-
Καλησπέρα . Μέτα από test drive και τον 2 (1.4 ατμόσφαιρα και 1000 turbo) εχω να πω τα εξής:
Η κατανάλωση είναι στον οδηγό ξεκάθαρα και τα 2 αυτοκίνητα την ίδια διαδρομή έκανα εγώ και η γυναικά μου (μαντέψτε σε ποιον ήταν πάρα πάνω η κατανάλωση ΣΕ ΕΜΕΝΑ) Όσον άφορα τα οχήματα ναι υπάρχει διάφορα το turbo πιο ροπατο ποιο άνετο να ανοίξει για προσπέραση . Έχω καταλήξη στο turbo όποτε αναμένω τράπεζα και τα περαιτέρω.
Οσον αφορά σε αξιοπιστία είμαι απο τους τυχαίους που εχω καλο φίλο στην hyundai και με απάντησε 'απο 2017 κυκλοφορεί αυτό το μοτερ δεν εχει βγάλει θέματα' τωρα αν ψάξουμε ολο το internet ολο και κάποιον θα βρούμε αλλα τα στατιστικά αυτά λένε.
Όσον άφορα diesel 2 παράγοντες με απέτρεψαν
- Το κόστος του αυτοκίνητου (ποιο ακριβό το diesel)
- Φεύγω από disel αυτοκίνητο που το είχα χρονιά και τα λεφτά που εχω γλυτώσει σε βενζίνες τα εχω δώσει σε ανταλλακτικά και ζημίες (αυτήν είναι δικιά μου εμπειρία και καθαρά δικιά μου γνώμη για να μην παρεξηγηθώ )
Σας ευχαριστώ όλους
Πληροφοριακά, για να μην την πατησουν κ αλλοι, ποιο diesel ειχες;
-
Φίλε μου θα συμφωνήσω σε όλα όσα λες εκτός για τον αναξιόπιστο κινητήρα της Toyota. Έχω corolla 1.4 2006 98hp.Εχω 400000χλμ τα 150 με υγραέριο και το μόνο που έχω αλλάξει είναι μπαταρία δισκοπλακες και λάδι τίποτα.
-
Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα είπα να γράψω σε αυτό που έχει λιμνασει.
Αναμεσα σε astra 1.4 turbo 150 ps και leon 1.5 tsi 130ps τι θα προτιμούσατε για αγορά μεταχειρισμένου; και τα 2 μοντέλα 2018 - 19 στα 15k με ελάχιστα χλμ.
-
Leon 1.5-130! Θεωρώ ότι είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο από το Astra 1.4-150.
-
Συμφωνώ με τον Χάρη και εγώ Λεόν θα προτιμούσα και δεν συμπαθώ και το γκρούπ!
-
μια ερώτηση γιατί δεν το χω πιάσει ακριβώς..εχει νοημα να πας σε διαφορετικές αντιπροσωπείες για προσφορά; η όλοι πάνω κάτω τα ίδια προσφέρουν;
-
π.χ να πας vw Αθήνα,θες/νίκη, επαρχία περνώντας από παντού.
-
Στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει νόημα να πας σε διαφορετικές αντιπροσωπείες. Παίζοντας τον ανταγωνισμό σχεδόν πάντα πετυχαίνεις μια καλύτερη τιμή ή καλύτερα δώρα.
-
Η εμπειρια μου μου λεει οτι πανω κατω τα ιδια ειναι παντου. Οι βασικες γραμμες δινονται απο τα κεντρικα μαλλον.
Δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις σε 3-4 παντως. Εγω εχω σχεσεις με 2 επαρχιακες πολεις και ρωταω και σε κανα 2 Αθηνα και ετσι εχω μια σφαιρικη αποψη.
Nα υπαρχει και καποιο νόημα, γιατι αν ειναι να γλυτωσεις 150€ αλλα μετα να θελεις να κανεις ταξιδι σε μια ασχετη πόλη, μπορει να χαλασεις και περισσοτερα!
-
ναι αυτό σκεφτόμουν. λογικά αν πάρεις την καλύτερη τιμή π.χ 200ευρω κάτω στου διαολου, δεν παίζει να στο φέρουν στην πόλη σου σωστά; η το φέρνουν με κάποιο κόστος..οπότε
πάντως από ότι έχω καταλάβει αν πας με συγκεκριμενο μοτέρ χαρακτηριστικά τα πάντα, λογικά πέφτει σύρμα και θα δώσουν όλοι πάνω κάτω τα ίδια από τα κεντρικά. αυτά συνεπάγονται ότι θα πρέπει να παίξω το χαρτί του ανταγωνιστικού μοντέλου άλλης εταιρίας. χμμ..
-
Παίδες τη βοήθειά σας για φίλο που αναζητά μεταχειρισμένο. Μεταξύ golf 1.0 tsi 110 2017 στα 14.500 € και leon 1.5 tsi 130 2019 στα 15.000 € τι θα επιλέγατε? Με φοβίζει λίγο το σύστημα act του leon. Γενικά φαίνεται πιο συμφέρουσα αγορά το leon αλλά είναι αξιόπιστο το σύστημα αυτό?
-
Φυσικά το Leon!
-
Παίδες τη βοήθειά σας για φίλο που αναζητά μεταχειρισμένο. Μεταξύ golf 1.0 tsi 110 2017 στα 14.500 € και leon 1.5 tsi 130 2019 στα 15.000 € τι θα επιλέγατε? Με φοβίζει λίγο το σύστημα act του leon. Γενικά φαίνεται πιο συμφέρουσα αγορά το leon αλλά είναι αξιόπιστο το σύστημα αυτό?
Νομίζω ότι έχεις ξανακάνει την ίδια ακριβώς ερώτηση και πάλι Leon σου είπαμε όλοι...
Για το ACT δεν έχω ακούσει προβλήματα και έχοντας οδηγήσει αντίστοιχο μοντέλο του group VAG, έχω να πω ότι λειτουργεί άψογα, χωρίς να καταλαβαίνεις τίποτα και μειώνοντας πραγματικά την κατανάλωση.
-
Είχα κάνει την ερώτηση leon vs astra. Ευχαριστώ πάντως.
-
Συγνώμη, δίκιο έχεις. Η απάντηση σε κάθε περίπτωση είναι Leon 1.5 είτε έχει απέναντι Astra 1.4 είτε Golf 1.0.
-
Georgemit wrote:
Νομίζω ότι έχεις ξανακάνει την ίδια ακριβώς ερώτηση και πάλι Leon σου είπαμε όλοι...
Για το ACT δεν έχω ακούσει προβλήματα και έχοντας οδηγήσει αντίστοιχο μοντέλο του group VAG, έχω να πω ότι λειτουργεί άψογα, χωρίς να καταλαβαίνεις τίποτα και μειώνοντας πραγματικά την κατανάλωση.
Υποτιθεται οτι εχουν θεματα στην αμερικη αλλες εταιρειες με αυτα τα συστηματα απενεργοποιησης κυλινδρων. Τα θεματα δεν ειναι οτι δεν θα δουλευει καινουριο αλλα μακροχρονια με παραμορφωσεις κυλινδρων.
Και εγω θα το αποφευγα αν ειναι ενα αμαξι να το κρατησεις χρονια.
-
Υποτιθεται οτι εχουν θεματα στην αμερικη αλλες εταιρειες με αυτα τα συστηματα απενεργοποιησης κυλινδρων. Τα θεματα δεν ειναι οτι δεν θα δουλευει καινουριο αλλα μακροχρονια με παραμορφωσεις κυλινδρων.
Αυτά τα συστήματα έχουν θέματα...
στην Αμερική...
σε άλλες εταιρίες...
Και αυτός είναι λόγος για να μην αγοράσει ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο άλλης εταιρίας που δεν έχει μάλιστα παρουσιάσει θέμα;
-
wantone wrote:
Αυτά τα συστήματα έχουν θέματα...
στην Αμερική...
σε άλλες εταιρίες...
Και αυτός είναι λόγος για να μην αγοράσει ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο άλλης εταιρίας που δεν έχει μάλιστα παρουσιάσει θέμα;
Η συγκεκριμενη εταιρεια ειχε παρα πολλα θεματα στο προφατο παρελθον στους κινητηρες της, τωρα να κατσουμε να τα γραφουμε τα ιδια και τα ιδια? Απορω μερικες φορες τι γραφεις.
Θυμισου τον 1.4 TSi στο Golf 5 με καδενες που εσπαγαν κλπ. To δικο μου Bora 4 VR6 εβγαλε πολλαπλασιαστες 2 φορες στα 6 χρονια, αντλια νερου, MAF και διαφορα αλλα. Τα DSG κιβωτια επισης εχουν στοιχησει πολλα χρηματα σε πολλους.
Δεν πιστευω οτι δεν θα παρουσιασουν θεματα και στο μελλον ειδικα οταν εχεις 1.5 mild hybrid DSG αν χαλασουν κοιτας για 10 χιλ κοστος επισκευων. Για τον 1.4 ACT οντως δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστος ή οχι αλλα πχ αν καποιος αγοραζει και σημερα DSG να αναμενει μεγαλα εξοδα εκτος εγγυησης.
-
Η συγκεκριμενη εταιρεια ειχε παρα πολλα θεματα στο προφατο παρελθον στους κινητηρες της, τωρα να κατσουμε να τα γραφουμε τα ιδια και τα ιδια? Απορω μερικες φορες τι γραφεις.
Θυμισου τον 1.4 TSi στο Golf 5 με καδενες που εσπαγαν κλπ. To δικο μου Bora 4 VR6 εβγαλε πολλαπλασιαστες 2 φορες στα 6 χρονια, αντλια νερου, MAF και διαφορα αλλα. Τα DSG κιβωτια επισης εχουν στοιχησει πολλα χρηματα σε πολλους.
Δεν πιστευω οτι δεν θα παρουσιασουν θεματα και στο μελλον ειδικα οταν εχεις 1.5 mild hybrid DSG αν χαλασουν κοιτας για 10 χιλ κοστος επισκευων. Για τον 1.4 ACT οντως δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστος ή οχι αλλα πχ αν καποιος αγοραζει και σημερα DSG να αναμενει μεγαλα εξοδα εκτος εγγυησης.
Η αλήθεια είναι ότι αφού το θέτεις έτσι, θα σου επιστρέψω την παρατήρηση, λέγοντας σου ότι κι εγώ απορώ μερικές φορές τι γράφεις...
Ο άνθρωπος ρώτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο: τι εικόνα έχουμε για την αξιοπιστία και τα πιθανά προβλήματα του κινητήρα του υπάρχοντος (και όχι του επερχόμενου μικροϋβριδικού) 1.5TSi-130PS με το σύστημα ACT. Εγώ του έγραψα ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ακουστεί προβλήματα. Αν πιστεύεις ότι εσύ το απαντάς αυτό πιο σωστά, αναφέροντας προβλήματα συστημάτων απενεργοποίησης κυλίνδρων άλλων εταιριών στην Αμερική, καθώς και προβλήματα (άσχετα με το σύστημα ACT και το συγκεκριμένο κινητήρα) άλλων μοντέλων με άλλους κινητήρες της ίδιας εταιρίας στο παρελθόν, θα πάω πάσο.
Καλό θα ήταν όμως να προσέχεις τι και πως γράφεις...
-
Παίδες τη βοήθειά σας για επιλογή μεταχειρισμένου από φίλο. Είμαστε ανάμεσα στα εξής:
-
focus 1.0 125 st line 2016
-
clio 4 sport tourer 1.2 tce 120 EDC 2016
3.C4 1.2 puretech 130 auto 2015
-
i30 1.4 140ps 2018
-
308 1.2 130 manual 2019.
-
leon 1.5 130 2019.
Οι τιμές όλων κυμαίνονται στα 14 με 16κ €. Θα ήθελα τη γνώμη σας, ευχαριστώ.
-
Αγορά Νέου αυτοκινήτου