-
Προσωπικά μου αρέσει το λευκό, αλλά και στο μαύρο (με το μπλε εσωτερικό) έχει κάτι το ιδιαίτερο (και το λέω εγώ που δεν συμπαθώ το μαύρο).
Αν εξαιρέσεις πως και στα δύο χρώματα σα να χάνει λίγο τις σχεδιαστικές ακμές στο προφίλ του, σε γενικό επίπεδο διατηρεί την όμορφη σχεδίαση του ακόμη και με τους δύο ακραίους αυτούς χρωματισμούς.
-
Προσωπικά μου αρέσει το λευκό, αλλά και στο μαύρο (με το μπλε εσωτερικό) έχει κάτι το ιδιαίτερο (και το λέω εγώ που δεν συμπαθώ το μαύρο).
Αν εξαιρέσεις πως και στα δύο χρώματα σα να χάνει λίγο τις σχεδιαστικές ακμές στο προφίλ του, σε γενικό επίπεδο διατηρεί την όμορφη σχεδίαση του ακόμη και με τους δύο ακραίους αυτούς χρωματισμούς.
Θα συμφωνήσω γιατρέ το μαύρο για μένα το πιο ωραίο του δίνει μια αγριαδα
-
παιδιά το είδα από κοντά το μαύρο και δεν λέει τίποτα, πολύ καλύτερο ήταν σε ένα C5 Aircross που ήταν παραδίπλα.
Το γκρι που το δίνει δωρεάν είναι ωραίο πάντως, μου άρεσε πολύ, και το γαλαζάκι που το διαφημίζει.
-
Ενώ αρχικα δε μου άρεσε καθόλου το μπροστινό μέρος, όσο τη βλέπω τόσο μου αρεσει.
Τα μπροστινά φανάρια θυμίζουν και λίγο mustang ή μου φαίνεται;
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι περνάμε ένα μεταβατικό στάδιο από τα θερμικά στα ηλεκτρικά και ίσως ένα καθαρα βενζινοκινητο ή ντίζελ είναι ήδη ξεπερασμένο.
Αν το πάρεις σήμερα για ορίζοντα 10ετιας σε μερικά χρόνια ίσως είσαι ήδη πολύ πίσω από τις εξελίξεις...
-
Ενώ αρχικα δε μου άρεσε καθόλου το μπροστινό μέρος, όσο τη βλέπω τόσο μου αρεσει.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι περνάμε ένα μεταβατικό στάδιο από τα θερμικά στα ηλεκτρικά και ίσως ένα καθαρα βενζινοκινητο ή ντίζελ είναι ήδη ξεπερασμένο.
Αν το πάρεις σήμερα για ορίζοντα 10ετιας σε μερικά χρόνια ίσως είσαι ήδη πολύ πίσω από τις εξελίξεις...
υπάρχει λύση. αγοράζεις το C4 ηλεκτρικό, από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς έχει. αν όχι το αγοράζεις βενζίνη ή diesel,
δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου, αν θες περισσότερο SUV πας 2008/Mokka (παραγγελίες έχουν γίνει ήδη από αρκετούς μαθαίνω), ηλεκτρικά πλήρως.
Επίσης υπάρχει και 3η λύση για όποιον δεν ενδιαφέρεται τώρα για αυτοκίνητο, δεν αγοράζει τίποτα και περιμένει.
-
τελικά ωραίο είναι και σε μαύρο σαν batmobil
-
Georgemit wrote:
υπάρχει λύση. αγοράζεις το C4 ηλεκτρικό, από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς έχει. αν όχι το αγοράζεις βενζίνη ή diesel,
δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου, αν θες περισσότερο SUV πας 2008/Mokka (παραγγελίες έχουν γίνει ήδη από αρκετούς μαθαίνω), ηλεκτρικά πλήρως.
Επίσης υπάρχει και 3η λύση για όποιον δεν ενδιαφέρεται τώρα για αυτοκίνητο, δεν αγοράζει τίποτα και περιμένει.
Κοιτα η φαση μου ειναι λίγο περιεργη. Αγορασα αυτοκινητο πριν 1 χρονο περιπου ενα scala 1.0 tsi και εχω και ενα φιεστα 1.4 Μκ7 υγραεριο για καθημερινη χρήση.
Μου δινεται η ευκαιρια να δώσω το scala οσο ακριβως το πηρα και να παρω καινουριο αυτοκινητο.
Σκεφτομαι πιο πολυ vitara 4wd για εκδρομες και ταξιδια αλλα καλοβλέπω και c4 και focus active.
Το θεμα που εχω όμως ειναι οτι για 1μιση χρονο ακομα θα ειμαι μακρια απο τον τοπο μου και 1ον δε γνωριζω τις τοτε αναγκες μου σε χλμ ωστε να διαλεξω μεταξύ ντιζελ και βενζινης ενω θεωρώ πολύ ακριβά ακομα τα ηλεκτρικά και 2ον δε μου παει να αγορασω αποκλειστικα θερμικο (μπορει να ειναι και ψυχαναγκασμος) καθως μου φαινεται καπως ξεπερασμενο.
Θα μου πεις γιατι δε περιμενω μεχρι να γυρισω και να δω τις αναγκες μου. Το scala θα πρεπει να το δωσω τους επομενους μηνες, αν ειναι να το δωσω, οποτε πρεπει να παρω μια αποφαση.
-
Dublin wrote:
Georgemit wrote:
Κοιτα η φαση μου ειναι λίγο περιεργη. Αγορασα αυτοκινητο πριν 1 χρονο περιπου ενα scala 1.0 tsi και εχω και ενα φιεστα 1.4 Μκ7 υγραεριο για καθημερινη χρήση.
Μου δινεται η ευκαιρια να δώσω το scala οσο ακριβως το πηρα και να παρω καινουριο αυτοκινητο.
Σκεφτομαι πιο πολυ vitara 4wd για εκδρομες και ταξιδια αλλα καλοβλέπω και c4 και focus active.
Το θεμα που εχω όμως ειναι οτι για 1μιση χρονο ακομα θα ειμαι μακρια απο τον τοπο μου και 1ον δε γνωριζω τις τοτε αναγκες μου σε χλμ ωστε να διαλεξω μεταξύ ντιζελ και βενζινης ενω θεωρώ πολύ ακριβά ακομα τα ηλεκτρικά και 2ον δε μου παει να αγορασω αποκλειστικα θερμικο (μπορει να ειναι και ψυχαναγκασμος) καθως μου φαινεται καπως ξεπερασμενο.
Θα μου πεις γιατι δε περιμενω μεχρι να γυρισω και να δω τις αναγκες μου. Το scala θα πρεπει να το δωσω τους επομενους μηνες, αν ειναι να το δωσω, οποτε πρεπει να παρω μια αποφαση.
εγώ που γράφω 30-35κ+ χλμ τον χρόνο επέλεξα για 4η συνεχόμενη φορά και με ελαφρά την καρδία diesel.Τα χλμ που κάνω είναι 75%υπεραστικές-25% ημιαστικές +αστικές διαδρομές, θεωρώ ότι αν είχα υβριδικό θα έκαιγα περισσότερο σε αυτού του είδους τις διαδρομές οπότε επιμένω σε diesel.Για ηλεκτρικό θα το σκεφτόμουν μόνο αν έβρισκα ένα που να έχει αυτονομία τουλάχιστον 700 χλμ στην πράξη και όχι στην θεωρία, πράγμα ανέφικτο με τα μέχρι τώρα δεδομένα τουλάχιστον στις κατηγορίες που μπορώ να παίξω μπάλα.
-
Dublin wrote:
Georgemit wrote:
δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου, αν θες περισσότερο SUV πας 2008/Mokka (παραγγελίες έχουν γίνει ήδη από αρκετούς μαθαίνω), ηλεκτρικά πλήρως
Θυμάμαι, να είναι καλά ο μπαμπάς! (δεν το λέω ειρωνικά, προς Θεού).
Είσαι εξωτερικό; δεν το θυμόμουν αυτό.
Αν λείπεις 18 μήνες από Ελλάδα, μην κάνεις καμία βιαστική κίνηση, τι νόημα έχει;
Κατ' αρχάς βλέπεις ότι η αγορά αλλάζει με κάθε νέα ανακοίνωση.
'Δάνεισέ' το Scala, και κράτα τα λεφτά όταν θα πάρεις την απόφαση, στον κόσμο που ζούμε 18μήνες είναι πλέον ένα τεράστιο νούμερο.
Aξιοπρεπέστατο το Scala, αλλά όχι ακριβώς ο τύπος του ερωτεύσιμου αυτοκινήτου, κατ' αρχάς το C4 περιμένω πτώση τιμής, ίσως ακόμη και από τέλη Μαίου, σίγουρα από Σεπτέμβριο, δηλαδή μπορεί να γλυτώσεις κάνα 1000-1500euro για 3 μήνες..αν και μου είπαν ότι είναι ήδη πολύ 'σφιχτά' τιμολογημένο.
Σε 18 μήνες μπορεί να ανακοινωθεί και καινούργιο Vitara, δηλαδή θα πάρεις χωρίς να χρησιμοποιείς ένα όχημα που θα απωλέσει άμεσα μεγάλο ποσοστό της αξίας του; Πάντα καλή επιλογή φυσικά, και 4WD όπως λες.
Το C4 έχει άλλη φιλοσοφία και στόχευση, πολύ κοντά στο Focus Active, πολύ ποιο φρέσκο το C4, θα το προτιμούσα, μπορεί να πάθεις και πλάκα με τις αναρτήσεις αν το οδηγήσεις, μιλάμε για άλλη φάση τελείως αλλά η Ford πάντα είναι μία καλή επιλογή (και έχει γεμίσει το φόρουμ με διαφημίσεις!). Σίγουρα και τα 3 είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα από το τίμιο Scala!
Όπως αρκετοί από εδώ μέσα (εκτός 2!) αναφέρουμε και στα σχετικά θέματα για την ηλεκτροκίνηση, η πραγματικότητα της Ελλάδας την κάνει πολύ μακρινή επιλογή για τον Μ.Ο, εσύ μπορεί να μην ανήκεις στον μέσο όρο, για χιλιόμετρα κυρίως σε πόλη και με κλειστό γκαράζ/ίσως μονοκατοικία, ακόμη και τώρα μπορεί να είναι μία επιλογή ('καλή' δεν νομίζω, για πολλούς λόγους που έχουμε αναφέρει στα αντίστοιχα θέματα, ρίξε μία ματιά).
Εμένα για ηλεκτρικά, τα PSA, πάλι μου φαίνονται οι καλύτερες επιλογές (και πάνε πολύ καλά σε πωλήσεις), δηλαδή τώρα θα έχεις άμεσα 3 επιλογές (2008/C4/Mokka) κανονικών αυτοκινήτων με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογία, και δεν έχει ακουστεί κανένα πρόβλημα ή κριτική (εν αντιθέσει με τα VAG ας πούμε).
Περίμενε και το Mokka ίσως, περιμένω ότι θα αρέσει πολύ στον κόσμο και οι τιμές του είναι πολύ χαμηλές.
-
Dublin wrote:
Georgemit wrote:
Κοίτα γνώμη μου πάντα εσύ κάνεις ότι θες. Αφού έχεις και το Fiesta αν σε ψιλό βολεύει θα έδινα το σκάλα θα κρατούσα το φιέστα για τον καιρό που πρέπει και στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τα παιδιά βλέπεις τι σε βολεύει και σου αρέσει ταυτόχρονα και το παίρνεις.
-
Σωστα θυμασαι, για τον μπαμπα προοριζεται το scala .
Oχι δεν ειμαι εξωτερικο, στα ομορφα Χανια ειμαι και το σπιτι μου στο Βραχατι, για δουλεια ειμαστε εδω οικογενειακώς.
Υποδομη για ηλεκτρικο υπαρχει αλλα επειδη θα το εχω για ταξιδια μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα τελικα λογω αυτονομίας.
Ψήνομαι για ντιζελ, ειμαι φουλ ντιζελακιας ασχετα αν δεν ειχα ποτε. Απαγορευσεις κλπ δε με φοβιζουν, δε νομιζω οτι τα euro 6 θα φανε ακυρο την επομενη 15ετια απο μεγαλες πολεις. Δε ξερω με την τιμη του πετρελαιου τι θα παιξει βεβαια...
Τεσπα θα το σκεφτω, ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια!
-
Oχι δεν ειμαι εξωτερικο, στα ομορφα Χανια ειμαι και το σπιτι μου στο Βραχατι, για δουλεια ειμαστε εδω οικογενειακώς.
Υποδομη για ηλεκτρικο υπαρχει αλλα επειδη θα το εχω για ταξιδια μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα τελικα λογω αυτονομίας.
Ψήνομαι για ντιζελ, ειμαι φουλ ντιζελακιας ασχετα αν δεν ειχα ποτε. Απαγορευσεις κλπ δε με φοβιζουν, δε νομιζω οτι τα euro 6 θα φανε ακυρο την επομενη 15ετια απο μεγαλες πολεις. Δε ξερω με την τιμη του πετρελαιου τι θα παιξει βεβαια...
Ποτέ diesel;!
Να ξέρεις ότι η τιμή του καυσίμου δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, είναι bonus στην πολύ χαμηλή κατανάλωση που κερδίζεις, ειδικά στον ανοιχτό δρόμο και στα μεγαλύτερα σκάφη.
Αν σε ενδιαφέρει η άνεση, η C4 με 130hp EAT8 είναι εκπληκτική.
Αν σε ενδιαφέρει κάτι μικρότερο σε παρόμοια χρήματα και λίγο περισσότερο lifestyle θα σου πρότεινα - πάλι - το Mokka, πιστεύω θα γίνει best seller, είδα και τα τελευταία βιντεάκια και είναι ένα πολύ γοητευτικό αυτοκίνητο με φοβερή νέα πλατφόρμα, τους γνωστούς και αξιόπιστους κινητήρες, και ειλικρινά σου λέω, βγαίνει και ηλεκτρικό, ενώ εσωτερικά είναι πάρα πολύ ευχάριστο και φαίνεται λειτουργικό.
Τα 15 χρόνια είναι πολυυυ μακρυά! Γενικά εγώ βάζω ένα στόχο 8ετιας, για να είμαι σίγουρος, κάποια βέβαια τα κρατάω πολύ περισσότερο, αλλά ο βασικός μου στόχος και προγραμματισμός είναι η 8ετια. Τα κέντρα των μεγαλουπόλεων γενικά θα είναι απαγορευτικά για ΚΑΘΕ είδους οχήματα, αυτή είναι η στόχευση. Στο Βραχάτι δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα!
Θυμάμαι στα τέλη 80ς λέγανε ότι το 2000 θα είχαμε ιπτάμενα αυτοκίνητα! Ίσως σε 15 χρόνια να γίνει πραγματικότητα. Και να είναι και diesel!!
-
Georgemit wrote:
Ποτέ diesel;!
Αν σε ενδιαφέρει η άνεση, η C4 με 130hp EAT8 είναι εκπληκτική.
Αν σε ενδιαφέρει κάτι μικρότερο σε παρόμοια χρήματα και λίγο περισσότερο lifestyle θα σου πρότεινα - πάλι - το Mokka, πιστεύω θα γίνει best seller,
Αλήθεια;;;; Ε δεν το πιστεύω!!!!
Αν σε ενδιαφέρει ακόμα πιο μικρό, το 208, πιο φθηνό, το c3, ακόμα πιο μικρο αλλά κάπως ακριβό, το 108, πιο φθηνό, το c1, ακόμα πιο μικρο, φθηνό και ηλεκτρικό, το ami....ακόμα πιο μικρο, πιο φθηνό και πιο οικολογικό, το peugeot ποδήλατο...... ΑΚΟΜΑ πιο φθηνό, οικολογικό και οικονομικό... το Πεζό 2!
Συμπέρασμα: Best vfm το πεζό 2. Καλοτάξιδο !
-
@Lap πάμε στοίχημα ότι θα γίνει best seller το Mokka; Θα ξεπουλήσει..και ποδήλατο και 2ποδια προσφέρει o PSA, εντυπωσιακή γκάμα!
-
Πιτσιρικάδες λέγαμε ότι είχαμε Πεζώ 403 ...
-
Η 18άρα ζάντα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 7.5αρα που έχει επιλογές για aftermarket και όχι 7αρα και το ελαστικό άντε έστω 205 για να μπαίνει σε αυτήν,και οι επιλογές να ήταν περισσότερες σε σχέδια ,όσοι πάρουν feel pack και θελήσουν να βάλουν μια επιλογή δική τους να ξέρουν οτι δεν υπάρχει στο εμπόριο ζάντα 7x18 με 4x108 κλπ ούτε καν replica και ούτε πρόκειται να βγει θα πρέπει να πάνε να πάνε σε μεγαλύτερο πλάτος και άλλα ελαστικα...
Συγνώμη αλλά ποιός αγοραστής του C4 και γιατί να θελei να βάλει aftermarket ζάντες!?! Προσωπικά δεν έβαζα σε κανένα αυτοκίνητό μου, εκτός εαν ήταν π.χ Alpina ή Schnitzer. Θα πάρει ένα οικογενειάρχης ένα καινούργιο αυτοκίνητο και θα ψαχτεί με αμφιβόλου ποιότητας ζάντες που θα έχουν και αμφίβολο αποτέλεσμα στην άνεση και στο στήσιμο του αυτοκινήτου!?!?
-
Η 18άρα ζάντα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 7.5αρα που έχει επιλογές για aftermarket και όχι 7αρα και το ελαστικό άντε έστω 205 για να μπαίνει σε αυτήν,και οι επιλογές να ήταν περισσότερες σε σχέδια ,όσοι πάρουν feel pack και θελήσουν να βάλουν μια επιλογή δική τους να ξέρουν οτι δεν υπάρχει στο εμπόριο ζάντα 7x18 με 4x108 κλπ ούτε καν replica και ούτε πρόκειται να βγει θα πρέπει να πάνε σε μεγαλύτερο πλάτος και άλλα ελαστικα...
-
Δηλαδή ολοι αγοράζουν από shine και πάνω? Γιατί δεν πιστεύω το 2021 να μένει κάποιος με 18αρα!!! σιδερένια ζάντα βάρους πάνω από 15 κιλά η μία εκτός αν αγοράζει αυτοκίνητο όπως αγοράζει κολοκυθάκια απο τη λαϊκή.Και από τη άλλη 1 σχέδιο ζάντας και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να το αποδεχτείς οπτικά( σαν να φοράει ΤΑΣΙΑ μοιάζει και η αλουμινίου που δίνουν είναι και κλειστή!) γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική ούτε καν από την εταιρεία,άντε να κάνεις και λίγο μπεεεεε μετά...Δεν είναι όλοι 60+ που κοιτάνε και Citroen..χαχαχ
-
Όποιος δεν θέλει να μείνει με σιδερένια (τι κακό έχει?) μπορεί να βάλει την 18αρα της Citroen, απλό είναι.
-
Βασικά το 195άρι πλάτος είναι λίγο περίεργο στο αμάξι αυτό, όταν άλλα του ίδιου ομίλου φορούν 215 και 225 με τα ίδια μοτερ.
Το σκεπτικό τους, μικρο πλατος τροχου με μεγάλη διάμετρο, μου θυμίζει i3.
CITROEN C4 III mod 2021