-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
spam mode on
μπα και με σπίρτα του βάζεις φωτια δεν χρειάζεται αναπτήρας
spam mode offΕυφλεκτος πολύ είναι ο κετσές που γεμίζουν κατι καθαρόαιμα αγωνιστικά .......B-SUV με τα διπλά ακριβώς χρήματα (20k το πηρα)
αν τα οδηγήσεις και τα 2 και σε νοιάζει μονο η οικονομία συμφωνώ και γω και επαυξάνω κιόλας. Τι να την κανεις την BSUV βλακεία που καίει τον πάτο του σε σχέση με τα μισα χρήματα που δίνεις για το toyota και ξεχνάς τον βενζινα. Μπουρλώτο!!!!!!
αλλά έχει και αυτό τις ΄χαρες του
μην ψαρώνεις με τον αστεισμό μου. είναι καθαρα καλοπροαίρετο πείραγμα και αντίστοιχα δέχομαι και για το δικό μου
Ναι μωρε και εγω το συνεχισα στο ιδιο υφος , καμία παρεξηγηση.
Μεσα για πλακα και πειραγμα παντα!! -
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες διαδρομές με γκάζι φρένο κομμένες και ραμένες στο μέγεθος μπαταριών και το ρυθμό φόρτισης-εκφόρτισης του αυτοκινήτου, είναι μελετημένα γι αυτή τη δουλειά.
Αρκεί να χει τη διάθεση και συνειδητά να κινείται με "σωστό" ρυθμό ο οδηγός και να μην το βγάζει "εκτός φακέλου". Προσωπικά δεν αμφιβάλλω καθόλου για τέτοιες επιδόσεις οικονομίας σε αστική-περιαστική χρήση. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες διαδρομές με γκάζι φρένο κομμένες και ραμένες στο μέγεθος μπαταριών και το ρυθμό φόρτισης-εκφόρτισης του αυτοκινήτου, είναι μελετημένα γι αυτή τη δουλειά.
Αρκεί να χει τη διάθεση και συνειδητά να κινείται με "σωστό" ρυθμό ο οδηγός και να μην το βγάζει "εκτός φακέλου". Προσωπικά δεν αμφιβάλλω καθόλου για τέτοιες επιδόσεις οικονομίας σε αστική-περιαστική χρήση.Θα ήθελα και εγω να το πιστεψω αλλα δεν κρυβω οτι είμαι λίγο δυσπιστος.
Προσωπικά την βρίσκω ψιλοχάλια την εφαρμογη MyT και δεν της έχω και μεγάλη εμπιστοσυνη αν και οτι στελνει το αμαξι θα γραφει.
Επρεπε να κρατάω log όποτε γεμίζω.
Ισως καποιος άλλος με τις δικες μου ζαντες να μας διαφωτίσει. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Αρκεί να χει τη διάθεση και συνειδητά να κινείται με "σωστό" ρυθμό ο οδηγός και να μην το βγάζει "εκτός φακέλου". Προσωπικά δεν αμφιβάλλω καθόλου για τέτοιες επιδόσεις οικονομίας σε αστική-περιαστική χρήση.Θα ήθελα και εγω να το πιστεψω αλλα δεν κρυβω οτι είμαι λίγο δυσπιστος.
Προσωπικά την βρίσκω ψιλοχάλια την εφαρμογη MyT και δεν της έχω και μεγάλη εμπιστοσυνη αν και οτι στελνει το αμαξι θα γραφει.
Επρεπε να κρατάω log όποτε γεμίζω.
Ισως καποιος άλλος με τις δικες μου ζαντες να μας διαφωτίσει.Γεια χαρα σε ολους, σας διαβαζω σποραδικα αλλα δεν εχω καθολου χρονο να γραψω... Θα επανελθω συντομα και με αναδρομικα σχολια...
Τι θεμα υπαρχει με το MyT? Σας εχασα... Καταναλωση? Συγχρονισμος καταναλωσης? Ταμπλο και οθονη, ιστορικο με περδευουν λιγο σε αυτο το θεμα επισης...
Θα στρωσει μετα τα 2.500 χλμ... Τουλαχιστον ετσι μου αναφερανε απο την εταιρεια...
Εχει τα θεματα του αλλα το γενικο πλαισιο δινει ακριβη στοιχεια...
Εχω πλανο να σας αναφερω τι εχω παρατηρησει στο feedback μερος 4, το θεμα ειναι ποτε θα βρω χρονο να τα καταγραψω...
Κραταω αρχειο σε καθε γεμισμα... Παντα φουλαρω... Καθε φορα μου βγαζει και μεγαλυτερη αυτονομια... 814 στο προηγουμενο, 828 στο τελευταιο... Μεση καταναλωση τωρα 3,5, λιγο παραπανω γιατι κανω πιο πολλες διαδρομες σε αυτοκινητοδρομο.
-
Στα 3.5 είμαι και εγω στα 1200χιλ που εχω κανει μέχρι τωρα.
Το MyT μου έχει χάσει διαδρομές , αργει να φορτωσει αρκετες φορες , δυσχρηστο αν θες να βρεις συγκεκριμένη διαδρομή, ε δεν θελω και άλλα για να την χαρακτηρίσω ευγενικά ως μέτρια.Α και η κόρνα είναι γελοια.
Ειχα παπάκια μπροστα μου να μιλαει στο τηλεφωνο κανοντας ζιγκ ζαγκ και μετα απο κανα 10λεπτο υπομονής αποφάσισα με νευρα να πατήσω κορνα να τρομάξει.
Πιου έκανε η κορνα και ντράπηκα. -
Χαχα έτσι είναι και στο yaris και στο iQ που έχω τώρα ...διακριτική
-
Η αυτονομία όταν το γεμίζεις στα πόσα λίτρα του ρεζερβουάρ την υπολογίζει? Στα 30 ή στα 36? Υποτίθεται όταν ανάβει η ρεζέρβα έχει 6 λίτρα σωστά?
Γιατί κάτι δεν κολλάει....
-
Το yaris cross εχει επαρκη χωρο για ρεζερβα κατω απο τον πατο του πορτ-μπαγκαζ, και αυτο ειναι ενα ατου. Δηλαδη μπορεις αργοτερα να προσθεσει χωρις να χανεις απο τα 400 λιτρα χωρου και χωρις να θες "ειδικο" κιτ απο toyota.
ξέρει κανείς το κόστος για ρεζερβα .......
-
Το απόγευμα επέστρεψα από Λάρισα..Στην εθνική στην άνοδο, στο υψος του Μαρτίνου,είδα νταλίκα γεμάτη με Yaris cross (το πρώτο πανω-πάνω ήταν ένα σε χρώμα bronze).
Καλή παραλαβή στους Βορειοελλαδίτες! (από Λαμία και πάνω..)
-
@hi said in Toyota Yaris Cross:
Το yaris cross εχει επαρκη χωρο για ρεζερβα κατω απο τον πατο του πορτ-μπαγκαζ, και αυτο ειναι ενα ατου. Δηλαδη μπορεις αργοτερα να προσθεσει χωρις να χανεις απο τα 400 λιτρα χωρου και χωρις να θες "ειδικο" κιτ απο toyota.
400 € περίπου μου είχαν πει
δεν συμφέρει περίμενε λίγο να αρχίσουν να πουλάνε τις 16άρες όσοι τις αλλάξουν ,με αυτό το ποσό θα παίρνεις 4άδα! -
Το MyT μου έχει χάσει διαδρομές , αργει να φορτωσει αρκετες φορες , δυσχρηστο αν θες να βρεις συγκεκριμένη διαδρομή, ε δεν θελω και άλλα για να την χαρακτηρίσω ευγενικά ως μέτρια.Α και η κόρνα είναι γελοια.
Ειχα παπάκια μπροστα μου να μιλαει στο τηλεφωνο κανοντας ζιγκ ζαγκ και μετα απο κανα 10λεπτο υπομονής αποφάσισα με νευρα να πατήσω κορνα να τρομάξει.
Πιου έκανε η κορνα και ντράπηκα.Χμμ... Ειχε ενα θεμα αλλα αν παρατηρησατε πριν λιγο για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα υπαρχαν διαφορα θεματα σε παρα πολλες ψηφιακες εφαρμογες...
Ναι το ανεφερα αυτο με τις διαδρομες... Δε σου μαρκαρει αυτη που ειδες πριν και ουτε μπορεις να βαλεις καποια σαν ''αγαπημενη'' (αυτο απο το feedback Vol.4)... Διαδρομες δεν εχω 'χασει'...
Δεν εχω εικονα απο αλλες αναλογες εφαρμογες και δε μπορω να εκφερω γνωμη...
Μηπως εχει μπλοκαρει γιατι ανεβηκανε οι πωλησεις των hybrid και ποιο πολλοι πελατες την την βλεπουν? Τωρα μπορει να ειναι και ακυρο αυτο που γραφω, αλλα εδω μια κρατικη πλατφορμα ανοιγει για το κοινο οι καποια ημερομηνια πληρωμης πλησιαζει και πεφτουν συστηματα και τραπεζων...
Και για τη κορνα εχω γραψει στο παρελθον... Μου εκανε εντυπωση... Μετα σκεφτηκα μηπως ειναι επιτηδες ετσι... Εδω πολλοι που βγαινουν στο δρομο μου λενε δε σε ακουσαμε (αλλο το οτι δεν κοιτανε αν ερχετε κατι - ενα ποδηλατο πχ) και μηπως θα τους τρομαζε 'αρκετα' μια πιο δυνατη σε ενα αστικο περιβαλλον... Τι κανεις ομως αν εχεις ενα μεγαλο τροχοφορο κοντα και πατας κορνας για να δωσεις στιγμα οτι βγαινει απο καπου που δεν εχει ορατοτητα γιατι δε θα σε ακουγε? Λευκη σημαια?
Επισης (edit) ξεχασα να σας αναφερω οτι κραταω λογαριασμο με το κλασσικο τροπο χλμ, λιτρα κλπ και ειναι ακριβως η ιδια...
-
Είπαμε για κόρνα έπρεπε να είχε κραυγη από θρίλερ. Να δεις πως σε προσέχουν όλοι μετά.
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Επισης (edit) ξεχασα να σας αναφερω οτι κραταω λογαριασμο με το κλασσικο τροπο χλμ, λιτρα κλπ και ειναι ακριβως η ιδια...
Θύμισε μου ποια έκδοση εχεις και τι κατανάλωση βλέπεις;
-
εδώ Θεσσαλονίκη βρήκα κομπλέ κιτ ( 17'' ζαντολάστιχο + σταυρός + γρίλος ) στα 320€
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
εδώ Θεσσαλονίκη βρήκα κομπλέ κιτ ( 17'' ζαντολάστιχο + σταυρός + γρίλος ) στα 320€
Στήριξη πως θα γίνει;
-
Πιου έκανε η κορνα και ντράπηκα.Χμμ... Ειχε ενα θεμα αλλα αν παρατηρησατε πριν λιγο για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα υπαρχαν διαφορα θεματα σε παρα πολλες ψηφιακες εφαρμογες...
Ναι το ανεφερα αυτο με τις διαδρομες... Δε σου μαρκαρει αυτη που ειδες πριν και ουτε μπορεις να βαλεις καποια σαν ''αγαπημενη'' (αυτο απο το feedback Vol.4)... Διαδρομες δεν εχω 'χασει'...
Μηπως εχει μπλοκαρει γιατι ανεβηκανε οι πωλησεις των hybrid και ποιο πολλοι πελατες την την βλεπουν? Τωρα μπορει να ειναι και ακυρο αυτο που γραφω, αλλα εδω μια κρατικη πλατφορμα ανοιγει για το κοινο οι καποια ημερομηνια πληρωμης πλησιαζει και πεφτουν συστηματα και τραπεζων...
Και για τη κορνα εχω γραψει στο παρελθον... Μου εκανε εντυπωση... Μετα σκεφτηκα μηπως ειναι επιτηδες ετσι... Εδω πολλοι που βγαινουν στο δρομο μου λενε δε σε ακουσαμε (αλλο το οτι δεν κοιτανε αν ερχετε κατι - ενα ποδηλατο πχ) και μηπως θα τους τρομαζε 'αρκετα' μια πιο δυνατη σε ενα αστικο περιβαλλον... Τι κανεις ομως αν εχεις ενα μεγαλο τροχοφορο κοντα και πατας κορνας για να δωσεις στιγμα οτι βγαινει απο καπου που δεν εχει ορατοτητα γιατι δε θα σε ακουγε? Λευκη σημαια?
εγώ πάντως που τώρα βρίσκομαι στα 3100 ( hybrid ) και κρατάω λογαριασμό ( σκάσιμο αντλίας - χλμ ) ενώ η κατανάλωση στο αμάξι είναι κολλημένη στα 3,5-3,6 μου βγάζει 800 χλμ, κάτι που νομίζω δεν ταιριάζει.
-
Ποιος ο λόγος να μετράτε την κατανάλωση στην αντλία συγκρίνοντας την αυτονομία όταν αυτή για να υπολογιστεί χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα με αυτά που βγάζουν τη μέση κατανάλωση που αναγράφει ο υπολογιστής ταξιδίου.
Πόσο μάλλον όταν δεν ξέρετε και την ακρίβεια της αντλίας.
Η μόνο περίπτωση να μετρήσετε σωστά είναι να πάτε με την οδική βοήθεια στο βενζινάδικο αφού έχετε κάψει και το τελευταίο ml βενζίνης
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
εγώ πάντως που τώρα βρίσκομαι στα 3100 ( hybrid ) και κρατάω λογαριασμό ( σκάσιμο αντλίας - χλμ ) ενώ η κατανάλωση στο αμάξι είναι κολλημένη στα 3,5-3,6 μου βγάζει 800 χλμ, κάτι που νομίζω δεν ταιριάζει.
Πόση κατανάλωση σου βγάζει η δική σου καταγραφή? Κ τι range σου βγάζει όταν το γεμίζεις?
36/4 είναι range 900 km
30/3,75 είναι range 800km36 είναι λίτρα ρεζερβουάρ κ 6 λίτρα λίτρα ρεζέρβας.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ποιος ο λόγος να μετράτε την κατανάλωση στην αντλία συγκρίνοντας την αυτονομία όταν αυτή για να υπολογιστεί χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα με αυτά που βγάζουν τη μέση κατανάλωση που αναγράφει ο υπολογιστής ταξιδίου
Η μόνο περίπτωση να μετρήσετε σωστά είναι να πάτε με την οδική βοήθεια στο βενζινάδικο αφού έχετε κάψει και το τελευταίο ml βενζίνης
...και μετα απο λίγο καιρό και την αντλία βενζίνης
η αυτονομία που βγαίνει μετα απο φουλάρισμα είναι ενδεικτική και εχει σχέση με τον τρόπο /ρυθμό οδήγησης ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ και το πόσο καύσιμο εχει μέσα
εχω βάλει πετρέλαιο στο yaris και μου έβγαλε 560 χλμ εμβέλεια , στην πορεία και γιατί οδηγούσα χαλαρά έφτασα τα 700 χλμ χωρίς να ανάψει λαμπάκι ρεζέρβας
στο αμέσως επόμενο φουλάρισμα έβγαλε εμβέλεια 690 χλμ και είχε μέσα 8 λίτρα αρα θα μπορούσα να κάνω με ασφάλεια αλλα 100 χλμ αφου είχα 4,5 μέση κατανάλωση .
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 3)
Ιδεα για ευκολο και ‘αγνο’ καθαρισμα ευπροσδεκτη. Ta πιο ματ πλαστικα εχουν ‘λεκιασει’ επισης…
Σχετικα με αυτό που αναφερει ο @brokesmack για θεμα με τριξιματα, εχω ένα στη δικια μου πορτα (του οδηγου). Θελω να το ανοιξω να το γεμισω ορυκτοβαμβακα!
Αν εννοείς τα πλαστικά που είναι στους θόλους, χαμηλά στις πόρτες και το πίσω προφυλακτήρα δοκίμασε κάποιο σιλικονούχο που βάζουν και στα ταμπλό, εγώ χρησιμοποιώ armor all protectant γιατί το δικό μου είναι άσπρο και δε φαίνεται ωραίο αν είναι ξεθωριασμένα https://www.armorall.com/help-advice/how-to-clean-your-cars-exterior-rubber-vinyl-and-canvas/
Από τριξίματα δε παρατήρησα κάτι ίσως φταίει η μουσική που ακούωBack...
Oχι...
Εννοω τα πλαστικα στο 'νεροχυτη' (αν ονομαζεται ετσι) κατω απο τους υαλοκαθαριστηρες...Θα μπορουσα να βαλω οποιοδηποτε τοτε... Εχω ενα που απεικονιζει ταμλπο και λαστιχα: https://www.isomat.gr/product/silicone-spray/ αλλα δεν εχω διαβασει ποτε τι γραφει πανω...
Ισως να ετυχε στο δικο μου... Δεν εχει σημασια η μουσικη, ακομα και πιο χαλαρα ηδη οπως smooth jazz, lounge και chill out εχουν θεμα... Και φυσικα εννοειτε οτι κανενα δεν εχει την ιδια ποιοτητα mastering αρα ακομα και στη καλυτερα και σε αρχεια ακομα FLAC και WAV υπαρχει θεμα... Και πολλες φορες χωρις μουσικη... Αλλα μονο στη δικια μου πορτα... Αν την πιεσω 'λιγο' δεν ακουγεται τιποτα...
Ευχαριστω, θα το δω και αυτο το armorall που προτεινει ο Προεδρος φυσικα...
Toyota Yaris Cross