-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Νομίζω ο alekan παρουσιάζει μία παροχή του εργοδότη του σαν εμπορικά διαθέσιμο πακέτο για οποιονδήποτε ιδιώτη.
(Ρωτάω, μήπως αυτό συνέβη;)
ΦΠΑ πληρώνει ο Άλεκ; Ή η προκαταβολή και το ΦΠΑ είναι παροχή του εργοδότη ως χάρη κι ανέλαβες εσύ μόνο το μηνιαίο μίσθωμα;Ιδιαίτερες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές, κι εγώ π.χ. προχώρησα σε αγορά με 20.800€ οχήματος που στον κατάλογο είχε 25+ χιλιάρικα κι ακόμη και με προσφορά, λίγους μήνες πριν, κάποιος επιβαρυνθηκε μερικά ακόμη χιλιάρικα για να το πάρει... άλλο όμως οι προσωπικές περιπτώσεις κι άλλο το σύνηθες στην αγορά.
παιζει πραγματι και αυτο. απο τη στιγμη που κρατουνται απο τον μισθο του τα μισθωματα, ο εργοδοτης εχει οφελος οτι το 100% του μισθωματος μαζι με το φπα γινεται εξοδο για την εταιρεια οποτε φορολογειται λιγοτερο και ετσι μπορει να μεταβιβασει την ωφελεια αυτη στον εργαζομενο καλυπτωντας καποιο ποσοστο της μισθωσης. ισως να μην το γνωριζει φυσικα καν ο εργαζομενος.
-
@polistas said in CITROEN C4 III mod 2021:
Θα με ενδιέφερε και μένα, διότι ακούγεται πολύ συμφέρουσα πρόταση.
Με αυτό το μίσθωμα εγώ βλέπω πράγματι συμβόλαια, που όμως θέλουν επιπλέον + ~5.000€ μπροστά + ΦΠΑ + δέσμευση για προκαθορισμένα χλμ.ΥΓ: Ώπα, μιλάμε για εντελώς προσωποποιημένη προσφορά υπό συγκεκριμένες συνθήκες που ΔΕΝ είναι ο κανόνας και δεν αφορά κανέναν άλλο πλην του φίλου.
Θεωρώ δεδομένο ότι η συγκεκριμένη προσφορά δεν είναι ο κανόνας.
Όριο 80.000 χλμ στα 4 χρόνια
Χωρίς προκαταβολή
Χωρίς "εγγύηση" (συνήθως ζητούν 2 ως 3 μισθώματα τα οποία συμψηφιζονται με τα τελευταία μισθώματα) -
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
@alekan said in CITROEN C4 III mod 2021:
αλεκαν για πες μου το ονομα του ληζ που σου εδωσε αμαξι 27000 με 285 το μηνα με φπα και παντα χωρις προκαταβολη. και ολα αυτα με πληρες πακετο σερβις-ασφαλειων. μηπως ξεχνας κατι? ή πολλα?
και δεν το κανω να σε μειωσω ή να σου τη πω ή wtf. απορια ειναι.Gatoz να σου πω τι γίνεται - ούτε μάγκας, ούτε ξύπνιος έχω μπει εδώ μέσα να το παίξω στα 46 μου. Κανένα όφελος δεν έχω αν κάποιος από εδώ αγοράσει ή ληζαρει αυτοκίνητο.
Προφανώς και δεν ξεχνάω κάτι, και προφανώς οι μισθώσεις είναι πάντα με πλήρες πακέτο σέρβις και ασφαλειών (υποχρεωτικά).
Στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε 38 αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη χρονομισθωτικη - κάποια εξ αυτών έχουν μεγάλη αξία/μίσθωμα (AMG A45S - RANGE ROVER HYBRID κλπ).
Ομολογουμένως η τιμή/προσφορά είναι εξαιρετικη και για αυτό το λόγο επέλεξα να μην αγοράσω.
Η θέση μου δεν δικαιολογεί εταιρικό αυτοκίνητο - όμως ζήτησα αυτήν την παροχή και μου κρατάνε τα χρήματα από το μισθό μου.
Δεν υπάρχει λόγος θεωρώ να το συνεχίσουμε περισσότερο. Όποιος θέλει να το αμφισβητήσει, μπορεί ελεύθερα να το κάνει. Δεν μπορώ και συγχρόνως δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι.οτι σου γραφει ο πολιστας, ημουν ξεκαθαρος, επειδη υπαρχουν παρεξηγησεις, οτι δεν σου τη λεω με καποιο τροπο, προς θεου.
να σημειωσω βεβαια στους υπολογισμους σου κατι που δεν το εχεις προσθεσει, για καθε χρονο χρησης θα εχεις ενα εισοδημα να προστιθεται ontop απο τα δικα σου σαν μισθωτες υπηρεσιες προς φορολογηση στον μεγιστο συντελεστη και μαλιστα χωρις να εχει γινει παρακρατηση φορου, προκυπτει απο τη χρηση του αυτοκινητου με καποιο συντελεστη επι της λτπφ, μονο τα φεβ και τα ηλεκτρικα δεν τον εχουν.
απλα για να σου συμπληρωσω, προφανως και εγω μιλαω για παροχες σε πελατες ληζ με τουλαχιστον αναλογο στολο με αυτον που αναφερεις, αν οχι μεγαλυτερο. και για να μιλησω και με ονοματα, ουτε η αβις, ουτε η εξεκιουτιβ, ουτε η ληζπλαν δινουν κατι τετοιο, οποτε σου ζητησα το ονομα για να μαθω. βλεπεις εδω και χρονια ασχολουμαι με το σπορ και ποτες δεν ετυχε να παρατηρησω διαφορες πανω απο 5% αναμεσα στις ληζ.Καμία από τις εταιρείες που ανέφερες gatoz
Όσον αφορά την επιβάρυνση στην εφορία, ισχύει αυτό που λες. Υπάρχει "παραθυράκι" να το αποφύγεις (ένας καλός λογιστής θα σου εξηγήσει) αλλά θέλει τη συγκατάθεση της εταιρείας.
Ας σημειώσουμε κ κάτι άλλο μιας και ασχολείσαι με το σπορ: κάποιες εισαγωγικές, συνεργάζονται περισσότερο με κάποιες χρονομισθωτικες, με αποτέλεσμα να παίρνουν καλύτερες τιμές από την τιμή λιανικής που θα πάρει κάποιος από την αντιπροσωπεία. Οι χρονομισθωτικες συνήθως κρατούν αυτές τις προσφορές για πάρτη τους, και τιμολογουν τον πελάτη με βάση την τιμή λιανικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκπτωση (δεν ξέρω πόση ήταν) έπεσε στο αυτοκίνητο, για αυτό και το μίσθωμα διαμορφώθηκε έτσι -
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Νομίζω ο alekan παρουσιάζει μία παροχή του εργοδότη του σαν εμπορικά διαθέσιμο πακέτο για οποιονδήποτε ιδιώτη.
(Ρωτάω, μήπως αυτό συνέβη;)
ΦΠΑ πληρώνει ο Άλεκ; Ή η προκαταβολή και το ΦΠΑ είναι παροχή του εργοδότη ως χάρη κι ανέλαβες εσύ μόνο το μηνιαίο μίσθωμα;Ιδιαίτερες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές, κι εγώ π.χ. προχώρησα σε αγορά με 20.800€ οχήματος που στον κατάλογο είχε 25+ χιλιάρικα κι ακόμη και με προσφορά, λίγους μήνες πριν, κάποιος επιβαρυνθηκε μερικά ακόμη χιλιάρικα για να το πάρει... άλλο όμως οι προσωπικές περιπτώσεις κι άλλο το σύνηθες στην αγορά.
Δεν υπάρχει καμία παροχή. Το ΦΠΑ είναι μέσα στην τιμή και προκαταβολή δεν υπάρχει για να την πληρώσει οποιοσδήποτε.
Δεν είπα ποτέ ότι η δική μου περίπτωση είναι αυτή που ισχύει για όποιον ιδιώτη πάει να ληζαρει ένα αυτοκίνητο. -
Δεν κατάλαβα τίποτα. Το leasing είναι στο όνομα σου; Όχι έτσι;
Άρα το leasing έχει γίνει από την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι και το αυτοκίνητο στο παραχωρούν για χρήση.
Οπότε καμία πληρωμή δεν γίνεται από την δικιά σου τσέπη προς την εταιρεία leasing. Εσύ έχεις την χρήση του αυτοκινήτου με την μορφή της παροχής σε είδος και υπολογίζεται ένα ποσό της αξίας του αυτοκινήτου ως εισόδημα το οποίο προστίθενται στα υπόλοιπα στο τέλος του έτους και φορολογείται όταν κάνεις την δήλωση σου. Τώρα αν εσύ δίνεις πίσω στον εργοδότη σου 285 ευρώ το μήνα λόγω συμφωνίας είναι άλλο θέμα.
Επίσης το πώς γλιτώνεις τον σχετικό φόρο με ένα "καλό λογιστή" θα θέλαμε πολύ να το μάθουμε αλλά φαντάζομαι και εκεί κάτι άλλο μπλεγμένο θα εννοείς που θα χρειαστούν κάνα 20αρια ποστ για να διευκρινιστεί. -
αλεκαν για πες μου το ονομα του ληζ που σου εδωσε αμαξι 27000 με 285 το μηνα με φπα και παντα χωρις προκαταβολη. και ολα αυτα με πληρες πακετο σερβις-ασφαλειων. μηπως ξεχνας κατι? ή πολλα?
και δεν το κανω να σε μειωσω ή να σου τη πω ή wtf. απορια ειναι.Gatoz να σου πω τι γίνεται - ούτε μάγκας, ούτε ξύπνιος έχω μπει εδώ μέσα να το παίξω στα 46 μου. Κανένα όφελος δεν έχω αν κάποιος από εδώ αγοράσει ή ληζαρει αυτοκίνητο.
Προφανώς και δεν ξεχνάω κάτι, και προφανώς οι μισθώσεις είναι πάντα με πλήρες πακέτο σέρβις και ασφαλειών (υποχρεωτικά).
Στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε 38 αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη χρονομισθωτικη - κάποια εξ αυτών έχουν μεγάλη αξία/μίσθωμα (AMG A45S - RANGE ROVER HYBRID κλπ).
Ομολογουμένως η τιμή/προσφορά είναι εξαιρετικη και για αυτό το λόγο επέλεξα να μην αγοράσω.
Η θέση μου δεν δικαιολογεί εταιρικό αυτοκίνητο - όμως ζήτησα αυτήν την παροχή και μου κρατάνε τα χρήματα από το μισθό μου.
Δεν υπάρχει λόγος θεωρώ να το συνεχίσουμε περισσότερο. Όποιος θέλει να το αμφισβητήσει, μπορεί ελεύθερα να το κάνει. Δεν μπορώ και συγχρόνως δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι.οτι σου γραφει ο πολιστας, ημουν ξεκαθαρος, επειδη υπαρχουν παρεξηγησεις, οτι δεν σου τη λεω με καποιο τροπο, προς θεου.
να σημειωσω βεβαια στους υπολογισμους σου κατι που δεν το εχεις προσθεσει, για καθε χρονο χρησης θα εχεις ενα εισοδημα να προστιθεται ontop απο τα δικα σου σαν μισθωτες υπηρεσιες προς φορολογηση στον μεγιστο συντελεστη και μαλιστα χωρις να εχει γινει παρακρατηση φορου, προκυπτει απο τη χρηση του αυτοκινητου με καποιο συντελεστη επι της λτπφ, μονο τα φεβ και τα ηλεκτρικα δεν τον εχουν.
απλα για να σου συμπληρωσω, προφανως και εγω μιλαω για παροχες σε πελατες ληζ με τουλαχιστον αναλογο στολο με αυτον που αναφερεις, αν οχι μεγαλυτερο. και για να μιλησω και με ονοματα, ουτε η αβις, ουτε η εξεκιουτιβ, ουτε η ληζπλαν δινουν κατι τετοιο, οποτε σου ζητησα το ονομα για να μαθω. βλεπεις εδω και χρονια ασχολουμαι με το σπορ και ποτες δεν ετυχε να παρατηρησω διαφορες πανω απο 5% αναμεσα στις ληζ.Καμία από τις εταιρείες που ανέφερες gatoz
Όσον αφορά την επιβάρυνση στην εφορία, ισχύει αυτό που λες. Υπάρχει "παραθυράκι" να το αποφύγεις (ένας καλός λογιστής θα σου εξηγήσει) αλλά θέλει τη συγκατάθεση της εταιρείας.
Ας σημειώσουμε κ κάτι άλλο μιας και ασχολείσαι με το σπορ: κάποιες εισαγωγικές, συνεργάζονται περισσότερο με κάποιες χρονομισθωτικες, με αποτέλεσμα να παίρνουν καλύτερες τιμές από την τιμή λιανικής που θα πάρει κάποιος από την αντιπροσωπεία. Οι χρονομισθωτικες συνήθως κρατούν αυτές τις προσφορές για πάρτη τους, και τιμολογουν τον πελάτη με βάση την τιμή λιανικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκπτωση (δεν ξέρω πόση ήταν) έπεσε στο αυτοκίνητο, για αυτό και το μίσθωμα διαμορφώθηκε έτσιοκ, δεν συνεχιζω, εχω καποια αλλη αποψη και ειμαι ολος αυτια να μαθαινω νεες. και φυσικα γνωριζω τις τιμες που παιρνουν οι ληζ. να ρποσθεσω σε αυτες που ανεφερα και την ald και τη hertz. οχι ομως στο παραθυρακι, δεν υπαρχει κανενα παραθυρακι για να σου βγαλουν παραγωγικο το εξοδο ενος ΕΙΧ οταν ειναι τουλ καρ, με συγκεκριμενη βεβαια χαμηλη τιμη και κατωφλι προ φορων που δεν συμβαδιζει με λιανικη 27000, ακομη και τοτε εφοσον δεν το κανεις εσοδο στον χρηστη πρεπει να αιτιολογησεις με αναλογα παραστατικα πωλησεων τη χρηση του οποτε στον ελεγχο παει απευθειας μη παραγωγικο και λογιστικη διαφορα αν δεν το εχεις απο μονος σου περασει σε καποια αναμορφωση.
-
@gatoz
Έλα ντε ! Θα τρελαθουμε τελείως με το παραθυράκι! -
Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα.
Είναι κάτι εντελώς ατομικό και κυρίως χαλάμε το θέμα του Τιτανοτεράστιου και με τα πανέμορφα μπροστινά φώτα αυτοκινήτου...Αφήστε να διαβάζουμε για αυτό.
-
Συμφωνώ και γώ.
Επιπλέον, μένει και η εσφαλμένη εντύπωση ότι το leasing είναι συμφέρον για τον οποιοδήποτε ιδιώτη, ο οποίος δυστυχώς δεν απολαμβάνει την φορολογική ωφέλεια που απολαμβάνει μια εταιρεία. -
Άρα συμφέρει το λίζινγκ
Αλλά μόνο τον alekan, που έχει πετύχει την σούπερ ντουπερ προσωπική συμφωνίαΔεν μπορούμε να γενικεύουμε το μερικό όμως. Το λίζινγκ εξακολουθεί να είναι ασύμφορο για τον καταναλωτή
-
Άσχετο με το leasing, αλλά η απομείωση δεν είναι ίδια για όλα τα αυτοκίνητα, ένα υβριδικό π.χ. θα χάσει πολύ λιγότερα από ένα συμβατικό.
-
Ναι θα το πάρει ο ΗΛΠΑΠ μετά....
-
Αχαχαχα!! Αρκεί να δεις πόσο πωλούνται τα υβρίδια 4ετίας...και με δεδομένη την αύξηση τιμών άστα να πάνε. Ήδη το δικό μου καινούργιο έχει €24.000 και το πήρα €21.500. Όπως και να το κάνουμε άλλη χασούρα έχει ένα θερμικό, άλλη ένα υβριδικό...κάτι κερδιζεις, κάτι χάνεις!
-
Εντάξει και τα θερμικά δεν χάνουν αξία , όταν τα πουλάνε κάποιοι...
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εντάξει και τα θερμικά δεν χάνουν αξία , όταν τα πουλάνε κάποιοι...
Δεν μιλάμε για ανθρώπους που είναι στο ΔΣ της Σιτροέν...μιλάμε για φυσιολογικούς!!
-
This post is deleted! -
Ξέφυγαν οι τιμές ή μου φάνηκε;;;
EDIT: Οι αυξήσεις που φαίνονται στο site είναι απογοητευτικές. Έβγαλαν όμως και νέο τιμοκατάλογο όπου οι τιμές είναι διαφορετικές!
-
300-500 ευρώ βλέπω , δεν είναι τόσο σημαντικές για το πρόβλημα που υπάρχει .
Να δούμε που θα κάτσει η μπίλια...
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
300-500 ευρώ βλέπω , δεν είναι τόσο σημαντικές για το πρόβλημα που υπάρχει .
Να δούμε που θα κάτσει η μπίλια...
Αυτή είναι η αύξηση που φαίνεται στον νέο τιμοκατάλογο. Στο site, βλέπω αύξηση 1.300€ για τη βασική έκδοση (πήγε 19.250 από 17.950 αν θυμάμαι καλά). Αν ισχύει, θα είναι λόγος να αρχίσω να κοιτάζω άλλο αμάξι.
-
Με την κατάσταση που υπάρχει θα αλλάξουν όλοι τις τιμές τους.
CITROEN C4 III mod 2021