-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών σε διάσταση 185/60/15 για clio mk3 tce. Είμαι μεταξύ Bridgestone turanza t005 και falken sn110. Περισσότερο κλείνω προς τα t005 , αλλά ο λαστιχας θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να ξοδευτώ. Εχει κανείς άποψη κυρίως για τα falken γιατί είναι σχετικά φρέσκο και δεν υπάρχει πολύ feedback online?
Tα turanza παντως, ενω ειναι παρα πολυ καλο ελαστικο, απο διαρκεια δεν πανε καλα. Τα φοραω καμια 30αρια χιλιαδες χλμ και ζητημα να βγαλουν 6-7.000 χλμ ακομα, που τα θεωρω πολυ λιγα για ενα μικρο αμαξι πολης που ουτε υψηλες ταχυτητες πιανει, ουτε το ζοριζω σε στροφες ουτε τιποτα.
Ενω γενικα απ'την αποδοση τους εμεινα πολυ ευχαριστημενος, λογω διαρκειας και μονο δεν θα τα ξαναφορουσα.Η διάρκεια δε με πειράζει και τόσο έτσι κι αλλιώς δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα το αυτοκίνητο...αυτό που με φοβίζει λίγο είναι που διάβαζα για καρούμπαλα και σχισμένα πλαϊνά από κατόχους...τέτοια θέματα δεν είχα ούτε με το eco contact 6 που φοράει τώρα που είναι τσιγαροχαρτο το πλαϊνό του....
Αυτο μην το φοβασαι. Τουλαχιστον εγω σε 185/65/15 διασταση τετοια θεματα δεν ειχα ποτε κι εχω βρει και πολλες φορες σε πεζοδρομια στο παρκαρισμα κ σε λακουβες εχω πεσει κλπ λογω οδηγησης καθημερινα στην Αθηνα.
Αν δεν σε απασχολει και πολυ η διαρκεια, πηγαινε αφοβα. Αν και νομιζω οτι βγηκαν και τα καινουρια turanza πλεον που λογικα θα'ναι ακομα πιο βελτιωμενα. -
Βγαίνουν από 16' και πάνω τα καινούργια...αν έβγαινε σε αυτή τη διάσταση το efficient grip performance 2 δε θα καθόμουν καν να ψάξω...μακράν το καλύτερο ελαστικό που έχω βάλει σε 205/55/16
-
Κανεις πολλά χιλιόμετρα ανά έτος; Π.χ 20-30 Χιλ ανά έτος. Επιλέγεις ελαστικό με υψηλό treadwear άνω του 240. Κανεις λίγα, το αντίθετο. Και όλα αυτά τα περί του καλού ελαστικού είναι λίγο μύθος. Επιλέγεις βάσει του οδηγικου σου προφιλ. Καλες επιλογές λοιπόν!!!
-
Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών σε διάσταση 185/60/15 για clio mk3 tce. Είμαι μεταξύ Bridgestone turanza t005 και falken sn110. Περισσότερο κλείνω προς τα t005 , αλλά ο λαστιχας θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να ξοδευτώ. Εχει κανείς άποψη κυρίως για τα falken γιατί είναι σχετικά φρέσκο και δεν υπάρχει πολύ feedback online?
Falken Sincera sn110 σε διάσταση 185/55r15 έχουμε στο corsa c της συζύγου. Για εντός πόλης προς το παρόν έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Πολύ άνετη ποιότητα κύλισης ακόμα και δρόμους γεμάτους μπαλώματα και λακούβες. Αθόρυβο, κατανάλωση αρκετά καλή ώστε να μην καταλαβαίνω διαφορά από τα ecocontact6 που αντικατέστησαν και έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση και πληροφόρηση στο τιμόνι. Για πόλη και νορμάλ οδήγηση σε σχέση με το κόστος τους, είναι μια καλή επιλογή.
-
Τώρα μπερδεύτηκα χειρότερα χαχαχα... εντωμεταξυ αυτές τις διαστάσεις τις έχει πάρει ο διάολος...το 2020 είχα βάλει λίγο πάνω από 300 τα continental (επειδή ήταν τα μόνα premium που έβρισκα όχι επειδή τα συμπαθούσα κι ιδιαίτερα) και τώρα τα premium φτάνουν χαλαρά πάνω από 400€...μόνο τα falken είναι αξιόλογα γύρω στο 300αρι
-
Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα εξής δύο λάστιχα. Toyo proxes comfort και kumho ecsta hs52.
Πολύ καλές επιλογές στην τιμή που ψάχνεις και τα έχω φορέσει και τα δύο. Το kumho το φοράω από τον Νοέμβρη.
Και με το falken δεν θα έχεις πρόβλημα αν και θα προτιμούσα το falken ziex 310 αν βγαίνει στην διάσταση σου. Τα falken δυστυχώς τα φούσκωσαν πολύ σε τιμή φέτος γιατί πολλοί τα προτίμησαν.
-
Προσωπικά είμαι πιο ευχαριστημένος από τα Hankook, παρά από τα Kumho. Οπότε μια επιλογή είναι και τα Ventus Prime 3 K125, που φοράω σε αυτοκίνητο 200 ίππων.
-
Σε hankook έχουν βγει τα 4, αλλά δεν έχω δει κάποια κριτική. Αν είναι, όντως, βελτίωση των 3 τα προτείνω και εγώ.
Εγώ τα φοράω σε αυτοκίνητο 97 ίππων.
Άκουσα τα σχόλια του @realzeus -
Δυστυχώς το 4 δεν βγαίνει στην διάσταση του thodoris 91. Οπότε το 3, αναγκαστικά.
-
Το toyo ήταν στα υπόψιν , αλλά δυστυχώς είναι σε έλλειψη μου είπαν , το ze310 δεν υπάρχει πλέον σε αυτή τη διάσταση (ο.τι υπάρχει είναι στοκαρισμενα) και το k125 στη διάσταση μου από A που είχε στο βρεγμένο το έριξε σε B...μάλλον στα T005 θα πάω έτσι κι αλλιώς σε σχέση με τα eco contact 6 οποίο από τα παραπάνω και να μπει βελτίωση θα δω
-
Έβαλα τα T005 τελικά ...πολύ άνετο σαν πρώτη εντύπωση...
-
polo 1.4 tdi 105hp
αναζητηση ελαστικων σε διαστασεις 185/60 R15.
σε 15 μερες κλεινω χρονο που το αγορασα μεταχειρισμενο και ειναι καιρος να αλλαξω ελαστικα.τα πισω σε καλη κατασταση αλλα δεν σκεφτομαι καν να αλλαξω μονο 2.δεν ξερω απο ελαστικα γι αυτο θα ηθελα την γνωμη σας και για αυτο.κοντα στα 18,000 χιλιομετρα τωρα οποτε αυτα θα ειναι περιπου τα χιλιομετρα μου καθε χρονο φανταζομαι.οδηγηση καθημερινα στην αθηνα 30 km αλλα και αρκετα ταξιδια στα 300km πηγαινε-ελα στο χωριο.τι μου προτεινετε? -
@someonestranger said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
polo 1.4 tdi 105hp
αναζητηση ελαστικων σε διαστασεις 185/60 R15.
σε 15 μερες κλεινω χρονο που το αγορασα μεταχειρισμενο και ειναι καιρος να αλλαξω ελαστικα.τα πισω σε καλη κατασταση αλλα δεν σκεφτομαι καν να αλλαξω μονο 2.δεν ξερω απο ελαστικα γι αυτο θα ηθελα την γνωμη σας και για αυτο.κοντα στα 18,000 χιλιομετρα τωρα οποτε αυτα θα ειναι περιπου τα χιλιομετρα μου καθε χρονο φανταζομαι.οδηγηση καθημερινα στην αθηνα 30 km αλλα και αρκετα ταξιδια στα 300km πηγαινε-ελα στο χωριο.τι μου προτεινετε?Αν είναι καλά τα πίσω κράτησε τα εφ όσον είναι 3-4 χρόνων. Δες ημερομηνία. Τι φοράει τώρα;
-
Για αυτοκίνητο που δεν ξέρεις το ιστορικό του τα αλλάζεις όλα ακόμα και αν έχουν πέλμα. Μπορεί σε καθημερινές βάση να τα βλεπε ο ήλιος και να έχουν ξεραθεί στα 3-4 χρόνια.
Για τέτοια χρήση θα πρότεινα εκτός των premium κάτι σε falken, toyo, kumho απλές σειρές, όχι κάτι ιδιαίτερο τύπου sport πχ -
Αν είναι καλά τα πίσω κράτησε τα εφ όσον είναι 3-4 χρόνων. Δες ημερομηνία. Τι φοράει τώρα;
του 20 ειναι αυτα που φοραει pireli cinturato
-
@someonestranger said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν είναι καλά τα πίσω κράτησε τα εφ όσον είναι 3-4 χρόνων. Δες ημερομηνία. Τι φοράει τώρα;
του 20 ειναι αυτα που φοραει pireli cinturato
2 καινούργια μπροστά και είσαι εντάξει. Αν σου περισσεύουν τα αλλαζεις ολα. Εσύ επιλέγεις.
-
Εφόσον κάνεις ταξίδια και έχεις και την οικονομική δυνατότητα άλλαξε τα και τα τέσσερα...στην ίδια διάσταση έβαλα Bridgestone turanza T005 σε clio χθές...
-
Εφόσον κάνεις ταξίδια και έχεις και την οικονομική δυνατότητα άλλαξε τα και τα τέσσερα...στην ίδια διάσταση έβαλα Bridgestone turanza T005 σε clio χθές...
Ναι για αλλαγή και στα 4 θα πάω νομίζω.Το έψαξες @thodoris91 σύγκρινες με αλλα;μήπως φορούσεστα ίδια πριν;επισησ ποσό πήγε η τετράδα;δεν έχω καταλήξει σε κάποιο,παιδιά δώστε κριτικές
-
Ναι για αλλαγή και στα 4 θα πάω νομίζω.Το έψαξες @thodoris91 σύγκρινες με αλλα;μήπως φορούσεστα ίδια πριν;επισησ ποσό πήγε η τετράδα;δεν έχω καταλήξει σε κάποιο,παιδιά δώστε κριτικές
θα τα πάρουμε με σειρά, 1ον συμφωνώ με τον @thodoris91 μεγάλη διαφορά σε άνεση από eco contact vs turanza, τα είχα σαν επιλογή.
2ον έχει ένα σωρό κριτικές https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Summer-Tyre-Market-Overview.htm
μπορείς να κάτσεις να διαβάσεις.
3ον δεν υπάρχει το τέλειο, το ένα ελαστικό υπερτερεί σε ένα τεστ πχ στεγνό το άλλο υπερτερεί σε χιλιομετρική απόδοση ή σε άνεση οπότε εξαρτάται εσύ τι θέλεις και πόσο θα βάλεις το χέρι στη τσέπη.
4ον θα πρότεινα να τα αλλάξεις και τα 4 γιατί δε ξέρεις αν το είχε στο ήλιο (το είπε και άλλος) ή σε ακινησία και ξεράθηκαν, πρώτα η ασφάλεια. -
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
θα τα πάρουμε με σειρά, 1ον συμφωνώ με τον @thodoris91 μεγάλη διαφορά σε άνεση από eco contact vs turanza, τα είχα σαν επιλογή.
2ον έχει ένα σωρό κριτικές https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Summer-Tyre-Market-Overview.htm
μπορείς να κάτσεις να διαβάσεις.
3ον δεν υπάρχει το τέλειο, το ένα ελαστικό υπερτερεί σε ένα τεστ πχ στεγνό το άλλο υπερτερεί σε χιλιομετρική απόδοση ή σε άνεση οπότε εξαρτάται εσύ τι θέλεις και πόσο θα βάλεις το χέρι στη τσέπη.
4ον θα πρότεινα να τα αλλάξεις και τα 4 γιατί δε ξέρεις αν το είχε στο ήλιο (το είπε και άλλος) ή σε ακινησία και ξεράθηκαν, πρώτα η ασφάλεια.Το λάστιχο που έκανε πολύ ηλιοθεραπεία φαινεται
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]