-
@ecologist said in Toyota Yaris Cross:
Ευχαριστώ πολύ! Δεν είχα περάσει την εφαρμογή και έτσι δεν είχα άμεση εικόνα. Μέσω τηλεφώνου έμαθα ότι κάπου 1-2 Φεβρουαρίου ήρθε Πειραιά. Εξόφλησα μετά από 1 εβδομάδα και παρέλαβα 3 βδομάδες μετά την εξόφληση, δηλαδή 15 εργάσιμες ημέρες, όπως μου είχαν πει κατά την εξόφληση. Κοντολογίς 1 μήνα αφού ήρθε το καράβι. Χρειάζεται υπομονή ...
Σε ευχαριστώ άπειρα! καλοταξιδο και παλι
-
Ευχαριστώ πολύ! Δεν είχα περάσει την εφαρμογή και έτσι δεν είχα άμεση εικόνα. Μέσω τηλεφώνου έμαθα ότι κάπου 1-2 Φεβρουαρίου ήρθε Πειραιά. Εξόφλησα μετά από 1 εβδομάδα και παρέλαβα 3 βδομάδες μετά την εξόφληση, δηλαδή 15 εργάσιμες ημέρες, όπως μου είχαν πει κατά την εξόφληση. Κοντολογίς 1 μήνα αφού ήρθε το καράβι. Χρειάζεται υπομονή ...
να το χαρείς και να πατάς και λίγο παραπάνω το γκάζι. Θα γλιτώσεις το βρισίδι...
-
Σε λίγες μέρες θα παραλάβω.
Τι θα πρέπει να ελέγξω, να κοιτάξω και να προσέξω κατά τη παραλαβή?
Τι αστοχίες υπάρχουν συνήθως? -
Με το καλό, τα μαύρα πλαστικά στις ραγες της οροφής.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
να το χαρείς και να πατάς και λίγο παραπάνω το γκάζι. Θα γλιτώσεις το βρισίδι...
Ευχαριστώ πολύ! Όταν χρειάζεται το πατάω και παραπάνω, αν και για να πω την αλήθεια ενώ ήμουν αρκετά γκαζάκιας με τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου, ευτυχώς με το Yaris Cross είμαι πολύ πιο χαλαρός. Όσο για το βρισίδι, δύσκολα το αποφεύγει κανείς σήμερα, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο... Πάνω απ΄ όλα η ασφάλεια (εννοείται χρειάζονται και τα γκάζια για να αποφεύγεις κακοτοπιές) και μετά η οικονομία...
-
Χτες συμπλήρωσα τα πρώτα 500 χλμ και έκανα το δεύτερο μου γέμισμα (το πρώτο ήταν στα 12χλμ μια και το παρέλαβα όπως όλοι με σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ) ...
Πραγματική κατανάλωση: 4 λίτρα / 100 km (στην αντλία)
Ένδειξη αυτοκινήτου: έγραφε 3,7, αλλά μόλις είχε πέσει από τα 3,8 οπότε στην πράξη πρέπει να ήταν περί τα 3,8.
Από ότι βλέπω δεν είναι άσχημα για αρχική κατανάλωση ... αφού όλοι λέτε ότι μετά το στρώσιμο πέφτει. -
Οι διαφορές στους υπολογιστές έχουν να κάνουν και με την διάμετρο του τροχού. Ο κατασκευαστής έχει βάλει τον υπολογιστή να κάνει πράξεις με έστω x διάμετρο τροχου, στην πράξη όμως ανάλογα με την πραγματική διάμετρο η οποία εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος του ελαστικού και της ζάντας υπάρχουν αποκλίσεις που μπορεί να φτάνουν και 5%
Η μικρότερη πραγματική διάμετρος θα δώσει περισσότερα υπολογισμένα χιλιόμετρα από τα πραγματικά διανυθεντα και μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με την αντλία.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Οι διαφορές στους υπολογιστές έχουν να κάνουν και με την διάμετρο του τροχού. Ο κατασκευαστής έχει βάλει τον υπολογιστή να κάνει πράξεις με έστω x διάμετρο τροχου, στην πράξη όμως ανάλογα με την πραγματική διάμετρο η οποία εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος του ελαστικού και της ζάντας υπάρχουν αποκλίσεις που μπορεί να φτάνουν και 5%
Η μικρότερη πραγματική διάμετρος θα δώσει περισσότερα υπολογισμένα χιλιόμετρα από τα πραγματικά διανυθεντα και μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με την αντλία.
Νομίζω ότι η διάμετρος του τροχού είναι η ίδια. Χαμηλότερο ύψος τοιχώματος ελαστικού, πιο μεγάλη διάμετρος ζάντας.
-
Ναι για το YC ισχύει, το yaris ή το CHR όμως έχουν διαφορές, το CHR έχει τροχούς από 708 έως 690mm δηλαδή γύρω στο 3% διαφορά, αν στο πρώτο ο υπολογιστής δείχνει 10.000 km και 5,00 l/100km στο δεύτερο θα δείχνει 10.260 και κατανάλωση 4,87 l/100km
-
Θεωρώ πως είναι καλιμπραρισμενα από το εργοστάσιο και έχουν λάβει υπόψιν τις διαφορετικές διαστάσεις των τροχών.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Θεωρώ πως είναι καλιμπραρισμενα από το εργοστάσιο και έχουν λάβει υπόψιν τις διαφορετικές διαστάσεις των τροχών.
Άρα λες ό,τι φεύγει με τον "μικρό" τροχό έχει την αντίστοιχη πληροφορία στον υπολογιστή του, πολύ πιθανό.
-
Eιναι και οι αντλιες "αισιοδοξες".Νομιζω οτι αποκλιση 2% δεν θεωρειται απατη και βεβαια ολοι το εκμεταλευοντε.
-
Ειχα παρκαρει το αυτοκινητο λογω αναγκης σε τοποθεσια περιφραγμενη μεν αλλα οχι ασφαλη οπως αποδειχτηκε, το βρηκα με «μασημενους» σπασμενους και να κρεμονται τους 2 εμπρος λασπωτηρες και την τσακισμενη στις ακρες της μπροστα πινακιδας, υπαρχουν σημαδια σαν δοντια. Σε ολο το υπολοιπο αυτοκινητο καμμια απολυτως αλλαγη.
Εκτιμω οτι επειδη εμαθα μετα οτι εκει εχει σκυλια μαλλον αυτα ευθυνονται, επαιζαν με το αυτοκινητο…
Εκτος των λασπωτηρων ομως το προβλημα ειναι οτι μου χτυπανε σχεδον ολες οι ενδειξεις για δυσλειτουργια συστηματων, φρενα, τιμονι, abs, εκκινησης κλπ ενω οδηγοντας το για λιγο εχει αλλαξει η αποκροση φρενων και τιμονιου ξεκαθαρα.
Αν ξερετε λοιπον:
Υπαρχουν καλωδια, σωληνακια, αισθητηρες ή κατι αλλο στην κατω πλευρα του αυτοκινητου που μπορει να μασησαν και εκοψαν ωστε να το προκαλεσαν;
Εχει καταγραφει σε καποιο αρχειο προσβασιικο απο το σερβις η ωρα που εγινε αυτη η «επιθεση» στα ηλεκτρονικα του αυτοκιμητου;
Τετοιου ειδους ζημιες καλυπτονται απο την μεικτη ασφαλεια;
Θα εχω απαντησεις για ολα απο εβδομαδα που θα παει στην αντιπροσωπεια αλλα με εχει φαει η περιεργεια καθως δεν ειμσα 100% σιγουρος τι εχει γινει
-
Σύμφωνα με τους γείτονες Τούρκους έπεσες θύμα εκδίκησης μπορεί κάποιο άλλο Toyota , τα υβριδικά κάνουν και παρόμοιο ήχο , να πάτησε κάποιο φίλο τους
https://www.hurriyetdailynews.com/reason-for-attack-by-stray-dogs-may-be-revenge-vet-104963
-
Το υβριδικο YC 1,5 116HP ειναι αμεσου η εμμεσου ψεκασμου;
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Έμμεσου.
-
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
Έμμεσου.
Ετσι το βλεπω και εγω.Μονο η toyota hellas στο διαφημιστικο φυλλαδιο που μου δωσανε με την παραγκελια αναφερει και το υβριδικο και το βενζινης σαν αμεσου.Και κατι ενδιαφερον και καθολου ευχαριστο.Το τελευταιο κοματι. -
https://toyota-club.net/files/faq/20-08-01_faq_df_r3_en.htm -
Έμμεσου.
Ετσι το βλεπω και εγω.Μονο η toyota hellas στο διαφημιστικο φυλλαδιο που μου δωσανε με την παραγκελια αναφερει και το υβριδικο και το βενζινης σαν αμεσου.Και κατι ενδιαφερον και καθολου ευχαριστο.Το τελευταιο κοματι. -
https://toyota-club.net/files/faq/20-08-01_faq_df_r3_en.htmΣυχωρέστε ρε παιδιά, γιατί τόση συζήτηση για το αν ο ψεκασμός είναι άμεσος η έμμεσος;;;
-
Έμμεσου.
https://toyota-club.net/files/faq/20-08-01_faq_df_r3_en.htmΕίναι πολύ παλιό το άρθρο , 4 χρονών και μιλάει για πρόβλημα που δεν εχει αναφερθεί απο κανέναν πλην ενός που το έγραψε και σε αυτό το φόρουμ και το έλυσαν στην εγγύηση.
Βέβαια απέδωσαν το πρόβλημα σε νοθευμένη βενζίνη που διάβρωσε την Egr οπότε υπόψη για τα πρατήρια που επιλέγουμε .
-
Απο την μέση της σελίδας ο χρήστης nikakisx2021 αναφέρει το πρόβλημα με την EGR
https://forum.4troxoi.gr/topic/91884/forum-kataskeyastes-kai-montela-2020-toyota-yaris/803?page=41
απο τότε δεν ξανακούστηκε κάτι
Toyota Yaris Cross