-
To DS4 σε 10 μέρες παρουσιάζεται .
-
Προστέθηκαν οι τιμές του C4 και στο νέο τιμοκατάλογο (20-1-21) του site της Citroen:
https://www.citroen.gr/wp-content/uploads/2021/01/pricelistAC_012021-2.pdf
Tα manual βενζίνης (130hp) και το αυτόματο diesel 130hp δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφ.
-
Οι 50 KWh και 100KW τί λένε για τους πρώιμους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης; Είναι καλές επιδόσεις; Βλέπω μέση τιμή καταλόγου τα 35 χιλιάρικα, οπότε αυτό θα πέσει κάτω από 30 με την επιδότηση, σωστά;
-
Όσοι πάρουν την feel pack την δεύτερη έκδοση μετά τη βασικη θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχουν τασια 18' αν χρειαστεί να τα αλλάξουν...αχαχχ
Στην feel με τις 16αρες σιδερενιες φοράει 215 ελαστικo,μήπως έχουν μπερδευτεί και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.
-
Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα, πέρα από το εκκεντρικό στοιχείο που εκπροσωπεί έτσι και αλλιώς το brand, όλες οι επιλογές στους τροχούς...
-
Πάντως το μοντέλο έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλες μάχες . Στο ντράιβ πάνω από 20 σχόλια σε μία μέρα .
Δεν πρόλαβα να το δώ σήμερα αναλυτικά από μέσα . Θα πάω κάποια στιγμή .
Αλλά από το λίγο που το είδα , η ποιότητα του είναι πολύ καλύτερη από το χ- σιντ ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται .
Μάλλον από τον εσωτερικό ανταγωνισμό θα ζοριστεί παρά από τον εξωτερικό .
-
πάντως είχε πολύ καιρό η σιτροέν να βγάλει τόσο δυναμική σχεδίαση, ειδικά στην προηγούμενη δεκαετία με τα 'στρουμπουλά' αμαξώματα των χατσμπακ της. πλέον το αυτοκίνητο θα το εξετάσει πολύς κόσμος για αγορά.
-
Άρχισαν οι εκπτώσεις Τσάκα Τσάκα ένα 500αρικο ορισμένοι την shine 130 άλογα μηχανικό... Να δούμε πότε θα ρίξουν έκπτωση ,σαν της Ισπανίας...
-
Δεν το έχω δει από κοντά πάντως το να έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από το Χ Σιντ που αναφέρθηκε ποιο πάνω μου φαίνεται κομμάτι δύσκολο...
-
Δεν το έχω δει από κοντά πάντως το να έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από το Χ Σιντ που αναφέρθηκε ποιο πάνω μου φαίνεται κομμάτι δύσκολο...
Το Xceed είναι αλήθεια πως είναι πολύ ποιοτικό για τα λεφτά του από b pillar και μπροστά. Έχει μικρότερους χώρους για τα πόδια των πίσω, για το κεφάλι λογικά θα έχει μεγαλύτερους ενώ σίγουρα έχει ακόμα και ως mh μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (+40 περίπου λίτρα με πολύ καλή διαρρύθμιση).
Όταν με το καλό θα πάρει τον 1,5 T-Gdi petrol των 160ps θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος για το C4. Το θέμα είναι να μην ανεβάσει τιμές όταν θα πάρει το νέο μοτέρ αν και έχουμε θετικό δείγμα με το νέο Tuscon το οποίο παρά τα άλματα εμπρός σε όλα διατήρησε τιμή.
Το C4 παρά τις παραξενιές του νομίζω θα πιάσει κυρίως γιατί επέλεξαν να το κάνουν πολύ δυνατό στον ρόλο του. Το Xceed και πολλά άλλα crossover/b_suvs προσπαθούν να αποτυχημένα το multitasking. Και οδηγικά ευχάριστο και ψηλό και άνετο και με χώρους και με μαζεμένες διαστάσεις και καλά εξοπλισμένο με καλές τιμές! Ναι οκ μήπως να μας κάνει και την εύκολη γκόμενα το αμάξι;
Όχι το C4 σου λέει ευθέως τι θα σου προσφέρει. Και σε αυτό θα είναι άριστο για τα λεφτά του. Από εκεί και πέρα αν εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε ή διαλέγουμε λάθος όχημα για αυτά που θέλουμε δεν μας φταίει κανείς.
-
Καλά , επειδή πρέπει να φύγω , ας βάλει κάποιος τα εσωτερικά του 4 , του φόκους άκτιβ και του χσίντ να τα κρίνουμε .
-
Σαν κάτοχος 2 citroen μιας c4 mκ2 bluehdi 2016 και ενός c3 aircross 1,6 bluehdi 120 ps, θέλω να γράψω και εγώ 2-3 πράγματα για την νέα c4 καθώς την είδα και την εξέτασα ενδελέχώς απο κοντά εχθές σε αντιπροσωπεία φίλου μου.
1.Θεωρώ πως είναι μία απο τις καλύτερες citroen των τελευταίων ετών! Καλή ποιότητα υλικών στο εσωτερικό με αυτά στο επάνω μέρος του ταμπλό και των θυρών να κερδίζουν τις εντυπώσεις μιας και είνια πολύ καλής ποιότητας. .Η οθόνη μπροστά απο τον οδηγό είναι μικρή μεν αλλά προσφέρει συμπηρωματικά το hud απο τις φθηνές εκδόσεις οπότε για μένα προσωπικά κανένα πρόβλημα,ενώ απο ότι θυμάμαι εχει5-6 διαφορετικές ρυθμίσεις εξατομίκευσης στην οδήγηση.Να σημειώσω πως το αμάξι που είδα στην αντιπροσωπεία ήταν έκδοση shine pack πληρέστατο με σχεδόν στάνταρ τα πάντα όλα απο πλευράς άνεσης και ασφάλειας
2.Οι τιμές δεδομένου της εποχής και των συνθηκών που εξασφάλισε η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι εξαιρετικές κατά την γνώμη μου. Στην κατηγορία που παίζει το c4 απεναντι σε focus, golf κλπ είναι πλήρες με αρκετές χιλιάδες ευρώ πιο κάτω είδικά απο τον Γερμανικό ανταγωνισμό.Άλλο ενα θετικό πρόσημο.
3. Για μένα προσωπικά και μόνο που ξεχωρίζει απο οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του είναι επιτυχία. Άλλωστε αυτός είναι ο ορισμός της 'πραγματικής' citroen, να είναι πρωτότυπη, διαφορετική και μοναδική!
- Το αμάξι είναι πραγματικά ο ορισμός της άνεσης. Μεγάλα καθίσματα πολύθρόνες, γεμάτα με αφρό μνήμης, μεγάλοι χώροι για τους μπροστά και πίσω επιβάτες, υδραυλικά ωστήρια τόσο στην μπροστά όσο και στην πίσω ανάρτηση και με πορτ μπαγκάζ το οποίο σίγουρα θα μπορούε να είναι μερικά λίτρα μεγαλύτερο.Δυστυχώς ουδείς τέλειος.
5.Κινητήρες οι γνωστοί puretech βενζίνης με 100,131,155 άλογα και diesel με 110 και 130 ίππους.
Τέλος να πω ότι η νέα c4 διέψευσε πανηγυρικά όποιες αμφιβολίες είχα και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρώτη επιλογή στη αγορά νεου αυτοκινήτου!Αυτά απο εμένα σαν μία πρώτη γνωριμία με το αυτοκίνητο, όποιος θέλει να με ρωτήσει κάτι πολύ ευχαρίστως να του απαντήσω!
-
Το xceed 48v επειδή αναφέρθηκε ότι έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών δεν ισχύει τουλάχιστον θεωρητικά. Δηλώνουν τον ίδιο 380.
-
Αυτό που επιμένετε μερικοί να γράφετε ψευδώς ότι προσφέρει το hud από τις φθηνές εκδόσεις ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο γιατί το κάνετε ; Δεν θα δούμε τον εξοπλισμό πιστεύετε;
Οι δημοσιογράφοι διαβάζουν το ραβασάκι που μοίρασε οι Σιτροέν ότι και καλά το έκανε επίτηδες γιατί δεν θέλει να .... ενοχλεί τον οδηγό με άχρηστες πληροφορίες όπως με πόσες στροφές πάει το αμάξι! και κάποιοι άλλοι λένε δεν πειράζει που έχει οθόνη οργάνων από game boy δίνει από τις φθηνές έκδοσεις hud!....
-
Βρε με αυτήν την ανεση? Όσοι θέλουν άνεση ας πάρουν golf focus xceed 2008 chr 308 το νέο που είναι σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα και πιο ολοκληρωμένα και ας βάλουν δύο πολυθρόνες από δρομέα αε ,τις πιο ακριβές να έχουν και από δαυτην.....Όταν έχει μάθει μια εταιρεία την προπαίδεια μέχρι τα α δηλαδή άνεση ,έχει πολύ δρόμο μπροστά της να φτιάξει οκληρωμενο αυτοκίνητο και να κάνει και ένα best seller λέμε τώρα....Όταν βουτάει στα φρενα πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και γέρνει υπερβολικά τι να την κάνω την κορυφαία άνεση όταν θα αντισταθμίζεται από τα παραπάνω και ένα ταξίδι θα γίνεται κουραστικό εν τέλει....Με το golfaki πχ η το chr που φαίνεται σαν αντιγραφή του πας Αθήνα Θεσσαλονίκη ατσαλακωτος με πολύ καλή άνεση,κορυφαίο πάτημα , και πολύ υψηλές τελικές χωρίς να το καταλαβαίνεις..μπορεί να το κάνει αυτό η Citroen η μετά τα 120 θα θέλει διορθώσεις συνεχώς στο αμέτοχο τιμόνι,την πλαδαρότητα κλπ... Επιτυχία θα είναι αν μετά τη δυναμική έως νέου μοντέλου πουλάει πάνω από 15 με 20 αυτοκίνητα το μηνα Καραντι....
-
Εδώ διαβάσαμε ότι η διαρρύθμιση με τα μαύρα πλαστικά στα τασια των 18 ιντσών σιδερένιων τελικά ζαντών συμβάλλει στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου....
-
Βρε με αυτήν την ανεση? Όσοι θέλουν άνεση ας πάρουν golf focus xceed 2008 chr 308 το νέο που είναι σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα και πιο ολοκληρωμένα και ας βάλουν δύο πολυθρόνες από δρομέα αε ,τις πιο ακριβές να έχουν και από δαυτην.....Όταν έχει μάθει μια εταιρεία την προπαίδεια μέχρι τα α δηλαδή άνεση ,έχει πολύ δρόμο μπροστά της να φτιάξει οκληρωμενο αυτοκίνητο και να κάνει και ένα best seller λέμε τώρα....Όταν βουτάει στα φρενα πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και γέρνει υπερβολικά τι να την κάνω την κορυφαία άνεση όταν θα αντισταθμίζεται από τα παραπάνω και ένα ταξίδι θα γίνεται κουραστικό εν τέλει....
Μαζί σου, μόνο που η νέα C4 δεν κάνει όλα τα παραπάνω. Όλες οι δοκιμές μιλάνε για πολύ καλό κράτημα και έλεγχο του αμαξώματος, χωρίς τάσεις πλεύσης ή βουτήγματος στα φρένα (σε αντίθεση με την C5 Aircross). Αρα είναι το πιο άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας, με την καλύτερη ποιότητα κύλισης (σε πολλούς οικογενειάρχες αυτό είναι προτεραιότητα), χωρίς να υστερεί σε οδική συμπεριφορά.
-
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε και η εταιρεία να ωρίμασε τόσο πολυ σε αυτό το μοντέλο.
-
Καλά , επειδή πρέπει να φύγω , ας βάλει κάποιος τα εσωτερικά του 4 , του φόκους άκτιβ και του χσίντ να τα κρίνουμε .
Όχι όχι με το Focus μην ασχολείστε ΚΑΙ για θέμα ποιότητας εσωτερικού έλεος!! Το ότι έχει έναν στρατό (τον μεγαλύτερο εδώ μέσα) supporters/petrolheads δεν σημαίνει ότι μας γελούν τα μάτια και τα χέρια μας.
Έλα φτάνει πλέον. Του δώσαμε ότι αξίζει. Ακόμα και Porsche να δεις review σε λίγο οι reviewers θα μας λένε 'not sporty enough as a ford focus and if you want to see my full length review on that car click the pop-up banner on the top right corner'.
Και ναι ακόμα και χωρίς τους πολλαπλούς έχασε μόνο το 0,77% του fun 2 drive και ναι 'αν ήταν Τζεντάι θα ήταν ο Γιόντα' και ναι έχει ακόμα καλύτερο τιμόνι/κιβώτιο (που είναι το καλό το manual ΟΕΙ;) ακόμα και από το Civic κλπ κλπ κλπ ΟΧΙ ποιοτικό στο εσωτερικό ΔΕΝ είναι και ας με κυνηγάτε με πυρσούς και τσουγκράνες για άλλη μια φορά.
Unleashed the Cracken in 3,2,1....
-
Βρε με αυτήν την ανεση? Όσοι θέλουν άνεση ας πάρουν golf focus xceed 2008 chr 308 το νέο που είναι σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα και πιο ολοκληρωμένα και ας βάλουν δύο πολυθρόνες από δρομέα αε ,τις πιο ακριβές να έχουν και από δαυτην.....Όταν έχει μάθει μια εταιρεία την προπαίδεια μέχρι τα α δηλαδή άνεση ,έχει πολύ δρόμο μπροστά της να φτιάξει οκληρωμενο αυτοκίνητο και να κάνει και ένα best seller λέμε τώρα....Όταν βουτάει στα φρενα πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και γέρνει υπερβολικά τι να την κάνω την κορυφαία άνεση όταν θα αντισταθμίζεται από τα παραπάνω και ένα ταξίδι θα γίνεται κουραστικό εν τέλει....Με το golfaki πχ η το chr που φαίνεται σαν αντιγραφή του πας Αθήνα Θεσσαλονίκη ατσαλακωτος με πολύ καλή άνεση,κορυφαίο πάτημα , και πολύ υψηλές τελικές χωρίς να το καταλαβαίνεις..μπορεί να το κάνει αυτό η Citroen η μετά τα 120 θα θέλει διορθώσεις συνεχώς στο αμέτοχο τιμόνι,την πλαδαρότητα κλπ... Επιτυχία θα είναι αν μετά τη δυναμική έως νέου μοντέλου πουλάει πάνω από 15 με 20 αυτοκίνητα το μηνα Καραντι....
είμαι σίγουρος ότι με αυτά που γράφεις δεν έχεις οδηγήσει σίγουρα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, γιατί αν το οδηγούσες πολύ απλά δεν θα αποκόμιζες τα όσα γράφεις! .Επίτρεψε με να σου πω ότι οδηγώντας το συγκεκριμένο αμάξι δεν διαπίστωσα σε καμία περίπτωση ούτε βούτες ούτε καραβούτες με ή χωρίς φρένα. Το αμάξι σίγουρα έχει φιλοσοφία στραμένη στην άνεση αλλά είναι μαλακό όσο πρέπει. Σε καμια περίπτωση δεν σε τρομάζει ενώ συγχρόνως μπορείς να μετακινηθείς πολύ πολύ ευέλικτα.Επειδή όμως σίγουρα δεν θα με πιστέψεις γιατί παρατηρώ μία προκατάληψη απέναντι στις citroen θα σου παραθέσω και το παρακάτω βίντεο απο την Αγγλική δοκιμή του Auto Express (όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολοι και προκατελημένοι είναι οι Άγγλοι απέναντι σε κάθε τι Γαλλικό και ειδικά όσον αφορα τα αυτοκίνητα) στο οποίο αναφερεται ότι 'η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας με τα υδραυλικά ωστήρια είναι η καλύτερη που εχουμε δει ως σήμερα, σίγουρα καλύτερη απο ότι στο c5 aircross...κλπ κλπ'.
2021 Citroen C4 review: see why it drives unlike anything else in the family car class - YouTube
Τέλος επειδή εκθειάζεις υπέρμετρα το golf αλλά και το Τουότα, να συμπληρώσω οτι επί σειρά αρκετών ετών ήμουν κάτοχος VW Tiguan και μάλιστα του 'καλού' του δίλιτρου. Όσες φορες κατάφερα να κάνω ταξίδια χωρίς να με φορτώσει οδική βοήθεια ποτέ δεν διαπίσωσα αυτήν την άνετη ατσαλάκωτη μετακίνηση στην οποία αναφέρεσαι και την νιώθω στο πετσί μου απο τότε που αγόρασα την πρώτη μου citroen. Για τα δε τουότα τα θεωρώ ναι μεν αξιόπιστα καλά αυτοκίνητα αλλά εμένα προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο Φιλικά!
CITROEN C4 III mod 2021