-
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@nickthetrib said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το Σάββατο μπήκαν στο αουρις τα Falken ziex ze320!!!
Εκτός από την διαδρομή Δουκίσσης Πλακεντίας - Νεα Φιλαδέλφεια - Ολυμπιακό Χωριό - Νεα Χαλκηδόνα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς δεν έχει γίνει κάποια άλλη διαδρομή.
Αναμένω να βρω ευκαιρία να κουνήσω το αμάξι για να γίνουν τα πρώτα χαλαρά χλμ αρχικάΚαλοτάξιδα! Διαστάσεις και τιμή;
205 55 16 91V
Τιμή 330 αλλά με μια διαδικασία παίρνεις πισω δωροεπιταγη 20€ για βενζίνη
Οπότε μπορεί να πει κανείς 310€ -
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το Σάββατο μπήκαν στο αουρις τα Falken ziex ze320!!!
Εκτός από την διαδρομή Δουκίσσης Πλακεντίας - Νεα Φιλαδέλφεια - Ολυμπιακό Χωριό - Νεα Χαλκηδόνα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς δεν έχει γίνει κάποια άλλη διαδρομή.
Αναμένω να βρω ευκαιρία να κουνήσω το αμάξι για να γίνουν τα πρώτα χαλαρά χλμ αρχικάΚαλοτάξιδα! Διαστάσεις και τιμή;
205 55 16 91V
Τιμή 330 αλλά με μια διαδικασία παίρνεις πισω δωροεπιταγη 20€ για βενζίνη
Οπότε μπορεί να πει κανείς 310€Είναι γνωστή απο παλιά αυτή η προωθητική έκπτωση. Εγώ εχω βάλει 2 τετράδες Falken έτσι
-
@paranoid said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα.
Θέλω να πάω από 18" σε 17" ή 16" σε αυτοκίνητο C180 benz 1600cc.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
Θα ήθελα επομένως τη γνώμη σας...
225/45/17 ειναι πιο εμπορικο.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο;Όχι δεν την έβαλα εγώ! Η εργοστασιακή είναι η 16αρα σε αυτό το αμάξι (και μετά το έβγαζε και σε 17") , απλά θεωρώ ότι θα "χάσει" αν πας τοσο μικρή, 16" δλδ, ή είναι μύθος αυτό;;;; Επίσης δεν κάνω και τσιτώματα και περίεργα γκάζια... Νορμάλ κινούμαι και είναι και 1600 κυβικά το αμάξι...
Εγώ το πήρα μτχ και έτσι το είχε ο άλλος με 18αρια δλδ.
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40).Μοντελο; Ιπποδύναμη; Κυβικα;
-
Καλημέρα.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
Το είχα κάνει εγώ σε w203 sportcoupe230 με τον Μ271 και τα 192 άλογα, φορούσε συμμετρικά 225/45/17 με κάτι Γερμανοτουρκικές ζάντες των 11 κιλών γύρω στα 20 με κάτι toyo, τα έβγαλα και έβαλα τις ασχημούτσικες 16άρες τιτανίου της w211 E των 7 κιλών και τα κοντινετάλ σε 205/55/16, το αυτοκίνητο άλλαξε εντελώς χαρακτήρα προς το καλύτερο, κατανάλωση σχεδόν 10% κάτω, πολύ καλύτερο σε επιδόσεις, ποιο οικονομικές μετέπειτα σε αλλαγές ελαστικών, καλύτερο σε βρεγμένο, το ίδιο σε στεγνό, το ίδιο σε κρατήματα, η μερσεντές βάση πλαισίου έδινε και τις δύο διαστάσεις σε συμετρικά, τώρα έχω την slk r171 με τα μανίσια ασύμμετρα 16άρια και δεν περνάει από το μυαλό μου να ανέβω σε διάσταση -
Καλημέρα.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο;Όχι δεν την έβαλα εγώ! Η εργοστασιακή είναι η 16αρα σε αυτό το αμάξι (και μετά το έβγαζε και σε 17") , απλά θεωρώ ότι θα "χάσει" αν πας τοσο μικρή, 16" δλδ, ή είναι μύθος αυτό;;;; Επίσης δεν κάνω και τσιτώματα και περίεργα γκάζια... Νορμάλ κινούμαι και είναι και 1600 κυβικά το αμάξι...
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40).Μοντελο; Ιπποδύναμη; Κυβικα;
C180, 1600cc, 2009, 157 άλογα..
-
Καλημέρα.
C180, 1600cc, 2009, 157 άλογα..
Ας μεινει 18αρες.
Αλλιως 17αρες σε διασταση οπως οριζει ο κατασκευαστής. -
Καλησπέρα παίδες.
Ερώτηση μόνο για γνώστες. Ήρθε η ώρα αλλαγής ελαστικών σε διαστάσεις 225/45/17 για Hyundai i30 tourer. Κάνω περίπου 10 χιλιάδες χλμ το χρόνο, τα περισσότερα σε πόλη και επαρχιακούς δρόμους. Κάνω αυτό που λένε "κανονική" οδήγηση.
Λέω να πάω σε καλό λάστιχο - Goodyear. Οι επιλογές είναι δύο, είτε performance 2 είτε asymmetric.Σημειωτέο πως ο λαστιχάς μου πρότεινε το δεύτερο σε ενισχυμένο 94 V γιατί έχει καλύτερη "ταμπέλα¨, δηλαδή χαρακτηριστικά, από το πρώτο. Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μου είπε πως το performance έχει πιο μαλακή γόμα και πως τα περί ζεστάματος κλπ δεν ισχύουν στα νέας τεχνολογίας ελαστικά. Αυτά.
Ακούω γνώμες.
-
@kalimeris said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα παίδες.
Ερώτηση μόνο για γνώστες. Ήρθε η ώρα αλλαγής ελαστικών σε διαστάσεις 225/45/17 για Hyundai i30 tourer. Κάνω περίπου 10 χιλιάδες χλμ το χρόνο, τα περισσότερα σε πόλη και επαρχιακούς δρόμους. Κάνω αυτό που λένε "κανονική" οδήγηση.
Λέω να πάω σε καλό λάστιχο - Goodyear. Οι επιλογές είναι δύο, είτε performance 2 είτε asymmetric.Σημειωτέο πως ο λαστιχάς μου πρότεινε το δεύτερο σε ενισχυμένο 94 V γιατί έχει καλύτερη "ταμπέλα¨, δηλαδή χαρακτηριστικά, από το πρώτο. Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μου είπε πως το performance έχει πιο μαλακή γόμα και πως τα περί ζεστάματος κλπ δεν ισχύουν στα νέας τεχνολογίας ελαστικά. Αυτά.
Ακούω γνώμες.
Χαίρετε.
Αν η οδήγηση δεν είναι απαιτητική ή σπόρ (έστω και λίγο) και αν δεν οδηγείται το αμάξι σε χιόνι ή πάγο (έστω και λίγο) τότε αμφότερα είναι εντάξει ως επιλογές.Αν οδηγείται έστω και λίγο σε χιόνι τότε επιλογή θα ήτανε και τα Goodyear vector 3. Αυτά έχω και είναι άριστα προς το παρόν ακόμα και σε σπόρ οδήγηση (όχι εντελώς τέρμα).
-
Καλημέρα.
Tα 225-45-17 εχουν κυριολεκτικα παμφθηνα ελαστικα αναλογικα. Με 430 βαζεις τα ps5 που ειναι και το πιο ακριβο σε αυτη τη διασταση και με 410 τα πολυ καλα (στα χαρτια τουλαχιστον) sport contact 6. Τοσα θελει για 185-60-15 για να βαλεις τα t005 που ειναι ελαστικο 5-6 ετων. Οποτε μην πας κατω απο 17αρα, και οπτικα θα δειχνει καλυτερο και πατημα θα εχεις ανωτερο απο 16αρα και τα ελαστικα στη συγκεκριμενη διασταση εχουν λογικοτατες τιμες.
-
Gol όχι δεν οδηγώ σε χιόνι. Όπως βλέπω το vector 3 δεν βγαίνει στις διαστάσεις που θέλω.
Τα δικά σου χρειάζονται ζέσταμα;
-
Gol όχι δεν οδηγώ σε χιόνι. Όπως βλέπω το vector 3 δεν βγαίνει στις διαστάσεις που θέλω.
Οχι δεν χρειάζονται τουλάχιστον όχι πολύ.
. -
Βεβαιως και της μισελιν ειναι αριστα οπως πιλοτ σπορτ.
-
Τώρα είδα τις επιδόσεις του performance 2 στην έρευνα που έχει αναρτηθεί αρκετές φορές εδώ και κάνω δεύτερες σκέψεις. Τα pilot sport 5 είναι ανάμεσα σε αυτά που κοιτάζω. Τώρα φοράω τα primacy 4 και είμαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά τους. Με 33 psi σε κρατάνε στο δρόμο χωρίς ασάφεια στο τιμόνι. Το πρόβλημα με τα primacy είναι πως παρουσιάσε ευσθησία στο πλάι διότι κάθε χτύπημα στο πεζοδρόμιο (βοήθησε και η σύζηγος σε αυτό) μεταφραζόταν και σε απώλεια ενός μικρού κομματιού από το λάστιχο - για αυτό το λόγο τα αλλάζω τώρα.
Παρεμπιμτόντως, σε αυτή την έρευνα με εξέπληξε θετικά η επίδοση του Falken 310. Το 320 που βγήκε πρόσφατα θεωρητικά είναι ακόμη καλύτερο. Σημαντικό πλεονέκτημά του είναι πως δεν χρειάζεται ζέσταμα και αυτό με εξυπηρετεί δεδομένου πως οι περισσότερες διαδρομές που κάνω είναι μικρές.
https://www.tyrereviews.com/Article/2024-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm
2024 ADAC Summer Tyre Test - Tyre reviews and ratings
The 2024 ADAC summer tyre test tested sixteen tyres in the popular 215/55 R17 size.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]