-
Στο Yaris diesel που έχω δεν βρίσκω κάποια σοβαρή διαφορά στην κατανάλωση κάπου στα 0,2-0,3 του λίτρου με το ζόρι αλλά φοράει στενά λάστιχα 185 , ούτε στο δικό σου αγροτικό πιστεύω θα δεις αξιόλογη διαφορά αν μείνεις στις εργοστασιακές διαστάσεις.
Εγώ σκέφτομαι για ελαστικά εργοστασιακών διαστάσεων. Το χειμερινό θα τρώει πολύ δούλεμα, το ασφάλτινο θα πηγαίνει πιο χαλαρά. Αν είναι να μην δω αξιόλογη μεταφορά τότε δεν έχω και κάποιο άλλο λόγο να έχω 2 τετράδες, έτσι δεν είναι?
-
Όπως οι περισσότεροι οικογενειάρχες, έτσι κι εγώ, έχω το αυτοκίνητό μου πρωτίστως για να κάνω τις απαραίτητες μετακινήσεις μου και δευτερευόντως για ευχαρίστηση. Θέλω να ξεκινήσω και να φτάσω στον προορισμό μου χωρίς απρόοπτα. Δε με νοιάζουν οι κόντρες, δε με νοιάζει να φτάσω μισή ώρα νωρίτερα, δε με νοιάζει να προσπεράσω όποιον έχει καλύτερο αυτοκίνητο από εμένα (μπράβο του που έχει καλύτερο αυτοκίνητο).
Ένα τέτοιο είδος οδήγησης έχει και κάποιες απαιτήσεις από τα λάστιχα:- Να είναι ασφαλή στις ταχύτητες που αναπτύσσει ο μέσος οδηγός (από 20 έως 150)
- Να φρενάρουν καλά σε υγρό και στεγνό.
- Να έχουν καλή πλευρική πρόσφυση σε υγρό και στεγνό.
- Να μπορούν να περπατήσουν στο λίγο χιόνι (δε μιλάμε για 10 πόντους, αλλά για στο λίγο χιονάκι να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου).
- Να μη φθείρονται γρήγορα (να αντέχουν το όριο της 4ετίας).
Η οικονομία καυσίμου και ο θόρυβος είναι δευτερεύοντες παράγοντες.
Έτσι λοιπόν μιλάμε για ελαστικά με δείκτη ταχύτητας Η. Μιλάμε επίσης για ελαστικά από αξιοπρεπείς κατασκευαστές.
Ψάχνω λοιπόν ένα καλό, αντικειμενικό, συγκριτικό τεστ σε αυτήν την κατηγορία μεταξύ κάποιων συνηθισμένων μοντέλων και δε βρίσκω. Για παράδειγμα:
Michelin Primacy 4
Continental Premium Contact 6
Bridgestone Turanza
Goodyear EfficientGrip
κλπΞέρει κανείς που μπορώ να βρω μια συγκριτική δοκιμή που να εξετάζει τέτοιου είδους ελαστικά;
Ένα site που έχει τεστ είναι το https://www.tyrereviews.co.uk/
-
To Continental Premium Contact 6 ειναι ενα σπορ ελαστικο με οτι αυτο συνεπαγεται. Δεν ξερω αν θελεις σπορ ελαστικα. Βεβαια θα σε βολεψουν θεωρω.
Στην θεση σου θα διαλεγα ειτε το Turanza T005 ειτε το Primacy 4 με βαση τις αναγκες που το θελεις.
Και οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω στο tyrereviews.co.uk θα βρεις αρκετα τεστ που συμμετεχουν σχεδον ολα τα ελαστικα που αναφερεις.
-
Ένα site που έχει τεστ είναι το https://www.tyrereviews.co.uk/
Το γνωρίζω αυτό το site. Δυστυχώς ο τύπος φλυαρεί πολύ και τελικά λέει λίγα ουσιώδη. Άσε που στο τέλος βγάζει όλα τα λάστιχα εκπληκτικά. Εκπληκτικά τα falken, εκληκτικά τα fulda, εκπληκτκά τα μήτσοςstone, όλα εκπληκτικά. Δεν είναι όμως όλα τα λάστιχα εκπληκτικά. Τελικά μένεις με μια απορία: ποιο είναι καλύτερο;
Το site αυτό έχει και μια σελίδα με κριτικές πελατών ανά τον κόσμο. Εκεί έχει ενδιαφέρον γιατί ο κόσμος βρίζει πολλά ελαστικά και παίρνεις μια ιδέα. Και παρόλο που δε μπορείς να βασιστείς απόλυτα, αφού καθένας κρίνει με τον δικό του τρόπο οδήγησης, μπορείς να πάρεις μια γενική ιδέα. Το link είναι: -
To Continental Premium Contact 6 ειναι ενα σπορ ελαστικο με οτι αυτο συνεπαγεται. Δεν ξερω αν θελεις σπορ ελαστικα. Βεβαια θα σε βολεψουν θεωρω.
Στην θεση σου θα διαλεγα ειτε το Turanza T005 ειτε το Primacy 4 με βαση τις αναγκες που το θελεις.
Και οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω στο tyrereviews.co.uk θα βρεις αρκετα τεστ που συμμετεχουν σχεδον ολα τα ελαστικα που αναφερεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση petran17.
Μπορείς να μου πεις σε τι διαφέρουν τα Turanza T005** **από τα Primacy 4; Ψάχνω να βρω τα υπέρ και τα κατά μεταξύ τους και είμαι στο σκοτάδι.Παρεμπιπτόντως, το εν λόγω site κατατάσσει τα Continental Premium Contact 6 στα 'Premium Touring Summer' και όχι στα 'High Performance Summer'. βλ. https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/
-
petran17 wrote:
Ευχαριστώ για την απάντηση petran17.
Μπορείς να μου πεις σε τι διαφέρουν τα Turanza T005** **από τα Primacy 4; Ψάχνω να βρω τα υπέρ και τα κατά μεταξύ τους και είμαι στο σκοτάδι.Παρεμπιπτόντως, το εν λόγω site κατατάσσει τα Continental Premium Contact 6 στα 'Premium Touring Summer' και όχι στα 'High Performance Summer'. βλ. https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/
Εγω εχω τα Conti sport contact 5.ουσιαστικα η conti εβγαλε το 6 και καλυψε συμφωνα με τα λεγομενα της κ την κατηγορια touring και τη sport.Παραλληλα αν δεν κανω λαθος η παραγωγη του sport contact 5 συνεχιζεται κανονικα.Εγω παντως ειμαι υπερευχαριστημενος απλα δεν κανω κανιβαλισμους σε αγρια ασφαλτο να μπαινω στις στροφες και να ακουγεται κρκρκρκρ απο τα λαστιχα.Φθορα πρωτη φορα αψογη ακομη κ στα μπροστα.
-
Υπερ και κατα μεταξυ των δυο δυσκολα θα βρεις απο επισημα reviews.. μονο απο γνωμες ανθρωπων που τα εχουν φορεσει ηδη.
Και τα 2 ειναι πολυ καλα! Θα σε καλυψουν πληρως νομιζω. Ισως θεωρω ενα κλικ καλυτερα απο αυτα που εχω διαβασει τα Michelin Primacy 4. Δεν εχω δει αρνητικο σχολιο για τα συγκεκριμενα. Πολυ καλα στο βρεγμενο καθως και στο στεγνο.. Για την χιλιομετρικη αντοχη θεωρω βγαζουν πολλα οπως τα παρομοια του στην κατηγορια του.
Γενικα τα Michelin δεν τα 'πολυπαω' (οπως και ολα τα Continental) αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις.. Το PS4 που φοραω στο Fiesta το θεωρω κορυφαιο στην κατηγορια του μαζι με το PZ4.
Το Premium Contact 6 θεωρητικα θα ηταν Touring ελαστικο οπως ολα τα προηγουμενα Premium Contact.. αλλα και η ιδια η Continental για το 6 αναφερει οτι εχει στοιχεια απο το Sport Contact 5 που ειναι σπορ.
-
Κι έτσι απαντάμε αρνητικά στο αρχικό ερώτημα: όχι, δεν υπάρχουν συγκριτικά reviews για τα λάστιχα των αυτοκινήτων.
Θα βρεις συγκριτικές δοκιμές για οτιδήποτε αλλά δε θα βρεις συγκριτικά για τα ελαστικά. Αυτό εμένα μου φαίνεται περίεργο. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή σε κάποιο περιοδικό (πχ στους 4τροχούς) να κάνουν μια τέτοια δοκιμή;Πιστεύω ότι πολλοί ξέρουν και μπορούν να κάνουν ένα τέτοιο τεστ (αρκεί να έχεις την υπομονή να αλλάζεις ζάντες) και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 3-4 ημέρες χαλαρά. Αλλά δεν το κάνουν αυτό το τεστ. Μάλλον για να μη στεναχωρήσουν τις εταιρείες... ναι αλλά στεναχωρούν τους οδηγούς, στους οποίους απευθύνονται.
Από την άλλη, έχω δει ένα σωρό τεστ που κάνουν τα πιο απίθανα πράγματα. Έχω δει τεστ που συγκρίνουν ξεφτίλα λάστιχα με premium, έχω δει τεστ που έχουν πάρει καλοκαιρινά λάστιχα και τα βάλαν πάνω στο χιόνι... κρίμα.
-
Οι δοκιμές ελαστικών είναι δύσκολες και δαπανηρές. Πρέπει να τους δώσουν οι εταιρείες λάστιχα, δεν είναι εποχές που μπορεί ένα περιοδικό να αγοράσει 5-10 διαφορετικές τετράδες και να νοικιάσει μια πίστα για μέρες. Όταν μπορούν τις πραγματοποιούν, δεν υπάρχει θέμα να στεναχωρηθεί κάποιος.
-
Εχουν γινει καποια τετοια τεστ που αναφερεις και εδω στην Ελλαδα.. Βεβαια δεν το εχω σε μεγαλη υποληψη το συγκεκριμενο (αλλα αυτο ειναι η γνωμη του καθενος)...
Στο παρακατω συμπεριλαμβανονται και τα 2 ελαστικα που σου προτεινα καθως και αλλα.. Ριξε μια ματια αν θελεις
-
Ευχαριστώ πολύ. Το τεστ αυτό ήταν όντως στην κατεύθυνση που ήθελα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως που τα falken έχουν ανέβει τόσο πολύ, παρότι η falken είναι θυγατρική της sumitomo.Πιστεύω ότι οι 4τροχοι μπορούν να κάνουν εκπληκτικά τεστ με τους ανθρώπους και το κύρος που διαθέτουν. Καταλαβαίνω ότι οι εποχές δεν ευνοούν πολλά έξοδα, αλλά με έξυπνες κινήσεις μπορείς να βρεις ανέξοδες λύσεις.
Υ.Γ. Μια και πήραμε φόρα, βρήκα κι ένα άλλο τεστ.
https://www.youtube.com/watch?v=YHY2T-kGmfg
Είναι στα κινέζικα, αλλά με την αυτόματη μετάφραση γίνεται κατανοητό. -
Ευχαριστώ πολύ. Το τεστ αυτό ήταν όντως στην κατεύθυνση που ήθελα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως που τα falken έχουν ανέβει τόσο πολύ, παρότι η falken είναι θυγατρική της sumitomo.Πιστεύω ότι οι 4τροχοι μπορούν να κάνουν εκπληκτικά τεστ με τους ανθρώπους και το κύρος που διαθέτουν. Καταλαβαίνω ότι οι εποχές δεν ευνοούν πολλά έξοδα, αλλά με έξυπνες κινήσεις μπορείς να βρεις ανέξοδες λύσεις.
Υ.Γ. Μια και πήραμε φόρα, βρήκα κι ένα άλλο τεστ.
https://www.youtube.com/watch?v=YHY2T-kGmfg
Είναι στα κινέζικα, αλλά με την αυτόματη μετάφραση γίνεται κατανοητό.Εξαιρετικό λάστιχο και το falken sincera sn832, που είναι για μικρότερα αμάξια. Δεν νομίζω να φορέσω κάτι άλλο σε τέτοια τιμή που έχει.
-
Καλησπέρα στο forum.
Ήρθε η ώρα για αλλαγή των μέτριων michelin energy saver που έχω στο Fiesta 2005 1.4 βενζίνη. Η διάσταση που φοράει είναι 175/65r14. Κάνει περίπου 10 με 12 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο, κυρίως στην πόλη και σε σβέλτους ρυθμούς όπου υπάρχει δυνατότητα. Χρησιμοποιείται για σύντομες διαδρομές όποτε θα ήθελα να ζεσταίνεται σχετικά γρήγορα και επίσης να έχει φυσιολογική αντοχή σε πεζοδρόμια. Αυτά που έχω ξεχωρίσει είναι τα Bridgestone t005, τα Falken SINCERA SN832 ECORUN και τα Dunlop StreetResponse 2.
Τι θα μου προτείνατε; -
Εννοείται τα Falken! Φοράω την ίδια διάσταση στο i10 και το φθινόπωρο που είμαι για αλλαγή έχω στα υπόψη και τα 310 τα οποία είναι πιο καινούργια και all-around χρήση.
-
@ggab η Falken κυκλοφόρησε και το νέο Sincera SN 110
https://www.falkentyre.com/en/tyres/car-tyres/product-detail/169291
-
Αυτά αντικαθιστούν τα 832 καθώς είναι της σειράς sincera ενώ τα 310 της σειράς ziex.........ας πούμε πιο ταξιδιαρικη σειρά! Ενδιαφέρον πάντως και τα 110.
-
Και τα 3 είναι αξιόλογα. Μεταξύ Falken και Bridgestone θα ήμουν, αλλά μάλλον θα πήγαινα στα Bridge.
-
Βάλε οποία βρεις πιο φθηνά από τα τρία.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Τα bridgestone σκεφτόμουν αρχικά αλλά διαβάζω ότι αργούν να ζεσταθούν, για αυτό τείνω προς τα falken.
Το είδα ότι βγήκε το νέο Sincera SN 110. Θα ρωτήσω αν έχει έρθει Ελλάδα και ίσως προτιμήσω αυτό μιας και είναι ο διάδοχος του Sincera SN832 ECORUN και ελπίζω να είναι εξίσου καλό. -
Tα Nexen nsera su1 εβαλα τις προαλλες σε 215/50/17.
Αρκετα καλα για τα πρωτα 2000 χλμ.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]