-
@spi_duster said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ειμαι φαν των goodyear και των falken . Εχω 1,5 χρονο και 27000 τα Τ005 στον ασσο. Τετοια κριτικη τοσο ανεδαφικη για τα bridgeston δεν εχω διαβασει ξανα. Ειναι τοσο καλα στη συνεργασια τους με τον ασσο που η αντικατασταση τους, καθιστα τα Τ006 μονοδρομο. Το λαστιχο αυτο βυζαινει το δρομο χωρις να εχει υψηλη τριβη αντιστασης. Ειναι τοσο μαλακο και τοσο σκληρο ωστε να εξασφαλιζει ησυχια και ποιοτητα κυλισης που να ταιριαζει σε ενα σοβαρο στριτ καρ. Κρατημα υποδειγματικο ενω το abs παιζει να το χρειαστηκα 2 -3 φορες σε ολα αυτα τα χλμ. Ταυτογχρονα τα πελματα εχουν ανεπαισθητη φθορα για τα χλμ. Για οσους ξερουν στην εξοδο 5 της ΑΟ για Ασπροπυργο , εχω πιασει τα 104 διχως να χασω χιλιοστο απο την λευκη γραμμη. Βεβαια ο ασσος εχει αναρτηση σπορ αυτοκινητου και οχι τραμπολινο.
Γεια σου Σπύρο...
Falken Σπύρο επειδή είμαι ευχαριστημένος που είχα βάλει στο τιγκουαν...μπήκαν και στο swift. Εκεί μόλις μπει φθινόπωρο είναι για αλλαγή αφού πέρασαν τα 40.000 χλμ στα 4 χρόνια και έχουν αρχίσει τη κάτω βολτα -
Γεια σου φιλε Νικόλα. Κι εγω παλι για αλλαγη ειμαι στο νταστερακι. Φυσικα ΖΙΕΧ. Ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
fwd απαράδεκτα
Υπεραπλουστεύσεις και αφορισμοί. Υπάρχουν πολλά FWD με πολύ καλύτερο μπροστινό σύστημα από τα δικά σου καράβια (Mercedes)...
ΥΓ: Τα 005 είναι μια χαρά λάστιχο. Οι δε εκδορές που έδειξε ο criuser είναι επιφανειακές και δεν σημαίνουν τίποτα. Με 2-3 χλμ γρήγορου στριψίματος έχουν φύγει.
Τα καράβια έχουν σωστή ανάρτηση, σωστή κατανομή και στρίβουν άσχετα αν stock έχουν bodyroll.Τα fwd ότι ανάρτηση και να έχουν θα ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρούνται από ζητήματα κατανομής, ισορροπίας και αίσθησης του τιμονιού ( ναι προτιμώ να νιώθω νεκρό πράγμα παρά το βάρος του συστήματος μετάδοσης ή τραβήγματα).
Anyway έχουν υπάρξει φορές που πιστεύω ότι είμαι πολύ απαιτητικός και πώς απλά δεν έχω την ικανότητα να οδηγήσω FWD. -
fwd απαράδεκτα
Υπεραπλουστεύσεις και αφορισμοί. Υπάρχουν πολλά FWD με πολύ καλύτερο μπροστινό σύστημα από τα δικά σου καράβια (Mercedes)...
ΥΓ: Τα 005 είναι μια χαρά λάστιχο. Οι δε εκδορές που έδειξε ο criuser είναι επιφανειακές και δεν σημαίνουν τίποτα. Με 2-3 χλμ γρήγορου στριψίματος έχουν φύγει.
Τα καράβια έχουν σωστή ανάρτηση, σωστή κατανομή και στρίβουν άσχετα αν stock έχουν bodyroll.Τα fwd ότι ανάρτηση και να έχουν θα ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρούνται από ζητήματα κατανομής, ισορροπίας και αίσθησης του τιμονιού ( ναι προτιμώ να νιώθω νεκρό πράγμα παρά το βάρος του συστήματος μετάδοσης ή τραβήγματα).
Anyway έχουν υπάρξει φορές που πιστεύω ότι είμαι πολύ απαιτητικός και πώς απλά δεν έχω την ικανότητα να οδηγήσω FWD.Πιστεύεις δηλαδή κάτι τέτοιο σε σχέση με ένα Civic Type R ή ένα Megane RS? Καλός μου φίλος, δυνατός χεράς (αγωνιστικά καρτ κλπ), που τώρα έχει S2000 και πριν είχε Type R (FN2) για προσωπικό αυτοκίνητο και έχει αλλάξει 2 μεγάλες επιβατικές Mercedes ως επαγγελματικά (ταξί) μου έλεγε ότι η πίσω κίνηση των Merc δεν έχει αντίκρισμα. Κι εγώ όταν οδήγησα μεγάλες πισωκίνητες Merc, ένιωσα σαν καπετάνιος, όχι οδηγός. Αλλά ΟΚ, μήλα με πορτοκάλια είναι η σύγκριση μου. Το ίδιο όμως και ο δικός σου αφορισμός για οτιδήποτε προσθιοκίνητο. Δεν έχει να κάνει τόσο με την μετάδοση, όσο με το στήσιμο της ανάρτησης. Οι Merc δεν είναι το απαύγασμα του στριψίματος, πως να το κάνουμε τώρα; Αν μου έλεγες για BMW να το συζητούσαμε.
-
fwd απαράδεκτα
Anyway έχουν υπάρξει φορές που πιστεύω ότι είμαι πολύ απαιτητικός και πώς απλά δεν έχω την ικανότητα να οδηγήσω FWD.Πιστεύεις δηλαδή κάτι τέτοιο σε σχέση με ένα Civic Type R ή ένα Megane RS? Καλός μου φίλος, δυνατός χεράς (αγωνιστικά καρτ κλπ), που τώρα έχει S2000 και πριν είχε Type R (FN2) για προσωπικό αυτοκίνητο και έχει αλλάξει 2 μεγάλες επιβατικές Mercedes ως επαγγελματικά (ταξί) μου έλεγε ότι η πίσω κίνηση των Merc δεν έχει αντίκρισμα. Κι εγώ όταν οδήγησα μεγάλες πισωκίνητες Merc, ένιωσα σαν καπετάνιος, όχι οδηγός. Αλλά ΟΚ, μήλα με πορτοκάλια είναι η σύγκριση μου. Το ίδιο όμως και ο δικός σου αφορισμός για οτιδήποτε προσθιοκίνητο. Δεν έχει να κάνει τόσο με την μετάδοση, όσο με το στήσιμο της ανάρτησης. Οι Merc δεν είναι το απαύγασμα του στριψίματος, πως να το κάνουμε τώρα; Αν μου έλεγες για BMW να το συζητούσαμε.
Πραγματικά μην κάνεις το κλασσικό λάθος made in Greece πώς bodyroll= χάλια κράτημα. Άλλο αν ο φίλος σου θέλει μηδενικές κλίσεις και άλλο η αποτελεσματικότητα.
Ο ημιακαμπτος πίσω προσφέρει σπορ αίσθηση σε σχέση με πολλαπλών σημαίνει ότι είναι γρήγορο?! Καλύτερο?
Για οικονομία της συζήτησης ...... CLA καλύτερο κράτημα από την πιο βάρκα έκδοση C class ίδιας εποχής?!
Δία δεν είναι σχετικά με μερκ το ζήτημα......( Audi αγόρασα πριν 6 μήνες)
Ίσως φταίει σου ξαναλέω ο τρόπος οδήγησης που βλέπω με μισό μάτι τα fwd, δεν μπορώ να κόψω το έντονο trail braking , θέλω νεκρή αίσθηση στο τιμόνι δίχως να νιώθω την παραμικρή αλλαγή και το πιο σημαντικό όλων ...... δεν θέλω υποστροφή γιατί δεν πρόκειται ποτέ με FWD να πατήσω γκάζι. -
@w202-amg said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!!
Ίσως φταίει σου ξαναλέω ο τρόπος οδήγησης που βλέπω με μισό μάτι τα fwd, δεν μπορώ να κόψω το έντονο trail braking
Δεν τα εχεις συνηθισει μαλλον. Πανευκολα ειναι τα μπροστοκινητα παντου
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ίσως φταίει σου ξαναλέω ο τρόπος οδήγησης που βλέπω με μισό μάτι τα fwd, δεν μπορώ να κόψω το έντονο trail braking
Ενα μεγαλο μειονεκτημα εχουν, το ξεκινημα σε καλη ανηφορα με χαμηλη προσφυση.
-
Ειναι σίγουρο ότι δεν τα έχω συνηθίσει Αλέξανδρε και δεν νομίζω ότι θα γίνει.
-
Εχεις μαθει στα δυσκολα (πισωκινητα) . Αλλά εκανες το 1ο βημα , πηγες σε 4κινητο
-
Εχεις μαθει στα δυσκολα (πισωκινητα) . Αλλά εκανες το 1ο βημα , πηγες σε 4κινητο
Ναι και για να νιώθω άνετα έχω βάλει :
έντονη απόκλιση μπροστά
2 μοίρες Καμπέρ πίσω
1,5 πόντο πιο χαμηλό μέσω vcds μπροστά σε σχέση με πίσω
Μπαταρία μετακίνηση πίσω
Lpg πίσω,
Κατανομή βάρους περίπου 53,52-47,48.
Αποτελέσμα Αλέξανδρε? Σε νορμάλ συνθήκες οδηγάω όπως πάντα μου άρεσε. Σε γυαλί άσφαλτο καθυστερώ την έναρξη της στροφής και στρίβω απότομα μπας και αποσυμφορηθεί η μούρη και ξυπνήσει το πίσω μέρος. Να λέω και το σωστό όμως .... κάπως έτσι το αμάξι στις υπερβολές είναι υπερστροφικο.Υ γ. Είναι allroad= avant αλλιώς δεν έβλεπα τέτοια κατανομή και στο πορτμπαγκάζ να καθόμουν
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]