-
criuser wrote:
Το S/S στο αυτόματο βενζίνης 3 Αιρκρος μου λειτουργεί υποδειγματικά , χειμώνα - καλοκαίρι . Οταν όμως δεν κάνεις χλμ , δεν λειτουργεί . Δηλαδή στις μικρές διαδρομές .
ερωτηξις: καθως βλεπω αποπαν για αρκουδι, εχει καπου ρυθμισις πως παιζει το σβησε-αναψε σε σχεση με αυτο? πουχου αν θα σβηνει κινητηρα σε φαναρια ακομη και αν καιγεσαι, αν θα μενει παντα ανοιχτο να δροσιζεις τα αποκρυφα παντα κλπ? στο βιτ υπηρχαν 3 σετακια επιλογων και αναλογα δουλευε ή εσβηνε. προφανως με το που σβηνει η μηχανουλα ακομη και σεκοντι, αρκουδι τελος μεχρι να ξαναπαρει κινηση ο ιμαντας...
Στο δικό μου που ήταν παρκαρισμένο και κινούνταν μια φορά τη βδομάδα επί τούτου μέχρι να έρθω, στην αρχή που το πήρα στα χέρια μου δεν δούλευε ποτέ. Ακόμη κι όταν έκανα μερικές βόλτες, σπάνια έπαιρνε. Μόλις ζέστανε ο καιρός, το Πάσχα που έκλεινα 3 βδομάδες κυκλοφορίας, άρχισε να δουλεύει σχεδόν πάντα, ακόμη και στο πρώτο στοπ λίγα μέτρα απ' το σπίτι (καθυστερώντας και το ζέσταμα του αυτοκινήτου στις μικρές διαδρομές). Αυτό που καταλαβαίνω για το αρκουδίσιο (που μέχρι τώρα δεν χρειαζόταν συνεχώς): το αρκουδίσιο δεν σταματάει ποτέ, το S/S ακολουθεί τις απαιτήσεις του συμπιεστή σε ρεύμα. Π.χ. σταμάτησες στο φανάρι κι έσβησε ο κινητήρας, το A/C είναι εν λειτουργία και φυσάει αλλά ο συμπιεστής του δεν δουλεύει συνεχώς. Μετά από π.χ. 20 δευτερόλεπτα ή 1 λεπτό σταματημένος (έχουμε σύντομα κόκκινα στον Βόλο) μόλις εκκινήσει ο συμπιεστής θα ανάψει αυτόματα και η μηχανή.
-
Tkin73 wrote:
Να τι χαίρεσαι! Το 130 προφανώς έχεις σωστά; Είναι δυνατός κινητήρας κινει και βαρύτερα σκάφη δεν θα έχεις θέμα.
Κακό δείγμα η αστοχία του φλας. Καλό δείγμα η άμεση ανταπόκριση ( αυτονόητο βέβαια από την άλλη).
Από ποιο λιζινγκ το πήρες αν επιτρέπεται;
Ναι, το 130αρι είναι, και είναι ευχάριστη έκπληξη.
Σχετικά με την αστοχία του φλας, θεωρώ ότι είναι από τα μειονέκτηματα που χαρακτηρίζουν τα 'φρέσκα' μοντέλα, οποιασδήποτε μάρκας. Από την άλλη, δεν είναι αυτονόητη (ενώ σίγουρα θα έπρεπε να είναι) η άμεση ανταπόκριση αντιπροσωπείας και εισαγωγικής. Είναι ξεκάθαρο 'συν' εδώ, και το ίδιο μπορώ να πω και κατά τη διάρκεια της παράδοσης, που οι άνθρωποι ήταν ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ!
Η συνεργασία είναι με την ALD
Αν επιτρεπεται τι εννοεις με την αστοχια του φλας ποιο ακριβως ηταν το θεμα που ειχε?
-
Ενα θεματακι ειναι δεν το κανει παντα ,οτι σε καποιο μαλλον μπασο ' 'τριζουν ' λιγο τα ηχεια? η τα πλαστικα? οδηγου και συνοδηγου οταν ανοιγω τις πορτες σταματαει...δεν εχω προλαβει να το παω να το δουν..
Το ίδιο πρόβλημα και στο C3 Aircross. Και όσο πίεζα τα ηχεία με μπασάτη μουσική (ηλεκτρονική) τόσο ποιο πολύ εμφανιζόταν το τρίξιμο. Από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορούσα να ανεβάσω την ένταση του ήχου. Έτριζαν τα ηχεία και συντονιζόντουσαν μαζί και τα door panel και ακουγόταν ένα σπαστικό βουητό.
Αυτά με 1632 χιλιόμετρα στο κοντέρ μέσα σε 12 μήνες. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα γινόταν αν το κράταγα παραπάνω. Πολύ χαμηλή ποιότητα.
Ελπίζω στο C4 να έχει γίνει καλύτερη μελέτη και να έχουν βάλει καλύτερα υλικά (door panel) και ηχεία.
-
Μετα απο 1000 χιλιομετρα τα 800 ταξιδιαρικα και χαλαρα τα περισσότερα μεχρι να στρώσει αγορα τελη Φλεβάρη(feel pack),το αμαξι ειναι φταγμενο για να οδηγειτε με γραμμες το καταλαβαινεις αμεσα στην πρωτη δοκιμη που του κανεις,και σε εντυπωσιαζει το ποσο γρηγορα μπορει να παει με αυτον τον τροπο..αν το πιεσεις σε στροφές κλπ λαθος αμαξι εχεις παρει.... ηχομόνωση πολυ καλη απο τον εξω κοσμο ,σε οχι καλη ασφαλτο αρκετο θυρυβο που περναει μεσα ,απο τα λάστιχα...Ανεση αρκετα καλη γενικα , περιμενα λογω των αναρτησεων που διαφημιζει η citroen να εξισορροπείτε η αδυναμια του ημιακαμπτου πισω ,και να κοπαναει λιγο ενοχλητικα σε ορισμενες περιπτωσεις εκει δεν βλεπω καμια διαφορα με το γιαρις του 2018 που εχουμε ακομα..κινητηρας 130 ps πολυ καλος τραβαει απο χαμηλα και με εκτη...καταναλωση με πολυ ελαφρυ ποδι μεχρι να στρωσει γυρω στο 5.9 με 6.0 λιτρα μεσο ορο η πλειοψηφια στην εθνικη και επαρχιακο...Γενικα ευχαριστημενος απο το αυτοκινητο το πηρα μετρητοις λιγο κατω απο 20 χιλ προχθες του εβαλα και φιμε και εδειξε πολυ...
Ενα θεμα ειναι δεν το κανει παντα ,οτι σε καποιο μαλλον μπασο ' 'τριζουν ' λιγο τα ηχεια? η τα πλαστικα? οδηγου και συνοδηγου οταν ανοιγω τις πορτες σταματαει...δεν εχω προλαβει να το παω να το δουν..
-
Alekan wrote:
Ναι, το 130αρι είναι, και είναι ευχάριστη έκπληξη.
Σχετικά με την αστοχία του φλας, θεωρώ ότι είναι από τα μειονέκτηματα που χαρακτηρίζουν τα 'φρέσκα' μοντέλα, οποιασδήποτε μάρκας. Από την άλλη, δεν είναι αυτονόητη (ενώ σίγουρα θα έπρεπε να είναι) η άμεση ανταπόκριση αντιπροσωπείας και εισαγωγικής. Είναι ξεκάθαρο 'συν' εδώ, και το ίδιο μπορώ να πω και κατά τη διάρκεια της παράδοσης, που οι άνθρωποι ήταν ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ!
Η συνεργασία είναι με την ALD
Αν επιτρεπεται τι εννοεις με την αστοχια του φλας ποιο ακριβως ηταν το θεμα που ειχε?
Όπως είχα γράψει τότε, λίγες μέρες μετά την παραλαβή, σταμάτησε να λειτουργεί (η κάηκε) το Led του φλας, του αριστερού (μπροστινού) προβολέα. Κοινώς δεν άναβε το αριστερό φλας μπροστά.
Σε επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, η Citroen έδωσε εντολή αλλαγής ολοκλήρου του αριστερού φαναριου
-
Λογική η αντικατάσταση καθώς τα led δεν αλλάζουν είναι μόνιμα κολλημένα πάνω στο κύκλωμα του φαναριού.
Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν καίγονται.
-
Ωχ ωχ ωχ. Μόνο αυτό λέω. Έχουμε να πληρώσουμε στο μέλλον....
-
Όπως ειπε και ο φίλος από πάνω σε νορμάλ συνθήκες δεν καίγονται.
Ξεπερνούν τη διάρκεια ζωής ολόκληρου του αυτοκινήτου.
Δείτε παλιά αυτοκίνητα των αρχών του 2000 που έχουν Led στο 3ο στοπ. Στα περισσότερα δεν έχει καεί ποτέ κανένα.
-
Όπως ειπε και ο φίλος από πάνω σε νορμάλ συνθήκες δεν καίγονται.
Ξεπερνούν τη διάρκεια ζωής ολόκληρου του αυτοκινήτου.
Δείτε παλιά αυτοκίνητα των αρχών του 2000 που έχουν Led στο 3ο στοπ. Στα περισσότερα δεν έχει καεί ποτέ κανένα.
Δεν γνωρίζω τι συνέβη.
Ίσως να ήταν κάποιο σφάλμα του φαναριου.
Η ουσία είναι (και αυτό θεωρώ πρέπει να κρατήσουμε εδώ), ότι η διάγνωση, η έγκριση από την εισαγωγική και η αντικατάσταση έγιναν άμεσα
-
Update με νέα από ταξίδι 833 χιλιομέτρων στο Πήλιο.
Ήταν η πρώτη φορά (ελέω απαγόρευσεων) που πραγματοποιήθηκε μεγάλο ταξίδι (Αθήνα - Πήλιο με επιστροφή + αρκετά χλμ στο παραλιακό Νότιο Πήλιο).
Το αυτοκίνητο για άλλη μια φορά με εξέπληξε ευχάριστα. Η συμπεριφορά στο δρόμο υποδειγματικη με ταχύτητες 135-150 χλμ. Καμία κλίση, καμία 'άβολη' κατάσταση, εξαιρετικά ευθυβολο και σταθερό.
Τα πήγαινε-έλα πραγματοποιήθηκαν βράδυ (8-11), οπότε είχα και την ευκαιρία να διαπιστώσω την πολύ καλή λειτουργία του συστήματος Led Vision, το οποίο συνδυάζεται με μια αυτόματη λειτουργία των προβολέων (στο πλήρες σκοτάδι, ανάβουν αυτόματα οι προβολείς και όταν το σύστημα αντιληφθεί κινούμενο φως είτε μπροστά σου είτε απέναντι, γυρνάει αυτόματα στα φώτα πορείας), την οποία βρήκα πολύ βολική και ξεκούραστη.
Περιττό να αναφέρω ότι στο τέλος του ταξιδιού βγαίνεις άτσαλακωτος και με αίσθηση ότι οδηγήσες πολύ λιγότερο. Ανάρτηση και καθίσματα είναι σεμιναριακα.
Στο δρόμο 4-5 φορές ανέβηκα στα 160+ χωρίς να το καταλάβω καθόλου και έσπευσα να κόψω ρυθμό. Δεν χρησιμοποιω το heads up display γιατι Θεωρώ ότι περισσότερο με αποσπά, παρά με βοηθάει. Έτσι παρότι το δοκίμασα για καμιά 30ρια χλμ στην εθνική, στη συνέχεια το κατέβασα (το έχω μονίμως 'κλειστό' από την πρώτη μέρα).
Γκάζι είχα παντού κ πάντα και ειδικά στο βουνό όπου χρειάστηκαν 1-2 σβέλτες προσπεράσεις, πέρασα άνετα κ με ασφάλεια.
Όλα τέλεια?
Σχεδόν... να γκρινιαξω λίγο με το τιμόνι που πάντα ήθελε λίγο στρίψιμο παραπάνω από ότι νόμιζα (η από ότι είχα συνηθίσει) για να πάει το αυτοκίνητο εκεί που έπρεπε. Δεν είναι αργό, αλλά απέχει πολύ από αυτό που λέμε 'κοφτερό'. Το ήξερα, το είχα διαπιστώσει, απλά τώρα μου φάνηκε παραπάνω.
Να γκρινιαξω λίγο με την πίσω ορατότητα που σε αντίθεση με την Αθήνα κ τις μικρές εξορμήσεις, στο μεγάλο ταξίδι κάποιες στιγμές δε με βόλεψε.
Να γκρινιαξω τέλος με τη θέση που έπρεπε να έχω το δεξί μου πόδι, το οποίο για να έχει σωστή επαφή με το γκάζι κ το φρένο στο ταξιδι, ο γοφος μου ήταν ελαφρώς στον αέρα - δεν ακουμπούσε σωστα στο κάθισμα, με αποτέλεσμα ενώ το υπόλοιπο σώμα να είναι 'αρνταν', το πόδι δούλευε υπερωρίες για να βολευτεί.
Αφήνω τέλος το κομμάτι κατανάλωση - προερχόμενος από Diesel αυτοκίνητα, μου κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση η κατανάλωση αυτού του 'πράγματος' : Τα 833 χλμ έγιναν με ΈΝΑ ντεπόζιτο κ λαμπάκι ΔΕΝ άναψε (άναψε το επόμενο πρωί φεύγοντας για δουλειά)!! Με το αυτοκίνητο πρακτικά 'άστρωτο' (το αμάξι έχει 3400 χλμ σε 1.5 μήνα) με οδήγηση όχι προσεκτική, αυτό το 'πράγμα' αρνείται να κάψει.
Τα εύσημα στους Γάλλους που μετά από κάποια χρόνια 'ασάφειας' έδωσαν στην κατηγορία ένα αυτοκίνητο που κάνει τα πάντα από 8/10 και πάνω.
-
Sherlock wrote:
Ενα θεματακι ειναι δεν το κανει παντα ,οτι σε καποιο μαλλον μπασο ' 'τριζουν ' λιγο τα ηχεια? η τα πλαστικα? οδηγου και συνοδηγου οταν ανοιγω τις πορτες σταματαει...δεν εχω προλαβει να το παω να το δουν..
Το ίδιο πρόβλημα και στο C3 Aircross. Και όσο πίεζα τα ηχεία με μπασάτη μουσική (ηλεκτρονική) τόσο ποιο πολύ εμφανιζόταν το τρίξιμο. Από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορούσα να ανεβάσω την ένταση του ήχου. Έτριζαν τα ηχεία και συντονιζόντουσαν μαζί και τα door panel και ακουγόταν ένα σπαστικό βουητό.
Αυτά με 1632 χιλιόμετρα στο κοντέρ μέσα σε 12 μήνες. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα γινόταν αν το κράταγα παραπάνω. Πολύ χαμηλή ποιότητα.
Ελπίζω στο C4 να έχει γίνει καλύτερη μελέτη και να έχουν βάλει καλύτερα υλικά (door panel) και ηχεία.
Δεν το βλεπω να εχει γινει καλυτερη μελετη η παρομοια θα ειναι τα υλικα η χειροτερα..χαχαχ...Το τριξιμο (οχι συνεχομενο,αλλα οταν σκαει το μπασο) σταματαει μολις παταω μεσα το πλαστικο στο κατω μερος που ειναι η θηκη στην πορτα ενω οσο αυξανεις την ενταση ακουγεται και πιο πολυ..μολις το αφηνω επανερχεται..αυτο και στην πορτα του συνοδηγου..καποια στιγμη αν εχω χρονο θα παω στην αντιπροσωπεία να δω το θα πουν..πρωτη φορα μου τυχαινει τετοιο θεμα ,βεβαια δεν ειχα ξαναπαρει γαλλικο...
Αν εχω χρονο θα βαλω και βιντεακι...
-
Στο τελευταιο ταξιδι και μετα το στρωσιμο του κινητηρα ,σε ταχυτητες στα 140 με 150 χιλ το αμαξι εχει καποιες μικρες πλευσεις και οχι μονο ,οχι κατι το ιδιαίτερο αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι καθαρα απο την πολυ περιεργη διασταση των ελαστικων(185 με 18αρα στην κατηγορια αυτή και σε υπερυψωμένο αμαξωμα!) ,το νιωθεις κατευθειαν ,το πρωτο πραγμα που θα κανω οταν αλλαξω ελαστικα ειναι να βαλω μαζι με ζαντες την αντιστοιχη διασταση με τις 18αρες του 2008 η του νεου moka,νομιζω θα βελτιωθει αρκετα και ας χασει και σε ανεση...
-
Περί ηχείων.
Και στο δικό μου, μόλις ακουμπούσα το πάνελ κοντά στο ηχείο σταμάταγε το βουητό/τριγμός. Προφανέστατα δεν αντέχουν τα πάνελ στο σκάσιμο του μπάσου και θέλουν χαμηλές εντάσεις. Το άσχημο είναι ότι λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει.
Στην ΩΜΕΓΑ στο 1ο ετήσιο σέρβις δεν το ανέφερα καν. Με αυτά τα θέματα δεν ασχολείται κανένα συνεργείο. Είναι πρόβλημα κακής μελέτης/κατασκευής/ποιότητας στο συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου.
-
Alekan, δεν εμπιστεύεσαι το cruise control:
-
Στο τελευταιο ταξιδι και μετα το στρωσιμο του κινητηρα ,σε ταχυτητες στα 140 με 150 χιλ το αμαξι εχει καποιες μικρες πλευσεις και οχι μονο ,οχι κατι το ιδιαίτερο αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι καθαρα απο την πολυ περιεργη διασταση των ελαστικων(185 με 18αρα στην κατηγορια αυτή και σε υπερυψωμένο αμαξωμα!) ,το νιωθεις κατευθειαν ,το πρωτο πραγμα που θα κανω οταν αλλαξω ελαστικα ειναι να βαλω μαζι με ζαντες την αντιστοιχη διασταση με τις 18αρες του 2008 η του νεου moka,νομιζω θα βελτιωθει αρκετα και ας χασει και σε ανεση...
Το λάστιχο είναι 195 κ αν ρωτάς τη γνώμη μου δε νομίζω ότι ευθύνεται αυτο, αλλά το set up της ανάρτησης.
Τώρα αν θες να αλλάξεις ζάντες, ξέχωρα από το ότι προσωπικά δε μου αρέσει να βλέπω ζάντες αλλού αυτοκινήτου, θα σου πω ότι για να βάλεις διάσταση 215 η 225,θα πρέπει να κατεβάσεις το προφίλ στο 50 (λογικά) ώστε να μη χαλάσει το 'βήμα'.
Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα δε θα σου αρέσει...
-
Alekan, δεν εμπιστεύεσαι το cruise control:
Το εμπιστεύομαι, αλλά δεν είμαι φανατικός θαυμαστής - επίσης, οταν έχει λίγο παραπάνω 'κίνηση' δε (με) βολεύει.
-
-
Βλέπω διαφήμιση της Σιτροέν για προσφορές ως 2500 και στο c4 . Πήρε κάνεις τιμή να μας πει πως μεταφράζεται εδώ; Φαντάζομαι αφορά ετοιμοπαραδοτα.
-
Υπομονή μέχρι αύριο....
-
1000 ευρώ στο 4 . 2500 στο 5 αιρκρός . Στο 3 αιρκρός έρχεται το Φ/Λ και δεν υπάρχει κανένα αμάξι , οπότε δεν έχει έκπτωση. Για το 3 δεν ρώτησα , δεν έμαθα...
CITROEN C4 III mod 2021