-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Τα 0-50 το scooter τα έχει σε 3.1δευτερολεπτα
To YC σε 3,6
Τώρα κάνουμε διαγωνισμό ταχύτητας ξαφνικά;
Ναι !!! γουστάρω ...
-
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
Προχθές δεν έγραψα κάποιο σχόλιο στο νήμα της DS4 όπου γίνονταν αναφορές στον θόρυβο του ντίζελ αλλά μου δίνεται κι εδώ η ευκαιρία. Σήμερα αφουγκραστηκα τον κινητήρα μου (C4, bluehdi 110) ενω ταξίδευα με 120km/h.
Μέσα από την καμπίνα, δεν καταλαβαίνεις εάν ο κινητήρας είναι ντίζελ ή βενζίνη! Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι ακούγεται σαφώς λιγότερο από τον τρικυλινδρο του YC (όπως περνάει ο ήχος στην καμπίνα) και από πολλούς άλλους τρικυλινδρους.
Σίγουρα το C4 έχει πολύ καλή μόνωση και βοηθάει. Απλώς θα ήθελα να τα ακούσω και τα δύο κατ' αντιπαρασταση εκτός καμπίνας. Δεν ξέρω το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να το προδικάσειΛογικό είναι μην ακούγεται.
Ιδίως αν πήγαινες με 6η ..
Δοκίμασε με 2α και 50-60χλμ. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
με το C3 αυτή τη στιγμή είμαι στο 4.6
Με τα 75 άλογα. Ενώ το yaris έχει 115. Μια διαφορά του 35%
Δηλαδή το c3 έχει 0-100 σε 15" και το άλλο σε 9,5"
Αν τα βάλεις δίπλα σε κόντρα 5-6 καροτσες απόσταση είναι αυτό. Δεν έχουν καμία επαφή στις επιδόσεις τους τα δύο αυτοκίνητα.
Το ένα αυτόματο, το άλλο χειροκίνητο.
Να τα λέμε όλα.
Λοιπόν μεταξύ τους η απόσταση σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου είναι 62μ
Μιλάμε για μια τεράστια διαφορά δυναμης μεταξύ των δύο. Για να έχετε μια σύγκριση στο μυαλό σας για το πόσο αργό πρέπει να είναι ένα diesel για να πιάσει ένα hybrid, σκεφτείτε μια κόντρα που να λέει ο ένας πως έχει diesel ροπή και να μένει πίσω 62 μέτρα στο 0-100 χλμ/ωρα
Και γιατί ρε συ να μην συγκρίνεις το Γιάρις Κρος με ένα αντίστοιχο αυτόματο ντίζελ με 120 ίππους;
Δεν βολεύει το κυνήγιντίζελμαγισών;
Κι άντε, στο 0-100 κάπως θα γίνει... θα κάνουν π.χ. μια χρονομετρημένη ανάβαση τα δυο, πόσο πίσω θα μείνει το υβριδικό και πόσο παραπάνω θα χει κάψει; Αν μάλιστα, μια και το ριξαμε στο σουρεαλισμό, τα συγκρίνουμε και με πλήρες φορτίο... -
Η σύγκριση έγινε στην βάση του 4,2-4,6 λ /100 χλμ με χρήση στην πόλη και περιξ αυτής. Το δικό σου που έχει μια αξιοπρεπή επιταγχυνση που να χτυπιέσαι κάτω στην πόλη δεν μπορεί να πιάσει 4,2λ παρά μόνο 7 λίτρα.
Η μόνη περίπτωση να πιάσει ένα diesel στην πόλη και πέριξ αυτης όπου ζει το 90% του πληθυσμού τέτοιες καταναλώσεις, είναι με το να είναι υπερβολικά αργό.
Όσο για την ανάβαση, ναι αν βρεις υβριδικό με 130 άλογα μια χαρά θα πάει.
-
Κλέβουμε εκκλησία αλλά, δεν πειράζει...Για τους φίλους που θέλουν συνολική εικόνα.
Από το Μάϊο Tokyo με τις μεγάλες κ όχι οικονομικές ζάντες. Κίνηση Περιφερειακό Θεσσαλονίκη, Θέρμη Πανόραμα (ανηφόρα), μερικά ταξίδια εθνική κ λίγο Χαλκιδική. Κίνηση στην πόλη 30 με 40% θα έλεγα.
Δεν επιδιώκω την οικονομική οδήγηση στην εθνική. Δηλαδή 130 κ όταν πήγαμε όλη η οικογένεια Κομοτηνή ανοίγματα κ σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Όμοια κ στον περιφερειακό.( εννοώ δεν σέρνωμαι)Το λέω γιατί έχω φίλο με το chic κ 30000 χιλιόμετρα κ κατανάλωση 4,0 . ίσως κ λίγο κατω.Αυτός πάει οικονομικά κ άρα αργά, κ ναι δεν τον πειράζει να τον περάσει κ το ΚΤΕΛ...Το καλοκαίρι σε κάποια στιγμή κατέβασε τη συνολική του κατανάλωση κάτω στο 3,6 λέμε....Το ανέβασε στο 4 γιατί πήγε Αθήνα κ έτρεχε....(130).
Όλα τα γεμίσματα καταγεγραμμένα. Το βγάζει 4,7 , αλλά πάντα στο γέμισμα το στρογγυλεύουμε προς τα πάνω κ θεωρώ εκεί τη μικρή διαφοροποίηση.
Δείτε κ ελάχιστη κ . μέγιστη κατανάλωση. Η μέγιστη είναι γεμίσματα που είχε ταξίδια με νορμάλ ταχύτητες εθνικής κ γοργή οδήγηση ειδικά σε στροφές.Έρχομαι από Ibiza dsg, οπότε οι διαφορές είναι μεγάλες κ δεν το πολύ αναλύω...
-
Η σύγκριση έγινε στην βάση του 4,2-4,6 λ /100 χλμ με χρήση στην πόλη και περιξ αυτής. Το δικό σου που έχει μια αξιοπρεπή επιταγχυνση που να χτυπιέσαι κάτω στην πόλη δεν μπορεί να πιάσει 4,2λ παρά μόνο 7 λίτρα.
Η μόνη περίπτωση να πιάσει ένα diesel στην πόλη και πέριξ αυτης όπου ζει το 90% του πληθυσμού τέτοιες καταναλώσεις, είναι με το να είναι υπερβολικά αργό.
Όσο για την ανάβαση, ναι αν βρεις υβριδικό με 130 άλογα μια χαρά θα πάει.
Κυρίως ο οδηγός μετράει και πόσο καλά ξέρει το αυτοκίνητό του και τους δρόμους.
Μέσα στην πόλη όλα το ίδιο πάνε, το ένα πίσω από το άλλο. ίσα ίσα που είναι μειονέκτημα που είναι τόσο μικρό το C3 επειδή ταξιδεύω πολύ συχνα με αυτό και Ε.Ο καίει πολύ, για πάνω από τα 130 που πηγαίνω συνήθως.
Το οικονομικότερο είναι το B max επειδή έχει τον 1.6 και τραβάει πολύ άνετα στις ταχύτητες που πηγαίνω. Γενικά είναι ένα διαμαντακι αυτό το αυτοκίνητο με τα πολυμορφικά χαρακτηριστικά του. Απλά το πήραμε μεταχειρισμένο και δεν είμαι σίγουρος πιο θα είναι το επόμενο που θα φύγει. Το C3 είναι αγορασμενο από καινούργιο και μόνο Citroen για service, και βολεύει αφάνταστα..
-
Εγω αυτό που είδα είναι οτι τα υβριδικά αποδίδουν και στον ανοικτό δρόμο .
Ανάλογα αν είναι hatchback B-SUV , καλή κακή αεροδυναμική, αποδίδουν ανάλογα και σε μεγάλες ταχύτητες , τα νούμερα κατανάλωσης του dekouk που εχει το hatchback και το βίντεο που έβαλα παραπάνω το αποδεικνύουν αλλα ποιος τα βλέπει ;
Γιατί αν βλέπατε το 3,1 του yaris με σταθερά 105 στο κοντέρ δεν θα μιλούσε κανένας με ντίζελ ...και για ντίζελ! Ακόμα και το 4,7 του YC είναι εξαιρετικό .@dublin euro4 έχεις ; αυτά είναι αθάνατα ... αλλα καταναλώσεις υβριδικού με τίποτα , έχουμε ενα corsa cdti και ποτε δεν έπεσε κάτω απο 5 όπως και να το παλεύεις γιατί παλεύεις οταν το οδηγείς!
-
Να σου βάλω μία διαδρομή στο Πήλιο με 1,7 ?
Ετσι για να παίξουμε τις υπερβολές...
Το ντίζελ σε ταχύτητες τογιότα, καίει πιο λίγο και έχει πιο φτηνό καύσιμο, άρα καίει αρκετά πιο λίγο.Απλά με την ροπάρα που έχουμε, δεν μας πάει να πηγαίνουμε πίσω από το λεωφορείο, ή το ΚΤΕΛ....
-
Μονμαν, η αρχή διατήρησης της ενέργειας παραμένει η ίδια για όλες τις εταιρείες στο γνωστό σύμπαν.
Αν το ανάγλυφο επιτρέπει ανάκτηση ενέργειας, το πιο αποδοτικό σύστημα ανάκτησης το έχει η ΤΟΥΟΤΑ.
Στον "ανοιχτό δρόμο" ότι κι αν σημαίνει αυτό, μειώνεται η ανάκτηση. Στην κατηφόρα της εθνικής με ούριο άνεμο, ναι υπάρχει σημαντική ανάκτηση που θα αποδοθεί στα αμέσως επόμενα χιλιόμετρα, αλλά εκεί κι ένα ατμοσφαιρικό 15ετιας καίει το μισό απ το μέσο όρο της συνολικής του κατανάλωσης.Αυτό που βλέπουμε είναι πως τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ κάνουν σημαντική πραγματική ανάκτηση ενέργειας.
Το σε πόσο χρήμα μεταφράζεται αυτή η ανάκτηση, και με τι αντάλλαγμα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. -
https://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/1641-C3_Aircross.html?fueltype=1&powerunit=2
Δεν έχω επιλέξει αυτόματα κιβώτια αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή.
-
Οσοι πήραν Yaris cross, έχουν τους λόγους τους. Να το χαίρονται!
Οσοι δεν πήραμε ή δεν θα πάρουμε, έχουμε άλλους λόγους να χαιρόμαστε. Διαφορετικούς. Ούτε καλύτερους, ούτε χειρότερους.
Τώρα, όσοι το περιμένουν, έχουν λόγους να αδημονούν. -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
https://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/1641-C3_Aircross.html?fueltype=1&powerunit=2
Δεν έχω επιλέξει αυτόματα κιβώτια αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή.
Μέσα στα νούμερα που δήλωσα και εγώ.. μάλιστα όπως είπα έχω και βαρύ πόδι, οπότε είμαι στο άνω άκρο.
Κάτι 4.4 και 6+ είναι ακραίες περιπτώσεις θεωρώ και από τις 2 πλευρές.
Που καταλήγουμε; 1λιτρο διαφορά στα 100χλμ; 1.5; Πόσα χρήματα το χρόνο διαφορά είναι στα 10.000 ας πούμε;
-
Ας πούμε λοιπόν 5.5 Χ 1.70 το αιρκρος και 4 Χ 1.80 το γιαρις Κρος
Ήτοι 9.35 έναντι 8.2.
Αυτή είναι η μέγιστη διαφορά.Εννοείται ότι εγώ δεν την πιστεύω γιατί συγκρίνουμε ΚΤΕΛ με κανονικό αμάξι.
Επειδή έχω πάει σε επαρχιακούς χαλαρά εύκολα βλέπω και κάτω από 4.
Με 90-100 σε εθνική δεν έχω τολμήσει να πάω γιατί σέβομαι τους άλλους χρήστες του δρόμου.
-
@manast said in Toyota Yaris Cross:
Οσοι δεν πήραμε ή δεν θα πάρουμε, έχουμε άλλους λόγους να χαιρόμαστε. Διαφορετικούς. Ούτε καλύτερους, ούτε χειρότερους.
Τώρα, όσοι το περιμένουν, έχουν λόγους να αδημονούν.Τι νιρβάνα σε έχει πιάσει τελευταία;
Κοιμήθηκα μέχρι να διαβάσω όλο το ποστ σου.
Μήπως τώρα τελευταία όταν καθεσε λιγάκι αιωρείσαι
-
@manast said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα, όσοι το περιμένουν, έχουν λόγους να αδημονούν.Τι νιρβάνα σε έχει πιάσει τελευταία;
Κοιμήθηκα μέχρι να διαβάσω όλο το ποστ σου.
;;; Με ΤΡΕΙΣ σειρές ανάγνωση σε πήρε ο ύπνος;;;
Να το ξανατσεκάρουμε αυτό! -
Και πίνω και καφέ. Εσπρέσσο μάλιστα.
Πες κάτι να ανάψουν τα πνεύματα.....
Να πες, για την κατανάλωση..... Δεν σχολιάζεται συχνά το θέμα αυτό.
-
Και πίνω και καφέ. Εσπρέσσο μάλιστα.
Πες κάτι να ανάψουν τα πνεύματα.....
Να πες, για την κατανάλωση..... Δεν σχολιάζεται συχνά το θέμα αυτό.
Ασε ρε! Εχασα την ογκομετρική πιπέτα που είχα στην κολότσεπη πρόχειρη και δεν έχω να δώσω τώρα ακριβή στοιχεία, μόνο τα κατ΄εκτίμηση του συστήματος. Δεν τα εμπιστεύομαι.
-
Κακώς! Κλειδιά μπορείς να χάσεις.
Ογκομετρική πιπέτα ποτέ! -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Μονμαν, η αρχή διατήρησης της ενέργειας παραμένει η ίδια για όλες τις εταιρείες στο γνωστό σύμπαν.
Αν το ανάγλυφο επιτρέπει ανάκτηση ενέργειας, το πιο αποδοτικό σύστημα ανάκτησης το έχει η ΤΟΥΟΤΑ.
Στον "ανοιχτό δρόμο" ότι κι αν σημαίνει αυτό, μειώνεται η ανάκτηση. Στην κατηφόρα της εθνικής με ούριο άνεμο, ναι υπάρχει σημαντική ανάκτηση που θα αποδοθεί στα αμέσως επόμενα χιλιόμετρα, αλλά εκεί κι ένα ατμοσφαιρικό 15ετιας καίει το μισό απ το μέσο όρο της συνολικής του κατανάλωσης.Αυτό που βλέπουμε είναι πως τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ κάνουν σημαντική πραγματική ανάκτηση ενέργειας.
Το σε πόσο χρήμα μεταφράζεται αυτή η ανάκτηση, και με τι αντάλλαγμα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.πολύ σωστά τα λες και ισχύουν απόλυτα
ΑΛΛΑ
το εχω ξαναπεί ο ΜΕΚ δουλεύει σε κύκλο Ατκινσον στην ΕΟ και τις μεγάλες ταχύτητες και αν σκεφτείς οτι κατι coasting -που τα ακούγαμε στα premium - τα εχουν ψωμοτύρι τα υβριδικά συν την εμπλοκή του κινητήρα ακόμη και στα 120-130 όταν το επιτρέπει ο δρόμος .ΚΑΙ
αυτά τα κάνουν και τα φθηνά υβριδικά της TOYOTA οχι τίποτα LEXUS... -
Εγώ κατάλαβα ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι τουρμπατα φουλ υβριδικά μεθανίου με ανάκτηση ΤΟΥΟΤΑ, 4κινηση SUZUKI και κιβώτιο AISIN, αλλά οι Καπιταλισταί μας σΜπρώχνουν αλλού για να κονομησουν... τουλάχιστον στη Σοβιετία θα είχαμε τον ίδιο χρόνο αναμονής για LADA που πάει παντού και δεν σπάει και δεν θα ασχολουμασταν με τέτοια τριβιάλιτιζ...
Toyota Yaris Cross