-
Καλημέρα.
Έχω καταλήξει σε sto ι30 hatchback για νέο αυτοκίνητο αλλά μου έχει δημιουργηθεί το έξης μεγάλο δίλημμα.1.400-100 άλογα ατμόσφαιρα ή 1000 -120 άλογα turbo. Το αμάξι καθημερινά θα κάνει 20 χιλ εντός - έκτος πόλης και αποδράσεις τα σκ 150/200χιλ.
Αν κάποιος έχει κάποιος από τα 2 θα εκτιμούσα πολύ την άποψη του .Σας Ευχαριστώ
-
Καλημέρα.
Έχω καταλήξει σε sto ι30 hatchback για νέο αυτοκίνητο αλλά μου έχει δημιουργηθεί το έξης μεγάλο δίλημμα.1.400-100 άλογα ατμόσφαιρα ή 1000 -120 άλογα turbo. Το αμάξι καθημερινά θα κάνει 20 χιλ εντός - έκτος πόλης και αποδράσεις τα σκ 150/200χιλ.
Αν κάποιος έχει κάποιος από τα 2 θα εκτιμούσα πολύ την άποψη του .Σας Ευχαριστώ
-
Δεν έχω κανένα από τα δύο, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει καν δίλημμα εφόσον το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Το 1.0 με τα 120 άλογα είναι παρασάγγες καλύτερο από το παλαιότερης σχεδίασης και περιορισμένης απόδοσης 1.4 με τα 100 άλογα (και την ασθενική ροπή).
-
Πήρα τον Οκτώβριο το i30 το 1400άρι. Έχοντας κάνει κάποια χιλιόμετρα, μπορώ να έχω γνώμη.
Τελικά το μετάνιωσα που δεν έδωσα τα 1000 ευρώ περισσότερο που χρειαζόταν για να πάρω τον 1000άρη τον τούρμπο. Και οι αιτίες είναι οι εξής.- Το 1400άρη έχει τέλη γύρω στα 250 ευρώ. Το 1000άρη νομίζω είναι 100ευρώ λιγότερα.
- Το 1400άρη καίει περισσότερη βενζίνη από το 1000άρη. Οδηγώ κυρίως εντός πόλης και είμαι γύρω στα 8λ/100χλμ. Είναι πολλά κι ας είναι μόνο εντός πόλης. Λένε μερικοί ότι η κατανάλωση θα μειωθεί πολύ όσο περνάνε τα χιλιόμετρα, αλλά αυτό περιμένω να το δω πρώτα.
- Το 1400άρη δεν είναι σβέλτο. Είναι αξιοπρεπές μεν, αλλά δεν είσαι βέβαιος ότι θα σου δώσει πάντα την επιθυμητή επιτάχυνση. (Σε θέματα τελικής ταχύτητας δεν υστερεί).
Τα πλεονεκτήματα που έχει το 1400άρη είναι τα εξής:
- Θέλει πιο σπάνια συντήρηση.
- Είναι φθηνότερο.
Υποθέτω ότι θα σκέφτεσαι τις δόσεις και πόσους μήνες περισσότερο θα έχεις τον πονοκέφαλό τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό σκεφτόμουν. Τελικά θα προτιμούσα τον 1000άρη κι ας είχα αυτούς τους επιπλέον μήνες πονοκέφαλου.
-
Πήρα τον Οκτώβριο το i30 το 1400άρι. Έχοντας κάνει κάποια χιλιόμετρα, μπορώ να έχω γνώμη.
Τελικά το μετάνιωσα που δεν έδωσα τα 1000 ευρώ περισσότερο που χρειαζόταν για να πάρω τον 1000άρη τον τούρμπο. Και οι αιτίες είναι οι εξής.- Το 1400άρη έχει τέλη γύρω στα 250 ευρώ. Το 1000άρη νομίζω είναι 100ευρώ λιγότερα.
- Το 1400άρη καίει περισσότερη βενζίνη από το 1000άρη. Οδηγώ κυρίως εντός πόλης και είμαι γύρω στα 8λ/100χλμ. Είναι πολλά κι ας είναι μόνο εντός πόλης. Λένε μερικοί ότι η κατανάλωση θα μειωθεί πολύ όσο περνάνε τα χιλιόμετρα, αλλά αυτό περιμένω να το δω πρώτα.
- Το 1400άρη δεν είναι σβέλτο. Είναι αξιοπρεπές μεν, αλλά δεν είσαι βέβαιος ότι θα σου δώσει πάντα την επιθυμητή επιτάχυνση. (Σε θέματα τελικής ταχύτητας δεν υστερεί).
Τα πλεονεκτήματα που έχει το 1400άρη είναι τα εξής:
- Θέλει πιο σπάνια συντήρηση.
- Είναι φθηνότερο.
Υποθέτω ότι θα σκέφτεσαι τις δόσεις και πόσους μήνες περισσότερο θα έχεις τον πονοκέφαλό τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό σκεφτόμουν. Τελικά θα προτιμούσα τον 1000άρη κι ας είχα αυτούς τους επιπλέον μήνες πονοκέφαλου.
Με απάντησες ακριβώς αυτά που εχω στο μυαλό μου οχι τοσο το χρηματικό .
Ολοι λένε καλύτερα 1400 λόγο μη turbo και επίσης οτι είναι φουσκωμένες η κατανάλωση στα χαρτιά για να πουλάνε 1000 .
Σε Ευχαριστώ πάρα πολύ βοήθησες -
Ολοι λένε καλύτερα 1400 λόγο μη turbo και επίσης οτι είναι φουσκωμένες η κατανάλωση στα χαρτιά για να πουλάνε 1000 .
Σε Ευχαριστώ πάρα πολύ βοήθησεςΠοιοι λένε καλύτερα το 1400 λόγω μη turbo; Οι άσχετοι;
-
Σε Ευχαριστώ πάρα πολύ βοήθησες
Eγώ πάντως κατάλαβα ότι ο Αλέξανδρος συστήνει ως καλύτερο το 1000άρι.
-
Ατμοσφαιρικό εν έτη 2020 φίλε; Μπα. Χίλιες φορές 1000αρι τουρμπακι. Καλορίζικο πάντως ότι και να διαλέξεις. Καλό vfm όχημα
-
Αναμφισβήτητα προτείνω το 1000άρι. Αυτοί οι επιπλέον 20 ίπποι είναι χρήσιμοι. Επειδή μάλιστα κάνεις κι αρκετά χιλιόμετρα, τους χρειάζεσαι ακόμα περισσότερο για να διευκολυνθεί το ταξίδι σου.
Θα σου πρότεινα ακόμα να πας στην πλούσια έκδοση γιατί έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδεσμων, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες που έχουν ημιάκαμπτο άξονα. Εγω σ' αυτό στάθηκα τυχερός γιατί όταν το αγόρασα η hyundai έδινε σε όλες τις εκδόσεις του hatchback ανάρτηση πολλαπλών συνδεσμων και με την style έκδοση το είχα.
Σε κάθε περίπτωση, με γεια το αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι θα το αγαπήσεις γιατί είναι πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και φιλόξενο.
-
Είμαι κάτοχος kia ceed 1.4 109 hp του 2007. Το μοτέρ αυτό είναι δυνατό (για 1.4 ατμοσφαιρα) και τέρμα αξιόπιστο. Δεν έχει τις επιταχύνσεις των τούρμπο αλλά είναι αξιοπρεπέστατος. Για το δικό μου οδηγικό προφίλ είναι μια χαρά. Δεν ξέρω τα 1.4 100 hp του σήμερα πόσο υστερούν σε επιδόσεις σε σχέση με αυτό το μοτέρ.Θα σου πρότεινα να οδηγήσεις και τα 1.4 και τα 1.0 τούρμπο στα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν για να δεις μόνος σου αν η διαφορά στις επιδόσεις είναι σημαντική για το οδηγικό σου προφίλ.
-
Είμαι κάτοχος kia ceed 1.4 109 hp του 2007. Το μοτέρ αυτό είναι δυνατό (για 1.4 ατμοσφαιρα) και τέρμα αξιόπιστο. Δεν έχει τις επιταχύνσεις των τούρμπο αλλά είναι αξιοπρεπέστατος. Για το δικό μου οδηγικό προφίλ είναι μια χαρά. Δεν ξέρω τα 1.4 100 hp του σήμερα πόσο υστερούν σε επιδόσεις σε σχέση με αυτό το μοτέρ.Θα σου πρότεινα να οδηγήσεις και τα 1.4 και τα 1.0 τούρμπο στα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν για να δεις μόνος σου αν η διαφορά στις επιδόσεις είναι σημαντική για το οδηγικό σου προφίλ.
Το δικό σου, με τους 109 ίππους, είναι πιο κοντά στο τούρμπο απ' ότι το δικό μου. Και συν τοις άλλοις να υπολογίσουμε και την διαφορά στην ροπή, που αυτή κυρίως ευθύνεται για τις επιταχύνσεις. Λογικά ο johnevagg θα τις θέλει τις επιταχύνσεις αφού κάνει κάθε Σαββατοκύριακο εξορμήσεις όπως είπε.
Για την αξιοπιστία, είσαι καταλληλότερος να μιλήσεις, αφού εγώ ακόμη δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Είναι αλήθεια ότι όταν το αγόρασα, το είχα κατά νου και αυτό, ότι δηλαδή οι ατμοσφαιρικοί είναι πιο δοκιμασμένοι από τους τουρμπάτους, ότι οι τρεις κύλινδροι είναι λιγότερο αξιόπιστοι από τους 4 κλπ. Όμως όλα αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο και δεν ξέρω κατά πόσο υφίστανται. Εξάλλου, ήδη οι 1000άρηδες οι τούρμπο έχουν δοκιμαστεί αρκετά χρόνια και δεν έχω ακούσει να βγάζουν προβλήματα.
Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω kia ceed στον δρόμο. Οι δε κόρες μου, το κοιτάνε και λένε 'αυτό είναι το ξαδερφάκι του δικού μας!'.
-
JohnEvagg wrote:
Σε Ευχαριστώ πάρα πολύ βοήθησεςΠοιοι λένε καλύτερα το 1400 λόγω μη turbo; Οι άσχετοι;
Όσοι ρώτησα μου έδωσαν την ιδια απάντηση 'επειδή το αυτοκίνητο ειναι μονιμα στουμπισμένο θα βγάλει προβλήματα στα 100.000'
-
καλημέρα το οδήγησα το 1400 τώρα μένει να οδηγισω και το 1000
-
Όσοι ρώτησα μου έδωσαν την ιδια απάντηση 'επειδή το αυτοκίνητο ειναι μονιμα στουμπισμένο θα βγάλει προβλήματα στα 100.000'
Φαντάζομαι έχουν δει πολλοί από αυτούς που ρώτησες σύγχρονους 1000ρηδες turbo με 100.000 χιλιόμετρα και με προβλήματα, οπότε σου απάντησαν με επιχειρήματα έτσι? Δε νομίζω πως μπορεί να απαντήσει κάποιος για το αν θα βγει αξιόπιστος ή όχι. Ίσως σε καμιά 5ετία να μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Άλλα αυτό το de facto 'θα βγάλει προβλήματα' είναι μάλλον δήλωση μέντιουμ.
-
JohnEvagg wrote:
Φαντάζομαι έχουν δει πολλοί από αυτούς που ρώτησες σύγχρονους 1000ρηδες turbo με 100.000 χιλιόμετρα και με προβλήματα, οπότε σου απάντησαν με επιχειρήματα έτσι? Δε νομίζω πως μπορεί να απαντήσει κάποιος για το αν θα βγει αξιόπιστος ή όχι. Ίσως σε καμιά 5ετία να μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Άλλα αυτό το de facto 'θα βγάλει προβλήματα' είναι μάλλον δήλωση μέντιουμ.
Ηταν η απάντηση μου έχουν κινητήρες turbo στο μυαλό τους 3 χρονιά πριν που δεν έχουν καμία σχέση με τους τωρινούς.
-
Στο ξαναλέω με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση: Όλοι αυτοί που ρώτησες ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ και θα σε πάρουν στο λαιμό τους με την ασχετοσύνη που τους δέρνει!
-
Εγω να το πω αλλιως....
Ναι υπαρχει περιπτωσει να σπασει το turbo μου εχει συμβει και εμενα αλλα και στο περιβαλλον μου
Το κοστος ηταν 850 ευρω και τελος.
Οπως επισης υπαρχει περιπτωση σε ατμοσφαιρικους ιαπωνικους κινητηρες να καψουν λαδι, να κανουν αλλαγη φλατζας κτλ. Με μεγαλυτερο κοστος απο αυτο του turbo.
Οι turbo κινητηρες εχουν εσωτερικα μερη που θυμιζουν τους diesel...δηλαδη ειναι πολυ πιο robust που λενε.
Αν οδηγεις σαν ανθρωπος και οχι σαν ουρακοταγκος οπως εγω και οι γνωστοι μου δεν θα παθει τιποτα το turbo και οι κινητηρες ως συνολο ειναι πιο γεροδεμενοι.
Αλλωσρε εχεις αρκετα χρονια εγγυησης, δες και το kia turbo με 7 ετη εγγυηση
-
Ηταν η απάντηση μου έχουν κινητήρες turbo στο μυαλό τους 3 χρονιά πριν που δεν έχουν καμία σχέση με τους τωρινούς.
Οι κινητήρες turbo προ 3 χρόνων είναι ακριβώς ίδιοι ως προς την τεχνολογία τους με τους σημερινούς! Άσε που πολλοί κινητήρες δεν έχουν αλλάξει καν την τελευταία τριετία.
Αυτοί που σε συμβουλεύουν είναι απλώς ημιμαθείς ξερόλες...
-
διαφορά στην ροπή, που αυτή κυρίως ευθύνεται για τις επιταχύνσεις
Όχι.
-
Κάτοχος και ceed 1,4 109 2007 140.000 και αεριο, αξιόπιστο τέρμα, αξιοπρεπές γκάζι για την εποχή του με χαλαρή συντήρηση πεζοδρομίου κιόλας. Σιγουρα με 100 που βγαίνει τώρα θα έχει διαφορά γιατί γενικά είναι κάπως βαρια. Αν έχεις σκοπό να το κάνεις αέριο πάρε αυτό, δεν καταλαβαινει με 5€ 100χμ. Αν όχι πάρε το 1000αρι turbo, θα ευχαριστηθεις περισσότερο, πιο ξεκούραστη οδήγηση, χωρίς σκέψεις και κατεβάσματα από Πέμπτη σε τρίτη για ασφαλη προσπερασματα. Και εγώ έχω μετανιώσει που πήρα το c3 82 άλογα, με άλλα 1000€ έπαιρνα το turbo 110, τώρα με κλίμα και ανηφορα υποφερω... σαν την Δέσποινα Βανδή!
Αγορά Νέου αυτοκινήτου