-
Αυτά τα αφοριστικά, καταγγελτικά ποστ είναι πολύ αστεία! Μετά από κάτι τέτοια τα βάφουν μαύρα πρώτα στην Aiglon και μετά στη Stellantis. Θα τρομάξουμε να τους συνεφέρουμε!
-
Γενικά στα addblue βουλώνει το μπεκ ψεκασμού τους. Κρυσταλοποιειται και γίνεται πέτρα. Διαβάζει ο εγκέφαλος του ντεπόζιτου λανθασμένη πίεση στο σύστημα και μάλλον για αυτό βγάζει βλάβη.
Ως λογική λύση βρίσκω στα σέρβις να βγάζουν το μπεκ για να το καθαρίσουν και για αυτό τα σύγχρονα δεν χαλούν. Διότι ίσως άλλαξε το πρωτόκολλο συντήρησης.
Σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλα σημεία στο σύστημα που μπορεί να υπάρξει η κρυσταλοποιηση και αν αυτά παρουσιάσουν πρόβλημα.
Θέλω να πιστεύω πως ως κλειστό σύστημα με μόνιμη πίεση δεν θα έχει πολλα σημεία με κρυσταλοποιηση. -
-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Όσοι έχετε diesel, χρησιμοποιείτε αυτό το πρόσθετο καθαριστικό πετρελαίου για τους μυκητες; Έχω ακούσει την άποψη ότι αν βάζεις v-power δεν χρειάζεται.
Τον τελευταίο χρόνο βάζω κι εγώ κάθε περίπου 3 μήνες. Δεν είναι και μεγάλος μπελάς. Δυο-τρείς βενζινάδες που ρώτησα αν περιέχεται αντιμουχλικό στα "προηγμένα" τους καύσιμα κανείς δεν ήξερε με σιγουριά. Ο ένας από αυτούς, ξέρω ότι το έψαξε λίγο παραπάνω, μου είπε ότι δεν αναφέρεται στις διαφορές τους.
-
Νομίζω μόνο μια εταιρία έχει πρόσθετο αντιμουχλικο στο καύσιμο της. Ελληνική είναι νομίζω.
-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Νομίζω μόνο μια εταιρία έχει πρόσθετο αντιμουχλικο στο καύσιμο της. Ελληνική είναι νομίζω.
Ποια;
-
https://www.newsauto.gr/news/diesel-crystal-apo-tin-elin/
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, για αυτό βάζω το λινκ
-
https://www.newsauto.gr/news/diesel-crystal-apo-tin-elin/
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, για αυτό βάζω το λινκ
Δεν θα το θεωρούσα διαφήμιση. Ενα χαρακτηριστικό σύνθεσης αναζητούμε. Μπορεί να είναι χειρότερη σε όλα τα υπόλοιπα. Αλίμονο. Ευχαριστώ πάντως.
-
Καλά, ο καθένας για να πουλήσει ότι θέλει λέει...
Στο θέμα του biodiesel τουλάχιστον και της "λάσπης" που προκαλείται από τους μικροοργανισμούς, σας βεβαιώνω ότι έχω δει με τα μάτια μου γνωμοδοτήσεις από μεγάλους οίκους κατασκευής κινητήρων diesel - Caterpillar, John Deere - που δηλώνουν ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με πρόσθετα ή καθαριστικά. Μόνη σωτηρία η γρήγορη κατανάλωση του καυσίμου, να μένει το δυνατόν λιγότερο στο ντεπόζιτο/δεξαμενή.
Μην πετάτε τα λεφτά σας...
-
@tkin73 said in CITROEN C4 III mod 2021:
ευτυχως που διαβάζουμε το φορουμ ...φοβερο αυτό το θεμα της ακινητοποιησης λογω adblue των psa....και παρολα αυτά εχει γεμιζει λιονταρια ολη η ελλαδα....δουλιτσα για τους γερανους και τις οδικες....μακρια...30Κ και να σε μαζευει η οδικη καθε λιγο....
Από την εμπειρία σου και τα ταξίδια σου τα τελευταία χρόνια τι αυτοκίνητα έχεις δει ακινητοποιημένα στη ΛΕΑ;
Εγώ έχω βγάλει κάποια προσωπικά συμπεράσματα που δεν θα μοιραστώ.
Εγώ για αυτό το θέμα ξέρω ότι ήταν πρόβλημα της προηγούμενης γενιάς πάντως. Ουσιαστικά η πρώτη παραγγελία των δοχείων είχαν πρόβλημα, βέβαια αυτή η πρώτη παραγγελία ήταν σε βιομηχανική κλίμακα, οπότε πήρε αρκετά χρόνια για να βγει η βλάβη και να αντιμετωπιστεί.
Δεν χρειάζεται κανένα πρόσθετο.
-
Μα στα psa όταν πας να τα βάλεις μπροστά δεν παίρνουν μπροστά. Δεν σε αφήνουν στην μέση της διαδρομής. Δεν σε αφήνουν να ξεκινήσεις.
Ρε συ dublin... Αμάν!
-
Μα στα psa όταν πας να τα βάλεις μπροστά δεν παίρνουν μπροστά. Δεν σε αφήνουν στην μέση της διαδρομής. Δεν σε αφήνουν να ξεκινήσεις.
Ρε συ dublin... Αμάν!
χαχαχ
ετσι ακριβως βγαινει το προβλημα αυτο. αν σβησεις δεν ξαναπαιρνει.
αλλα μην υπερβαλλουμε, σου αφηνει μεγαλο περιθωριο μεχρι να συμβει με προειδοποιησεις στο καντραν
επειδης κολλαει ο δουβλης να πει, οκ, ολοι ξερουν οτι οι φαουβαιοι γκρουποι εχουν κρατημενες θεσεις στις οδικες μπάι ντιφολτ. ακομη και οι ιταλοι το μαζεψανε το θεμα εδω και δεκαετιες ενω οι φριτς το απογειωσαν σε μοδατη ταση -
Χαχα μπάι ντιφολτ τα φαουβε....χαχαχα
Πάντως θέλω να πιστεύω πως το θέμα όπως έγραψα πιο πανω είναι θέμα κρυστάλλων.
Δείτε εδώ πως καθαρίζει....
https://m.youtube.com/watch?v=21PDFgrm5P8
Σε όλες τις εταιρίες βγαίνουν έτσι τα addblue. Αν είναι τέτοιο μόνο το θέμα, οκ άλλη μια διαδικασία να καθαρίσεις. Δηλαδή ένα 30 αρι έξτρα στα σέρβις.
Στο βίντεο δείτε την υποδοχή που μπαίνει το μπεκ. Πόσο κατακάθι έχει και ερωτάται κανεις το τι θα συμβαίνει άραγε και πιο μέσα.
Η λύση είναι μία άλλη φιλοσοφία.... Ελαφρυ κατά 200-300 κιλά με mhev και απλό μοτεράκι αυτοκίνητο για όποιον θέλει απλότητα και χαμηλό κόστος μετακίνησης.
Όσο γεμίζουμε καταλύτες με εγκεφάλους, μπεκ, κυκλώματα, κατακάθια, τούρμπο κτλ τόσο πιο περίπλοκο γίνεται το σύστημα.
-
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ρε συ dublin... Αμάν!
χαχαχ
αλλα μην υπερβαλλουμε, σου αφηνει μεγαλο περιθωριο μεχρι να συμβει με προειδοποιησεις στο καντραν
επειδης κολλαει ο δουβλης να πει, οκ, ολοι ξερουν οτι οι φαουβαιοι γκρουποι εχουν κρατημενες θεσεις στις οδικες μπάι ντιφολτ. ακομη και οι ιταλοι το μαζεψανε το θεμα εδω και δεκαετιες ενω οι φριτς το απογειωσαν σε μοδατη τασηχαχαχα...
Gatoz, δεν ξέρω αν έχεις δίκιο, αλλά έχεις πολύ πλάκα!
Βεβαίως υπάρχουν και φορές που δε καταλαβαίνω τι γράφεις -
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ρε συ dublin... Αμάν!
χαχαχ
επειδης κολλαει ο δουβλης να πει, οκ, ολοι ξερουν οτι οι φαουβαιοι γκρουποι εχουν κρατημενες θεσεις στις οδικες μπάι ντιφολτ. ακομη και οι ιταλοι το μαζεψανε το θεμα εδω και δεκαετιες ενω οι φριτς το απογειωσαν σε μοδατη τασηχαχαχα...
Gatoz, δεν ξέρω αν έχεις δίκιο, αλλά έχεις πολύ πλάκα!
Βεβαίως υπάρχουν και φορές που δε καταλαβαίνω τι γράφειςΕ αυτή είναι η πλάκα....
Εσύ με τι γελάς;Πέρα από το κρύο αστείο μου, αν διαβάζεις καιρό το forum αρχίζεις να τον καταλαβαίνεις. Στην αρχή και εγω νόμιζα πως έγραφε με google μετάφραση.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αυτά τα αφοριστικά, καταγγελτικά ποστ είναι πολύ αστεία! Μετά από κάτι τέτοια τα βάφουν μαύρα πρώτα στην Aiglon και μετά στη Stellantis. Θα τρομάξουμε να τους συνεφέρουμε!
προτιμω τις υπερβολες απο την αποκρυψη οτι ολα πανε καλα και ολα ωραια...αυτα τα λενε οι πωλητες και οσοι εχουν συμφερον....προσωπικα μιλαω ως καταναλωτης...
-
Ο κύβος ερρίφθη...
Έδωσα το μεσημέρι προκαταβολή και έκλεισε η παραγγελία. C4 shine pack 1.5 bluehdi στα 110 άλογα, σε γκρι ανοιχτό. Δεν είδα το πορτοκαλί που ίσως να με ενδιέφερε, αλλά το συγκεκριμένο χρώμα μου άρεσε πολύ όπως ξαναεγραψα.
Ενώ γενικώς έβλεπα (και με τη βοήθειά σας) το πετρέλαιο ως καλύτερη λύση για τις ανάγκες μου, τις δύο τελευταίες ημέρες με μπλόκαρε τελείως ο προβληματισμός σχετικά με τα θέματα που βγάζει το σύστημα του adblue τα οποία συζητήθηκαν παραπάνω.
Το συζήτησα εκτενώς και με τον πωλητή, ο οποίος ήταν καθησυχαστικος (αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε) και άφησε να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί η υποστήριξη θα είναι αυτή που πρέπει. Παρόλο που γενικώς είμαι καχύποπτος και επιφυλακτικός, ο συγκεκριμένος κύριος μου φάνηκε άνθρωπος που μπορώ να εμπιστευτώ.
Χρόνος παράδοσης 8-10 μήνες. Άρα εάν είμαι τυχερός, ισως τα Χριστούγεννα να το έχω.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας -
Σήμερα είδα ένα με τα φώτα του το βράδυ. Πάρα πολύ ωραίο. Εντυπωσιακή citroen. Καλόταξιδο εύχομαι
-
Άντε με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς!
-
CITROEN C4 III mod 2021