-
Για την ηχομόνωση είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι κορυφαία. Άλλωστε τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια η εταιρεία έχει εξαιρετικές υλοποιήσεις. Για συναρμογή θα πρέπει να περιμένουμε. Κρίνοντας από τα c3 και c3 aircross ήταν ένα μικρό πισωγύρισμα σε σχέση με το εξαιρετικά ποιοτικό c4 που έχω εδώ και 7 χρόνια σχεδόν.
-
Κοιτα καταιγιδα τα psa εχουν δυο βασικες καηγοριες.
Τα κατω απο c seg και τα c seg και πανω.
Εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους στην κατασκευη, ηχομονωση,βασεις αναρτησης κτλ τουλαχιστον μεχρι προσφατα.
Μετα απο το 308 mk2 τα c seg psa θεωρω πως σε ποιοτητα κυλισης και πατηματος ειναι ανωτερα και απο bmw mercedes της κατηγοριας. Και εχω οδηγησει σχεδον τριψηφιο αριθμο αυτοκινητων. Και μπορει να μην εχουν επιδόσεις και το τιμονι στα εσσακια να μην ειναι ξυραφι,αλλα απο αισθηση πλατφορμας και πατηματος... Ειναι καταπληκτικά
Εδω πειραν την οπελ... Μπλιαχ, και εφτιαξαν ενα εξαιρετικο c suv. Με την πρωτη προσπαθεια.
Ο διακοπτης του φλας μια χαρα ανθεκτικος ειναι και εχει απαλο και ποιοτικο κλικ. 20 ετη στα psa σκυλι είναι. Που βρηκες και κολλησες
-
Καλά. Άσε να πάρω εγώ στα χέρια μου ένα C4 να το τεστάρω* και μετά τα ξαναλέμε. Γιατί είδα και με το Aircross την εξέλιξη. Αποφεύγω συνειδητά να γράφω για το Aircross.
Και όπως έχεις διαπιστώσει ούτε για το νέο γράφω κάτι. Κρατώ μικρό καλάθι και έτσι θα συνεχίσω.
- να το τεστάρω όμως με το τρόπο μου και όχι απλά να το οδηγήσω 10 χιλιόμετρα.
-
Χαχαχαχα
Αχ και να σ αρεσει....
'Πωληται seat με 1000 χλμ.'
Θα λενε οι εμποροι μεταξυ τους....' ο γνωστος;.... ΝΑΙ ο γνωστός, του αρεσει τωρα ενα citroen '
-
Δεν νομίζω να ξαναπάρω Citroen φίλε. Ποιο πιθανό είναι να μαζέψω φράγκα και να πάω σε Corolla.
-
Δεν νομίζω να ξαναπάρω Citroen φίλε. Ποιο πιθανό είναι να μαζέψω φράγκα και να πάω σε Corolla.
Να ξεκινήσω να μαζεύω λεφτά για το λεον???
-
χα!χα! ξεκίνα σιγά-σιγά...
-
Μου θυμίζεις βασιλια σε κατι ανώμαλα παραμύθια. Θα γεμισει το forum με δικα σου αυτοκίνητα αφου πρωτα τα εχεις περασει ενα χερακι πρωτος.
-
Το θέμα είναι να μην με στραβώσει σε κάτι το καινούριο. Αν με στραβώσει τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση.
Μέχρι στιγμής είμαι ενθουσιασμένος. Μέχρι στιγμής όμως. Δεν ξέρω τι επιφυλλάσει το μέλλον.
Αν θα αλλάξω αυτοκίνητο θα πάω σε κάποιο με πολύ ποιο σπορ εμφάνιση. Θέλω να φωνάζει η σχεδίαση. Δηλ. Corolla, Civic. Κάτι τέτοιο. Εκτός αν βγει κάτι αντίστοιχο σε σούπερ μίνι.
Σίγουρα όμως δεν θα πάω σε SUV ή σε κροσόβερ ή σε κάποιο σαν το νέο C4 που είναι λίγο από όλα.
-
-
Από τα σάιτ και τα review στο c4 που έχουν γίνει μέχρι στιγμης τονίζεται η διαφορετικότητα του σχεδιαστικα,αεροδυναμικο σχημα η γνωστή άνεση στην οδήγηση ,χώροι καλοί,όμορφο εσωτερικό,οικονομικοί κινητήρες,άνεση καθισματων,η τιμή του ενώ στον αντίποδα,όχι άμεσο τιμόνι και στήσιμο για δυναμική οδηγηση(κλίσεις τα γνωστά,μόνο με πολλαπλούς η δίπλα ψαλίδια πίσω θα μπορούσε να βρει τη χρυσή τομή,η Toyota πχ τα έχει σε τιμές από τα 16 χιλιάρικα και η νέα corolla την έχω οδηγήσει στην εθνική και σε μεγάλες ταχύτητες είναι βράχος,άψογη) , όχι τόσο καλά πλαστικά σε ποιότητα σε σημεία της καμπίνας και η κάτω από τη μέση του ταμπλό,σκοτεινό για τους πίσω επιβάτες ,μικρό χώρο αποσκευων,θόρυβο από τους καθρέπτες σε μεγάλη ταχύτητα , ελλιπής πλαϊνή στήριξη καθισμάτων...
-
Πάντως κανα-δυο και εγγλέζους που είδα στο youtube,στα συν λένε και καλή συνολικά ηχομόνωση.
-
Δεν ξέρω πόσο ύψος έχει ο σαριμπαλ αλλά στο πίσω κάθισμα είδα πολύ άπλα και με το μπροστινό νομίζω λίγο πιο τραβηγμενο πίσω σχετικά, και γενικά φαίνεται να έχει αρκετό πλάτος εσωτερικά.
Και η έκδοση που μπήκε φαίνεται ακριβώς ίδια με αυτές που βλέπαμε στα διάφορα reviews με φουλ λεντ , τις καλές ζαντουλες , τα καθίσματα , αυτόματο κλπ εκτός της πανοραμικής.
Ωραία η λεπτομέρεια με την αεροτομή πίσω που επισήμανε ο σαριμπαλ, γενικά πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο που από κοντά θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά σε σχέση με τις φωτογραφίες , ειδικά από το πλάι πρεπει να είναι πολύ δυναμικό.
Λέτε να γίνει κανένα θαύμα και να έχει το 1.2 130 EAT 8 στην έκδοση αυτή κοντά στα 23.500 ; Θα ήταν φοβερή επιλογή.
-
Το μαλακό set-up της ανάρτησης είναι επιλογή φιλοσοφίας της Citroen. Η ύπαρξη πολλαπλών πίσω θα προσθετε καλύτερη αντιμετώπιση στις εγκάρσιες ανωμαλίες και λιγότερο θόρυβο της πίσω ανάρτησης, δεν έχει καμία σχέση με τις κλίσεις του αμαξώματος. Επίσης θα πρόσθετε κόστος και θα απαιτούσε χώρο που όπως φαίνεται και από τα 380l του χώρου αποσκευών δεν είχε σε αφθονία το αμάξωμα.
Αυτός που θέλει καλύτερη ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατηματων, αλλά και καλύτερη του C4 αναλογία μεταξύ χώρου για τους πίσω και αποσκευών, στην συγκεκριμένη κατηγορία crossover πάνω κάτω στα ίδια λεφτά ας κάνει υπομονή μέχρι να δώσει η Hyundai τον 1,5Τ 48v βενζίνης στην KIA για το Xceed (τότε θα γίνει πολύ δελεαστική πρόταση).
Ας μην θάψουμε όμως το αμαξάκι ακόμα δεν ήρθε. Είναι αρχικά όμορφο εξωτερικά. Μέσα με ένα άλλο τιμόνι και έναν νορμάλ μεγέθους πίνακα οργάνων θα ήταν επίσης όμορφο. Αν το τιμολογήσει σαν το Captur κάτι γίνεται. Αν ξεφύγει και πάει τιμολογιακά προς 2008/ds3 θα χάσει κάθε ουσία. Κλειδί νομίζω για όλους θα είναι οι τιμές του με το EAT8. Θέλω να δω και με τι τιμή θα το φέρει με τον puretech 1.2 155ps...
-
Τι DS??! Το φθηνό C του ομίλου είναι.
Περίπου στις ίδιες τιμές με Mokka θα είναι. Όποιος θέλει κάτι μικρότερο αλλά με καλύτερη ποιότητα και design θα πάρει Mokka, και όποιος θέλει κάτι μεγαλύτερο με τα ίδια λεφτά θα παίρνει το C4.
Κάπως έτσι..
-
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μένα από το να τρίζει το εσωτερικό σε αμάξι,θυμάμαι στο rx8 το cosmo που είχα πάρει το 2004 ,που το αμάξι σε ποιότητα κατασκευής ήταν άψογο και εσωτερικά,ξεκίνησε ένας τριγμούς από το ταμπλό και ήταν η αιτία που το έδωσα το 2006...Στο vitara πρέπει να έχουν και σύλλογο αγανακτισμένων λόγω τριγμων από ότι διαβάζω....
-
Για την απτη ποιοτητα στο mokka με ολα αυτα τα γυαλιστερα πλαστικα κρατω μικρο καλαθι.
Το λεω διοτι γνωριζω παρομοιο γεγονος στο νεο AUDI Α1 .... Μιλαμε πιο τριζατο μικρο αυτοκινητο δνε υπάρχει, ολη η πλαστικη φασα τριζει, συνεχώς! Ειτε την αγγιζεις ειτε οταν ζεστενεται απο τον ήλιο κτλ.
-
Αν βρείτε αυτοκίνητο σήμερα κάτω από 30κ που να μην τρίζει και να μην κουνιούνται διάφορα parts χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, εκτός της BMW1, να μου το πείτε και εμένα! Ειδικά με την λογική των κατασκευαστών ότι μέχρι το b pillar κάνουμε ότι μπορούμε αλλά από εκεί και πίσω //ΝΑ πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Εκείνες δε οι κεντρικές κονσόλες στους μισούς τραμπάλα και στους άλλους μισούς taperwear με ή χωρίς piano black έξαλλο μπορούν να με κάνουν. Ανάθεμα στον manager που είδε πρώτη φορά σε παρουσίαση σχεδιαστικής ομάδας piano black και σκέφτηκε 'α ωραίο είναι αυτό γυαλιστερό θα γ@μ@ει στις φωτό και στις αντιπροσωπείες θα το εγκρίνω'....
-
Πάντως η δική μου C5 που ήταν κάτω των 30000 , στα 11 χρόνια της και με 150000 στους ελληνικούς δρόμους , δεν έτριζε τίποτα , ούτε κουνιόταν τίποτα . Σαν την πρώτη μέρα . Εντυπωσίαζε πολλούς φίλους που δεν θα πέρναγαν ποτέ την πόρτα γαλλικής αντιπροσωπείας...
-
Κι εγώ πιστεύω ότι σ'ένα αμάξι χειρότερο από το να μην έχει στο εσωτερικό μαλακά,ωραία πλαστικά είναι οι τριγμοί.
Χίλιες φορές σκληρά πλαστικά (όπως έχω δει σε διάφορα κατά καιρούς αμάξια), παρά να αρχίσουν τριγμοί και ενοχλητικοί θόρυβοι κάθε φορά που μπαίνεις στο αυτοκίνητο.
CITROEN C4 III mod 2021