-
Μια οι κουλές διαστάσεις ελαστικών, μια οι μακριές σχέσεις των Μ/Κ, μια οι δακτύλιοι των πιστονιών που χαλάρωσαν ελέω μείωσης drag και τα περισσότερα οχήματα θέλουν ουσιαστικά κάθε 8κ χιλιόμετρα αλλαγές λαδιών και φίλτρου λαδιού για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα γίνουν οι δακτύλιοι μια πάστα από το delution, μια το downsizing που κακά τα ψέματα μικραίνει την μακροζωία της ΜΕΚ, μια το 'μπούκωμα' εισπνοής/εκπνοής του κινητήρα και κερασάκι στην τούρτα το κράτος τιμωρός που δεν επιτρέπει ουσιαστικά στην μέσο αγοραστή να προβεί στο 'θανάσιμο αμάρτημα' της αγοράς ενός τίμιου ατμοσφαιρικού 2l συνόλου να δω πόσο ακόμα θα μας βασανίζουν...
Soz για το off-topic αλλά σιχάθηκα...
-
Πόσα τίμια ατμοσφαιρικά 2λιτρα υπάρχουν στην Ευρώπη;
-
Από τους υπάρχοντες downsized θεωρώ πως αν όχι όλα τα περισσότερα. 2.0 tdi VAG, 2.0 Skyactive G/X, hybrid 2.0 Toyota, 2.0 puretech...
-
tdi ειναι diesel, λογικα fsi
-
Από τους υπάρχοντες downsized θεωρώ πως αν όχι όλα τα περισσότερα. 2.0 tdi VAG, 2.0 Skyactive G/X, hybrid 2.0 Toyota, 2.0 puretech...
Μου λές για ατμοσφαιρικούς δίλιτρους και μου βάζεις, έναν turbodiesel, έναν με μηχανικό υπερσυμπιεστή, έναν υβριδικό και έναν που δεν υπάρχει;
-
Τον Diesel άνευ που να τον βρω; Στο 1984. Ακόμα και turbo αν είχες την ευχέρεια δεν θα τον προτιμούσες τον 2l από τα 1000,1200,1500;
Για τον 2.0 TFSI δεν τρελενομαι Lap γι'αυτό αναφέρθηκα στο diesel.
-
Τελικά θες τίμιο ατμοσφαιρικό δίλιτρο, ή απλά δίλιτρο;
-
Πω θα με φάτε για μια λάθος λέξη. Ναι οκ ημαρτον γενικά δίλιτρο εννοούσα, πωωωωω....
-
Τελικα,για c4 σε κοβω. Μια χαρα ειναι... Εχει οτι θέλεις
Θυμαμαι σ αρεσε το xceed αλλα ειχε θεμα με τοννκινητηρα και το κιβωτιο.
Εδω δεν εχεις τετοια θεματα απλα ειναι πιο μαλακο απο το xceed...
-
C4 vs Xceed θα είναι μεγάλο Derby τώρα που το δεύτερο έρχεται μέχρι το καλοκαίρι με τον 1,5Tgdi βενζίνης και δεν θα έχει τα θέματα του απερχόμενου αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα έναντι του C4. Έχει πολύ καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά και πλέον θα έχει ένα αξιόλογο αποδοτικό μηχανικό σύνολο. Βέβαια θα φάει 1500€+ καπέλο από ότι έμαθα εχθές αλλά θα δούμε.
Το C4 το είδε η γυναίκα μου πρόσφατα όταν πήγε να τσεκαρει ένα λαμπάκι του 308 στον Γιαννίρη (το σαλόνι του είναι μέσα στην έκθεση της Citroen) και της άρεσε πολύ γιατι είναι όμορφο και μαζεμένο σε διατάσεις λέει. Καλά άμα αποφασίσω αντίθετα δεν έχω θέμα, εδώ για το δικό της αποφάσισα χωρίς να την ρωτήσω και τώρα από εκεί που γκρινιαζε με ευγνωμωνει.
-
Lap wrote:
C4 vs Xceed θα είναι μεγάλο Derby τώρα που το δεύτερο έρχεται μέχρι το καλοκαίρι με τον 1,5Tgdi βενζίνης και δεν θα έχει τα θέματα του απερχόμενου αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα έναντι του C4. Έχει πολύ καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά και πλέον θα έχει ένα αξιόλογο αποδοτικό μηχανικό σύνολο. Βέβαια θα φάει 1500€+ καπέλο από ότι έμαθα εχθές αλλά θα δούμε.
Το C4 το είδε η γυναίκα μου πρόσφατα όταν πήγε να τσεκαρει ένα λαμπάκι του 308 στον Γιαννίρη (το σαλόνι του είναι μέσα στην έκθεση της Citroen) και της άρεσε πολύ γιατι είναι όμορφο και μαζεμένο σε διατάσεις λέει. Καλά άμα αποφασίσω αντίθετα δεν έχω θέμα, εδώ για το δικό της αποφάσισα χωρίς να την ρωτήσω και τώρα από εκεί που γκρινιαζε με ευγνωμωνει.
Προσωπικά το Xceed μου βγάζει ποιο ποιοτική/στιβαρή κατασκευή, αλλά αν είναι πολύ ακριβότερο, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, ειδικά αν μπορείς με παρόμοια χρήματα αντί manual Xceed να πάρεις 130hp diesel/EAT8.
Επίσης το C4 φαίνεται λίγο πιο 'εύπεπτο' στο μάτι, και φρεσκοτατο σαν μοντέλο, και δεν 'μπλέκεις' με Κορεατική αντιπροσωπεία.
Τελικά το μέγεθος παίζει αντίστροφο ρόλο, ακούω συχνά επιχειρήματα κατά του μεγαλύτερου αυτοκινήτου (στα φόρουμ για το Kuga ειδικα), και εμείς διαλέξαμε μικρότερη κατηγορία.
Στην περίπτωσή σου βέβαια, ασυζητητί C κατηγορία να είσαι άνετος.
-
Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα χώρου μέσα στο C4. Για την τιμολόγηση του Xceed έχεις δίκιο με προβληματίζει και εμένα γιατί αν σήμερα το 1,4 platinium m/t έχει χοντρικά 25κ στα 26,5κ το επόμενο πάει πολύ. Αντίστοιχα τιμολογημενο με το C4 shine pack puretech EAT8 και αν κάποιος θέλει να πάρει από τον κορεάτικο όμιλο μετά υπάρχει και Tuscon. Τεσπά το C4 με τα εκκεντρικά του θέματα μεν είναι μια πολύ καλή επιλογή δε και οικεία σε εμάς λόγω PSA.
Καλημέρα καλή δουλειά.
ΥΓ: Τι εννοείς με τις αντιπροσωπείες των Κορεατών έχουν θέματα; Εγώ τους έβλεπα κάτι σαν την Toyota. Έπαθαν Σαρακάκη και αυτοί;
-
ΥΓ: Τι εννοείς με τις αντιπροσωπείες των Κορεατών έχουν θέματα; Εγώ τους έβλεπα κάτι σαν την Toyota. Έπαθαν Σαρακάκη και αυτοί;
Καμία σχέση! Όμιλος Βασιλάκη (Βελμαρ, Aegean, Hertz κλπ.) τις έχει πάρει, άρα σαν Σέατ ένα πράγμα.
-
Ναι λες και ξέρω εγώ το επίπεδο αντιπροσωπείας της Seat. Πείτε μου καλό ή κακό είναι αυτό τώρα; Για την Aegean μόνο έχω άποψη γιατί έβρισκα σχετικά φτηνά εισιτήρια να πηγαίνω Κέρκυρα όταν είχα γκόμενα την γυναίκα μου και ήταν εκεί αναπληρώτρια δασκάλα!
-
Ναι λες και ξέρω εγώ το επίπεδο αντιπροσωπείας της Seat. Πείτε μου καλό ή κακό είναι αυτό τώρα; Για την Aegean μόνο έχω άποψη γιατί έβρισκα σχετικά φτηνά εισιτήρια να πηγαίνω Κέρκυρα όταν είχα γκόμενα την γυναίκα μου και ήταν εκεί αναπληρώτρια δασκάλα!
Αχαχαχα!! Είναι στα γνωστά Ελληνικά οικογενειακά (όπως Θεοχαράκης, Συγγελίδης κλπ.) επίπεδα, δλδ ΟΚ αλλά τίποτα το εξαιρετικό, δεν είναι Toyota αυτό θέλω να πώ.
-
τίποτα το εξαιρετικό, δεν είναι Toyota αυτό θέλω να πώ.
Το έθεσες στην σωστη στην βάση όπως πάντα! Ty
-
Eδώ (2:38) βλέπω ελαστικά 195/60 18' αντί για 185/60 18'. Μήπως άλλαξε κάτι στην πορεία και κατά πόσο αυτή η διάσταση είναι πιο εύκολα προσβάσιμη στην αγορά;
-
Eδώ (2:38) βλέπω ελαστικά 195/60 18' αντί για 185/60 18'. Μήπως άλλαξε κάτι στην πορεία και κατά πόσο αυτή η διάσταση είναι πιο εύκολα προσβάσιμη στην αγορά;
Μα 195/60/18 είναι η διάσταση, στις 18αρες. Έχει γραφτεί αρκετές φορές πιο πρίν. Είδες εσύ κάποιο ποστ που έλεγε 185/60/18? Εαν ναι, να πάω να το διορθώσω.
Και για αυτή τη διάσταση (195/60/18) λέγαμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά ουσιαστικά 1 ελαστικό (Michelin) με κόστος €134/έκαστο. Αλλά σίγουρα μέχρι να έρθει η ώρα της αλλαγής θα έχουν βγει αρκετά.
-
Μα 195/60/18 είναι η διάσταση, στις 18αρες. Έχει γραφτεί αρκετές φορές πιο πρίν. Είδες εσύ κάποιο ποστ που έλεγε 185/60/18? Εαν ναι, να πάω να το διορθώσω.
Και για αυτή τη διάσταση (195/60/18) λέγαμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά ουσιαστικά 1 ελαστικό (Michelin) με κόστος €134/έκαστο. Αλλά σίγουρα μέχρι να έρθει η ώρα της αλλαγής θα έχουν βγει αρκετά.
Ο.κ.. Λάθος δικό μου,Φάνη (το τσέκαρα και στο επίσημο φυλλάδιο της citroen). Μου'χε μείνει η εντύπωση για 185, αντί για 195.
-
Και να προσθέσω ότι δεν είναι υπερβολικά ακριβά, έχουν ίδια τιμή π.χ. με τα ελαστικά που φοράει το Βιτάρα (και αρκετά ακόμα B SUV), τα 215/55/17. Δεν είναι δηλαδή κάτι το υπερβολικό ή τραικά ακριβό, οπότε δεν είναι σοβαρό σημείο για να απορρίψει κάποιος το αυοκίνητο.
CITROEN C4 III mod 2021