-
Καλοτάξιδο ρε σεις. Ρε μανία με το καλορίζικο. Είναι σνα του λετε καλογκαραζικο, να το χαρεί το γκαράζ σου.
Καλοτάξιδο λοιπόν, πολύ καλή επιλογή έκανες. Πολύ καλό αυτοκίνητο να το χαρείτε και να σας προσφέρει πολλές ευτυχισμένες στιγμες και αναμνήσεις.
-
Το 《καλορίζικο 》 βγαίνει από το ριζικό και σημαίνει 《μοίρα》 και 《τύχη》. Σημαίνει, λοιπόν, καλότυχο.
Καλορίζικο, πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα εύχομαι!
-
Καλό ταξίδι και να το χαρείς όσο περισσότερο γίνεται. Επιβεβαιώνω ότι τα μαρσπιε δεν το έχουν το αυτοκόλλητο stline.
-
Καλά τα λες, και ίσως έτσι είναι. Εδω πάλι δεν αναφέρει το ρίζα ως τύχη.
https://el.m.wiktionary.org/wiki/ῥίζα
Σε άλλα sites το αναφέρουν όπως το λες.
-
Φυσικά και δεν αναφέρει την **ρίζα **ως τύχη. Το **ριζικό **είναι η τύχη και η μοίρα.
-
Στα αυτοκίνητα λέμε καλατάξιδο, καλόγκαζωτο και καλόστριφτο.
-
Καλοταξιδο φίλε φοβερή επιλογή. Βάλε αν θέλεις και καμία φωτογραφία να δουδνε και οι υπόλοιποι την αμαξαρα που το λέγανε αδιάφορο!
Οσο για το HUD θα το εκτιμήσεις όταν δεις ότι σου βγάζει οδηγίες για το GPS ή android auto, που να στρίψεις και σε πόση απόσταση κτλ, χωρίς να πάρεις τα μάτια από το δρόμο. Μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις την ένδειξη για αλλαγή ταχύτητας εκεί για να το βλέπεις πιο εύκολα. Αν το ακολουθείς πετυχαίνεις την μέγιστη οικονομία. Τέλος, έχοντας εκεί τις βασικές πληροφορίες σου επιτρέπει να βάλεις κάτι άλλο στο καντράν του αυτοκινήτου όπως πχ καταναλώσεις μουσική κτλ.
Εγώ το HUD το έχω λατρέψει!
-
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω..... επανέρχομαι λοιπόν μετά και από τη σημερινή οδήγηση. Κάζα, Σχιστό, Πειραιάς, Συγγρού με φανάρια και αρκετά σταμάτα-ξεκίνα κατανάλωση 6,8l/100km στο Eco-Normal με τις οδηγίες του coach economy. Γενικά το αμάξι σε προδιαθέτει για ήρεμη και χαλαρή οδήγηση ειδικά με τη χρήση του acc το οποίο απενεργοποιείται κάτω απο τα 30χλμ. Ενεργοποιείται πανεύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού κλειδώνοντας τη ταχύτητα που κινείσαι εφόσον είσαι άνω των 30χλμ. και με τα βελάκια το ανεβοκατεβάζεις.Σαν να παίζεις Playstation είναι η όλη αίσθηση. Keyless Entry και handsfree πόρτα αποσκευών απογειώνουν την όλη εικόνα. Απλά με το κλειδί στη τσέπη ανοίγει-κλειδώνει ακουμπώντας με το δάκτυλο τους αισθητήρες και περνώντας το πόδι κάτω από κέντρο του πορτπαγκαζ σηκώνεται η πόρτα.
Με τα καθίσματα τραβηγμένα τέρμα μπροστά κάθονται άνετα δύο παιδιά στα καθισματάκια τους (regarro) και ανοίγει και το υποβραχιόνιο. Τραβηγμένα τέρμα πίσω γίνεται πάρτι εκεί μέσα.
Το Start-Stop δεν έχω καταλάβει πώς δουλεύει, νομίζω κλείνεί τον κλιματισμό όταν σταματάει, έχει κουμπί βέβαια που απενεργοποιείται. Θα επανέλθω με το αυτόματο παρκάρισμα γιατί δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ήρθε και μου κόλλησε ένας μηχανόβιος που δεν κρατιόταν με τίποτα, μου χώθηκε και το παράτησα.
Το navigation δεν εμφάνιζε το δρόμο που έχουν φτιάξει πριν τη Συγγρου , προφανώς θα μπουν σε κάποια αναβάθμιση, ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι το navi εμφάνιζε μία προειδοποιητική κόκκινη κουκίδα πάνω στο δρόμο, η οποία όταν την έφτασα υπήρχε ένας τεράστιος γερανός όπου εκτελούσε εργασίες. Σου εμφανίζει δηλαδή εμπόδια που υπάρχουν μπροστά πριν γίνουν ορατά με το μάτι.Στον ψηφιακό πίνακα δείχνει την turn list (π.χ στα 500k στροφή δεξιά, δεν δείχνει δηλαδή όλο το χάρτη όπως στην οθόνη).
Επίσης σε άλλα φάση λειτούργησε το Pre Collision Assist όπου σε περίπτωση που σου πεταχτεί πεζός-μηχανάκι ή αυτοκίνητο εμφανίζει κόκκινη προειδοποιητική λυχνία και φρενάρει μόνο του (έχει δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης).
-
Εξαιρετικά νέα, με το καλό να το χαρείς με Υγεία και καλοτάξιδο. Είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο (είχα το προηγούμενο), από τα καλύτερα της κατηγορίας και για εμένα πολύ όμορφο, σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο.
-
Απίστευτο αυτοκίνητο οδηγικά. Παρόλο που το φοβόμουν στην αρχή λόγω όγκου, δε είχα ποτέ τόσο μεγάλο αυτοκίνητο, με εξέπληξε η ευκολία που οδηγείται μέσα στη πόλη, έχει τόσο καλό τιμόνι που στρίβει άνετα και χώνεται σε δρομάκια με κλειστές στροφές. Την περισσότερη ώρα το οδηγάω μονο με το acc, χωρίς γκάζι-φρένο. Όταν σταματάει τελείως ο μπροστινός πατάω μόνο φρένο και περνώ έλεγχο των πεντάλ.
-
Άλλος ένας φίλος του acc! Θυμίζω ότι ήμουν ο δεύτερος ή τρίτος πους σας έλεγα πόσο καταπληκτικό είναι το acc και μου λέγατε ιστορίες για αγρίους.
Οπότε σας παρακαλώ τα επιφωνήματα θαυμασμού να τα στείλετε στο chat.
-
Δε σημαινει πως ειναι εχθρος. Προσωπικα θεωρω πολυ προσεκτικο οδηγο τον εαυτο μου που πολλα απο τα συγχρονα συστηματα που εχει η Μερκ σε μενα μοιάζουν απενεργοποιημενα. Αν εισαι οπαδος οπως εγω της pro active σμυντικης οδηγησης αυτα τα συστηματα ειναι εκει μαζι σου εν ΥΠΝΩΣΕΙ...
-
Το acc είναι ο ορισμός της ασφαλούς οδήγησης. Πας τόσο ξεκούραστα αφού δεν χρησιμοποιείς γκάζι-φρένο ώστε όταν πραγματικά σου τύχει η στραβή να έχεις τα ανακλαστικά και την προσοχή να το αντιμετωπίσεις. Εμένα προσωπικά μου δίνει αίσθηση ηρεμίας όταν το χρησιμοποιω. Δεν λειτουργεί στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας διότι απενεργοποιειτε κάτω απο τα 30χλμ, εκεί χρειάζεται να έχεις αυτόματο και auto hold για να βγεις ατσαλακωτος. Σε κάθε περίπτωση για ΕΟ ή περιαστική χρήση σε μεγάλες λεωφόρους (στυλ Συγγρού) παίζει ελάχιστα ρόλο το είδος κιβωτίου.
Στα του Kuga τώρα με τραβηγμένα τέρμα μπροστά καθίσματα χωράει άνετα η γυναίκα μου (1.60) όταν χρειάστηκε να κάτσει πίσω μαζί με τα παιδιά.
Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι ατελείωτοι και οι διακόπτες κλιματισμού και ραδιοφώνου σε τέτοια θέση ώστε να τους αλλάζεις χωρίς να πάρεις τα μάτια σου από το τιμόνι. Για το ράδιο υπάρχουν και κουμπιά πάνω στο τιμόνι.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Κάτοχος, από τον Νοέμβρη 2020, ενός ST-Line X mk3 (1.5 EcoBoost) και με 8.000km περίπου στο κοντέρ.
Από τη μέχρι τώρα χρήση του αυτοκινήτου, διαπιστώνω ότι εκτός από τις οδηγικές ευκολίες που προσφέρει, η ανάρτηση είναι αρκετά σφιχτή, για τους (μη κεντρικούς) δρόμους της Αθήνας, σε σημείο ενοχλητικό. Οι πίσω επιβάτες αισθάνονται κάθε κραδασμό, το ίδιο και ο συνοδηγός. Η καθημερινή οδήγηση έχει καταντήσει σλάλομ αποφυγής των ανωμαλιών του δρόμου και η απόλαυση έχει πάει περίπατο. Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την αντίστοιχη εμπειρία (σε επίπεδο ανάρτησης) που είχα, με το τίμιο και δοξασμένο Ford Focus 1.6 mk1 του 2000.
Είναι μόνο δική μου εντύπωση;
Ωστόσο, έχω κάνει ένα ταξίδι στην Εθνική Οδό (300+300km) και ήταν απολαυστικό, τόσο από πλευράς άνεσης, όσο και από πλευρά ηχομόνωσης.
-
Το mk3 είναι το τωρινό ή το προηγούμενο μοντέλο;
-
Καλησπέρα σε όλους.
Κάτοχος, από τον Νοέμβρη 2020, ενός ST-Line X mk3 (1.5 EcoBoost) και με 8.000km περίπου στο κοντέρ.
Από τη μέχρι τώρα χρήση του αυτοκινήτου, διαπιστώνω ότι εκτός από τις οδηγικές ευκολίες που προσφέρει, η ανάρτηση είναι αρκετά σφιχτή, για τους (μη κεντρικούς) δρόμους της Αθήνας, σε σημείο ενοχλητικό. Οι πίσω επιβάτες αισθάνονται κάθε κραδασμό, το ίδιο και ο συνοδηγός. Η καθημερινή οδήγηση έχει καταντήσει σλάλομ αποφυγής των ανωμαλιών του δρόμου και η απόλαυση έχει πάει περίπατο. Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την αντίστοιχη εμπειρία (σε επίπεδο ανάρτησης) που είχα, με το τίμιο και δοξασμένο Ford Focus 1.6 mk1 του 2000.
Είναι μόνο δική μου εντύπωση;
Ωστόσο, έχω κάνει ένα ταξίδι στην Εθνική Οδό (300+300km) και ήταν απολαυστικό, τόσο από πλευράς άνεσης, όσο και από πλευρά ηχομόνωσης.
Τι πιέσεις έχεις στα λάστιχα; Τις έχεις ελέγξει; Είναι αρκετά περίεργο αυτό που περιγράφεις σε αμάξι με αυτά τα χαρακτηριστικά.
-
Το mk3 είναι το τωρινό μοντέλο ( @Tkin73 ).
Σύμφωνα με το FordPass, οι πιέσεις είναι:
Εμπρός τροχοί: Αριστ. 35 - Δεξ. 34
Πίσω τροχοί: Αριστ. 32 - Δεξ. 32
Οι πιέσεις 'παίζουν' ανάλογα με τη θερμοκρασία. Συνήθως, οι πίσω είναι 31 - 31 (όσο δίνει ο κατασκευαστής)
ενώ οι μπροστινοί τροχοί είναι 35 - 34
πάντα σe psi.
-
Ίσως δε σου ταιριάζει το συγκεκριμένο SUV που είναι πιο 'στριφτερό'. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι αναγκαστικά τα ψηλότερα αυτοκίνητα προκειμένου να προσομοιάζουν στο στρίψιμο τα χαμηλά αδερφάκια τους, πρέπει να είναι πιο 'σκληρά'.
-
Το mk3 είναι το τωρινό μοντέλο ( @Tkin73 ).
Σύμφωνα με το FordPass, οι πιέσεις είναι:
Εμπρός τροχοί: Αριστ. 35 - Δεξ. 34
Πίσω τροχοί: Αριστ. 32 - Δεξ. 32
Οι πιέσεις 'παίζουν' ανάλογα με τη θερμοκρασία. Συνήθως, οι πίσω είναι 31 - 31 (όσο δίνει ο κατασκευαστής)
ενώ οι μπροστινοί τροχοί είναι 35 - 34
πάντα σe psi.
Άσε το fordpass και τα υπόλοιπα gadgets τα οποία είναι πάντα συμβουλευτικά. Τον αέρα τον μετράμε πάντα με κρύα ελαστικά.
Δες στην πόρτα του οδηγού στο αυτοκόλλητο τι πιέσεις προτείνει ο κατασκευαστής (χωρίς φορτίο) και ξεκίνα από εκεί και για εμπρός και για πίσω, χρησιμοποιώντας ένα όργανο που εμπιστεύεσαι. Συνήθως στα βουλκανιζατέρ είναι καλύτερα καλιμπραρισμένα από τα βενζινάδικα.
Όταν φορτώνεις για ταξίδι φυσικά πρέπει να βάλεις τις ανάλογες πιέσεις.
-
Ειναι εξαιρετικό σε ταξίδι.
Τα θετικά:
-
Ηχομόνωση τρελή
-
Φοβερή κατανάλωση. Γεμάτο ντεπόζιτο πήγα και ήρθα Τωλο και με ενδιάμεσα ταξίδια και έχω υπόλοιπο 460 km στο ρεζερβουάρ. Ταχύτητες κοντά στα 120 γιατί είχε κίνηση και στο πήγαινε έφαγα μια ώρα κολλημένος.
-
Το adaptive cruise control είναι κάτι που πρέπει κάποιος που παραγγέλνει αυτοκίνητο να το βάζει. Έλεγα πως δεν τρελενομαι αλλά αναθεωρω και λέω ότι τουλάχιστον για ταξίδι είναι υπέροχο.
-
Ανάρτηση φοβερή στο ταξίδι.
-
Χώροι με παιδιά και γεμάτο όσο δεν περνει άλλο κορυφαίοι.
-
Κλιματισμός φοβερός και βολεύει η ρύθμιση με τις 3 σκάλες για την auto επιλογή θερμοκρασίας.
Αρνητικα:
- Δεν είναι ακριβώς αρνητικό αλλά... Καλό το navigation που διαθέτει αλλά όταν βάλεις android auto βλέπεις το φως το αληθινό.
Ήμουν ευχαριστημένος πολύ αλλά το αμάξι είναι ιδανικό για ταξίδια.
-
FORD KUGA 2020