-
Kama V521 χωρις καρφια.
Νεο χειμερινο απο την Continental ,αντικαταστατης του πετυχημενου TS860.
-
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους φίλους και να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτή την άσχημη κατάσταση.
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος θα μπορούσε να γράψει εντυπώσεις απο goodyear efficientgrip performance ή ιδανικά από goodyear efficientgrip performance 2
Ευχαριστώ
-
Εχω την εντυπωση οτι συζηταμε και ψαχνεις το ΤΕΛΕΙΟ ελαστικο! (και τελειο grip, χιλιομετρικη αντοχη, αντοχη σε λακουβες, μαλακο, κ.α), που δεν νομιζω να υπαρχει οπως δεν υπαρχει και το τελειο αυτοκινητο κ.α.. Το τελειο για σενα αν το παρουν στο εξωτερικο με τους δρομους που λες θα εχει τελειωσει σε 10-15Κ και θα το λενε αχρηστο. Υπαρχουν αυτα που υπαρχουν οποτε επιλεγουμε με βαση τις αναγκες μας και ποιο θα μας βολεψει καλυτερα. Παντα καπου κατι χανεις και καπου κατι κερδιζεις..
Οσον αφορα τους δρομους μας, εχω την εντυπωση οτι υπερβαλλεις και λιγο. Καταλαβαινω για τι ακριβως εννοεις, αλλα σπανια τους συναντω εγω στους δρομους που κινουμαι. Εγω μια χαρα δρομους βλεπω εδω που κινουμαι, ουτε λακουβες ουτε τιποτα (ή καλυτερα πολυ λιγες εως μηδαμινες). Ισως στην Αθηνα που κινειστε οι περισσοτεροι να ειναι χειροτεροι αλλα στο υπολοιπο οδικο δικτυο δεν νομιζω.
ΥΓ. ποιο ακριβως ειναι το πελμα για παγο? το γκουγλαρα λιγο και μου εβγαλε καρφια..Όταν λέω για πέλμα πάγου εννοώ χειμερινό πέλμα γενικά, και φυσικά όχι καρφιά. Αυτό το πέλμα έχει πάντοτε περισσότερες μικρές σχισμές από το θερινό ακόμα και από το all season. Εξαίρεση αποτελεί η pirelli η οποία σχεδιάζει συχνά τα πέλματά της με πολλές σχισμές, ακόμη και σε μερικά που χαρακτηρίζονται ως θερινά. Ωστόσο την pirelli δεν την εμπιστεύομαι για άλλους λόγους.
Όσον αφορά τους δρόμους μας, μένω στην περιφέρεια όπου οι δρόμοι είναι άθλιοι. Για το επαρχιακό δίκτυο ιδιαίτερα, υπάρχουν σημεία όπου ο δρόμος είναι τόσο γυαλιστερός, σαν να τον πέρασες με παρκετίνη. Σε έναν τέτοιον δρόμο θέλεις σίγουρα πιο μαλακή γόμα από την συνηθισμένη. Αυτό όμως που δεν ξέρω είναι αν το έντονο ανάγλυφο σε αυτήν την περίπτωση είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. -
Το έντονο ανάγλυφο έχει πλεονέκτημα μόνο σε βρεγμένο/χιονισμένο οδόστρωμα. Στο στεγνό έχει μειονεκτήματα μόνον. Από εκεί και πέρα η Pirelli βγάζει κορυφαία λάστιχα, αν και πρέπει πάντα να κρίνουμε ανά περίπτωση ένα μοντέλο ελαστικού (και βάσει των αναγκών μας).
Σχετικά με τα Efficient Grip Performance 1 που ρώτησε ο Alf, είναι ένα πολύ συμπαθητικό λάστιχο. Με τα Performance 2 δεν έχω προσωπική εμπειρία.
-
Έβαλα πριν από λίγες μέρες το Good Year EfficientGrip Performance 2.
Αρκετά ήσυχο λάστιχο, κάνει καλή οικονομία. Από άνεση δεν ξερω γιατί έκανα και αλλαγή από 16άρες σε 17άρες ζάντες. Λογικά πρέπει να είναι καλό γιατί δεν είδα και καμία ιδιαίτερη διαφορά. Πάντως είχε αρκετά μαλακό πλαϊνό που το έπιασα.
https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-Teknikens-17-Inch-Summer-Tyre-Test.htm
Εδώ έχει και το πρώτο τεστ που το περιλαμβάνει και αυτό
-
Έβαλα πριν από λίγες μέρες το Good Year EfficientGrip Performance 2.
Αρκετά ήσυχο λάστιχο, κάνει καλή οικονομία. Από άνεση δεν ξερω γιατί έκανα και αλλαγή από 16άρες σε 17άρες ζάντες. Λογικά πρέπει να είναι καλό γιατί δεν είδα και καμία ιδιαίτερη διαφορά. Πάντως είχε αρκετά μαλακό πλαϊνό που το έπιασα.
https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-Teknikens-17-Inch-Summer-Tyre-Test.htm
Εδώ έχει και το πρώτο τεστ που το περιλαμβάνει και αυτό
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θέλει να τα φορέσει ο πατέρας μου στο αυτοκίνητο του μόλις τελειώσει η περιπέτεια με τον ιό για να αντικαταστήσει κάτι απαράδεκτα continental
-
Εχει παρατηρησει κανεις με crossclimate θορυβο ενω απλα σπρωχνει το αμαξι?Ο θορυβος ειναι γραπωμα-αφημα ξεφουσκωτου ελαστικου.
Τα λαστιχα ειναι φουσκωμενα σωστα και εφαγα τον τοπο αν βρισκει κατι σε κινουμενο μερος.
Θελουν κι αλλο αερα,?Εχω 2 μπαρ που λεει η vw και τα λαστιχα ειναι και XL 95.......
-
Να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τα ελαστικά Bridgestone turanza t005 που φόρεσα στο οπελ αστρα που έχω; μέχρι στιγμής έχω καλες εντυπώσεις θα ήθελα τη γνωμη όσων ενδεχομένως το έχουν ή έχουν ακούσει κάτι!
-
Αν πάω σε αλλαγή από 205/50-17x7J ΕΤ 49 σε 235/40-18x8J ET 50 ή ET 40 θα κοπανάει σαν κάρο;
Τι κερδίζω και τι χάνω;
-
Να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τα ελαστικά Bridgestone turanza t005 που φόρεσα στο οπελ αστρα που έχω; μέχρι στιγμής έχω καλες εντυπώσεις θα ήθελα τη γνωμη όσων ενδεχομένως το έχουν ή έχουν ακούσει κάτι!
Τα έχω από τέλη Σεπτέμβρη σε yaris diesel 2016, διάσταση 195/50/16 XL. Γενικά ευχαριστημένος είμαι. Η οδήγηση είναι σε αστικό-περιαστικό περιβάλλον με αρκετή υγρασία και πρωινή παγωνιά.Πριν κάνα μήνα μου ενεργοποιούσαν το ABS συνέχεια σε στεγνό και βρεγμένο, αλλά είχα ανεβασμένες πιέσεις γιατί είχε μια ολιγοήμερη καλοκαιρία 18-20 βαθμούς θερμοκρασία και εγώ τα είχα ρυθμίσει στους 6 βαθμους. Έχουν μαλακό πλαΪνό παρόλο το XL, αρκετά πιο μαλακό από τα ecopia που είχε εργοστασιακά, χάνει λίγο σε αίσθηση,νομίζω το κάνουν όλοι πλέον οι κατασκευαστές για να ελαφρώνει το λάστιχο και να έχει καλύτερο δείκτη κατανάλωσης. Δεν έχει φρύδι προστασίας ζάντας και δυστυχώς γρατσούνισα την ζάντα προσπαθώντας να γλιτώσω από μαλακία άλλου που χώθηκε στη λωρίδα μου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με τα παρκαρισμένα από τη μεριά του. Στον αυτοκινητόδρομο η αίσθηση μαλακότητας γίνεται λίγο πιο έντονη, αλλά δεν μου προκαλεί ανησυχία ή δυσφορία σαν να πατούσα πάνω σε πουφ. Η γόμα στο πέλμα είναι αρκετά μαλακή, τουλάχιστον για δεδομένα Bridgestone. Για καθημερινή οδήγηση , με ό,τι αυτό σημαίνει στην ελληνική ζούγκλα, είναι πάρα πολύ καλό. Προσωπικά με έχει φάει η περιέργεια για τα Uniroyal Rainsport5 kai Goodyear efficientgrip Perfomance 2 που είναι ολοκαίνουργια.
-
Παιδιά καλησπέρα μιας και το θέμα είναι περί ζαντών.. ήθελα να κάνω μια ερώτηση . Επειδή προτιμώ το μαύρο σαν χρώμα στη ζαντα μου .. κάπου διάβασα ότι μερικοί αφαιρούν τα τάσια και βάφουν το εσωτερικό σίδερο με μαύρο χρώμα . Μήπως γνωρίζει κανείς Πώς μπορώ να το κάνω αυτό; θέλει κάποιο ειδικό σπρέι ;
-
Aν θες να κρατήσει το χρώμα η σωστή βαφή γίνεται με ηλεκτροστατική πούδρα που δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου. Ειδάλλως παίρνεις σπρέυ του εμπορίου και την περνάς σίγουρα δύο χέρια. Το ότι είναι με τάσια βέβαια ίσως θα σε βόλευε έτσι γιατί καλύπτεται από αυτά.
-
Με καλο μαυρο γυαλιστερο σπρευ εμενα με κακουχιες το χειμωνα κρατανε τουλαχιστον 4-5 χρονια.Καλο τριψιμο-καθαρισμα.
-
Αδερφέ Σ ευχαριστώ πολύ μπορείς να μου περιγράψεις συνοπτικά τη διαδικασία που ακολούθησες; πλυσιμο μετά τρίψιμο με γυαλοχαρτο εννοείς;
-
Αδερφέ Σ ευχαριστώ πολύ μπορείς να μου περιγράψεις συνοπτικά τη διαδικασία που ακολούθησες; πλυσιμο μετά τρίψιμο με γυαλοχαρτο εννοείς;
Αρχικα πλυσιμο με σαπουνι καλο να φυγουν οτιδηποτε βρωμιες και 'λιπαρα' υπολειματα.Στεγνωμα.Τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο π.χ. p400 να αγριεψει η επιφανεια,οχι να φανει μεταλλο.Μετα ξανα πλυσιμο,στεγνωμα .Καλο μασκαρεμα τα λαστιχα .Πουδρα αρχικα και μετα 2χερια αλλα να πανε να στεγνωσουν.Προσεχε μην τρεξει.Μακρυα απο σκονες και τον παρον καιρο.
Τωρα αν μιλαμε για σκουριασμενες φουλ ζαντες θελει αρκετη δουλεια και zinc σπρευ.
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Να προσθέσω μερικά για τις σιδερένιες ζάντες , έχω μια τετράδα στο yaris με τα χειμερινά από το 2015.
Δεν έχουν σκουριάσει πουθενά γιατί με που τις πήρα έβγαλα τα τάσια και τα πούλησα . Αυτό τις έσωσε γιατί όπου έχω δει σκουριασμένες η σκουριά έχει το σχέδιο από το τάσι, όπου δεν φτάνει το νερό και το σφουγγάρι σκουριάζουν. Παίζει ρόλο επίσης ότι με το πέρας της σεζόν όταν τις βγάζω τις πλένω πολύ καλά πριν τις αποθηκεύσω .
Συμφωνώ με το μαύρο χρώμα είναι το πιο εύκολο στο βάψιμο και ιδίως σε άσπρο αυτοκίνητο πάει πολύ , πάντα χωρίς τάσια !
Έχω δει όμως και ασημί αυτοκίνητο με σιδερένιες ασημένιες στο ίδιο ακριβώς μεταλλικό χρώμα του αυτοκινήτου ,βαμμένες όμως σε φανοποιείο και αν είχα ασημένιο αυτοκίνητο θα έκανα ακριβώς το ίδιο , ήταν τέλειες (...χωρίς τάσια εννοείτε).
-
Καλησπερα!
υπαρχει καποια προταση για 195/50R15 για fiesta του 2009;
φοραει Dunlop blueresponse αυτη την στιγμη.
απο την μανα του ειχε michelen pilot μετα ειχα βαλει conti και τελος τα dunlop.
θεωρητικα ηταν απο τις καλυτερες επιλογες ολες οι μαρκες.
δεν καταλαβαινω ιδιαιτερες διαφορες απο τι βαζω γιατι δεν το...ψαχνω ιδιαιτερα στην οδηγηση.
δεν κανω επιθετικη αντιθετα συντηρητικη.
το dunlop αν και μου το ξαναπροτεινουν 2 λαστιχαδες με ξενερωσε γιατι ενα σκιστηκε σε μια λακουβα της πλακας και χρειαστηκε αλλαγη.
ιδιο λαστιχο ειναι και της goodyear οπως μου ειπαν αφου ειναι η ιδια εταιρια.
το ζητουμενο μου αυτη την στιγμη ειναι ενα λαστιχο να ειναι οκ στο βρεγμενο και να μην ειναι τοσο ευαισθητο (πιο σκληρα πλαινα υποθετω).
εχω παρει τιμες πριν λιγο καιρο για conti eco...michelen pilot...pιrelli 1 (που ψηνομουν αλλα βλεπω σε κριτικες οτι δεν τα παει καλα στο βρεγμενο)
και καποια φθηνα ή θηγατρικα οπως viking barum atrezzo.
οποιος εχει αποψη για αυτα ή καποιο αλλο ας κανει την καλη.
ευχαριστω φιλοι καραντινιερηδες.
-
Εγώ θα σου πρότεινα το Falken Ziex Ze 310, άψογο σε όλα του με μοναδικό μειονέκτημα την αυξημένη κατανάλωση.
Επίσης πολύ καλή επιλογή και το Toyo Proxes CF2.
-
και πως θα τα τσεκαρεις, θα πεις στον λαστιχα να στα βαλει λιγο να πεταχτεις ως τα μεγαρα η τις σερρες?
Μην ψυριζεις (υπερβολικα) την μαιμου, οποιο και να βαλεις απο αυτα που βλεπεις καλο θα ειναι και η διασταση σου οικονομικη ετσι και αλλιως.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]