-
Ερώτηση προς γνωρίζοντες.Ελαστικά 4 εποχών με ένδειξη 3PMSF μας καλύπτουν τυπικά από την υποχρεωτική κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων από τον Οκτώβρη?
-
@k-papakonstantinoy said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ερώτηση προς γνωρίζοντες.Ελαστικά 4 εποχών με ένδειξη 3PMSF μας καλύπτουν τυπικά από την υποχρεωτική κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων από τον Οκτώβρη?
Ναι εφ όσον φέρει και την ενδεικτική σήμανση του χιονιού με τις 3 κορυφές. Τώρα πόσο αποτελεσματικά θα είναι μετά 1-2 χρόνια άστο καλύτερα. Τις αλυσίδες πάντως εγώ τις έχω μέσα στο αμάξι τους χειμερινούς μήνες παρά τη χρήση χιονολαστιχων.
-
Ας ελπίσουμε ότι πλέον δεν θα κλείνουν δρόμο με 2-3-5 εκ χιονι......
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ας ελπίσουμε ότι πλέον δεν θα κλείνουν δρόμο με 2-3-5 εκ χιονι......
Θα βάζουμε τα αντιολισθητικα μας και θα βολτάρουμε. Αλατιερες και εκχιονιστικα πλέον μόνο οι τριτοκοσμικές χώρες!!!!!
-
Το αμάξι μου φοράει ελαστικά 94w. Αν του βάλω ελαστικά 97w (απλά μεγαλύτερου φορτίου δηλαδή και όλα τα άλλα ίδια) θα έχω θέμα;
Ρωτάω γιατί στη διάσταση μου βρίσκω μεγαλύτερη ποικιλία στη 2η κατηγορία. -
@sargus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το αμάξι μου φοράει ελαστικά 94w. Αν του βάλω ελαστικά 97w (απλά μεγαλύτερου φορτίου δηλαδή και όλα τα άλλα ίδια) θα έχω θέμα;
Ρωτάω γιατί στη διάσταση μου βρίσκω μεγαλύτερη ποικιλία στη 2η κατηγορία.Κανένα πρόβλημα. Θα είναι πιο ενισχυμένο και λιγο βαρύτερο.
-
Κανενα προβλημα
-
Ψάχνοντας ελαστικά στη διάσταση 215/50r17 με λίγο spor προσανατολισμο έχω την εντύπωση πως ίσως να είναι και η μοναδική μου επιλογή το Dunlop sport maxx rt καθώς η συγκεκριμένη διάσταση δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα HP. Έχει κανείς εμπειρία από maxx sport rt ;
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ψάχνοντας ελαστικά στη διάσταση 215/50r17 με λίγο spor προσανατολισμο έχω την εντύπωση πως ίσως να είναι και η μοναδική μου επιλογή το Dunlop sport maxx rt καθώς η συγκεκριμένη διάσταση δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα HP. Έχει κανείς εμπειρία από maxx sport rt ;
Και γιατί δεν κοιτάς και σε 225/50/17?
https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=215-50-17X7.5ET40&wheel2=225-50-17X7.5ET40&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm&sr=0mm -
Καλο ελαστικο αλλα τα εχει τα χρονια του θεωρω. Στην διασταση σου λιγο που εψαξα μαλλον θα πηγαινα στο Continental PremiumContact 6. Νομιζω αρκετα καλυτερο του Dunlop.
-
Pagalo: Δεν επιλέγω την 225 λόγω χαμηλού προφίλ και περισσότερης υδροπλανησης. Έπειτα κάνω 20-30 Χιλ το χρόνο.
Petran: Έχω δοκιμάσει το conti pc6 και δεν μου κάτσε λόγω μαλακού σκελετού. Μετά από pireli zero nero gt που καταργήθηκε θα πέσουμε στα πούπουλα. -
Pagalo: Δεν επιλέγω την 225 λόγω χαμηλού προφίλ και περισσότερης υδροπλανησης. Έπειτα κάνω 20-30 Χιλ το χρόνο.
Petran: Έχω δοκιμάσει το conti pc6 και δεν μου κάτσε λόγω μαλακού σκελετού. Μετά από pireli zero nero gt που καταργήθηκε θα πέσουμε στα πούπουλα.Goodyear Asymmetric 6 ?
edit Δεν βγαινει στην διασταση αυτηΜετα καποιο αλλο Pirelli ?
Michelin Pilot Sport 4 ή 5? -
Petran: Έχω δοκιμάσει το conti pc6 και δεν μου κάτσε λόγω μαλακού σκελετού. Μετά από pireli zero nero gt που καταργήθηκε θα πέσουμε στα πούπουλα.Το 225 θα σου μεγαλωσει το προφιλ.
Το Pirelli PZero Nero GT οντως αρκετα σκληρο και η αληθεια ειναι πως δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. Αλλα ειναι υποκειμενικο πως το βλεπει ο καθενας μας.
Τοτε δοκιμασε τα Dunlop. Αρκετα καλα ελαστικα παρα τα χρονια τους.
Βγαινει και το Pilot Sport 4 αν θελεις. Επισης τρομερο. Εγω ειναι η 2η τετραδα που φοραω αυτη τη στιγμη. Πολυ ευχαριστημενος. -
Tα είχα σε 116, πολύ ωραία, δεν γλίστρησα πουθενά τολμώ να πω.
Αλλά μήπως είχα τα rt 2; Υπάρχουν; -
Αν θες κάτι με πλαϊνά που να ακούνε στο τιμόνι τότε Falken 310.
-
Έχω δοκιμάσει το conti pc6 και δεν μου κάτσε λόγω μαλακού σκελετού.
Αποκλείεται να έχεις δοκιμάσει τα PC6 και να μην σου έκατσαν λόγω μαλακού σκελετού. Το λάστιχο αυτό έχει από τα πλέον άκαμπτα πλαϊνά στην κατηγορία των sport ελαστικών. Μήπως είχες δοκιμάσει τα PC5, τα οποία ήταν καθαρά touring ελαστικά;
Για του λόγου το αληθές: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Tyre-Reviews-17-Inch-UHP-Summer-Tyre-Test.htm
-
Ισχύει ότι έχει πολύ σκληρά πλαϊνά το pc6 . Εκτός της 225 45 17 το έχω και σε 195 65 15 και είναι πολύ σκληρό στις λακούβες.
Στο ένα w202 έβαλα μπροστά ps4 και στο άλλο πίσω. Απλά καλό λάστιχο , τίποτα περισσότερο σε σχέση με cont sc5 ή pc6. Ίσως να μην μπορούν να δουλέψουν με την πίεση αέρα που είχα στα Κόντι, έχω εμφανώς λιγότερη πρόσφυση. Κατέβασα σαν πρώτη κίνηση 0,1 και θα δείξει. Στο ένα w202 που είναι πίσω συνεχίζει να μου φεύγει εύκολα το πίσω μέρος στους ελιγμούς. Θα χρειαστεί ακόμη 0,1 μείωση. -
Xenos μάλλον το rt2 θα είχες ως πιο νέο που βγήκε το 2016 με βελτίωση στη βροχή. Το rt είναι λίγο καλύτερο στο στεγνό.
Harisma και w202. Το pc6 έχει μαλακό πλαϊνό όπως όλα τα conti και το έχω δοκιμάσει σε mito. Αν δείτε το πλαϊνό από yokohama advan η pireli p zero είναι η νύχτα με τη μέρα.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές όλων αλλά τελικά προχωρησα και αύριο θα βάλω τα dunlop. Έχω και ταξίδι μετά 2χιλ οπότε θα γράψω εντυπώσεις.Υ.γ harisma χρωστάς εντυπώσεις από τα asymetric 6
-
Xenos μάλλον το rt2 θα είχες ως πιο νέο που βγήκε το 2016 με βελτίωση στη βροχή. Το rt είναι λίγο καλύτερο στο στεγνό.
Harisma και w202. Το pc6 έχει μαλακό πλαϊνό όπως όλα τα conti και το έχω δοκιμάσει σε mito. Αν δείτε το πλαϊνό από yokohama advan η pireli p zero είναι η νύχτα με τη μέρα.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές όλων αλλά τελικά προχωρησα και αύριο θα βάλω τα dunlop. Έχω και ταξίδι μετά 2χιλ οπότε θα γράψω εντυπώσεις.Υ.γ harisma χρωστάς εντυπώσεις από τα asymetric 6
Θα κάνεις λάθος επιλογή για τους λάθος λόγους!
Κατ'αρχάς το PC6 ΔΕΝ "έχει μαλακό πλαϊνό όπως όλα τα Conti". Όταν έβαλα το Φεβρουάριο του 2019 τα PC6 σε 225/45/17 δοκίμασα την ακαμψία των πλαϊνών σε πολλά ανταγωνιστικά λάστιχα στην ίδια διάσταση που είχε διαθέσιμα ο λαστιχάς μου. Τα PC6 είχαν σαφώς πιο άκαμπτα πλαϊνά και από PS4 και από F1 Assy 3 και από Pirelli (δεν θυμάμαι το μοντέλο) και από RT2 και από μερικά δευτεροκλασάτα. Με σημαντική διαφορά, μάλιστα! Για αυτό κάνε τον κόπο να δοκιμάσεις την ακαμψία (με το χέρι σου) των πλαϊνών των RT2 πριν τα βάλεις. Δεν στα λέω αυτά για αντιπαράθεση, αλλά για να σε βοηθήσω.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος που θα πει ότι τα RT2 είναι πιο άκαμπτα από τα PC6. Άσε που πλέον έχουν "γεράσει" αρκετά και ως σχεδίαση και απόδοση...
Υ.Γ. 1: Σου ξαναλέω, μην πιστέψεις εμένα, αλλά διάβασε το τεστ που παραθέτω πιο πάνω. Τα λέει όπως ακριβώς είναι!
Υ.Γ. 2 : Για τα Assy 6, θα γράψω αύριο... -
Harisma φόρεσα το max sport rt όχι το rt2. Το πρώτο έχει καλύτερα χαρακτηριστικά στο στεγνο και καλό πλαϊνό. Το δεύτερο υπερτερεί στο βρεγμένο και είναι όντως πιο μαλακό. Έκανα ήδη τα πρώτα 700 km και σήμερα έχω αλλά τοσα. Οπότε αναμένονται οι εντυπώσεις.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]