-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Τι προκαταβολή ζητάνε για να κλείσεις αμαξι ; Δώρα και έκπτωση τις κανονίζεις από τώρα ;
Οι περισσότεροι έμποροι, τα κλασσικά €500. Για εμένα το σωστό είναι να τα κανονίσεις από τώρα τα δώρα και τις εκπτώσεις, αλλιώς μετά άντε βγάλε άκρη.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Τι προκαταβολή ζητάνε για να κλείσεις αμαξι ; Δώρα και έκπτωση τις κανονίζεις από τώρα ;
Οι περισσότεροι έμποροι, τα κλασσικά €500. Για εμένα το σωστό είναι να τα κανονίσεις από τώρα τα δώρα και τις εκπτώσεις, αλλιώς μετά άντε βγάλε άκρη.
Επιστρέφονται φυσικά αν ακυρώσεις, σωστά ;
Στον Παπαδαμαντιου με το Μπάμπη να μιλήσω ;
Αν και πιθανότατα να κλείσω απευθείας με το Βασιλη στο πόλις γιατί μας είχε δώσει και το γιαρις και είναι μεγάλη γάτα.
Για δώρα ίσως να μην ασχοληθώ. Λαστιχένια πατάκια και δάπεδο έχει φθηνά ο Κοκκινοπλιτης, συναγερμο ή καθόλου ή κάνα μπαστούνι, τώρα αυτά τα γύρω γύρω τα παίρνω αργότερα από το το δικό μου συνεργείο με έκπτωση.
Έκπτωση στην τιμή μέχρι τι ποσό παίζει ; -
Αν και πιθανότατα να κλείσω απευθείας με το Βασιλη στο πόλις γιατί μας είχε δώσει και το γιαρις και είναι μεγάλη γάτα.
Για δώρα ίσως να μην ασχοληθώ. Λαστιχένια πατάκια και δάπεδο έχει φθηνά ο Κοκκινοπλιτης, συναγερμο ή καθόλου ή κάνα μπαστούνι, τώρα αυτά τα γύρω γύρω τα παίρνω αργότερα από το το δικό μου συνεργείο με έκπτωση.
Έκπτωση στην τιμή μέχρι τι ποσό παίζει ;Φυσικά επιστρέφονται!
Στον Παπαδαμαντίου εγώ είχα κλείσει με τον Γιάννη...αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εαν έχεις καλή σχέση με τον Βασίλη, πας εκεί. Και Πόλις Γλ. Νερά είναι καλοί....γενικά πάς ένα γύρω και βλέπεις αντίδράσεις, αντιμετώπιση και εκπτώσεις. Όλοι το ίδιο αμάξι πουλάνε....αχαχα!!
Από εκπτώσεις μην περιμένεις πολλά (ανάλογα και με την έκδοση)....€400 με €500 ειναι το μαξ που μπορείς να πετύχεις και αυτό με πολυ ζόρια και παζάρια. Οι περισσότεροι δεν δίνουν τίποτα. Και εκεί θέλει υπομονή και shop around.
-
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Η active έχει αισθητήρες βροχής κ φώτων;
Εχω την active και έχει αισθητήρες βροχής/φώτων όπως και αυτόματη μεσαία/μεγάλη σκάλα (σωτήριο σε στροφές το βράδυ) .
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αν και πιθανότατα να κλείσω απευθείας με το Βασιλη στο πόλις γιατί μας είχε δώσει και το γιαρις και είναι μεγάλη γάτα.Φυσικά επιστρέφονται!
Στον Παπαδαμαντίου εγώ είχα κλείσει με τον Γιάννη...αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εαν έχεις καλή σχέση με τον Βασίλη, πας εκεί. Και Πόλις Γλ. Νερά είναι καλοί....γενικά πάς ένα γύρω και βλέπεις αντίδράσεις, αντιμετώπιση και εκπτώσεις. Όλοι το ίδιο αμάξι πουλάνε....αχαχα!!
Ο Μπάμπης στον Παπαδαμαντιου στο μαγαζί της Αχαρνών το 2007 μου είχε δώσει το εκθεσιακό RAV με κινηση ματ. Και αμέσως αμάξι ενώ ο φλαμιατος με πήγαινε συνέχεια πίσω και με αξεσουάρ περασμένα και με έκπτωση.. και όσον αφορά το γνωστό κριτήριο περί κλάσιματος στο κάθισμα φροντισα και είχα βάλει conolly τότε.. (που btw η δουλειά τους ήταν υπέροχη - δεν ακουγόταν τίποτα ενώ στο κασκαι η δουλειά του Θεοχαράκη ήταν χάλια και επέτεινε τους τριγμούς).
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Η active έχει αισθητήρες βροχής κ φώτων;
Εχω την active και έχει αισθητήρες βροχής/φώτων όπως και αυτόματη μεσαία/μεγάλη σκάλα (σωτήριο σε στροφές το βράδυ) .
Γενικα βλέπω ότι στην active δεν λείπει κάτι ουσιας. Το κανονικό καντράν και τα 6 ηχεία τα ηθελα αλλά 1000 ευρώ μαζί με τα αχρειαστα ομίχλης οντως δεν αξίζει.
Τελικά είμαι άμεσα σε style και active.
3000 διάφορα δεν είναι σοβαρό πόσο στο 18μηνο αναμονής αλλά ότι γλυτώνεις καλό είναι.
Αν θα το χρησιμοποιούσε αποκλειστικά η γυναίκα είχε κλειδώσει η active (κλιματισμό και αυτόματο τα έχει) ο διακαής της ποθος για ηλεκτρικά αναδιπλουμενους κάπως μπαλαμουτιαστηκε με το ότι είναι πιο ακριβοί σε περίπτωση αλλαγής.Το θέμα είναι ότι ως υβριδικό πάλι θα κοιτάω να της το φάω για την κίνηση στο κέντρο συν τα οικογενειακά κοντινά ταξίδια. Οπότε εγώ με λιγότερο από style δεν συμβιβάζομαι. Ιδανικά adventure αλλά.οι 18αρες είναι αποτρεπτικες.
Παίζει το σενάριο να βάλουμε αφενός παραγγελία το Τογιότα για αλλαγή του γιαρις και μέσω leasing το VW dsg για αλλαγή της Χ1..
Να ησυχάσουμε επιτέλους από τα segment c. -
@superfast5 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Επίσκεψη σήμερα σε αντιπροσωπεία στη μεγάλη οδό...
προερχόμενος από Qashqai 2009 δεν με ξετρέλανε εσωτερικά. Ξέρω ότι αγοράζω κινητήρα, αξιοπιστία και οικονομία (τα πρώτα δύο τα έχω και με το Qashqai - σκυλί με 213000 χλμ).
Αναμονή κατά τα γνωστά (τέλη 2023)**> Ίσως λέω ίσως το Qashqai του 2009 να είναι παραπλήσιο στο μέγεθος με το cross γιατί τότε τα φτιάχναν πιο μαζεμένα .
Ως προς το Cross το hybrid γιατί αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου , πας απο τα 8-10 λίτρα στα 4-5 λίτρα μέση κατανάλωση γιατί λογικά εχεις 1.6 βενζίνη τώρα.**
Κερδίζεις και άλλα πράγματα όμως απαράμιλλή ευκολία οδήγησης και το σοβαρά εξελιγμένο toyota sense 2 που μαζί με το acc δίνουν στο φθηνό (ακόμη) cross άνετα τον χαρακτηρισμό το tesla του φτωχού .
Θα εχεις μεχρι τα 50-60 καλλίτερο πέταγμα με διαφορά απο τα τουρμπο ντιζελ /βενζίνα στα φανάρια αλλα μετα τα 100-120 θα σε πατάει και το Qashqai που εχεις τώρα , αυτό να το ξέρεις .
Δεν θα δείς τρομερή διαφορά στην κύλιση και στους αεροδυναμικούς θορύβους σίγουρα δεν θα τρίζει , διαπίστωσες επίσης πως δεν αναβαθμίζεσαι ιδιαίτερα με εντυπωσιακά καμπυλωτά εσωτερικά ογκώδεις κονσόλες ατμοσφαιρικούς φωτισμούς κλπ
Με δυο λόγια τα € πάνε στο πιο αποδοτικό και αξιόπιστο σύστημα υβριδικής μετακίνησης , για μένα το πιο τίμιο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή χωρίς στρογγυλέματα .
Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Άλλωστε οι τιμές πώλησεις των αμαξιών άλλων ευρωπαικών εταιρειών έχουν πάει στο Θεό χωρίς να προσφέρουν κάτι επαναστατικό στη μείωση της κατανάλωσης. Αρνούμε (αν και μπορώ) να δώσω 35.000 για κάτι που θα συνεχίσει να καιει 9 λίτρα στην πόλη.
Update!!!!!
Έκανα test drive το yaris cross hybrid. Το οδήγησα αριστερή λωρίδα Συγγρου τέρμα κάτω προς παραλία και επιστροφή. Αγχωθηκα παρα πολύ με το τιμόνι του. Πολύ ελαφρύ μου φάνηκε, ευαισθητο και ένιωθα ανασφαλής μετά τα 100 χλμ. Το έχει πάθει και άλλος αυτό ή είνια η ιδέα μου.
Σημειωτεων οδηγάω Nissan Qashqai 2009, το οποίο κυριολεκτικά είναι βράχος. -
Αγχωθηκα παρα πολύ με το τιμόνι του. Πολύ ελαφρύ μου φάνηκε, ευαισθητο και ένιωθα ανασφαλής μετά τα 100 χλμ. Το έχει πάθει και άλλος αυτό ή είνια η ιδέα μου.
Καθόλου εγώ, μέχρι τα 140χαω που το πήγα στην ΕΟ. Μου φάνηκε μια χαρά...το ίδιο και στην σύζυγο σε διαφορετικό test drive.
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
@emman said in Toyota Yaris Cross:
Τα αυτοκίνητα είναι για να τα χαιρόμαστε και να μας εξυπηρετούν, βγάλτε έξω στην κυκλοφορία και μη φοβάστε τίποτα...
Ακριβώς!
Όλα αυτά που γράφετε μερικοί σχετικά με τα καινούρια αυτοκίνητα και τις φοβίες σας, δεν είναι παρά ψυχαναγκασμοί, που σας εμποδίζουν να χαρείτε ένα ακριβό καταναλωτικό αγαθό.
Κατά την άποψη μου, είναι παράνοια να έχεις πληρώσει τα ωραία σου λεφτά για ένα καινούριο αυτοκίνητο και να κυκλοφορείς καθημερινά με ένα χρέπι 20ετίας (ή εν πάση περιπτώσει με ένα πολύ υποδεέστερο αυτοκίνητο). Πολύ δε περισσότερο αν το αγοράσεις, ειδικά για να αποφεύγεις να κυκλοφορείς με το "καλό".
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να περάσω στον πάγο.
Έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να έχει ένα αυτοκίνητο που να φρενάρει,στρίβει,να είναι ασφαλές σε περίπτωση σύγκρουσης και στην τελική βάζει την οικογένεια σε ένα κατα πολύ υποδεέστερο αυτοκίνητο!Ο καθένας τρώει τα λεφτά του όπως θέλει.
Χάνω την ευχαρίστηση (και ασφάλεια) της διαδρομής αλλά έχω χαμάλη στον πηγμένο από κόσμο και αμάξια προορισμό.
Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.
Για εμένα προέχει το να μην νοιάζομαι για το που πάει, που παρκάρει, πως και πόσοι μπαίνουμε μέσα στο αμάξι κατά τις διακοπές.Παραδέχεσαι έτσι κυνικά ότι ο Τσίγκος είναι πάνω απο την οικογένεια σου;;;;;
Έλεος ρε συ.......... -
Παραδέχεσαι έτσι κυνικά ότι ο Τσίγκος είναι πάνω απο την οικογένεια σου;;;;;
Έλεος ρε συ..........Δεν κυκλοφορούμε με κανα χρεπι του 90. Με καινούργιο αμάξι 6ετιας παμε με περισσότερα σύστηματα ασφαλείας από το μεγάλο.
Απλά μικρότερο και βολικοτερο και φυσικά οικονομικότερο.
Ο συμβιβασμός είναι ότι αντί για κίνηση με 150-160 στον αυτοκινητόδρομο, παμε με 120.
Διαδρομές σε επαρχιακούς με προσπεράσεις κλπ δεν κάνουμε.
Και τα μέρη που θα το κάνουμε αυτό είναι συγκεκριμένα. Αν μεσολαβεί φερυ, αν πάμε σε πραγματικά πηγμενο μέρος με πολλές μικρες καθημερινες διακοπές.Είναι όλα μελετημένα.
-
Μελετημένα στην τύχη νομίζω είναι.
Τεσπα...... -
Τεσπα......Σώνει και καλά να έχουμε «κούρσα» ή μεγάλο ;
Τώρα δηλαδη που θα τα αλλάξουμε όλα σε Β segment όπως το Yaris cross του νήματος ή/και το Volkswagen cross, πάλι στην τύχη ;
Ποιος χρειάζεται μεγάλα αυτοκίνητα ; -
Ποιος χρειάζεται μεγάλα αυτοκίνητα ;
Εγώ!! Μου αρέσουν, ειδικά οι Αμερικανίες των 5+ μέτρων με χώρους σουπερμινι...αλλά φευ δεν έχω τα χρήματα. Αλλιώς με τέτοιο θα κυκλοφορούσα κάθε μέρα, καμια Τρανσ Αμ να γουστάρω!!
-
Τώρα δηλαδη που θα τα αλλάξουμε όλα σε Β segment όπως το Yaris cross του νήματος ή/και το Volkswagen cross, πάλι στην τύχη ;
Ποιος χρειάζεται μεγάλα αυτοκίνητα ;Αύριο θα κάνουμε μια ολιγοήμερη εξόρμηση προς Θεσσαλία μεριά οικογενειακώς. Μπαγκάζια πολλά δεν θα έχω. Να πάω με το 6 ή με το i10;;;;
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;; -
Ποιος χρειάζεται μεγάλα αυτοκίνητα ;Αύριο θα κάνουμε μια ολιγοήμερη εξόρμηση προς Θεσσαλία μεριά οικογενειακώς. Μπαγκάζια πολλά δεν θα έχω. Να πάω με το 6 ή με το i10;;;;
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;;ανάλογα
Θες να κάνεις ταξίδι ωραίο και άνετο (6)
ή να μαρτυρήσεις και να έχεις θόρυβο αλλά χαμηλή κατανάλωση (i10)χαχαχαχαχα προφανώς δεν πάει σε σένα
-
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;;Αν είχες γιαρις, πόλο ή κάτι τέτοιο με αυτό θα έπρεπε να πας ειδικά αν όπου πήγαινες είχε πολύ κόσμο..
Με το 108 μια φορά είχα πάει στο Πευκί μόνος ... Πήγαινε αλλά δεν θα το ξαναέκανα..
Το 6αρι πολύ μεγάλο για χωριά και κίνηση.. -
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;;ανάλογα
Θες να κάνεις ταξίδι ωραίο και άνετο (6)
ή να μαρτυρήσεις και να έχεις θόρυβο αλλά χαμηλή κατανάλωση (i10)χαχαχαχαχα προφανώς δεν πάει σε σένα
Βρε σεις το ταξίδι πήγαινε έλα το κάνεις 2 φορές στις Χ μέρες που θα πας κάπου. Όσο είσαι εκεί στο πολυβοο καλοκαιρινό (ή τριημέρου) προορισμό είναι το θέμα.
Προτιμάς 2-3 ώρες άνεσης και μέρες ταλαιπωρίας ή το ανάποδο;
Και φυσικά δεν μιλάμε για ταξίδι με a segment αλλά με b όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων.Εκτός φυσικά και αν θες την κούρσα για να κάνεις φιγούρα στο χωριό.. να λένε τα μπαρμπαδια στο καφενείο στο οποίο θα πας με το αμάξι εννοείται και θα το παρκάρεις απεξω στριμωγμένο στα ντόπια χρεπια "πω πω κουρσαρα ο γιος του Χ..θα κονομαει"
-
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;;Αν είχες γιαρις, πόλο ή κάτι τέτοιο με αυτό θα έπρεπε πας ειδικά αν όπου πήγαινες είχε πολύ κόσμο..
Με το 108 μια φορά είχα πάει στο Πευκί μόνος ... Πήγαινε αλλά δεν θα το ξαναέκανα..
Το 6αρι πολύ μεγάλο για χωριά και κίνηση..Δηλαδή προτιμάς να βάλεις την οικογένεια σε κάτι λιγότερο ασφαλές (και σε παθητική και σε ενεργητική ασφάλεια) στην εθνική και να ταλαιπωρηθείς για να μην έχει κίνηση στο χωριό?
Στο χωριό ας περιμένω αν έχει κίνηση. Διακοπές είμαι στα @@ μου. Μονο εμένα μου φαίνεται στρεβλή η λογική σου?
στο χωριό την αμαξάρα συνηθως την παρκάρεις σπίτι όχι στο καφενείο και πας παντού με τα πόδια. ΧΩΡΙΟ είναι.
παράλογα πράγματα διαβάζω. εντελώς παράλογα
-
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;;Αν είχες γιαρις, πόλο ή κάτι τέτοιο με αυτό θα έπρεπε πας ειδικά αν όπου πήγαινες είχε πολύ κόσμο..
Το 6αρι πολύ μεγάλο για χωριά και κίνηση..Δηλαδή προτιμάς να βάλεις την οικογένεια σε κάτι λιγότερο ασφαλές (και σε παθητική και σε ενεργητική ασφάλεια) και να ταλαιπωρηθείς για να μην έχει κίνηση στο χωριό?
Στο χωριό ας περιμένω αν έχει κίνηση. Διακοπές είμαι στα @@ μου. Μονο εμένα μου φαίνεται στρεβλή η λογική σου?
Μιλάω πάντα για τουλάχιστον b segment που είναι η κυρίαρχη κατηγορία στη χώρα..και εσύ τέτοιο έχεις.
Μεταξύ c και b segment όταν πάω κάπου σχετικά κοντά με κίνηση και φόρτο θα προτιμήσω το b.
Με το c πήγα διακοπές Αλεξανδρούπολη λόγω απόστασης με διαμονή σε μεγάλο ξενοδοχείο με άνετο πάρκινγκ και λίγες επιλεγμένες διαδρομές..πχ μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης δεν πήγα γιατί δεν είχε πάρκινγκ.
Πήγα όμως στο δέλτα, στο Σουφλί κλπ.Στο Πευκί όμως που είναι 1 ώρα και 15λεπτα αυτοκινητόδρομος θα πάω με το μικρό για να μπορώ να κινούμαι εκεί που Αύγουστο μήνα έχει χαμό, με ανεση.
Μια χαρά λογική είναι..
Στις διακοπές μου δεν θέλω να τσεκαρω το αμάξι 7φορες την ημέρα ούτε να ψάχνω για πάρκινγκ..
Έχω αλλά πράγματα να κάνω.Μετά είδα το edit σου. Σωστά πράττεις στο χωριό. Η πλειοψηφία όμως, που εμφανώς έχει το μεγαλο αμάξι για φιγούρα και ως προέκταση του πέους της, δεν το κάνει.
Αλλά εσύ b segment δεν έχεις ; Γιατί διαφωνείς ;
-
Το 6αρι πολύ μεγάλο για χωριά και κίνηση..Δηλαδή προτιμάς να βάλεις την οικογένεια σε κάτι λιγότερο ασφαλές (και σε παθητική και σε ενεργητική ασφάλεια) και να ταλαιπωρηθείς για να μην έχει κίνηση στο χωριό?
Μιλάω πάντα για τουλάχιστον b segment που είναι η κυρίαρχη κατηγορία στη χώρα..και εσύ τέτοιο έχεις.
Μεταξύ c και b segment όταν πάω κάπου σχετικά κοντά με κίνηση και φόρτο θα προτιμήσω το b.
Με το c πήγα διακοπές Αλεξανδρούπολη λόγω απόστασης με διαμονή σε μεγάλο ξενοδοχείο με άνετο πάρκινγκ και λίγες επιλεγμένες διαδρομές..πχ μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης δεν πήγα γιατί δεν είχε πάρκινγκ.
Πήγα όμως στο δέλτα, στο Σουφλί κλπ.Στο Πευκί όμως που είναι 1 ώρα και 15λεπτα αυτοκινητόδρομος θα πάω με το μικρό για να μπορώ να κινούμαι εκεί που Αύγουστο μήνα έχει χαμό, με ανεση.
Μια χαρά λογική είναι..
Στις διακοπές μου δεν θέλω να τσεκαρω το αμάξι 7φορες την ημέρα ούτε να ψάχνω για πάρκινγκ..
Έχω αλλά πράγματα να κάνω.το δικό μου είναι B-SUV όχι B
σε χώρους έχει τεράστια διαφορά αυτό. Και το δικό μου είναι σε κρατήματα καλύτερο από πολλά πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας. Και σε ενεργητική ασφάλεια (προσπεράσματα) το ίδιο με 200 άλογα
Δεν έχω C γιατι δεν μπορώ να το παρκάρω στην Αθηνα
Αν επαιρνα C θα έπαιρνα το C
Αν είχα D θα έπαιρνα το D
Αν δεν είχα τίποτα θα έπαιρνα το ΚΤΕΛ
αλλά την οικογένεια θα την έβαζα στο πιο ασφαλές που θα είχα. Τα υπόλοιπα είναι πιο κάτω σε προτεραιότητα.
Ξαναλέω είναι χαζό στο χωριό να κινείσαι με οτιδήπωτε αλλο εκτός από τα πόδια (πόσο μεγάλο να είναι το χωριο)
εγώ το χρησιμοποιώ μόνο για να πάω σε άλλα χωριά που έχουμε φίλους για καφέ και τσίπουρο
Toyota Yaris Cross