-
Απο την ανάλυση που κάνετε που είναι αναλυτικότατη και δυστυχώς εδω στην Κρήτη δεν υπάρχουν οι αντιπροσωπείες τύπου Αθήνας για να μπορέσω να δω το C4, συμπεραίνω οτι στα 27200€ και 27400€ που συζητάτε θα προτιμήσω να κοιτάξω κάπου αλλού με πολύ καλύτερες λύσεις παρα στη Citroen. Μια τα λάστιχα, μια ο πίνακας οργάνων, μια οι μαλακές αναρτήσεις και το μη 'κοφτερό' τιμόνι όπως και το αυτόματο που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ικανοιποίησε(AUTO TRITI), άστο καλύτερα υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές θα σκεφθεί ο αγοραστής. Τουλάχιστον με 25700€ παιρνω Tucson που είναι πιο ολοκληρωμένο σαν αυτοκίνητο και χαλάλι οι 14 πόντοι παραπάνω στο μήκος(αναφέρθηκα σε αυτό γιατι είναι το πιο φρέσκο).
-
ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!Η shine pack χωρίς αυτόματο στο 1,5 diesel με τα 110 ρώτησε κανείς πόσο βγαίνει, γιατι εγώ δεν...
Υ.Γ Πάιδες επειδή βλέπω ότι έχετε απορίες για το hud να σας ενημερώσω ότι ρυθμίζεται κανονικά.
-
Δικαίωμα σου φυσικά αλλά αν μου επιτρεπεις συγκρίνεις αυτόματο με χειροκίνητο. Suv με c hatchback.
Τι σημαίνει κοφτερό τιμόνι άραγε;; εχεις σκεφτεί;;;
Εγω σου λέω πως αν δεν εισαι στριφτερος τυπος το κοφτερό τιμόνι θα σε κουραζει κατά την οδήγησγη.
Είναι όλα ρυθμισμένα στην άνεση και ξεκουραστη οδήγηση. Η citroen έχει τεχνογνωσία σε αγωνιστικά αυτοκινητα. Μπορουν να φτιάξουν απολυτο τιμονι. Αν το οδηγήσεις όμως θα τρομάξεις και θα σε κουρασει. Αν εισαι τέτοιος τυπος της χαλαρής μετακίνησης θα κάνεις λάθος να το βγάλεις εκτός της λίστας σου έτσι γενικά λόγω κάποιων δημοσιογράφων. Οι περισσότεροι είναι βλαμμενοι... στο λέω εγώ...
-
Λοιπόν το είδα το αμάξι από κοντά.
Εμφανισιακά είναι ωραίο ακόμα και η μούρη που είχα αμφιβολία είναι ωραίο. Από πίσω φυσικά είναι αντιγραφή του chr.
Λάστιχο 195/60/18 = ένα λάστιχο στην αγορά όλο όλο 684 ευρώ από το Σκρουτζ χωρίς τα περαστικά!
Μέσα είναι ωραίο ευχάριστο στην αφή και στην όψη όλα σκληρά πλαστικά όμως αλλά με καλό φινίρισμα.
Η κεντρική κονσόλα ευτυχώς όχι γκουμουτσα έτσι ανοίγεις εύκολα πόδια.
Τιμόνι πολύ ωραίο μικρό κοφτό κάτω φέρνει από 3008/2008 σωστά τοποθετημένο. Πολύ καλής ποιότητας τα κουμπιά στο τιμόνι όπως και τα στρογγυλά στο κλίμα.
Οθόνη οργάνων ένα τραπέζιο πινακακι μέτριας ανάλυσης.
Και πάμε στο περιβόητο hud που υπάρχει στις δύο πλούσιες εκδόσεις.
Λοιπόν αν έχετε το ύψος μου 1.92 ξεχαστε το !
Το τερμάτισα κάτω αλλά δυστυχώς δεν έβλεπα τπτ. Έπρεπε να καμπουριασω τόσο πολύ που απλά δεν παίζει.
Το είχα κα στο cx30 αλλά ο Ιάπωνας που του την λέμε ότι υπολογίζει για κοντούς ανατολίτες όταν τερμάτισα κάτω το είδα. Εδώ καμιά τύχη.
Θα πρέπει οι κατασκευαστές να προβλέψουν η οθόνη να τιλταρει διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.
Πίσω από εμένα μπηκα κανονικά έχει τον καλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία.
Κεφάλι πίσω λόγω της κουπέ σχεδίασης βρίσκει έντονα.
Όπως και μπροστά θέλει σκύψιμο και προσοχή από ψηλούς όταν μπαίνουν βγαίνουν για να μην βρουν.
Χώρος αποσκευών με διπλό πάτωμα με Κιτ επισκευής ογκομετρηθηκε 415λτ
27400 και 27200 με χρώμα τα αυτόματα 1.2 πιο πλούσια και 1.5 δεύτερη.
Η πιο πλούσια έκδοση έχει το περισι κάθισμα καλυμμένο με δερμάτινη αλλά και η σκέτη shine έχει μέρος με δερμάτινη.
Επιτόκιο ξυριστικη μηχανή 9.1%!
Στα θετικά στον Γιαννιρη ότι έχει φέρει 2 τεστ ντραιβ και τα δύο αυτόματα ένα βενζίνη ένα ντίζελ!
ευχαριστουμε για το review, 2 απορίες έχω. 1η Ρωτησες τιμή για το diesel μηχανικό ή όχι?
2.Θυμάσαι ποιά εκδοση είχαν στην αντιπροσωπεία που πήγες, γιατί αναφέρεσαι σε σκληρά πλαστικά ενώ εγώ εχθές σε c4 shine pack έκδοση είχε μαλάκά πλαστικά τόσο σε ταμπλό όσο και στις πόρτες!
-
Δικαίωμα σου φυσικά αλλά αν μου επιτρεπεις συγκρίνεις αυτόματο με χειροκίνητο. Suv με c hatchback.
Τι σημαίνει κοφτερό τιμόνι άραγε;; εχεις σκεφτεί;;;
Εγω σου λέω πως αν δεν εισαι στριφτερος τυπος το κοφτερό τιμόνι θα σε κουραζει κατά την οδήγησγη.
Είναι όλα ρυθμισμένα στην άνεση και ξεκουραστη οδήγηση. Αν εισαι τέτοιος τυπος θα κάνεις λάθος να το βγάλεις εκτός λίστας γενικά λόγω κάποιων δημοσιογράφων. Οι περισσότεροι είναι βλαμμενοι... στο λέω εγώ...
Αναφέρθηκα στο τι αγοράζεις και με ποσα χρήματα και τίποτα παραπάνω. Δεν διαφωνώ για την αναφορά σου στους δημοσιογράφους και εγω το ίδιο πιστεύω για αυτό προτιμώ να σχηματίζω δική μου άποψη απο td αλλά όπως είπα εδω στην Κρήτη υπάρχει θέμα με κάποιες αντιπροσωπείες.
Οσο για το στριφτερός οποτε δεν είναι η γυναίκα μου μαζί καλά είναι αλλιώς ας είναι καλά οι ωτοασπίδες
-
O καθένας έχει τις απόψεις του . Αλλοι λένε γιατί θα το πάρουν , άλλοι γιατί δεν θα το πάρουν .
Εγώ απλά λέω κάντε το βόλτα .
Το Τουσόν είναι άλλο αμάξι .
-
O καθένας έχει τις απόψεις του . Αλλοι λένε γιατί θα το πάρουν , άλλοι γιατί δεν θα το πάρουν .
Το Τουσόν είναι άλλο αμάξι .
Ναι αλλά βγαίνει στα ίδια λεφτά η και λιγότερα(χειροκίνητο). Αν τα βάλεις στη συγκριση τι παιρνω με τα λεφτα που δίνω το C4 χάνει κατα κράτος, οχι μόνο απο το Tucson μην κολλάμε μόνο σε αυτό απλά τα χρήματα που ζητάει το C4 σε βάζουν στα χωράφια της άλλης κατηγορίας. Αυτο θέλω να θείξω, που συμβαίνει βέβαια και με άλλα αυτοκίνητα οχι μόνο με το C4, είναι το γνωστό δίλημμα και τελικά πουλάνε οι πιο φθηνές εκδόσεις αυτόν τον μοντέλον ή πας στην άλλη κατηγορία.
-
Απο την ανάλυση που κάνετε που είναι αναλυτικότατη και δυστυχώς εδω στην Κρήτη δεν υπάρχουν οι αντιπροσωπείες τύπου Αθήνας για να μπορέσω να δω το C4, συμπεραίνω οτι στα 27200€ και 27400€ που συζητάτε θα προτιμήσω να κοιτάξω κάπου αλλού με πολύ καλύτερες λύσεις παρα στη Citroen. Μια τα λάστιχα, μια ο πίνακας οργάνων, μια οι μαλακές αναρτήσεις και το μη 'κοφτερό' τιμόνι όπως και το αυτόματο που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ικανοιποίησε(AUTO TRITI), άστο καλύτερα υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές θα σκεφθεί ο αγοραστής. Τουλάχιστον με 25700€ παιρνω Tucson που είναι πιο ολοκληρωμένο σαν αυτοκίνητο και χαλάλι οι 14 πόντοι παραπάνω στο μήκος(αναφέρθηκα σε αυτό γιατι είναι το πιο φρέσκο).
Δεν ικανοποιήθηκε το Auto Triti απ' το ΕΑΤ8 που είναι το καλύτερο διαθέσιμο αυτόματο κιβώτιο στην αγορά αυτή τη στιγμή;
Όσο για την τιμή, το Tucson οντως θα κλέψει πολύ κόσμο από άλλα αυτοκίνητα. Αλλά πιστεύω πως όταν θα έχει ευρεία διαθεσιμότητα το κάθε αυτοκίνητο, οι τιμές/εξοπλισμοί δεν θα είναι ίδια με αυτά στις ανακοινώσεις της πρώτης μέρας...
Και αυτό το C4 δεν είναι απ'ευθείας ανταγωνιστικό μοντέλο, είναι μια ενδιάμεση κατηγορία.
-
Έκδοση shine 1.2 130 χειροκίνητο βενζίνη, 0 τέλη κυκλοφορίας ρώτησα σήμερα. Βγαίνει 23000 με μεταλλικό χρώμα μέσα τελική τιμή.
-
Tkin73 wrote:
Λοιπόν το είδα το αμάξι από κοντά.
Εμφανισιακά είναι ωραίο ακόμα και η μούρη που είχα αμφιβολία είναι ωραίο. Από πίσω φυσικά είναι αντιγραφή του chr.
Λάστιχο 195/60/18 = ένα λάστιχο στην αγορά όλο όλο 684 ευρώ από το Σκρουτζ χωρίς τα περαστικά!
Μέσα είναι ωραίο ευχάριστο στην αφή και στην όψη όλα σκληρά πλαστικά όμως αλλά με καλό φινίρισμα.
Η κεντρική κονσόλα ευτυχώς όχι γκουμουτσα έτσι ανοίγεις εύκολα πόδια.
Τιμόνι πολύ ωραίο μικρό κοφτό κάτω φέρνει από 3008/2008 σωστά τοποθετημένο. Πολύ καλής ποιότητας τα κουμπιά στο τιμόνι όπως και τα στρογγυλά στο κλίμα.
Οθόνη οργάνων ένα τραπέζιο πινακακι μέτριας ανάλυσης.
Και πάμε στο περιβόητο hud που υπάρχει στις δύο πλούσιες εκδόσεις.
Λοιπόν αν έχετε το ύψος μου 1.92 ξεχαστε το !
Το τερμάτισα κάτω αλλά δυστυχώς δεν έβλεπα τπτ. Έπρεπε να καμπουριασω τόσο πολύ που απλά δεν παίζει.
Το είχα κα στο cx30 αλλά ο Ιάπωνας που του την λέμε ότι υπολογίζει για κοντούς ανατολίτες όταν τερμάτισα κάτω το είδα. Εδώ καμιά τύχη.
Θα πρέπει οι κατασκευαστές να προβλέψουν η οθόνη να τιλταρει διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.
Πίσω από εμένα μπηκα κανονικά έχει τον καλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία.
Κεφάλι πίσω λόγω της κουπέ σχεδίασης βρίσκει έντονα.
Όπως και μπροστά θέλει σκύψιμο και προσοχή από ψηλούς όταν μπαίνουν βγαίνουν για να μην βρουν.
Χώρος αποσκευών με διπλό πάτωμα με Κιτ επισκευής ογκομετρηθηκε 415λτ
27400 και 27200 με χρώμα τα αυτόματα 1.2 πιο πλούσια και 1.5 δεύτερη.
Η πιο πλούσια έκδοση έχει το περισι κάθισμα καλυμμένο με δερμάτινη αλλά και η σκέτη shine έχει μέρος με δερμάτινη.
Επιτόκιο ξυριστικη μηχανή 9.1%!
Στα θετικά στον Γιαννιρη ότι έχει φέρει 2 τεστ ντραιβ και τα δύο αυτόματα ένα βενζίνη ένα ντίζελ!
ευχαριστουμε για το review, 2 απορίες έχω. 1η Ρωτησες τιμή για το diesel μηχανικό ή όχι?
2.Θυμάσαι ποιά εκδοση είχαν στην αντιπροσωπεία που πήγες, γιατί αναφέρεσαι σε σκληρά πλαστικά ενώ εγώ εχθές σε c4 shine pack έκδοση είχε μαλάκά πλαστικά τόσο σε ταμπλό όσο και στις πόρτες!
Τιμές τιμοκαταλόγου μου είπαν συν το χρώμα και τα λοιπά έξοδα. Έχουν αναρτηθεί όλες.
Μπήκα και στην shine pack και στην απλή. Δεν νομίζω να είχαν διαφορές στα πλαστικά του ταμπλό. Όλα σκληρά ήταν.
Η διαφορά τους ήταν σε επενδύσεις η απλή είχε δερμάτινη μόνο περιμετρικά φιλέτα και μπροστά στο κάθισμα ενώ η πακ ήταν σχεδόν όλο δερμάτινη με μικρές διακοπές εδώ και εκεί.
-
Δεν ανεβαίνεις κατηγορία μόνο γιατί στα ίδια λεφτά παίρνεις μεγαλύτερο αμάξι. Τα 15-20 ή 30 εκ. μήκος συν επιπλέον πλάτος κι όγκος μπορεί να μην εξυπηρετούν ή και να δυσκολεύουν κάποιον κι ας είναι ανώτερης κατηγορίας αμάξι με ίδιο κόστος αγοράς. Είναι κάτι που ισχύει σε όλες της κατηγορίες αυτοκινήτων κι όχι μονο για το C4 και το Tucson.
Επειδή αναφέρθηκε για χρέωση χρώματος,είδα στο ηλεκτρ. φυλλάδιο με τους εξοπλισμούς πως το ασημί μεταλλικό είναι ως στάνταρ και δεν χρεώνεται.Ισχύει;
-
Ναι αυτό μου είπαν και μένα.
-
Για εμένα θα έπρεπε οι 1.2 εατ8 Σαιν πακ και η 1.5 εατ8 Σαιν που έχουν και οι δύο με μεταλλικό 27+ να είχαν 25.5Κ και έτσι δεν θα πετάγονταν κανείς να πει ότι με 27Κ παίρνω τον άσο ή την άλφα! Θα ήταν και τούμπανα και φθηνότερα.
Τώρα στα 27.5 ψυριζεις τα πάντα!
Πχ η οθόνη οργάνων είναι σαν να σου έσπασε η κανονική και να παρηγγειλες μια από το αλι universal ίσα για να γεμίσεις το κενό!
Είναι υπερβολικά φτωχή υλοποίηση όταν ο ανταγωνισμός κάνει παπάδες και τα δίνουν όλα για τις εντυπώσεις. Δεν είναι deal break αλλά έχουν βάλει αυτογκόλ.
Επίσης είπα ότι πράγματι ο ντίζελ απαλλάσσεται για φέτος από τέλη και ο 1.2 έχει 83! Ωραία!
Τα 300 ευρώ όμως που θα πληρώσεις στην τριετία για αλλαγή θα σου φανε όλο το κέρδος από τα τέλη!
Εμένα μου είπε το λευκό τζάμπα χρώμα αλλά επειδή τον είδα παραζαλισμενο δεν ξέρω αν ήταν σωστός.
-
Για εμένα θα έπρεπε οι 1.2 εατ8 Σαιν πακ και η 1.5 εατ8 Σαιν που έχουν και οι δύο με μεταλλικό 27+ να είχαν 25.5Κ και έτσι δεν θα πετάγονταν κανείς να πει ότι με 27Κ παίρνω τον άσο ή την άλφα! Θα ήταν και τούμπανα και φθηνότερα.
Τώρα στα 27.5 ψυριζεις τα πάντα!
Πχ η οθόνη οργάνων είναι σαν να σου έσπασε η κανονική και να παρηγγειλες μια από το αλι universal ίσα για να γεμίσεις το κενό!
Είναι υπερβολικά φτωχή υλοποίηση όταν ο ανταγωνισμός κάνει παπάδες και τα δίνουν όλα για τις εντυπώσεις. Δεν είναι deal break αλλά έχουν βάλει αυτογκόλ.
Επίσης είπα ότι πράγματι ο ντίζελ απαλλάσσεται για φέτος από τέλη και ο 1.2 έχει 83! Ωραία!
Τα 300 ευρώ όμως που θα πληρώσεις στην τριετία για αλλαγή θα σου φανε όλο το κέρδος από τα τέλη!
Εμένα μου είπε το λευκό τζάμπα χρώμα αλλά επειδή τον είδα παραζαλισμενο δεν ξέρω αν ήταν σωστός.
εμένα πάντως με εχουν μπερδέψει 2 πράγματα και αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει.
-
Χρώμα που δεν χρεώνεται, σύμφωνα με το φυλλάδιο της citroen (οδηγός μοντέλου) το standart χρώμα είναι το γκρι (gris acier) ενώ τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά άρα χρεώνονται.Τι ισχύει άραγε?
-
Ενώ παντού σε όλα τα site που έχουν πάρει τις τιμές απο την επίσημη αντιπροσωπεία αναφερουν οτι η shine pack ξεκινάει απο 23850 ευρώ (1,2κεκ 130 ιπποι μηχανικό), στην επίσημη ιστοσελίδα αναγράφει τιμή εκκίνησης απο 26.600 ευρώ η οποία αντιτοιχει στο shne pack 130 με eat 8. Τι ισχύει και τι δεν ισχύει άραγε και εδώ...
-
-
criuser wrote:
Το Τουσόν είναι άλλο αμάξι
Ναι αλλά βγαίνει στα ίδια λεφτά η και λιγότερα(χειροκίνητο). Αν τα βάλεις στη συγκριση τι παιρνω με τα λεφτα που δίνω το C4 χάνει κατα κράτος, οχι μόνο απο το Tucson μην κολλάμε μόνο σε αυτό απλά τα χρήματα που ζητάει το C4 σε βάζουν στα χωράφια της άλλης κατηγορίας. Αυτο θέλω να θείξω, που συμβαίνει βέβαια και με άλλα αυτοκίνητα οχι μόνο με το C4, είναι το γνωστό δίλημμα και τελικά πουλάνε οι πιο φθηνές εκδόσεις αυτόν τον μοντέλον ή πας στην άλλη κατηγορία.
Κάθε φορά τα ίδια λέμε..δεν παίρνεις αυτοκίνητο με το κιλό, δεν είναι καρπούζι, και ακόμη και καρπούζι να πάρεις σπάνια παίρνουμε ολόκληρο γιατί πιάνει παραπάνω από το μισό ψυγείο.
Στα 4.36 άμεσοι ανταγωνιστές είναι τα μικρότερα C και crossover, τύπου Focus Active/Xceed/CHR.
-
islander wrote:
criuser wrote:
Το Τουσόν είναι άλλο αμάξι
Κάθε φορά τα ίδια λέμε..δεν παίρνεις αυτοκίνητο με το κιλό, δεν είναι καρπούζι, και ακόμη και καρπούζι να πάρεις σπάνια παίρνουμε ολόκληρο γιατί πιάνει παραπάνω από το μισό ψυγείο.
Στα 4.36 άμεσοι ανταγωνιστές είναι τα μικρότερα C και crossover, τύπου Focus Active/Xceed/CHR.
Αυτοκίνητο με το κιλό παίρνεις για αυτό και οι ακριβές εκδόσεις που μπαίνουν στα χωράφια μεγαλύτερης κατηγορίας πουλάνε ελάχιστα εως καθόλου εκτός αν εννοείς οτι οι εκδόσεις του C4 που έχουν πανω απο 24000€ με ή χωρίς πρόσθετα θα πουλήσουν και μάλιστα θα βάλουν σε σκέψεις και τους αγοραστές. Απλά θα πουν το κλασικό 'αμα είναι να δώσω τόσα λεφτά παω σε μεγαλύτερο και δεν θέλω'.
-
Τιμοκατάλογος , γιατί διαβάζω άσχετα .
H shine έχει τα πάντα . 24800 η βενζίνη , 26350 το πετρέλαιο , ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ .
Τι τουσόν μου λέτε και μπαρμπούτσαλα ...
https://www.citroen.gr/wp-content/uploads/2021/01/pricelistAC_012021-2.pdf
-
Το αυτοκίνητο ξεκινάει από σκάρτα 18.000 πάντως, νομίζω είναι αρκετά καλές οι τιμές κ θα πουλήσει καλύτερα από το Cactus που είναι η συνέχειά του, στον κατάλογο της εταιρίας τουλάχιστον.
Είναι λογικό οι κορυφαίες εκδόσεις να μπαίνουν σε λημέρια άλλων, εδώ τα απλά Β και μπαίνουν στα λημέρια άλλων κατηγοριών, κάποιος μπορεί να θέλει το C4 του full compler και με απ'ολα, κάποιος μπορεί μια έκδοση με 22.000 κάποιος με 20.000.
Στο Tucson, που όλοι συμφωνήσαμε ότι φέρνει μία μικρή επανάσταση ούτως ή άλλως, δεν το παίρνεις με 20.000, και με λίγο καλύτερα όλα, πας εύκολα κοντά στα 30.
-
Ποιες δοκιμές ,Ελλάδα σε πρώτη παρουσίαση μοντέλου,πάμε παρακάτω...
Φουλ δοκιμή και το Drive (το πιο δύσκολο περιοδικό) και οι δικοί μας 4Τροχοί. Αμφότεροι γράφουν εξαιρετικά σχόλια για την οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με την άνεση (ακόμα και ο Σ.Χ). Τώρα, για όσους κολλημένους με την Γκόλφο...πάω πάσο!
Έχει διαβάσει κανείς καταναλώσεις του 1.2 να δούμε πως πάει; Εντάξει ο 1.5 με 1300 κιλά ξέρουμε ότι δεν θα καίει ,μήπως ο 1.2 με το ελαφρύ σκαρί κάνει την έκπληξη;
Μην περιμένςι χαμηλή κατάναλωση. 8.4 μέση δοκιμής και με προσπάθεια θα είσαι πέριξ του 7.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-citroen-c4-c-cross-12-puretech-130-eat8
'Στην πράξη αυτό που μένει τελικά είναι ο σβέλτος ρυθμός επιτάχυνσης όποτε τον ζητήσεις, αλλά και ο συνδυασμός του με μέση κατανάλωση δοκιμής στα 8,4 lt/100 km και τιμές στην περιοχή των επτά λίτρων όταν αναζητάς οικονομία.' -
Χμμ.. μήπως έχουμε ενδιαφερόμενο αγοραστή για απάτητο C3 Aircros φουλ ντηζελοαυτόματο, να βάλω και τα ρέστα να πάω για 1.5 BLUEHDI 130 S&S EAT8 Shine ?
CITROEN C4 III mod 2021