-
Προφανώς και όχι!! Χιουμοριστικο ηταν το ποστ του Κρουζερ και για να δειξει οτι ορισμενοι ταξιδευουν με τετοιες ταχυτητες για οικονομία. Και με 140 και με 160 μπορεις να ταξιδέψεις.
Με το πιο αργό 1600 20ετίας μπορείς άνετα να κρατάς 160-170 σε ταξίδι. Με τα γρήγορα 1600άρια 200άρες.
-
Αστικό κέντρο, τη Θήβα ας πούμε; Ημι-αστικο σε ενδιαφέρει το hybrid;
Εγώ μένω Αγία Παρασκευή ας πούμε και σχεδόν κάθε μέρα (άντε δεύτερη/Τρίτη) παίρνω Αττική οδο, και αν δεν πάρω, πάω με μηχανή, για τη χρήση μου Β diesel είναι η καλύτερη περίπτωση.
Αναρωτιέμαι σε ποια αστική κατηγορία με έχουν βάλει.
-
Επειδή τα υβριδικά γίνονται υποψήφιες αγορές για πολλούς και είναι το νέο ντίζελ για τον κόσμο , θα πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί για κάποια πράγματα .
Τι σημαίνει κάθε είδους υβριδικό ?
Για παράδειγμα το υβριδικό Πούμα , διαφημίζει με τον νέο τρόπο μέτρησης , κατανάλωση 3,8 και έτσι το πήρε συγγενής μου , αντί για το ντίζελ . Το αμάξι κυρίως σε ταξίδια και με ήπιο τρόπο οδήγησης , δεν πέφτει κάτω από 6,7.
Στα διάφορα τέστ του υβριδικου Γιάρις , γράφεται με κομψό τρόπο και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου , ότι το αμάξι θέλει ειδική οδήγηση στον ανοικτό δρόμο .
Τώρα προφανώς ταχύτητες των 100-105 χλμ σε αυτοκινητόδρομους , που έχουν όρια 130 και στους οποίους πληρώνουμε πανάκριβα διόδια για να πάμε γρήγορα και με ασφάλεια , ναι σαφέστατα είναι ταχύτητες ΚΤΕΛ, το οποίο πάει νόμιμα μέχρι τα 100 όπως και τα πούλμαν .
Ολοι έλεγαν για το ακριβό κόστος βλαβών στα ντίζελ , σαν θέμα για την αγορά τους .
Εδώ μαθαίνουμε σιγά - σιγά ότι εταιρείες χρεώνουν απλές μπαταρίες στάρτ-στοπ στα 450 ευρώ. Αραγε η μπαταρία ενός υβριδικού πόσο θα κάνει και πότε αλλάζει ? Εχουμε σκεφτεί τι επίδραση θα έχει αυτό το κόστος στην μεταπώληση ενός αυτοκινήτου ?
Φήμες λένε ότι η φόρντ δίνει εγγύηση 8 χρόνια για τα αμάξια , αλλά για την μπαταρία μόνο 2. Πόσο κοστίζει αυτή η μπαταρία ?
Η θα παίρνουμε καινούργια αμάξια και θα κάνουμε ότι κάνουν με τα παλιά λέξους , που βάζουν μπαταρίες από βουλγαρία που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους . Κάποια ηλεκτρικά παίρνουν φωτιά κατά την διάρκεια της φόρτισης .
Καλή η νέα τεχνολογία , αλλά για εμάς που είμαστε φτωχή χώρα και κρατάμε τα αμάξια μας πολλά χρόνια , αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να συζητηθούν.
Ο μέσος Ελληνας έκανε πριν 30 χρόνια 15-20000 χλμ τον χρόνο . Με την κρίση έπεσε , αλλά δεν θα είναι για πάντα η κρίση .
Οπότε το κάνω 10000 χλμ στην Αθήνα και 2000 χλμ σε 3 ταξίδια , είναι αστείο . Και μάλιστα προβακατόρικο αστείο.
Αρχικά το κάνω χλμ στην Αθήνα , μπορεί να ισχύει για κάποιον που μένει σε απομακρυσμένο προάστιο , που δεν έχει ΜΣΤ , αλλά πλέον η Αθήνα έχει πάνω από 70 σταθμούς ΜΣΤ , χώρια το τράμ , αποκτά και 4η γραμμή και η Θεσσαλονίκη αποκτά μετρό.
Στις άλλες πόλεις το μποτιλιάρισμα είναι ανύπαρκτο .
Αρα το ότι στην Αθήνα έχω υβριδικό , είναι επίσης ξεπερασμένο . Γιατί σημαίνει ότι φεύγεις από το σπίτι σου στο μακρινό προάστιο που έχεις γκαράζ και πας στο κέντρο στο γραφείο σου , όπου επίσης έχεις γκαράζ .
Τότε γιατί να μην πάρεις ηλεκτρικό να έχεις ακόμα φτηνότερο κόστος ?
Ολα αυτά γράφονται γιατί βλέπω κάτι αστείες καταναλώσεις που δεν στέκουν σε καμία περίπτωση.
Εχοντας την εμπειρία των παλιών βενζινοκινητήρων , την χρήση για 1 χρόνο και 35000 χλμ ενός σύγχρονου τούρμπο βενζινοκινητήρα με αυτόματο κιβώτιο και εδώ και 1 μήνα έχω κάνει 2500 χλμ με το ίδιο αμάξι με αυτόματο ντίζελ , μπορώ να πω ότι η βενζίνη , είτε απλή είτε υβριδική εύκολα μπορεί να δώσει ψεύτικα αποτελέσματα .
Οταν πρωτοπήρα την βενζίνη , πήγα ταξίδι Γιάννενα . Το αμάξι ήταν μτχ με 15000 χλμ. Χαλάνδρι - Ρίο με όρια - όρια+20 και κρουζ κοντρόλ , μου έδειξε 6,2 το αυτοκίνητο. Μετά όμως που οι ανηφόρες ήταν πολλές και ιδιαίτερα στο τελευταίο κομμάτι , τσίμπησε 1 λίτρο η συνολική κατανάλωση .
Δεν λέω τι έχει το ντίζελ από κατανάλωση , γιατί το υβριδικό θα κλάψει γοερά .
Οπότε καλά τα υβριδικά , αλλά καλύτερα οι υποψήφιοι αγοραστές να ξέρουν όλο το παραμύθι και όχι μόνο τα κομμάτια που εστιάζει το μάρκετινγκ.
-
Τι σημαίνει κάθε είδους υβριδικό ?
Για παράδειγμα το υβριδικό Πούμα , διαφημίζει με τον νέο τρόπο μέτρησης , κατανάλωση 3,8 και έτσι το πήρε συγγενής μου , αντί για το ντίζελ . Το αμάξι κυρίως σε ταξίδια και με ήπιο τρόπο οδήγησης , δεν πέφτει κάτω από 6,7.
Εδώ μαθαίνουμε σιγά - σιγά ότι εταιρείες χρεώνουν απλές μπαταρίες στάρτ-στοπ στα 450 ευρώ. Αραγε η μπαταρία ενός υβριδικού πόσο θα κάνει και πότε αλλάζει ? Εχουμε σκεφτεί τι επίδραση θα έχει αυτό το κόστος στην μεταπώληση ενός αυτοκινήτου ?
Φήμες λένε ότι η φόρντ δίνει εγγύηση 8 χρόνια για τα αμάξια , αλλά για την μπαταρία μόνο 2. Πόσο κοστίζει αυτή η μπαταρία ?
Οπότε το κάνω 10000 χλμ στην Αθήνα και 2000 χλμ σε 3 ταξίδια , είναι αστείο . Και μάλιστα προβακατόρικο αστείο.
Αρχικά το κάνω χλμ στην Αθήνα , μπορεί να ισχύει για κάποιον που μένει σε απομακρυσμένο προάστιο , που δεν έχει ΜΣΤ , αλλά πλέον η Αθήνα έχει πάνω από 70 σταθμούς ΜΣΤ , χώρια το τράμ , αποκτά και 4η γραμμή και η Θεσσαλονίκη αποκτά μετρό.
Αρα το ότι στην Αθήνα έχω υβριδικό , είναι επίσης ξεπερασμένο . Γιατί σημαίνει ότι φεύγεις από το σπίτι σου στο μακρινό προάστιο που έχεις γκαράζ και πας στο κέντρο στο γραφείο σου , όπου επίσης έχεις γκαράζ .
Τότε γιατί να μην πάρεις ηλεκτρικό να έχεις ακόμα φτηνότερο κόστος ?
Ολα αυτά γράφονται γιατί βλέπω κάτι αστείες καταναλώσεις που δεν στέκουν σε καμία περίπτωση.
Μερικές απαντήσεις, γιατί καλά τα λές αλλά όχι απόλυτα σωστά!!
-
Ναι τα mHEV δεν είναι υβριδικά με την έννοια που την έχουμε στο μυαλό μας. Και κακώς ο συγγενής σου το πήρε με βάση τις διαφημίζει η κάθε Φορντ, χρόνια λένε ψεύτικες καταναλώσεις, δεν είναι θέμα υβριδικού. Και για ντήζελ λένε κατι 3αρια που τελικά είναι 5αρια. Ο συγγενής ας πρόσεχε εαν πήρε γουρούνι στο σακί, τι να κάνουμε.
-
Οι μπαταρίες AGM είναι ακριβές...€150-200 στο εμπόριο, πάνω από €250 στις αντιπροσωπείες. Της Φόρντ έχει κάπου €800-1.000 και να έχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση. Αλλά της Τογιότα (που είναι και το θέμα μας) έχει 11 χρόνια εγγύηση και πρακτικά με σωστή συντήρηση (δλδ. να μην κλείνεις την οπή εξαερισμού) κρατάει πάνω από 15 χρόνια. Όποιος αγοράζει σήμερα αυτοκίνητο για πάνω από 10-15 χρόνια κάτι δεν έχει καταλάβει και κάτι κάνει λάθος.
-
Δεν είναι αστείο καθόλου. Προ covid εκανα 15-17.000χλμ τον χρόνο. Το 80% (τουλάχιστον) εντός Αττικής. Εκεί το υβριδικό είναι αχτύπητο. Σε τέτοια χρήση έχει νόημα, το έχουμε υπερ-αναλύσει. Εσύ που κάνεις σχεδόν κάθε ΣΚ ταξίδι στην Εύβοια, με τίποτα δεν σε συμφέρει το υβριδικό, μόνο ντήζελ. Εμένα με συμφέρει. Οι καταναλώσεις είναι αληθινές, τις έχω όλες στο αρχείο της εφαρμογής.
-
Και εγώ μένω δίπλα σε σταθμό ΜΣΤ αλλά σπάνι το χρησιμοποιώ για πολλούς λόγους (κυρίως δεν με βολεύει). Χρησιμοποιώ καθημερινά αυτοκίνητο για διαδρομές εντός Αθήνας και Αττικής, οπότε μην κρίνεις μόνο από εσένα. Η γυναίκα μου πχ έχει μπει στο μετρό 10 φορές...είναι τέτοια η δουλειά της που κυκλοφορεί όλη μέρα με το αυτοκίνητο (όπως ο Μάστορας ένα πράγμα!!).
-
Το ηλεκτρικό είναι η καλύτερη λύση για Αθήνα. Ομως ξεχνάς το κόστος αγοράς (+€10.000 από το υβριδικό - πότε θα γίνει απόσβεση???) και ότι δεν έχουμε όλοι με κλειστό γκαράζ την δυνατότητα φόρτισης, ειδικά στην δουλειά (εγώ δεν την έχω στην δουλειά), είναι άτοπο επιχείρημα γιατί ακόμα και εταιρείες που δίνουν ως εταιρικά ηλεκτρικά ή PHEV δεν παρέχουν φόρτιση. Σίγουρα το ηελκτρικό είναι το μέλλον, αλλά σήμερα δεν εξυπηρετεί για όλους. Επίσης, δεν εξυπηρετούν (τα μικρά τύπου Κόρσα) για ένα ταξίδι, άρα θες και 2ο αυτοκίνητο. Ενώ με το υβριδικό τα κάνεις όλα και έχει και αυτοκίνητο για αυτά τα 5 ταξίδια τον χρόνο.
-
Όπως είπα οι καταναλώσεις είναι αληθινές. Τόσο στην πόλη όσο και στο ταξίδι που το 6άρι είναι δεδομένο, εκεί το ντήζελ δεν έχει αντίπαλο, όπως το 3-4 του υβριδικού στην πόλη δεν έχει αντίπαλο. Τα ξέρω γιατί έχω και ντήζελ και υβρίδιο και πιο πριν πολλά βενζίνης που έκαιγαν (όπως και τα δικά σου) 15αρια και 20αρια εντός πόλης!
Προσωπικά δεν πήρα ηλεκτρικό ξεκάθαρα λόγω τιμής...εαν στην τιμή της Κορόλα μπορούσα να πάρω ηλεκτρικό 208 θα το είχα ήδη!! Αλλά ούτε θερμικό 208 δεν μπορούσα να πάρω με τα λεφτά της Κορόλα...αχαχαχα!!
-
-
Τις τελευταιες 8 μερες κινηθηκα μια φορα προς Ευβοια με επιστροφη και ολες τις υπολοιπες πανω κατω ΑΟ με παραπλευρους προορισμους. Μεση καταναλωση η μπιλια εκατσε στο 5,2 για τα τελευταια 850 χλμ.
Για το λογο αυτο οπως σωστα λετε και οι δυο το ντιζελ ειναι μονοδρομος για μενα χρονια τωρα.
Το ηπιο υβριδικο ομως για μεσα στην πολη προφανως και περιμενω να εχει καλυτερη καταναλωση μα δε ξερω ποσο αξιζει αν τελικα φερνει μεση πολης 6 ή 7 λιτρα. Ακομη και το σει που κινουμαστε για εντος δε ξεπερνα τα 6,5. Αν παιζει στα 3 ή 4 εντος πολης τοτε ναι αξιζει. Αλλιως πολυ κακο για το τπτ. Οι καταναλωσεις για παραδειγμα που εχει ο Φανης δειχνουν ως προς την καταναλωση, πως το πηρε διαβασμενος.
-
1.77 και βρίσκουν σχεδόν τα γονατα του στις πίσω θέσεις. Jesus. Αυστηρά για μικρά παιδιά.
-
1.77 και βρίσκουν σχεδόν τα γονατα του στις πίσω θέσεις. Jesus. Αυστηρά για μικρά παιδιά.
Μα το λέει ο άνθρωπος, 2 μικρά παιδιά θα χωρέσουν.
Βασικά, σοβαρά τώρα, από τα ξένα review λένε ότι το έξτρα μήκος έχει πάει στις αποσκευές.
(Εκτός του ονόματος) Το μεγάλο όπλο του είναι οι τιμές, ξεκινάει από 17.500, στις χαμηλές εκδόσεις θα κόψει πωλήσεις από Yaris, και στις υψηλότερες από Corolla/C-HR, θα κάνει πάταγο, δεν θα προλαβαίνει το εργοστάσιο στην Γαλλία να παράγει, 3πλο βάρδιες τους βλέπω τους Γάλλους να δουλεύουν..
-
Κόλαση θα γίνει! Το περιμένουμε τόσοι άνθρωποι με ανυπομονησία! Αν δεν είχα αυτοκίνητα τώρα σχετικά καινούρια παίζει να το είχα προ παραγγείλει χωρίς καν να το δω. Βλέπω από πέρσι βίντεο με τα παιδιά! Πραγματικά ελπίζω να μην απογοητεύεσει ξανά η Τογιότα μιας και θέλω να επιστρέψω στο μαντρί. Το ραβ λόγω κυβικών βγήκε από την εξίσωση νωρίς, το Κορόλα χαμηλό και μεγάλο υπερβολικά για τα γούστα μου, το Γιάρις το καινούργιο μικρούλη στο μάτι και χαμηλό
Πάντα ωραίος ο Σαριμπαλιδης: https://www.youtube.com/watch?v=V3p3dEQb3fI
-
Κλέινει την πόρτα και ακούγεται σα να πέταξε κάτω άδειο τενεκέ φέτα... Τα έχουν ξεφτυλίσει τα Yaris πλέον...
Πραγματικά δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να πάρει κάποιος αυτό το πράγμα αντί να πάρει Vitara (και δε το λέω για τον χαβαλέ που γίνεται τις τελευταίες μέρες!)
Αν κάποιος θέλει υβριδική οικονομία... Απλό Yaris ή Corolla.
-
Κλέινει την πόρτα και ακούγεται σα να πέταξε κάτω άδειο τενεκέ φέτα... Τα έχουν ξεφτυλίσει τα Yaris πλέον...
Πραγματικά δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να πάρει κάποιος αυτό το πράγμα αντί να πάρει Vitara (και δε το λέω για τον χαβαλέ που γίνεται τις τελευταίες μέρες!)
Αν κάποιος θέλει υβριδική οικονομία... Απλό Yaris ή Corolla.
Ίδια ακριβώς πόρτα έχει και το απλό. Από αυτές τις πόρτες μπορεί να βγάζουν 100€ ανά αυτοκίνητο. Toyota στα καλύτερά της.
-
Ναι όντως έτσι είναι και το απλό, απλά κοστίζει σχεδόν 4 χιλιάρικα λιγότερα!!!
-
Εμ χαιρόσαστε με το gr...
Πως βγαίνουν τα λεφτά για τα πρότζεκτ αυτά;
Φάτε τώρα τενεκε να λέτε έχω αυτοκίνητο που μοιάζει εξωτερικά με το gr
-
Εδώ και χρόνια έχουμε συζητήσει και καταρίψει τον μύθο για τις πόρτες...γιατί το συζητάμε ακόμα δεν ξέρω!?!?
Δία, που είσαι....???
Το ηπιο υβριδικο ομως για μεσα στην πολη προφανως και περιμενω να εχει καλυτερη καταναλωση μα δε ξερω ποσο αξιζει αν τελικα φερνει μεση πολης 6 ή 7 λιτρα. Ακομη και το σει που κινουμαστε για εντος δε ξεπερνα τα 6,5. Αν παιζει στα 3 ή 4 εντος πολης τοτε ναι αξιζει. Αλλιως πολυ κακο για το τπτ. Οι καταναλωσεις για παραδειγμα που εχει ο Φανης δειχνουν ως προς την καταναλωση, πως το πηρε διαβασμενος.
Το ήπια υβριδικό προσφέρει λίγο μέσα στην πόλη, κάτι σε 10-20% μαξ. Οι δικές μου καταναλώσεις είναι για το υβρίδιο που πήρα, φουλ δηλαδή αλλά Τογιότα. Ένα Φιέστα 155αρι mHEV που είχα ήταν στο 6.5 περίπου. Το 3-4 ΔΕΝ θα το δεί με τίποτα ένα mHEV, ούτε καν το Swift. Εγώ πάντως με το Panda ημουν στο 7.2 μέσα στην πόλη (στις συνθήκες και διαδρομές που κινούμαι εγώ). Τώρα μέση είμαι στο 4.1 στην πόλη.
-
Εντάξει δεν είπαμε να ακούγεται η πόρτα και σαν mercedes αλλά το να κάνει σαν γκονγκ από μοναστήρι στο Θιβέτ είναι λίγο ξενερωτικο σε αυτά τα χρήματα...
-
Ζεν
-
Μέσα στην πόλη swift 4.8 χαλαρά με κάποιες λεωφόρους. 5.5 μόνο στενα και φανάρια.
Πάντα ένα άτομο μέσα και αρκούδι.
Μιλαμε για οικονομική οδηγηση.
Χωρις αρκούδι πάει και 4.5 αλλά δεν μπορώ.... Θέλω απομόνωση
-
Ζεν
..δεν...
-
Πάντως το να συγκρίνουμε ως υβριδικά τα απλά , τα σύνθετα και αυτά με τριπλή παραλλαγή , με τα απλά αμάξια θα πρέπει να γίνεται με ίδιους όρους.
Δηλαδή και γρήγορο οδήγημα και ανηφοροκατηφόρες και όπου γουστάρει ο καθένας να πηγαίνει .
Αλλιώς είπαμε το ΚΤΕΛ είναι φτηνότερο .
-
Οι σχολιαστές δοκίμασαν back to back τις πόρτες;
Μιλάμε για κατηγορία μικρού αυτοκινήτου, στον ανταγωνισμό κάνουν άλλο ήχο οι πόρτες; Έχουμε τρελαθεί; Αφήστε τα Toyota αν είναι γιατί όντως οι πόρτες τους δεν έχουν ωραίο ήχο.
Σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές πάντως υπάρχει μεγάλη βελτίωση, αλλά πάντα θα υπάρχει γκρίνια...
-
Ευτυχώς ή δυστυχώς ναι τις δοκίμασα back to back με fiesta, c3 aircross και Vitara και καμία τους δεν έκανε έτσι. Για το απλό Yaris μιλάω πάντα. Αλλά απ' ότι βλέπω στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και το cross.
Πέρα από τις πόρτες και η ποιότητα των υλικών μέσα επίσης κάτω του μετρίου στο Yaris... Από την άλλη ήταν αρκετά ικανοποιητικό στο δρόμο και με μοναδικά στοιχεία οπότε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι φθηνότερο, δεν ενοχλεί τόσο η ποιότητα.
Όταν το cross όμως παίζει σε τιμές corolla, δεν υπάρχει δικαιολογία. Η corolla απ' ότι διαβάζω (δε την έχω δει ακόμη από κοντά) είναι αρκετά ανώτερη ποιοτικά παντού.
Toyota Yaris Cross