-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ken11 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Eχω αρχισει μια μικρη ερευνα για νεα 4αδα ελαστικων μετα το καλοκαιρι,16 ιντσων ζαντα,αρχικη διασταση εργοστασιου 195/50/16,ακριβη και δυσκολη στην αγορα που σημαινει αυξημενο κοστος για ενα επωνυμο ελαστικο,περιπου στα 500 ευρω.
Michelin Primacy 4
Bridgestone Turanza T005
Goodyear Efficient Grip Perfomance 2
Uniroyal Rainsport 5
Nokian Powerproof
Pirelli P7 C2 CinturatoAπο θυγατρικες και ποιο οικονομικες δεν εχω δει κατι ακομη.Οποιος εχει γνωμη για τα παραπανω ελαστικα,ας πει 2 πραγματα.
Φοραω τα Τ005 εδω και καμια τριετια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Μια χαρα κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο και χαμηλη αντισταση κυλισης για περισσοτερη οικονομια. Στα αρνητικα οτι κανουν περισσοτερο θορυβο απ'το μεσο ορο (οχι κατι τρελο ομως) και ειναι λιγο ασαφη στο τιμονι, κατι που διορθωνω σε καποιο βαθμο βαζοντας κανα 2 psi παραπανω απ'οσο προτεινει ο κατασκευαστης. Πολυ ευχαριστημενος γενικα, ενω βγαζουν και πολλα χιλιομετρα.
Απ'οσα ανεφερες θα πηγαινα ειτε σ'αυτα, ειτε στα p7. Δες μηπως βγαινουν και τελευταια premium contact στη διασταση σου που ειναι κορυφαιο ελαστικο. Σε 15αρα ζαντα που φοραω εγω δε βγαινουν αλλιως θα ηταν πρωτη μου επιλογη.Είναι θορυβώδη και έχουν ασάφεια στο τιμόνι. Τί άλλο έπρεπε να έχουν για να πεις ότι το καρπούζι είναι μάπα;;;;
Απο αυτα κρινεις ενα λαστιχο αν ειναι μαπα ή οχι? Οχι απ'την προσφυση του?
Ε εγω εχω περιεργα γουστα, το πρωτο που μ'ενδιαφερει σ'ενα touring καθημερινο ελαστικο για το 1400αρι μου ειναι να ειναι ασφαλες σε στεγνο και βρεγμενο (που περα απ'τις κορυφαιες εταιρειες τα περισσοτερα ειναι κυριολεκτικα για τα μπαζα), να βγαζει αρκετα χιλιομετρα και να βοηθαει οσο γινεται και στην καταναλωση. Και σ'ολα αυτα ειναι αψογα.
Και στο τιμονι δεν ειναι ασχημα αλλα δεν περιμενω και θαυματα σε 15αρα ζαντα με 185/65 διασταση και ουτε με νοιαζει στην τελικη για αμαξι καθαρα πολης.
Αν καποιος θελει supersport καταστασεις σε αμαξι πολης, ας του φορεσει 18αρα ζαντα και τα pilot sport cup, για να γραφει χρονους στη Μεσογειων και την Κηφισιας.Στο i10 δεν έχω 18"ζάντα ούτε uhp λάστιχα. Έχω 175/65/14 χωρίς θόρυβο και ασάφεια στο τιμόνι.
Με ποιο ελαστικο ?
Επισης αλλες ειναι οι απαιτησεις του καθενος, οπως και η αισθηση. Για τον χαρακτηρα τους μια χαρα ειναι τα Τ005, δεν εχουν καμια φοβερη ασαφεια συγκρινομενα με αλλα της κατηγοριας τους.
Αλλα ξαναλεω, το πιο σημαντικο ειναι η προσφυση, ιδιως.στο βρεγμενο οπου τα περισσοτερα ελαστικσ σ'αυτες τις διαστασεις και κατηγοριες ειναι τραγικα. Κι αυτα ειναι αψογα, γι'αυτο και τα συνιστω ανεπιφυλακτα.Falken 110. Κορυφαία παντού,τουλάχιστον για τις απαιτήσεις ενός μικρού αυτοκινήτου.
-
Tα Τ005 τα εχω στο παλιο αμαξι σε 14αρα ζαντα,μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο παραπονο,εχουν ενα καλο μεσο ορο σε ολα και κυριως αντοχη σε κρασπεδα και φθορα.
-
Ο κατασκευαστής προτείνει δύο διαστάσεις για 16 ιντσες,195/50/16 και 195/45/16,με μια μικρή έρευνα στο skroutz η δεύτερη είναι πιο οικονομικά συμφέρουσα διάσταση στις ίδιες επιλογές ελαστικών.
-
Ο κατασκευαστής προτείνει δύο διαστάσεις για 16 ιντσες,195/50/16 και 195/45/16,με μια μικρή έρευνα στο skroutz η δεύτερη είναι πιο οικονομικά συμφέρουσα διάσταση στις ίδιες επιλογές ελαστικών.
Αποκλείεται να προτείνει κάτι τέτοιο. Με τέτοια διαφορά στο βήμα. Κάτι έγραψες λάθος.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αποκλείεται να προτείνει κάτι τέτοιο. Με τέτοια διαφορά στο βήμα. Κάτι έγραψες λάθος.!
Η ετικετα είναι εδώ αυτή.
-
Μπερδεύεσαι. Αυτό δεν είναι πρόταση, απλά οι πιέσεις που πρέπει να έχει το κάθε λάστιχο. Σε διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου μοντέλου μπαίνουν διαφορετικά λάστιχα, αλλά έχουν και διαφορά οι αναρτήσεις και το στήσιμο από το εργοστάσιο. Δεν σου λέει ο κατασκευαστής ότι μπορείς να βάλεις όποιο από αυτά τα λάστιχα θέλεις. Σου λέει απλά ότι αναλόγως με την έκδοση/λάστιχο που έχεις, πρέπει να βάλεις αυτές τις πιέσεις. Αυτό γίνεται για καθαρά οικονομικούς λόγους, ώστε να μην πρέπει να τυπώνουν διαφορετικά ταμπελάκια για κάθε έκδοση.
Η επιχείρηση που είχα (υλικά συσκευασίας) έκανε ακριβώς αυτό. Είχε ο πελάτης μου για παράδειγμα 2-3-5-10 διαφορετικούς κωδικούς και εμείς του τυπώναμε μια ετικέτα που κάλυπτε όλες τις προδιαγραφές και ο τελικός χρήστης θα έπρεπε να βρει στο ταμπελάκι το δικό του μοντέλο και να δει τις πληροφορίες που έπρεπε να γνωρίζει. Αν έπρεπε να βγάλουμε μακέτα-τσίγγους-κλισέ εκτύπωσης για κάθε διαφορετικό μοντέλο, θα του έβγαινε 10πλάσια τιμή. Οπότε φτιάχναμε ένα ταμπελάκι που τα είχε όλα μέσα. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Δες απλά το manual του αυτοκινήτου σου. Γράφει τα πάντα για όλες τις εκδόσεις, όχι μόνον αυτή που έχεις εσύ. Αν ήταν να τυπώνουν 10 διαφορετικά manuals...
-
Εμένα μου κάνει εντύπωση η διαφορά στα πίσω ελαστικά ανάμεσα στο ξεφόρτωτο και στο φορτωμένο. Από 1.8 σε 3.2! Στο δικό μου είναι από 2.3 σε 3.0!
-
Ken μπορείς να επιλέξεις 205/45/R16 που είναι διάσταση με κορυφαία ελαστικά.
-
Έχει βάλει κανείς σε fiesta 3,2 bar πίσω σε βροχή με τέτοιες διαστάσεις και είναι εδώ να μας το διηγηθεί?! Ανισόρροπο απλά
-
Otokomae,αυτή την διάσταση φοράω τώρα,άλλαξα από την αρχική 195/50/16 γιατί ήταν οικονομικά ασύμφορη,500€ ήθελα για conti premium 6,και έβαλα την διάσταση που γράφεις στα 370€ τα rainsport 3,απλώς ήμουν άτυχος γιατί μου βαρεσε βυζί το μπροστινό δεξί και έπρεπε να πληρωσω εκ νέου ελαστικό μετά από 2 χρόνια.
Έχει δίκιο το παιδί πιο πάνω,αυτή είναι η ετικέτα για τις πιέσεις,με μπέρδεψε λίγο.
-
Otokomae,αυτή την διάσταση φοράω τώρα,άλλαξα από την αρχική 195/50/16 γιατί ήταν οικονομικά ασύμφορη,500€ ήθελα για conti premium 6,και έβαλα την διάσταση που γράφεις στα 370€ τα rainsport 3,απλώς ήμουν άτυχος γιατί μου βαρεσε βυζί το μπροστινό δεξί και έπρεπε να πληρωσω εκ νέου ελαστικό μετά από 2 χρόνια.
Έχει δίκιο το παιδί πιο πάνω,αυτή είναι η ετικέτα για τις πιέσεις,με μπέρδεψε λίγο.
Βάζεις 2 φρέσκα στο μπροστινό άξονα και κρατάς 1 ρεζέρβα.
-
@otokomae said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]]
Βάζεις 2 φρέσκα στο μπροστινό άξονα και κρατάς 1 ρεζέρβα.
Μπορώ να κάνω το εξής,ο λαστιχας μου έβαλε για καινούριο το barum bravuris 5HM(λόγω δυσκολίας εύρεσης ίδιου ελαστικού),το οποίο μπήκε πίσω βεβαίως.Οποτε χρειάζομαι 3 bravuris,όμως δεν ξέρω αν δέχονται η αν γίνεται να παραγγείλει 3αδα αντί για 4αδα σετ.
- Αν και οι κριτικές είναι μέτριες για το συγκεκριμένο ελαστικό.
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Barum/Bravuris-5HM.htm
- Αν και οι κριτικές είναι μέτριες για το συγκεκριμένο ελαστικό.
-
Ένα λάστιχο δεν βάζεις παρά μόνο αν είναι ανάγκη. Κανονικά η σωστή αλλαγή είναι πάντα 4τραδα. Στην προκειμενη περίπτωση σου πρότεινα να βάλεις 2 ίδια στον άξονα. Τρία λάστιχα δεν πουλάει κανείς. Απλά του ξέμεινε αυτό και σου το έκατσε. Πόσο στο χρέωσε;
-
Ένα λάστιχο δεν βάζεις παρά μόνο αν είναι ανάγκη. Κανονικά η σωστή αλλαγή είναι πάντα 4τραδα. Στην προκειμενη περίπτωση σου πρότεινα να βάλεις 2 ίδια στον άξονα. Τρία λάστιχα δεν πουλάει κανείς. Απλά του ξέμεινε αυτό και σου το έκατσε. Πόσο στο χρέωσε;
Ήταν αναγκαστική αλλαγή γιατί έπαθα σκισιμο από καροδρομο σε νησί,δεν επισκευάζοταν με μπάλωμα το ελαστικο και επειδή είχα αρκετά χιλιόμετρα επιστροφης έπρεπε να το κάνω αλλαγή δυστυχώς.Πληρωσα 80€ + μετά φορικα+τοποθέτηση.Οποτε αυτή τη στιγμή,έχω 1 barum bravuris ολοκαίνουριο και 3 rainsport 3 4ετιας που ούτως η άλλως σε 2 μήνες είναι για προγραμματισμένη αλλαγή.
Θα δεχτεί λαστιχας να μου βάλει 3,η αναγκαστικά θα πληρώσω 4αδα και θα μου μείνει το 1 ελαστικό καβατζα στην αποθήκη.
-
Τρία λάστιχα δεν πουλάει κανείς.
Όχι φίλε μου, δεν πάει έτσι. Μπορείς να αγοράσεις όσα λάστιχα θέλεις (1-2-3-4-10-100). Δεν τα πουλάνε σετ. Αν ο δικός σου λαστιχάς σου είπε κάτι τέτοιο είναι απλά επειδή θέλει να σου πουλήσει 4άδα, για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος. Οι εισαγωγικές όμως πουλάνε στους λαστιχάδες όσα παραγγείλουν, δεν τους αναγκάζουν να πάρουν 4άδα!
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τρία λάστιχα δεν πουλάει κανείς.
Όχι φίλε μου, δεν πάει έτσι. Μπορείς να αγοράσεις όσα λάστιχα θέλεις (1-2-3-4-10-100). Δεν τα πουλάνε σετ. Αν ο δικός σου λαστιχάς σου είπε κάτι τέτοιο είναι απλά επειδή θέλει να σου πουλήσει 4άδα, για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος. Οι εισαγωγικές όμως πουλάνε στους λαστιχάδες όσα παραγγείλουν, δεν τους αναγκάζουν να πάρουν 4άδα!
Έτσι ακριβώς είναι. Κάποιοι πάνε να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι.
-
Ήταν αναγκαστική αλλαγή γιατί έπαθα σκισιμο από καροδρομο σε νησί,δεν επισκευάζοταν με μπάλωμα το ελαστικο και επειδή είχα αρκετά χιλιόμετρα επιστροφης έπρεπε να το κάνω αλλαγή δυστυχώς.Πληρωσα 80€ + μετά φορικα+τοποθέτηση.Οποτε αυτή τη στιγμή,έχω 1 barum bravuris ολοκαίνουριο και 3 rainsport 3 4ετιας που ούτως η άλλως σε 2 μήνες είναι για προγραμματισμένη αλλαγή.
Θα δεχτεί λαστιχας να μου βάλει 3,η αναγκαστικά θα πληρώσω 4αδα και θα μου μείνει το 1 ελαστικό καβατζα στην αποθήκη.
Κάντο Ρεζέρβα το λάστιχο αυτό και βάλε μια 4αδα της προκοπής. Μη ψάχνεις ακόμη τρία ίδια άθλια λάστιχα,επειδή το ένα ήταν λύση ανάγκης.
-
@ggab said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]]
Κάντο Ρεζέρβα το λάστιχο αυτό και βάλε μια 4αδα της προκοπής. Μη ψάχνεις ακόμη τρία ίδια άθλια λάστιχα,επειδή το ένα ήταν λύση ανάγκης.
Αυτό θα κάνω και τέλος.
-
Η ΕΛΜΑ εισαγωγική είναι. Και όταν καταστράφηκε 1 από τα 4 pirelli p7, δεν μου διέθετε 1 ελαστικό αλλά 2. Δεν έσπαζε το ζευγαρι δηλαδή.
-
Η ΕΛΜΑ εισαγωγική είναι. Και όταν καταστράφηκε 1 από τα 4 pirelli p7, δεν μου διέθετε 1 ελαστικό αλλά 2. Δεν έσπαζε το ζευγαρι δηλαδή.
Eγω μια χαρα εχω αλλαξει 1 ελαστικο μονο οταν διαλυθηκε εντελως και μαλιστα στην ιδια τιμη που ειχε και σε 4αδα (δηλαδη το 1/4).
Δεν μπορω να καταλαβω τι παπατζιλικια ειναι αυτα, λες και βγαινουν μονο σε ζευγαρια τα ελαστικα.
Bridgestone ηταν αλλα σε απλο λαστιχα το εβαλα και μαλιστα δεν ειχα αγορασει καν απο εκει τα υπολοιπα 3.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]