-
Πρώτα, καλορίζικο. Ωραίο αμάξι.
26 psi είναι 1.8 bar !
Σίγουρα είναι αυτή ασφαλής πίεση για ελαστικά αυτοκινήτου;
Είναι δυνατόν;
Τί γράφει το αυτοκόλλητο στη πόρτα; -
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Πρώτα, καλορίζικο. Ωραίο αμάξι.
26 psi είναι 1.8 bar !
Σίγουρα είναι αυτή ασφαλής πίεση για ελαστικά αυτοκινήτου;
Είναι δυνατόν;
Τί γράφει το αυτοκόλλητο στη πόρτα;μην ασχολεισαι με τον συγκεκριμενο.
δουλευει τωρα.
δεν μπορει να απαντησει.
οχι? -
Χαχα. Και έλεγα να ρωτήσω αλλά οκ δώσατε την απάντηση. Δουλειά και χαρά.
-
@mfaroul said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το αυτοκίνητο ενώ δένεται στιβαρό στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα δείχνει να μην πατάει σταθερή
Οικολογικά στενά λάστιχα, ψηλο κέντρο βάρους και πολύ μαλακή ανάρτηση = body roll και αίσθηση αστάθειας. Θέλει συνήθεια και laid back στυλ οδήγησης.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το αυτοκίνητο ενώ δένεται στιβαρό στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα δείχνει να μην πατάει σταθερή
Οικολογικά στενά λάστιχα, ψηλο κέντρο βάρους και πολύ μαλακή ανάρτηση = body roll και αίσθηση αστάθειας. Θέλει συνήθεια και laid back στυλ οδήγησης.
πηρες τελικα την ιδια τιμη? αβις αυτα που σου εγραψα.
συγκριση εχει με chr 122 business 5+φπα, 187+φπα,48/20/300, 8500
στα 21500 -
Μπα δε ρωτησα γιατι σκασανε αλλα σημερα και δεν ασχοληθηκα. Hertz και Leaseplan εγω δουλευω και οσωνουπω ALD. Avis οσες φορες εχω τρεξει διαγωνισμο προσφερει αφθονο γελιο με τις τιμες της. Δεν ξερω γιατι ειναι τοσο μη ανταγωνιστικη σε σχεση με τις αλλες.
-
Ρε παιδιά ανοιχτε μου λίγο τα μάτια , κάπου είπε ο Γάτος πως έχει δικαίωμα εξαγοράς του αυτοκινήτου ο συνεργάτης υπάλληλος αλλά παράλληλα δεν είναι χρηματοδοτική η μίσθωση, εκπίπτει δηλαδή το μίσθωμα χωρίς να εγγραφεί πάγιο με αποσβέσεις ,ΠΩΣ ΓΚΕΝΕΝ ΑΥΤΟ ;;;
Please!!!!! -
@vagkirk said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ρε παιδιά ανοιχτε μου λίγο τα μάτια , κάπου είπε ο Γάτος πως έχει δικαίωμα εξαγοράς του αυτοκινήτου ο συνεργάτης υπάλληλος αλλά παράλληλα δεν είναι χρηματοδοτική η μίσθωση, εκπίπτει δηλαδή το μίσθωμα χωρίς να εγγραφεί πάγιο με αποσβέσεις ,ΠΩΣ ΓΚΕΝΕΝ ΑΥΤΟ ;;;
Please!!!!!η μακροχρονια μισθωση κακως λεγεται ληζινγκ. δεν ειναι. το ληζινγκ προβλεπει στα τελος του την εξαγορα του αντικειμενου. και επομενως εκπιπτεις τις πληρωμες για αυτο με τους συντελεστες αποσβεσης παγιων αναλογα το αντικειμενο που αφορα και οχι με 100% σαν υπηρεσια.
η μισθωση ειναι αυτο που λεει η λεξη. μισθωση. αρα εκπιπτει σαν εξοδο 100% σαν υπηρεσια και δεν μπορει να αποτελεσει παγιο.
αν υπαρχει η δεσμευση για εξαγορα του αυτοκινητου στη ληξη της μακροχρονιας μισθωσης, τοτε αυτη εξομοιωνεται και λειτουργει σαν κανονικο ληζινγκ.
κατι που κανεις δεν θελει. μονο η εφορια το θελει.
οι εταιρειες ομως μακροχρονιας μισθωση εχουν βρει το νομιμοτατο παραθυρο.
οπως συναπτει συμβαση η εταιρεια για τη μισθωση, μπορει να συναφθει και συμφωνια για την εξαγορα του αυτοκινητου κατα τη ληξη της μισθωσης αρκει αυτη η συμφωνια να μην ειναι με την εταιρεια, οποτε δεν εχει η ιδια ωφελος, αλλα πχ με φυσικο προσωπο. ας πουμε τον χρηστη.
ολα καλα τοτε -
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
@vagkirk said in CITROEN C4 III mod 2021:
Please!!!!!η μακροχρονια μισθωση κακως λεγεται ληζινγκ. δεν ειναι. το ληζινγκ προβλεπει στα τελος του την εξαγορα του αντικειμενου. και επομενως εκπιπτεις τις πληρωμες για αυτο με τους συντελεστες αποσβεσης παγιων αναλογα το αντικειμενο που αφορα και οχι με 100% σαν υπηρεσια.
η μισθωση ειναι αυτο που λεει η λεξη. μισθωση. αρα εκπιπτει σαν εξοδο 100% σαν υπηρεσια και δεν μπορει να αποτελεσει παγιο.
αν υπαρχει η δεσμευση για εξαγορα του αυτοκινητου στη ληξη της μακροχρονιας μισθωσης, τοτε αυτη εξομοιωνεται και λειτουργει σαν κανονικο ληζινγκ.
κατι που κανεις δεν θελει. μονο η εφορια το θελει.
οι εταιρειες ομως μακροχρονιας μισθωση εχουν βρει το νομιμοτατο παραθυρο.
οπως συναπτει συμβαση η εταιρεια για τη μισθωση, μπορει να συναφθει και συμφωνια για την εξαγορα του αυτοκινητου κατα τη ληξη της μισθωσης αρκει αυτη η συμφωνια να μην ειναι με την εταιρεια, οποτε δεν εχει η ιδια ωφελος, αλλα πχ με φυσικο προσωπο. ας πουμε τον χρηστη.
ολα καλα τοτεΤο Leasing έχει πολλές ‘γεύσεις’, δυο εκ των οποίων είναι η χρηματοδοτική μίσθωση (financial leasing) και η λειτουργική μισθωση (operating leasing) που νομίζω ότι καλύπτουν αυτά που λες.
Το βραχυπρόθεσμο τυπικά είναι το λειτουργικό που δεν προβλέπει εξαγορά (και έχουν βρει παράθυρο από ότι λες) και καλύπτει τις δαπάνες ο λιζορ. Αλλά όλα αυτά λιζινγκ είναι.
-
Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς στο ονομα της επιχείρησης ως εταιρικό με τις νόμιμες αποσβέσεις, νομίζω είναι στα 6,25 έτη. Αρκεί να το δικαιολογεί ο ΚΑΔ.
-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς στο ονομα της επιχείρησης ως εταιρικό με τις νόμιμες αποσβέσεις, νομίζω είναι στα 6,25 έτη. Αρκεί να το δικαιολογεί ο ΚΑΔ.
Σωστά, 16% ετησίως οι φορολογικές αποσβέσεις άρα είναι λιγότερο συμφέρουσα η χρηματοδοτική μίσθωση.
-
στα 21500Τελικά τώρα ασχολήθηκα με το θέμα. Η προσφορά είναι από Leaseplan για 48μηνη διάρκεια, 20.000χλμ το χρόνο, 0€ προκαταβολή, χωρίς εξαγορά και 300€ απαλλαγή.
CITROEN BlueHDi 130 S&S Shine EAT8
ΛΤΠΦ = 20,559.96€
ΛΙΑΝΙΚΗ = 28,606.32€
Μίσθωμα = 325€+ΦΠΑΤην έκδοση μου την έστειλε ως κανονική Shine και όχι ως Business. Δεν ξέρω γιατί και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Θυμάμαι από αντίστοιχα C3 που έχω ότι καμιά φορά η Aiglon αυτές τις Business εκδόσεις δεν τις δίνει σε όλους τους leasing όπως επίσης δεν τις έχει διαθέσιμες όλο το χρόνο. Νομίζω βγαίνουν κάποια κομμάτια έτσι από εργοστάσιο και όποιος προλάβει. Θα ρωτήσω μόλις βρω ευκαιρία.
-
Διαβάζω αυτά που γράφονται για το νέο "κινούμαι ηλεκτρικά" και βλέπω ότι η επιδότηση για έναν τριτεκνο που αποσύρει παλιό αυτοκίνητο, θα μπορούσε να φτάσει τα 12.000ε!
Αυτό σημαίνει ότι το e-c4, έκδοση shine θα μπορούσε να πέσει στα 25.000ε. Δηλαδή πιο φθηνά και από το shine 110 blueHDI!!!
Επειδή ακούγεται δελεαστικο αλλά απο την αγορά ηλεκτρικών δεν έχω χαμπάρι, θέλω να ρωτήσω:
Η αυτονομία των 350κμ που δίνει η Citroen, σε πραγματικές συνθήκες, σε ταξείδι επί εθνικής και πιθανώς με κλιματισμό ή θέρμανση αναμμένη, πόση μπορεί να γίνεται; Και αν μετά από 7- 8 χρόνια η αυτονομία μειωθεί στο 70% ή και παρακάτω, θα είναι εφικτή η αλλαγή των μπαταριών με άλλες μεγαλύτερης χωρητικότητας και πιθανώς άλλης τεχνολογίας;
Στα 37000ε περίπου υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα μοντέλα κατηγορίας c από άλλες εταιρείες (suv ή μη); -
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι σε αυτοκινητόδρομο με νορμάλ ταχύτητες 120-140, το C4 δε βγάζει ούτε 200χλμ αυτονομία. Τσέκαρε youtube.
Τώρα αν κάποιος έχει όρεξη να κάνει ότι κάνουν όλοι αυτοί οι βλαμμένοι που για να υποστηρίξουν την επιλογή τους ταξιδεύουν με 90-100 και ανοιχτά παραθύρα το καλοκαίρι και κλειστό καλοριφέρ το χειμώνα, τότε μπορεί και να βγάζει 220-230χλμ.
Το καλό είναι ότι υπό συνθήκες το C4 σηκώνει πολύ γρήγορη φόρτιση. Κατ' εμέ όμως είναι αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις.
-
στα 21500Τελικά τώρα ασχολήθηκα με το θέμα. Η προσφορά είναι από Leaseplan για 48μηνη διάρκεια, 20.000χλμ το χρόνο, 0€ προκαταβολή, χωρίς εξαγορά και 300€ απαλλαγή.
CITROEN BlueHDi 130 S&S Shine EAT8
ΛΤΠΦ = 20,559.96€
ΛΙΑΝΙΚΗ = 28,606.32€
Μίσθωμα = 325€+ΦΠΑΤην έκδοση μου την έστειλε ως κανονική Shine και όχι ως Business. Δεν ξέρω γιατί και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Θυμάμαι από αντίστοιχα C3 που έχω ότι καμιά φορά η Aiglon αυτές τις Business εκδόσεις δεν τις δίνει σε όλους τους leasing όπως επίσης δεν τις έχει διαθέσιμες όλο το χρόνο. Νομίζω βγαίνουν κάποια κομμάτια έτσι από εργοστάσιο και όποιος προλάβει. Θα ρωτήσω μόλις βρω ευκαιρία.
ΛΤΠΦ=16994 ΜΦ 22447
Αυτα εχω εγω -
Αρα μιλάμε για εντελώς άλλη έκδοση. Δεν ξέρω γιατί δε μου την εμφάνισε και μου έδωσε κατευθείαν τιμή για Shine.
-
Αρα μιλάμε για εντελώς άλλη έκδοση. Δεν ξέρω γιατί δε μου την εμφάνισε και μου έδωσε κατευθείαν τιμή για Shine.
ο εξοπλισμος ομως ταιριαζει στη shine, με hud, gps, καθρεπτες, ζαντες. μονο πισω δεν εχει υποβραχιωνιο στη μεση
-
Λοιπόν εβρέθη το Business σε 1.5d EAT8. Όπως είχα προβλέψει αρχικά το μίσθωμα βγαίνει 259€+ΦΠΑ για 0€ προκαταβολή, 20Κ χλμ το χρόνο, 48μηνο και χωρίς εξαγορά. Απαλλαγή παραμένει 300€.
ΛΤΠΦ = 16.997€
Λιανική = 22.350€Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον account μας, η τιμή αυτή ισχύει μόνο στα χαρτιά κι αν βάλουμε τώρα παραγγελία σίγουρα η ΛΤΠΦ θα ξεπερνάει τα 17Κ έστω και για λίγο. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν αυτή η έκδοση διατίθεται και στη λιανική για εάν με 22.350€ παίρνεις αυτή τη διαμόρφωση τότε μιλάμε για την ευκαιρία της χρονιάς. 99% όμως αυτή η έκδοση διατίθεται αποκλειστικά στους παρόχους Leasing.
-
Λοιπόν εβρέθη το Business σε 1.5d EAT8. Όπως είχα προβλέψει αρχικά το μίσθωμα βγαίνει 259€+ΦΠΑ για 0€ προκαταβολή, 20Κ χλμ το χρόνο, 48μηνο και χωρίς εξαγορά. Απαλλαγή παραμένει 300€.
ΛΤΠΦ = 16.997€
Λιανική = 22.350€Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον account μας, η τιμή αυτή ισχύει μόνο στα χαρτιά κι αν βάλουμε τώρα παραγγελία σίγουρα η ΛΤΠΦ θα ξεπερνάει τα 17Κ έστω και για λίγο. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν αυτή η έκδοση διατίθεται και στη λιανική για εάν με 22.350€ παίρνεις αυτή τη διαμόρφωση τότε μιλάμε για την ευκαιρία της χρονιάς. 99% όμως αυτή η έκδοση διατίθεται αποκλειστικά στους παρόχους Leasing.
και αμα περναει τις 17?
η επιβαρυνση πλεον ειναι γραμμικη, δηλαδη μπαινει σαν επιβαρυνση χρησης το ποσοστο απο τις 17 και ανω αφου πρωτα αφαιρεθουν οι 17. αν δηλαδη εχει 17500, τα 17000 πανε με τον συντελεστη τους και μονο τα 500 με τον μεγαλυτερο συντελεστη = πινατς.
ο εξοπλισμος παντως μου κανει για shine. τουλαχιστον. και ναι, ειναι φοβερη τιμη. -
Βρε το ξερω οτι δεν τρεχει τπτ αν ξεπερασει τις 17Κ. Η εξτρα επιβαρυνση ειναι αστεια. Απλα οι μεγαλες εταιριες ειχαν βολευτει με τις κλιμακες και εδιναν αναλογα αυτοκινητα σε καθε λεβελ. Απο τοτε που αλλαξε το συστημα λιγοι ειναι αυτοι που ειχαν την ευελιξια να προσαρμοστουν.
CITROEN C4 III mod 2021