-
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και τα Hankook kinergy 4s2 φαινονται δυνατα.
Αυτα και το goodyear vector φαινεται οτι εχουν χαμηλο treadware το οποιο σημαινει πολλη ταχεια φθορα.
Παροτι εχουν δυνατη προσφυση.Goodyear vector 3
Σε Dacia Duster (παραχθεντα μεσα 2023)
και σε Nissan Micra (παραχθεντα το 2021).
-
@dimikat said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:
- Hankook Ventus Prime 4
- Falken Ziex 310
- Falken Sincera 110
- Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
- Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;
Ακόμα φοράω από το 2020 τα "μαμά" Michelin Energy έχοντας κάνει μόνο 35.000 χλμ! Τα νοιώθω όμως, κάποιες φορές, πολύ σκληρά πλέον με "χαζά" κοπανήματα! Η χρήση είναι πόλη (Αθήνα) αλλά και ταξίδια συχνά-πυκνά. Θα ήθελα να είναι μαλακά αλλά να "καταλαβαίνω" και το τιμόνι, αν παίζει τόσο ρόλο το ελαστικό για αυτό. Δεν πάω σε πιο επώνυμες μάρκες λόγω κόστους (θα ήθελα τα Michelin Primacy 4+ αλλά πάνε στα 500 ευρώ!!). Η αλλαγή σκέφτομαι να γίνει από το επόμενο φθινόπωρο απλά το ψάχνω από τώρα...
Πολυ πιθανον μεχρι τοτε να αλλαξει η τιμη, πιθανως να εκδοθουν και νεα μοντελα ελαστικων.
-
@dimikat said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:
- Hankook Ventus Prime 4
- Falken Ziex 310
- Falken Sincera 110
- Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
- Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;
Χμμ, σχετικά σκληρά λάστιχα.
Hankook VP4 και Falken Ziex 310 είναι πολύ καλά ελαστικά σε όλες τις συνθήκες.
Μπορείς να δεις και Τ005 από Bridhestone που είναι πάνω κατω στα ίδια χρήματα.Βέβαια μπορείς να τσεκάρεις με τον λαστιχά σου να πας σε 205/55/16 που πχ τα Conti PC7 τα εβαλα με 360 και τα ίδια χρήματα μου ζήτησαν για ολα τα premium σε αυτη την διασταση
-
Το ζητημα ειναι, οι οδηγοι με crossclimate 2 αισθανονται ασφαλεια σε καθε καιρο ; και δη σε βρεγμενο;
με το Μοκκα με την 4κινηση και με ταχυτητες μέχρι 150, το ένιωθα να εχει πολυ καλό κράτημα.
100-0 φρενάρισμα δεν εκανα, αλλα δεν ειχα νοιωσει πρόβλημα (οπως αντιθετα με τα EcoContact στο Formentor) -
Και εγω τα εχω στο 500Χ .Καnένα πρόβλημα στο βρεγμένο.Αντiθέτως στο φρενάρισμα μου φαίνοται καλύτερα απο τα θερινα Bridgestone.
-
απλά να πω οτι ειχα παρει τα πρώτα CrossClimate SUV και τα είχα 03/2017 - 09/2019.
αυτό γιατί μερικές φορες αλλάζουν σημαντικά οι εκδόσεις
-
Σήμερα έβαλα τα hankook vp 4 και παρότι έκανα μόνο 50χλμ, δείχνουν πολύ καλά στοιχεία…πριν φορούσα τα vp3.
-
@kkostask said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σήμερα έβαλα τα hankook vp 4 και παρότι έκανα μόνο 50χλμ, δείχνουν πολύ καλά στοιχεία…πριν φορούσα τα vp3.
Τεσσαρων εποχων;
-
Θερινά είναι.
-
Τελικως τοποθετηθηκαν goodyear vector 3 τεσσάρων εποχών.
-
Τελικως τοποθετηθηκαν goodyear vector 3 τεσσάρων εποχών.
Εξαιρετική επιλογή, είχα αναφέρει τις εντυπώσεις μου γι αυτά μιας και τα φοράω στο δικό μου αυτοκίνητο. Μπορείς να κινείσαι σε όλες τις συνθήκες με ασφάλεια και άνεση. Καλά χιλιόμετρα!
-
Εξαιρετική επιλογή, είχα αναφέρει τις εντυπώσεις μου γι αυτά μιας και τα φοράω στο δικό μου αυτοκίνητο. Μπορείς να κινείσαι σε όλες τις συνθήκες με ασφάλεια και άνεση. Καλά χιλιόμετρα!
Χαιρετε.
Σε στεγνο κατα τις θερμες ημερες του καλοκαιριου πως ειναι;Ποσο καιρο τα εχεις; φθορα;
-
Αποτέλεσμα ψηφοφορίας αληθινών οδηγών.
Το Βέκτωρ είναι καλύτερο συνολικώς. Το κρόσκλιματε είναι ελαφρώς καλύτερο στο στεγνό.
Η καλύτερη πίεση psi πρέπει να είναι 33 ή 34. Και δή αν το αμαξι είναι φορτωμένο.
225/45/17.
Η αρχική γνώμη για τα βέκτωρ είναι πολλή θετική.
-
Χαιρετε.
Σε στεγνο κατα τις θερμες ημερες του καλοκαιριου πως ειναι;Ποσο καιρο τα εχεις; φθορα;
Ακόμα δεν ήρθε τι πρώτο τους καλοκαίρι, τα φοράω εδώ και 5 μήνες. Πάντως η εμπειρία μου με αντίστοιχα ελαστικά της Vredestein (επίσης πολύ καλά), φορεμένα σε παλιό βαρύ τετρακίνητο suv, εντελώς απροβλημάτιστη, ούτε τσιρίγματα στις κλειστές στροφές και τα φρεναρίσματα ούτε μειωμένη αίσθηση στο τιμόνι, ακόμη και με καύσωνα.
-
@pavlos-84 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χμμ, σχετικά σκληρά λάστιχα.
Hankook VP4 και Falken Ziex 310 είναι πολύ καλά ελαστικά σε όλες τις συνθήκες.
Μπορείς να δεις και Τ005 από Bridhestone που είναι πάνω κατω στα ίδια χρήματα.Βέβαια μπορείς να τσεκάρεις με τον λαστιχά σου να πας σε 205/55/16 που πχ τα Conti PC7 τα εβαλα με 360 και τα ίδια χρήματα μου ζήτησαν για ολα τα premium σε αυτη την διασταση
Σκληρά είναι τα Michelin; Ναι, και εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Για τη διάσταση 205/55/16 το ξέρω ότι είναι κατά πολύ φθηνότερη. Αλλά ο λαστιχάς μου ήταν κατηγορηματικά αρνητικός να πάω από 195 σε 205. Δεν ξέρω, εξάλλου, αν το παίρνει και η ζάντα...
-
@que2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χαιρετε.
Ακόμα δεν ήρθε τι πρώτο τους καλοκαίρι, τα φοράω εδώ και 5 μήνες. Πάντως η εμπειρία μου με αντίστοιχα ελαστικά της Vredestein (επίσης πολύ καλά), φορεμένα σε παλιό βαρύ τετρακίνητο suv, εντελώς απροβλημάτιστη, ούτε τσιρίγματα στις κλειστές στροφές και τα φρεναρίσματα ούτε μειωμένη αίσθηση στο τιμόνι, ακόμη και με καύσωνα.
Θα εχει ενδιαφερον τις θερμες ημερες πως θα ειναι η προσφυση.
Πραγματι φαινεται οτι σε βρεγμενο ειναι καλυτερα απο οσο σε στεγνο. -
Για να αναφερθη ολο.
Αρχικως ειχαν δοκιμασθη σε αλλη διάσταση τα πρωτα michelin crossclimate, ανθεκτικα στον χρόνο αλλα δεν ητανε ικανοποιητικως αποτελεσματικα (και δη σε βρεγμενο).
Σε 205/55/16 δοκιμασθηκαν τα Bridgestone weather control evo. Απαράδεκτη εως επικινδυνη προσφυση σε βρεγμένο και σε στεγνο τις θερμες ωρες.
Υστερα σε 225/45/17 τα Bridgestone weather control evo ητανε σαφως πολυ καλύτερα αλλα οχι ικανοποιητικο αποτελεσμα.Επειτα απο δυομιση ετη ελιωσαν τα εμπροσθια και καποια κομματακια κοπηκαν.
Τωρα προ μιας εβδομαδος αλλαχθηκαν με goodyear vector 3.
-
Φρέσκο review για all season ελαστικά.
Εντυπωσιακά νούμερα το πιρελι σε στεγνο/βρεγμένο. Μέτριο στο χιόνι.
Βέβαια ο καθένας κρίνει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο... -
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Βέβαια ο καθένας κρίνει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο...Continental ενω τοσα ετη δεν ητανε πρώτο τωρα το έχει πρωτο.
Δεν δοκιμασε Goodyear και Hankook. -
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Βέβαια ο καθένας κρίνει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο...Continental ενω τοσα ετη δεν ητανε πρώτο τωρα το έχει πρωτο.
Δεν δοκιμασε Goodyear και Hankook.Υστερα απο 500 συν χιλιομετρα, τα Goodyear vector 3 τεσσαρων εποχών, φαινονται άριστα. Αριστη προσφυση σε υγρό και στεγνο, ακομα και με σπορ οδηγηση.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]