-
Sabas_Thess wrote:
A-ctive wrote:
Συγνωμη αλλα δεν σε καταλαβα τι εννοεις; Αμφισβητεις οτι το αγορασα η οτι λεω ψεμματα
Δεν θα αμφέβαλλα ακόμα και αν μου έλεγες ότι αγόρασες Focus ST. Η αμφιβολία μου έγκειται στο γεγονός ότι τουλάχιστον εδώ και πάρα πολύ καιρό ΔΕΝ βγαίνει Focus hatchback με πολλαπλούς πίσω. Το SW ναι. Οκ έχει χαθεί η μπάλα με τις αλλαγές/κοψίματα 'πυρ κατά βούληση' της Ford αλλά νομίζω ότι αυτό που λέω ισχύει για το Focus Active. Δεν αμφιβάλλω ούτε για την τιμή ούτε για το επιτόκιο, αυτό είναι θέμα της δικής σου τσέπης. Αμφιβάλω για την πίσω ανάρτηση και μόνο.
Κακως αμφιβαλεις χωρις να γνωριζεις. Τo Active hatchback ηταν το μοναδικο ακομα και το 1.0 που ερχονταν με πολλαπλους πισω μεχρι την αλλαγη του κινητηρα με το MILD hybrid περυσι μετα το καλοκαιρι.
Βλέπεις ότι έχει χαθεί η μπάλα με τη Ford, Σχωρνα μας!
-
@Dublin με πρόλαβες. Έχει χαθεί η μπάλα το γήπεδο τα διχτάκια και οι εξέδρες με την Ford. Μια συνεχόμενη αναταραχή μετά τους πρώτους μήνες του νέου Focus.
Είσαι από τους τυχερούς @A-ctive αλλά επέτρεψε μου αν θες να διατηρήσω το δικαίωμα να αμφιβάλω μόνιμα και για πολλά όσο αφορά την Ford. Κάνε μια βόλτα από το νήμα του Focus να δεις τι μπαχαλο γίνεται ακόμα.
Το αμάξι ξεκίνησε να γίνει βασιλιάς και έγινε περίγελος από τα εταιρικά λάθη. Μπράβο σου που πρόλαβες μέσα από το μπαχαλο να πάρεις με 20κ πολλαπλούς αλλά θα πέφτει κράξιμο μέχρι να σβήσει ο ήλιος σε όποιον κάνει τέτοια κουλά όπως η Ford
-
Αν διαβασετε το πρωτο ποστ μου θα δειτε οτι δεν εκανα καποια συγκεκριμενη αναφορα σε αυτοκινητο, αλλα στην αισθηση της οδηγησης. Σε δευτερο χρονο μια αναφορα για την αγορα που μπορεις να βρεις καλες ευκαιριες χωρις να υποστηριζω η να λεω οτι αυτο ειναι το καλυτερο και μπλα μπλα.
Και βλεπω απο καποιους μια επιθεση μολις ακουσανε ford λες και τους 'εβρισα'.
Αυτο το λεω καλοπροαιρετα και σας το λεω να σκεφτητε λιγο για πιο λογο ειστε επιθετικοι σε καποιον που ειπε ford.(εκτος αν εχω παραξεγησει τα λογια σας)
-
Αν διαβασετε το πρωτο ποστ μου θα δειτε οτι δεν εκανα καποια συγκεκριμενη αναφορα σε αυτοκινητο, αλλα στην αισθηση της οδηγησης. Σε δευτερο χρονο μια αναφορα για την αγορα που μπορεις να βρεις καλες ευκαιριες χωρις να υποστηριζω η να λεω οτι αυτο ειναι το καλυτερο και μπλα μπλα.
Και βλεπω απο καποιους μια επιθεση μολις ακουσανε ford λες και τους 'εβρισα'.
Αυτο το λεω καλοπροαιρετα και σας το λεω να σκεφτητε λιγο για πιο λογο ειστε επιθετικοι σε καποιον που ειπε ford.(εκτος αν εχω παραξεγησει τα λογια σας)
Εγώ προσωπικά έχω πάντα τη Ford πολύ ψηλά, είχα το Focus I και τώρα το B MAX και ένα Ranger αγροτικό, οπότε βάζω και τα λεφτά μου εκεί που είναι το στόμα μου, δεν γράφω εκ του ασφαλούς σε φόρουμ χωρίς να έχω ιδέα ή προσωπικό κόστος. Πάντα όταν θα κοιτάξω για όχημα θα κοιτάξω για το αντίστοιχο Ford πρώτα.
Δυστυχώς βλέπουμε κάποιες ανακολουθίες με την εταιρεία και κάποιες περίεργες κινήσεις με την εισαγωγική. Έχει αλλάξει εξοπλισμό δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές τα τελευταία 2 χρόνια, έκοψε εκδόσεις (την αγαπημένη μου Titanium από το Puma) και κυριολεκτικά έχουμε χάσει τη μπάλα με το τι, πως και γιατί.
Εγώ έχω και συγκεκριμένα θέματα που διαφωνώ στον στρατηγικό σχεδιασμό.
Ας πούμε είχε Ecosport και Fiesta Active και φτιάχνει το Puma περίπου στα ίδια μέτρα με τα προηγούμενα, και το Kuga το κάνει D suv στα 4,62μ δηλαδή μεσολαβούν 40εκατοστα όπου προσφέρει μόνο το Focus Active xωρίς να είναι SUV και με περιορισμένο χώρο αποσκευών για την κατηγορία (τα περισσότερα Β suv της κατηγορίας είναι μικρότερα με παρομοίους χώρους και τουλάχιστον ίδιο χώρο αποσκευών). Μην πάμε σε ισομεγέθη SUV (π.χ Karoq/Duster), όπου οι διαφορές είναι τεράστιες. Ήδη έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του αγοραστικού κοινού από αυτές τις επιλογές.
Έπειτα δεν βλέπουμε διάθεση να δώσουν το κάτι παραπάνω στον εσωτερικό σχεδιασμό και κόβουν από παντού τα πάντα για οικονομία κλίμακας (έχουν αναφερθεί εδώ μέσα).
Το Kuga, σε μία κατηγορία που έχει πάρει φωτιά και ΟΛΟΙ έβγαλαν καινούργια μοντέλα ή fl, κάνει πολύ χαμηλές πτήσεις ήδη, ενώ ήταν το μόνο καινούργιο, φαντάζομαι τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι που θα είναι ήδη ο 'παλιός' της παρέας.
Εγώ προσωπικά περισσότερο ανησυχώ παρά κατακρίνω.
-
Κανιβαλίζω πάλι. Στο c_segment το Focus όπως ήταν όταν πρωτοβγήκε το είχα επιλογή 60/40 με μόνο αντίπαλο το Civic. Λυπάμαι για το πώς εξελίχθηκε η φάση. Επίσης λυπάμαι αν έχει γίνει μπαχαλο και δεν υπάρχει μια σταθερά στην εταιρία ώστε να μπορούμε να συζητάμε επί σταθερής βάσης. Κάποτε είχε πολλαπλούς το Active. Εδώ κάνα χρόνο όχι. Το είπα και στο αρχικό μου σχόλιο ('εδώ και πάρα πολύ καιρό').
@A-ctive: Ναι κάνω και θα κάνω επίθεση στην Ford όταν έρχεται στο προσκήνιο ένα από πολλά λάθη διαχείρισής της, όχι όμως επί προσωπικού. Πρωτίστως γιατί είναι μέγα φάουλ ειδικά απέναντι στην βάση της και δευτερευόντως γιατί είχα ψηθεί άσχημα αλλά πλέον ξενέρωσα. Αν παρεξηγήθηκες ζητώ δημόσια συγνώμη δεν έχω τίποτα εναντίον σου, προς θεού...
-
Οκ κανενα προβλημα, μαλλον παρεξηγησα την επιθετικότητα προς την FORD οτι ηταν προς τα εμενα. Σορρυ ολα καλα.
-
Ωραία, πάρτε τώρα τα Φόρντ σας και πηγαίνετε τα στο θέμα της , γιατί έχουμε πολύ οφ τόπικ εδώ...
-
Ωραία, πάρτε τώρα τα Φόρντ σας και πηγαίνετε τα στο θέμα της , γιατί έχουμε πολύ οφ τόπικ εδώ...
χαχαχα criu μπήκες καθόλου στο τοπικ του puma να δεις πόσο οff είναι?
-
Το αμάξι αυτό είναι περίεργο μπροστά . Οσοι αυτό το ξεπερνάνε στα υπόλοιπα θα τους ευχαριστήσει πολύ , ενώ είναι πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού τιμής .
Το γούστο είναι υποκειμενικό, εγώ π.χ. το βρίσκω πανέμορφο και σαν σύνολο αλλά και μπροστά. Από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά σχέδια της κατηγορίας.
-
alex mix wrote:
criuser wrote:
Υπερβολες λες εκει ειναι στο θεμα, εδω ειναι το προβλημα...
Χαχα Active εκεί μέχρι άρματα μάχης μπήκαν στην κουβεντα. Τεσπα αν και offtopic εδώ αλλά να το χαρείς στο τέρμα το αυτοκίνητο σου το είχα και γω στα υπόψιν πολύ καλό, όσο για τα παιδιά παραπάνω (δεν το λέω γιατί δεν χρειάζεται δικαιολογήσω) ειδικά ο Sabas δεν θα σου επιτιθονταν ποτέ για το τι αυτοκίνητο διάλεξες ίσα ίσα, όλοι μας εδώ μέσα έχουμε το γουστο μας που δεν ταιριάζει με όλους θα πούμε την άποψή μας, αλλά είναι η άποψη μας όχι νόμος, ακόμα και τα δικά μας όπου είναι λάθος θα τα κραξουμε, τώρα όσο έχει να κάνει με την εταιρεία ford νομίζω το βλέπεις και εσύ πως έχει κάνει πολλά φάουλ. Μόνο και μόνο αν σκεφτείς πως εσύ το πήρες με πολλαπλούς τάδε τιμή και ο επόμενος το πήρε με απλούς ίδια τιμή ίσως και παραπάνω δεν είναι άδικο?
-
criuser wrote:
Υπερβολες λες, εκει ειναι στο θεμα, εδω ειναι το προβλημα...
-
Μόνο που στο Πούμα μιλάμε για ιστορίες από το παρελθόν και όχι για άλλο αμάξι , όπως εδώ...
-
Εντάξει το παραδέχομαι με ταπωσες crui
-
Παρέλαβε κάνεις να μας πει εντυπώσεις;
-
Μόλις διάβασα τεστ του C4 Puretech 130 EAT8 Shine Pack στο (γαλλικό) L'Automobile. Μέτρια αξιολόγηση από ένα περιοδικό που συμπαθεί ενγένει τα γαλλικά αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα λέει επακριβώς ότι αν είστε οδηγοί με ανησυχίες, ΔΕΝ πρόκειται να σας αρέσει. Η οδική του συμπεριφορά είναι ασφαλής αλλά ατσούμπαλη. Το μπροστινό σύστημα είναι πολύ μέτριο σε πρόσφυση και αποτελεσματικότητα και επιπλέον δεν βοηθιέται από το αμετακίνητο πίσω μέρος. Γενικά δεν του αρέσει η γρήγορη οδήγηση και κάνει σαφή τη δυσαρέσκεια του με τις συνεχείς πρόωρες επεμβάσεις του ESP. Θα σας ικανοποιήσει μόνο αν η άνεση είναι η προτεραιότητα σας.
-
Δεν χρειαζόταν το τέστ Χάρη . Το γράφει η εταιρεία στην παρουσίαση του αυτοκινήτου . Ανεση και ηχομόνωση .
-
Συγγνώμη που ρωτάω στο άσχετο, αλλά βαριέμαι να διαβάσω όλο το θέμα: έχουν γραφτεί κάπου εντυπώσεις από το **ηλεκτρικό **C4; Πρώτα ο Θεός, την Παρασκευή θα το οδηγήσω. Ενδιαφέρον αυτοκινητάκι... Σκεφτείτε μόνο ότι έξι μήνες πριν, στα ίδια χρήματα αγόραζες το 208 με τα ίδια μηχανικά μέρη (κινητήρα ΚΑΙ μπαταρία), δηλαδή αμάξωμα δύο κατηγορίες κάτω. Αν συνεχίσουν να καλπάζουν έτσι οι εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, σύντομα θα δούμε πολύ ωραία πράγματα.
-
Όλα αυτά τα μειονέκτημα φαντάζουν πλεονέκτημα σε πολλούς από εμάς!
Εγώ έχω πει ότι δεν παίρνω καθόλου πλέον το B Max σε ταξίδια γιατί με κουράζει το τιμόνι του και προτιμώ το μικρότερο (σε ίππους) C3.
Το αυτοκίνητο το οδήγησα, δεν είναι Peugeot - υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση στο group, αλλά η άνεση που προσφέρει είναι πολύ υψηλού επιπέδου για την κατηγορία τιμής.
Και δεν λέω ότι η Peugeot είναι Ford, τουναντίον, αλλά λέω ότι και η Citroen δεν είναι Peugeot.
Μην βάλουμε μέσα και την Opel στο κόλπο, άλλη φιλοσοφία και αυτοί. Έχουν λίγα 'εργαλεία' για να κάνουν την εταιρική φιλοσοφία υπαρκτή, αλλά όλοι προσπαθούν.
Πραγματικά ανυπομονώ να δω τι θα βγει από όλη αυτή τη μίξη από εταιρείες όπως η Lancia και η Jeep!
-
Την περίπτωση ένα αυτοκίνητο να συνδυάζει καλή άνεση και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, την θεωρούμε αδύνατη δηλαδή; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μειονεκτεί σαφέστατα στο δεύτερο σκέλος και το λένε απροκάλυπτα ακόμη και οι Γάλλοι δημοσιογράφοι του αυτοκινητιστικού τύπου. Δεν μπορούμε λοιπόν, φορώντας τρικολόρ γυαλιά, να σφυρίζουμε αδιάφορα ούτε να λέμε το μειονέκτημα πλεονέκτημα...
-
Την περίπτωση ένα αυτοκίνητο να συνδυάζει καλή άνεση και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, την θεωρούμε αδύνατη δηλαδή; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μειονεκτεί σαφέστατα στο δεύτερο σκέλος και το λένε απροκάλυπτα ακόμη και οι Γάλλοι δημοσιογράφοι του αυτοκινητιστικού τύπου. Δεν μπορούμε λοιπόν, φορώντας τρικολόρ γυαλιά, να σφυρίζουμε αδιάφορα ούτε να λέμε το μειονέκτημα πλεονέκτημα...
Γι' αυτό υπάρχει η Peugeot και η Opel στον όμιλο, αυτό είπα παραπάνω. Ένα χαρακτηριστικό της ανόδου της Peugeot σε πωλήσεις είναι και η άνεση που προσφέρει αλλά με καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά από τη Citroen. Πιάνει κατά πολύ τον Μ.Ο, γι' αυτό κάνει και καλές πωλήσεις (καλύτερες από Citroen τουλάχιστον, ενώ προσφέρει και ακριβότερα προϊόντα)
Η Citroen έχει σημαία την άνεση αυτή την περίοδο, advanced comfort
https://www.citroen.gr/citroen-advanced-comfort/
Είναι στόχευση της εταιρείας, όχι ατύχημα.
CITROEN C4 III mod 2021