-
Bolt δε σε ενδιαφέρει το civic 4d;
Είναι πιο άνετο σε κύλιση από το δικό μου (sport) σε σημείο που το ζήλεψα.
-
Στα 4d που έρχονται Ελλάδα μπορεί να έχει κλασει ο ερντογαν μέσα.
-
Στα 4d που έρχονται Ελλάδα μπορεί να έχει κλασει ο ερντογαν μέσα.
Μήπως η λύση για φθηνά αυτοκίνητα τελικά είναι να γίνουμε μέλος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;
-
Bolt δε σε ενδιαφέρει το civic 4d;
Είναι πιο άνετο σε κύλιση από το δικό μου (sport) σε σημείο που το ζήλεψα.
Μπαα, κουρσα μονο κανα αρτεον η 508 που ειναι υπεργαματα αλλα το ενα εκοψαν τον 1,5 και το αλλο..ακριβο και πισω χωροι για κλαματα.
Κοιτα να δεις που ψηθηκα με τον ταφο το 3008..με εδειξε και τα μπλιμπκικια να πουμε..
-
οποτε, φτάνοντας προς το τέλος
1)civic 1,5 sport plus (κινητήρας,fun,αξιοπιστία, εξοπλισμός,decent χώροι) 24500
Αρνητικά, όχι η καλύτερη ηχομονωση.
- 3008 1,5 diesel auto gt line ( εξοπλισμός, χώροι, καναλωση) ~28000
Αρνητικά, κόστος,ημιακαμπτος, κόστος ελαστικων
3)x2 16d auto m pack ( σήμα, χώροι,καταναλωση) ~29000
Αρνητικά, κόστος, 19ρες, συντήρηση
Ερωτηματικό: kuga/ds μάλλον στην άκρη
Σταθερά σιβικι μπροστά. Τα γράφω για να τα ξαναδιαβαζω.
Τι ωραίο και δύσκολο όμως τρίλημμα!
Το πιο σπορ και fun χαμηλό στην κατηγορία και με κορυφαίους χώρους για οικογένεια.
Το πιο όμορφο μέσα έξω SUV της κατηγορίας με κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο.
Το πιο μουρατο και δυναμικό crossover που κυκλοφορεί στον δρόμο.
Στο πρώτο θα ευχαριστηθείς οδήγηση και προσπερασματα, στο δεύτερο θα ευχαριστηθείς άνετα ταξίδια και ένα καταπληκτικό εσωτερικό , στο τρίτο θα έχεις λίγο από τα άλλα 2 (δυστυχώς όχι επιδόσεις) αλλά θα νιώθεις ξεχωριστός και θα σε ζηλεύουν.
Η καρδιά λέει civic , η λογική 3008 , η ανάγκη για επιβεβαίωση - με την καλή έννοια - λέει BMW.
Μπορείς να βγεις από την δύσκολη θέση μόνο αν επιλέξεις ένα αδιάφορο Kuga που όμως θα εκπληρώσει τέλεια τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή ένα DS7 που είναι ξεχωριστό , φινετσάτο και premium αλλά δεν θα σε φάει το κακό το μάτι!
(Για το civic δεν έβαλα εναλλακτική γιατί δεν υπάρχει αυτή την στιγμή , το focus είναι μπαρμπαδιστικο μπροστά του ενώ το νέο Leon δεν ξέρουμε πότε θα έρθει)
-
Μάλλον για 3008 σε κόβω.
Όλα τα ελαστικά έχουν κάποια τιμή σε τέτοια αυτοκίνητα, δεν είναι Swift. Είναι ένα στάνταρ έξοδο που έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και το εύρος τιμής είναι τεράστιο, μπορεί να πας σε μία ποιό μετριοπαθείς λύση αργότερα.
Το κόστος συντήρησης Peugeot είναι νορμάλ γενικά.
Πάντως και DS δεν είναι άγνωστη μάρκα, σαν Peugeot φαντάζομαι θα είναι.
Τo Civic πολύ καλή επιλογή επίσης, άλλο στυλ τελείως.
-
1)civic 1,5 sport plus (κινητήρας,fun,αξιοπιστία, εξοπλισμός,decent χώροι) 24500
- 3008 1,5 diesel auto gt line ( εξοπλισμός, χώροι, καναλωση) ~28000
Αρνητικά,κόστος ελαστικων
3)x2 16d auto m pack ( σήμα, χώροι,καταναλωση) ~29000
Αρνητικά, 19ρες, συντήρηση
-
Ίσως η καλύτερη επιλογή!
-
Εαν δεν πάς εκτός δρόμου μπορείς στην 1η αλλαγή ελαστικών να βάλεις κανονικά λάστιχα με αρκετά χαμηλότερο κόστος και βελτιωμένη συμπεριφορά στον δρόμο.'
-
Για εμένα, μόνο και μόνο ο συνδυασμός M Pack με 19αρες είναι no no και αυτομάτως βάζει την Χ2 εκτός επιλογής. Επίσης η συντήρηση θα είναι ακριβή, μόνο εαν την κρατήσεις πολλά χρόνια, τα πρώτα 5+ χρόνια δεν θα βγάλει κάτι ακριβό.
-
εδω και καιρο σου ειπα σιβικα. ο γατος βγαινει.
πες οτι πηρες τριο οχτω. οπως ψωνισες και την σμαρτ τεσσερα κέι. τη ιδια δουλεια κανουνε, οι ιντζες αλλαζουν. μπαλιτσα ομως δεν φχαριστιεσαι οπως στην εφτα διπλα στον τακη. ή πηρες τη μπεμπε. άντε να ριξεις καμια γραμματεας με το κλειδι. ή και αυτη που σουκανε τα κιντς. και μετα ερχεται διπλα στο φαναρι ο πιτσιρικας με το άι δεκα και κανεις οτι κοιτας αλλου. η γραμματεας θα το πιασει το βλεμμα, #mikrotsoutsounos, η αλλη ξερει.
-
Σταμάτα, σατανά!
-
-
Το civic εμένα εξακολουθεί και μου βγάζει καγκουριλα, θυμίζει φτιαγμενα δεκαετίας 2000-2004 ειδικά με αυτα τα σποιλερ της από πάνω φωτό. Μην παρεξηγηθουν οι κάτοχοι και εμένα μου αρέσει στην πιο νορμάλ εκδοση και σε άλλη φάση της ζωής μου θα το έπαιρνα. Αλλά όχι τώρα που θέλω χαλαρά και ανετα ταξίδια που με αυτό το χαμηλοπροφιλο λάστιχο σιγουρα δεν θα έχω.
Κλεισε για ένα σκ και τα 2 finalist για να δεις τι γίνεται στην πραγματικότητα. Με τεστ ντραιβ δεν βγαίνει ακρη. Το 3008 θα το βρεις, για το civic χλωμο. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις ένα υποψήφιο λιγότερο αν σε απογοητεύσει η απόδοση του 3008.
-
Δεν ξέρω αν κάποιος έχει αναφέρει το ceed gt ή το xceed που είναι 1600 με 204 άλογα και θα σου βγουν και πιο οικονομικά.Εγώ θα πήγαινα προς ceed gt μεριά αν είχα την οικονομική άνεση.
-
Δεν ξέρω αν κάποιος έχει αναφέρει το ceed gt ή το xceed που είναι 1600 με 204 άλογα και θα σου βγουν και πιο οικονομικά.Εγώ θα πήγαινα προς ceed gt μεριά αν είχα την οικονομική άνεση.
Μην ξυνεις πληγες με το proceed gt. Εφαγα τρελο ακυρο απο τον 'κοφτη'+ αρκετα σκληρο+ μαλλον πινει αβερτα. Κανω αρκετουτσικα χλμ και τσιμπαει. Λογω του παιδιου μπορει να χρειαστει να κανω αρκετες φορες γιαννενα-αθηνα.
Χceed diesel? Χμμ κουτσουρεμενο εξοπλιστικα και δν ξερω καν αν βγαινει μη υβριδικο. 3008 ανωτερο imho.
-
Λογω του παιδιου μπορει να χρειαστει να κανω αρκετες φορες γιαννενα-αθηνα.
3008 ανωτερο imho.
Νομίζω εδώ είσαι πιστεύω πιο άνετα ταξίδια θα κάνεις με 3008 παρά με το civic.
-
Το civic εμένα εξακολουθεί και μου βγάζει καγκουριλα,
Το ίδιο και σ' εμένα.
Το θεωρώ και αρκετά άσχημο, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι και ανάλογα με το γούστο που έχει ο καθένας.
Πάρε το 3008 για κανονικό αυτοκίνητο και το Civic σε matchbox.
-
Μολις τα εβαλα κατω, ανα κατηγορια συγκριση, χωροι επιδοσεις κλπ, παλι ισοπαλια μου βγαινει λολ.
Ξερεις τι γινεται ρε συ, νομιζω πως αν παρω το 3008(btw με τα χιλια ζορια κρατησα το τελευταιο ατελωνιστο πανελλαδικα), παιζει να πω, πωω τι εχασα. Ενω το αντιθετο δεν μου βγαινει.
Τεσπα, μην κουραζω αλλο
-
Χεχε υπάρχει και το vr
Με ένα 2 χιλιαρό παίρνεις κουτί και τιμονιερα για απολαυστικό vr
-
Bolt, τα έχεις οδηγήσει και τα δύο (3008 κ Civic); Αν ναι, δεν προκρίνεις κάποιο από τα δύο;
Πάντως εγώ που οδήγησα 3008 το βρήκα εξαιρετικό!
Αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα που κάποιος ίσως δεν το προτιμούσε: είναι ψηλό, είναι μαλακό, έχει περίεργο τιμόνι και συνεπώς λίγο περίεργη θέση οδήγησης κτλ. Σε κάποιους μπορεί να κακοφανεί. Ένας φίλος μου ας πούμε (που τελικά πήρε Civic) γούσταρε πολύ το 3008 και όταν το πήρε ένα ολόκληρο πρωινό για TD αποφάσισε ότι δεν του κάνει. Το φοβόταν στις στροφές γιατί λέει ότι 'έγερνε πολύ'. Του είπα βέβαια ότι δεν είναι και τόσο έντονο το θέμα και ότι άλλα SUV ήταν χειρότερα σε αυτό αλλά εκείνος προφανώς δεν ήταν για SUV κατηγορία απλά δεν το ήξερε μέχρι να οδηγήσει. Και το 3008 ήταν το πρώτο που οδήγησε. Ίσως το αδίκησε λόγω αυτού αλλά το θέμα ήταν ότι εκείνου του ταίριαζε περισσότερο κάποιο χαμηλό.
Από την άλλη, το Civic έχει και αυτό τα μειονεκτήματα του. Έχει χαμηλή θέση οδήγησης (που ενώ για κάποιους είναι το ιδεατό, σε άλλους κακοφαίνεται γιατί ζορίζονται να μπουν-βγουν), έχει πολύ αργό infotainment (τα κάνει όλα αλλά είναι αργό, laggy), έχει το Σαρακάκη από πίσω, κάποιοι παραπονιούνται για τριγμούς στα μισάνοιχτα παράθυρα κ.α.
Το Civic επίσης είναι πολύ δυνατό και έχει κορυφαία ενεργητική ασφάλεια (είναι απλά τραίνο) ενώ αντίθετα το 3008 είναι αδύναμο και περισσότερο σα βάρκα. Αντίστοιχα το civic (που είναι το sport) έχει πιο σκληρή ανάρτηση (δεν κοπανάει σε καμία περίπτωση όμως) και πιο φαρδιά λάστιχα και άρα έχει περισσότερο θόρυβο κύλισης και λίγότερη άνεση ενώ το 3008 είναι πιο άνετο και προφανώς ευχάριστο σε ήρεμες μετακινήσεις.
Εμένα μου αρέσουν και τα δύο αμάξια. Τα θεωρώ κορυφαία στις κατηγορίες τους. Διάλεξα Civic (μου έδιναν ένα ταξινομημένο 3008 λευκό στα 25.500 αλλά δεν το προτίμησα) και θα ξαναδιάλεγα Civic εαν μου ξαναδινόταν η επιλογή.
Η συμβουλή μου σε εσένα είναι οδήγησε τα. Πολλές φορές σε διαφορετικές μέρες αν γίνεται ή πάρτα για μεγάλο χρονικό διάστημα αν μπορείς. Καλή λύση είναι επίσης αυτή που σου προτάθηκε να νοικιάσεις κάποιο για καμιά μέρα να δεις πως σου κάθεται και αν το βολεύεσαι. Συνήθως η οδήγηση σου ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα γιατί στην τελική αμάξι παίρνεις. Όχι πλυντήριο να κοιτάς μόνο χαρακτηριστικά και τιμή!
-
Τι ωραίο που είναι το δίλημμα της επιλογής νέου αυτοκινήτου...
Καλώς ή κακώς βέβαια, αν και έχω αλλάξει πολλά αυτοκίνητα, σχεδόν πάντα ήμουν οπαδός του VFM κι έχοντας πρόσβαση σε αυτοκίνητα 'σε εξαιρετικές τιμές' μόνο μιας μάρκας, η τελική επιλογή μου ήταν σχεδόν μονόδρομος...
-
Δν θα τρελαινομουν αν δν επρεπε να απαντησω στην πεζω μεχρι αυριο. Το δεσμευσε και θελει απαντηση πολυ συντομα. Με ξενερωσε που εχει εστω μηχανικο στον εμπορο αλλα δν εχει πινακιδες και δν με αφηνει να το παρω κανα δυο ωρες σπιτι.
Το ειχα οδηγησει μετα απο xc40 και το χαντακωσα τοτε, και λογικο ηταν. Αλλα συνολικα δν με ενοχλησε κατι. Στεκοταν σωστα σε ανοιχτο δρομο, αλλα καθαρα για πορεια και μονο. Το μηχανικο μετριο οποτε auto ηταν αυτοματη επιλογη.
Στις λεπτομερειες δν εχει keyless και καποια ακομα σε συγκριση. Επισης στην ανταλαγη δινει ενα 500ρικο λιγοτερα απο τον χονταιο. Τελος το χρωμα δν με τρελαινει αλλα κλαιν αυτο οκ δν ειναι deal breaker.
Αγορα καινουργιου (οικογενειακου) - Αποψεις