιθανόν τότε να παίζει ρόλο το γεγονός ότι στα πίσω καθίσματα βρίσκονται οι μπαταρίες και η σχετική εγκατάσταση. Η λύση είναι, επειδή ο κινητήρας σε νορμαλ χρήση είναι τελείως αθόρυβος, και ακούς πλέον τα πάντα (συνηθισμένο παράπονο σε ηλεκτρικά και πλήρως υβριδικά αυτοκίνητα, όπου σε ενοχλεί το παραμικρό πλέον) βάζει spotify και τα ξεχνάς όλα και μονώσεις κλπ. Ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να κινηθείς χωρίς μουσική στο αυτοκίνητο ακόμη και σε κοντινές αποστάσεις.
-
Ποια ημερομηνία το παρήγγειλες;
-
10/10/22 παρήγγειλα και εγώ (skyview) και πριν από 15 ημέρες μου είχαν πει από toyota ότι η παράδοση μετατέθηκε από 5/1 σε τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, οπότε τα ίδια ισχύουν και επιβεβαιώνονται...
-
Άρχισαν να τρενάρουν οι ημερομηνίες παράδοσης, που σημαίνει ότι μάλλον έχει ζήτηση στην αλλοδαπή και πιθανόν να μας παρακάμπτουν...
-
Το σηματάκι του AWD μπαίνει τσάμπα ή το πληρώνουμε και αυτό.
-
Εάν χρεώνεται βάλε αυτοκόλλητο, όπως παλιά στα suzuki και daihatsu..που δεν είχαν ανάγλυφο σήμα αλλά αυτοκόλλητο
-
Στην αρχή έιχαν ανοίξει τις παραγγελίες το είχε στα extra με τιμή νομίζω 45 ευρώ. Τώρα εαν μπεις το έχουν εξαφανίσει.
-
29/10/2022 παράδοση 02/06/2022 χωρίς μεταβολή (για την ώρα)
-
Από 10/10 που παραγγείλαμε και περιμένουμε τελικά Φεβρουάριο, όσοι παρήγγειλαν τέλη Οκτωβρίου παραλαμβάνουν Ιούνιο.. πολύ μεγάλη η ψαλίδα. Είναι το διάστημα που άνοιξαν οι παραγγελίες και στην υπόλοιπη Ευρώπη οπότε προφανώς το εργοστάσιο στη γιαπωνία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πιθανολογώ ότι θα προστεθούν και εργοστάσια άλλων χωρών για να βγει η ζήτηση..
-
Όταν το είχες παραγγείλει 29/10 ποια ήταν η αρχική ημερομηνία παράδοσης που έβγαζε το σύστημα. Ήταν εξαρχής Ιούνιος ή μεταβλήθηκε στην πορεία;
Toyota Corolla Cross