-
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@landvinous said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σας. Ειμαι σε δίλημμα τι λαστιχα να βάλω σε τεριος 2 με υγραέριο. Φοράει 215/65 r16 98H.
πηγαίνω χαλαρά 95 ασφαλτο και 5 χωμα σε φυτευτη πέτρα. Ειμαι βόρεια Ελλάδα και κανω πανω από 20 χιλ χμ το χρόνο σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική. Χιόνι ελάχιστα και ανεβαίνω λίγο πεζοδρόμιο.Κανένα απο αυτά γιατί θα έβαζα 4 εποχών και συγκεκριμένα το goodyear 4S gen 3 το εχω σε 185/60 15 , απο ουδέτερο παρατηρητή κρίνεται καλλίτερο απο Τ005 ,efficient grip που το αμάξι φόραγε πριν σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.
Φυσικά πάει και σε χιόνι , με 20000 χλμ το χρόνο το χιόνι θα σε βρει κάπου στην Β. Ελλάδα καλλίτερα να πληρώσεις κάτι παραπάνω για την εξτρά ασφάλεια.Ευχαριστώ για την καλή πρόταση. Ξεκίνησα για 4 εποχών αλλά βρηκα δεύτερη τετράδα ζάντες για να βάλω οικονομικά χειμωνιάτικα και παράλληλα θα έχω και τις παλιές μου αλυσίδες. Φοβάμαι για τα 4 εποχών με τους 40 βαθμούς το καλοκαίρι και την αντοχή τους στο χώμα με φυτευτη πέτρα
-
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σας. Ειμαι σε δίλημμα τι λαστιχα να βάλω σε τεριος 2 με υγραέριο. Φοράει 215/65 r16 98H.
πηγαίνω χαλαρά 95 ασφαλτο και 5 χωμα σε φυτευτη πέτρα. Ειμαι βόρεια Ελλάδα και κανω πανω από 20 χιλ χμ το χρόνο σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική. Χιόνι ελάχιστα και ανεβαίνω λίγο πεζοδρόμιο.Κανένα απο αυτά γιατί θα έβαζα 4 εποχών και συγκεκριμένα το goodyear 4S gen 3 το εχω σε 185/60 15 , απο ουδέτερο παρατηρητή κρίνεται καλλίτερο απο Τ005 ,efficient grip που το αμάξι φόραγε πριν σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.
Φυσικά πάει και σε χιόνι , με 20000 χλμ το χρόνο το χιόνι θα σε βρει κάπου στην Β. Ελλάδα καλλίτερα να πληρώσεις κάτι παραπάνω για την εξτρά ασφάλεια.Ευχαριστώ για την καλή πρόταση. Ξεκίνησα για 4 εποχών αλλά βρηκα δεύτερη τετράδα ζάντες για να βάλω οικονομικά χειμωνιάτικα και παράλληλα θα έχω και τις παλιές μου αλυσίδες. Φοβάμαι για τα 4 εποχών με τους 40 βαθμούς το καλοκαίρι και την αντοχή τους στο χώμα με φυτευτη πέτρα.
Επίσης για λίγα χιόνια βοηθούν το μπλοκέ και η μόνιμη τετρακίνηση
-
Ψάχνω για το κλιο της γυναίκας λάστιχο με σκληρά πλαϊνά με κίνηση κυρίως στην πόλη και ανεβοκατεβάσματα σε πεζοδρόμια.
-
Pirelli p1
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Pirelli p1
Τα οποία όμως θα γίνουν κουτσουρα αρκετά νωρίς...
Κατι κερδίζεις, κάτι χάνεις. -
Το pirelli p1 ήταν από τις πρώτες επιλογές ανάγκης για τη συγκεκριμένη απαίτηση (όχι μαλακό πλαϊνό) αλλά πλέον δε βγαίνει σε 205/55/16 και στην εργοστασιακή διάσταση 195/55/16 πάει 100€ το τεμάχιο (δε σφάξανε).
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το uniroyal rain sport 5 (οικονομικό και πολύ καλό σε κριτικές).
Επίσης προτάσεις για continental μια και το pc5 που φοράει έχει αντέξει 6 χρόνια.
-
Τα Uniroyal είναι μαλακά γενικά όπως και τα continental που φοράει τώρα όμως, τα pc6 και pc7 είναι σίγουρα σκληρότερα του 5...στο budget του Uniroyal δες και falken ze310
-
Σε διάσταση 195/55/16 Prius κοιτάω για καινούργια μέχρι +-100 το ένα.
Τώρα φοράω Toyo CF2. Ευχαριστημένος. Ήσυχη οδήγηση.
Έχω καταλήξει σε Toyo CF2 πάλι ή με την σειρά.Hankook Ventus Prime 4 Toyo Proxes Comfort Falken Sincera SN110 Ecorun Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Πόλη και κανά ταξίδι εντός.
Την γνώμη σας
-
@stepits said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχω καταλήξει σε Toyo CF2 πάλι ή με την σειρά.Hankook Ventus Prime 4 Toyo Proxes Comfort Falken Sincera SN110 Ecorun Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Την γνώμη σας
Για το prius είναι καλή επιλογή το toyo και ακόμη καλύτερη θα είναι το hankook σε όλα και λίγο καλύτερο τιμονι.
-
Για τα hankook ενώ φαίνονται πολύ καλά, πολλοί τα κατηγορούν για κακή ποιότητα κύλισης ...εγώ εφόσον είσαι ευχαριστημένος με τα cf2 θα σου έλεγα να πας για τα comfort
-
Τα comfort ο "βελτιωμένος" απόγονος του CF2.
Είναι όμως πραγματικά καλύτερα...; Στα συγκριτικά διαβάζω άλλα.Θα μου πεις ρε φίλε...θα βγάζανε χειρότερο λάστιχο οι ιάπωνες από το προηγούμενο....
Τί λέτε;
-
Στα τεστ του auto Τρίτη μια χαρά πήγαν πάντως, όπως και τα falken ze310...τα falken είναι τα πιο δοκιμασμένα από τα τρία θεωρώ
-
Εγώ για μέσα στην πόλη στο Clio είχα βάλει Barum Bravuris 5HM. Στο Seat έβαλα όντως Pirelli P1, όντως σκληραίνουν γρήγορα και με τη ζέστη σπινιάρουν στη διετία.
-
@stepits said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Την γνώμη σας
Αν εισαι ευχαριστημενος δεν εχεις λογο να αλλαξεις την επιλογη σου. Για εμενα το ΖΕ310 ειναι εξαιρετικο λαστιχο.
-
Για το SN110 έχω να πω πως έχει απίστευτο κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο αλλά πολύ μεγάλη φθορά.
-
Ψάχνω online από το σπίτι και μου έρχεται οσμή ελαστικού.
Σε 225/55/18 & 205/50/17 με κριτήρια άνεση, θόρυβος, οικονομία, τιμή αγοράς, θέλω να έχουν μαλακά πλαϊνά και να παραμείνουν μαλακά.
Έχω δει διάφορες φίρμες όπως Michelin, Falken, Yokohama, Continental, που πάω; -
Το T-Roc μου το έδωσε η vw με τα Falken ZE310. Δεν τα ήξερα.
Μετά από χρήση στην Εθνικη το καλοκαίρι και μέσα στην πόλη πλέον, είναι πολύ τίμιο λάστιχο.
Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά σε βρεγμένο δρόμο, που δεν τα 'χω δοκιμάσει ακόμα. Και για τη μακροζωία τους που θα δείξει ο χρόνος.
Κατά τα λοιπά τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Λαμβάνοντας υπόψη και την τιμή τους πάντα.
-
@ataim said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ψάχνω online από το σπίτι και μου έρχεται οσμή ελαστικού.
Σε 225/55/18 & 205/50/17 με κριτήρια άνεση, θόρυβος, οικονομία, τιμή αγοράς, θέλω να έχουν μαλακά πλαϊνά και να παραμείνουν μαλακά.
Έχω δει διάφορες φίρμες όπως Michelin, Falken, Yokohama, Continental, που πάω;Με τέτοιο προφίλ σίγουρα δεν θες τα πιο μαλακά της αγοράς....
-
Γιατί δεν θέλω τα μαλακά; οι οδηγοί τους δεν ανεβαίνουν πεζοδρομια, δεν στρίβουν, δεν πάνε εκτός δρόμου. Το μαλακό έχει λογική για την απορρόφηση των κακοτεχνιών ειδικά λόγω του χαμηλού προφίλ, το σκέφτομαι λάθος;
-
Είμαι μεταξυ των Toyo Proxes Comfort & Falken ZE310 με αυτήν την σειρά. Μικρές διαφορές και στην τιμή.
Όχι, Hankook για άνεση οδήγησης και Sincera SN110 Ecorun φθορά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι λίγο η βαθμολογία του toyo στο tyrereviews com
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]