-
Βρε ταξιδευτή μιας και μιλησες τοιχοποιία , δες στο νημα με τα ακινητα τους τοίχους συμπλήρωσης που έβαλα από 3d panel.
Ποια η γνώμη σου;;;;...Είναι κάτι καινουργιο
Διαβάζω πολύ καλά πράγματα, 1/3 του βάρους ή συνολικη κατασκευή και λειτουργούν σαν 'αμορτισέρ' στις ταλαντώσεις των κολωνων ενώ ως τοιχοποιία δεν θλιβεται...δες λίγο το τεστ στο δοκίμιο.
Συμφώνω με τον ταξιδευτή γενικα. Οι δικές μας οι οικοδομές όταν πούμε να το δουν σωστά το θέμα και δεν κλέβουν σε υλικά.....ειναι σε άλλο επίπεδο κατασκευής.
Εκεί όπως και στην ιαπωνια τα σπιτια έχουν ορίζοντα ζωης τη ζωή του ιδιοκτήτη τους και μετά συνήθως την κατεδαφίζουν και χτίζουν άλλο στο ίδιο οικόπεδο για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους.
Οι Ιάπωνες είπαν πως το κάνουν αυτό για να έχουν μόνιμη μεγέθυνση του ΑΕΠ καθως από τις κατοικίες που γκρεμιζονται και χτίζονται κάθε έτος κινείται σημαντικό μέρος της αγοράς. Μάλιστα οι σκελετοί και πολλά άλλα ειναι προκάτ και ετοιμοπαράδοτα
, και χτίζονται σχεδο σε ενα μήνα (αν θυμάμαι σωστα) Σε λίγες μέρες γκρεμίζουν το παλιό και σε άντε πες σε μήνα μπήκες στο ολοκαίνουργιο δικό σου. Αυτά σε αυτούς που έχουν μονοκατοικία φυσικά. Στα περίχωρα των πόλεων.
Είχε ένα ντοκιμαντέρ και τα εξηγούσε ωραία.
Εκτός φυσικα από κάτι παλιά αριστουργήματα που βλέπω σε ντοκιμαντέρ που τα κάνουν ανακαίνιση.
-
Σας επαναφέρω στο θέμα μετά από την παράκαμψη που και εγώ έκανα με τα 40 και 8 μηνιάτικα....
Επίσκεψη σε αντιπροσωπεία της toyota σήμερα και υπαρχουν έτοιμες οι νέες μειωμένες τιμές που θα ισχύουν από τον Μάρτιο λόγω των αλλαγών στα τέλη ταξινόμησης. Ενδεικτικά η corolla 1.2Τ active plus -320 € και η 1.8 hsd ίδια έκδοση -588€.
-
Σας επαναφέρω στο θέμα μετά από την παράκαμψη που και εγώ έκανα με τα 40 και 8 μηνιάτικα....
Επίσκεψη σε αντιπροσωπεία της toyota σήμερα και υπαρχουν έτοιμες οι νέες μειωμένες τιμές που θα ισχύουν από τον Μάρτιο λόγω των αλλαγών στα τέλη ταξινόμησης. Ενδεικτικά η corolla 1.2Τ active plus -320 € και η 1.8 hsd ίδια έκδοση -588€.
Πως έγινε αυτό;; Πότε ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα ισχύουν νέα τέλη ταξινόμησης και δεν πήραμε μυρωδιά;
-
Ξέρω εγώ... μου τα έδειξαν και μου είπαν πως αν παραγγείλω θα κανονίσουν να πάρω με τις μειωμένες τιμές , βασικά για να κάνω τεστ ντραιβ το υβριδικό corolla πήγα...
-
Το νομοσχέδιο θα είχε κατατεθεί στην Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα με βάση το πιο πρόσφατο άρθρο του newsauto, αλλά δεν έχει ακουστεί ή εμφανιστεί κάτι.
Το ερώτημα μου είναι κατα πόσο θα μειωθούν τα τέλη ταξινόμησης σε υβριδικά plug-in τα οποία είναι ήδη μειωμένα 50%. Συζητάνε για περαιτέρω μείωση έως και μηδενισμό των τελών. -
Προφανώς η μόνωση δεν λειτουργεί μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίας , αλλά απάντησα στο παράδειγμα που αναφέρθηκε .
Λαπ διάφορα βγαίνουν , διάφορα υπόσχονται , αλλά μην ξεχνάς ότι την κρίσιμη στιγμή οι προσευχές παίζουν ρόλο όπως είδαμε και στα κανάλια...
Wantone το να λες ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν έχουν μόνωση , ακόμη και τα τελευταία χρόνια , το βασίζεις κάπου ή το άκουσες από την Τατιάνα και την Νικολούλη ? Γιατί εγώ άλλα βλέπω όλα αυτά τα χρόνια . Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουμε μία υστερία με την μόνωση , που όπως λένε και οι καθηγητές που ασχολούνται με τους σεισμούς θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σεισμογενής χώρα . Δεν έχω χρόνο να γράψω σεντόνια για το θέμα , αλλά μπορείς να δεις στα κανάλια και στα σάιτ .
Αμερική και Καναδά δεν έχω πάει . Αλλά έχω φίλους που ζουν εκεί και μαθαίνω τι ακριβώς γίνεται και με τους τυφώνες ιδιαίτερα στην Φλόριντα , αλλά βλέπουμε και στα κανάλια .
Στον τρόπο κατασκευής αν μιλάς για συνήθη σπίτια , δεν είναι πιο μπροστά από εμάς . Αν μιλάς για Μπέβερλυ Χίλς τότε και εδώ υπάρχουν αντίστοιχα σπίτια πλουσίων . Για τους ουρανοξύστες συνεχίζεις να σχολιάζεις και δεν έχει νόημα γιατί μιλάς για κατασκευές ειδικές που κοστίζουν μερικές χιλιάδες φορές περισσότερο από τις δικές μας . Και το ενοίκιο εκεί τον μήνα είναι πολλαπλάσιο του εδώ ετησίου .
Για την Ευρώπη έχω πλήρη άποψη και είναι σαν να συγκρίνεις την Μικτή Ρεάλ και Μπάρτσα , με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας .
-
Προφανώς η μόνωση δεν λειτουργεί μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίας , αλλά απάντησα στο παράδειγμα που αναφέρθηκε .
Λαπ διάφορα βγαίνουν , διάφορα υπόσχονται , αλλά μην ξεχνάς ότι την κρίσιμη στιγμή οι προσευχές παίζουν ρόλο όπως είδαμε και στα κανάλια...
Wantone το να λες ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν έχουν μόνωση , ακόμη και τα τελευταία χρόνια , το βασίζεις κάπου ή το άκουσες από την Τατιάνα και την Νικολούλη ? Γιατί εγώ άλλα βλέπω όλα αυτά τα χρόνια . Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουμε μία υστερία με την μόνωση , που όπως λένε και οι καθηγητές που ασχολούνται με τους σεισμούς θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σεισμογενής χώρα . Δεν έχω χρόνο να γράψω σεντόνια για το θέμα , αλλά μπορείς να δεις στα κανάλια και στα σάιτ .
Αμερική και Καναδά δεν έχω πάει . Αλλά έχω φίλους που ζουν εκεί και μαθαίνω τι ακριβώς γίνεται και με τους τυφώνες ιδιαίτερα στην Φλόριντα , αλλά βλέπουμε και στα κανάλια .
Στον τρόπο κατασκευής αν μιλάς για συνήθη σπίτια , δεν είναι πιο μπροστά από εμάς . Αν μιλάς για Μπέβερλυ Χίλς τότε και εδώ υπάρχουν αντίστοιχα σπίτια πλουσίων . Για τους ουρανοξύστες συνεχίζεις να σχολιάζεις και δεν έχει νόημα γιατί μιλάς για κατασκευές ειδικές που κοστίζουν μερικές χιλιάδες φορές περισσότερο από τις δικές μας . Και το ενοίκιο εκεί τον μήνα είναι πολλαπλάσιο του εδώ ετησίου .
Για την Ευρώπη έχω πλήρη άποψη και είναι σαν να συγκρίνεις την Μικτή Ρεάλ και Μπάρτσα , με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας .
τυφωνα ειχαμε και στην χαλκιδικη και τα εκανε ολα λιμπα. τωρα για τα αλλα αν νομιζεις οτι μια χωρα σαν την ελλαδα μπορει να συγκριθει με αμερικη και καναδα των 400 εκατ και αφθονου πλουτου σε πετρελαια/φυσικο αεριο/πυρηνικους σταθμους τι να πω...
-
Παίδες σόρυ αν γίνομαι λίγο σπαστικός αλλά βλέπουμε καινούργια ποστ και μπαίνουμε να δούμε αν βγήκε κανένα νέο για τα τέλη (που είμαστε και στο ψάξιμο για αμάξι) και διαβάζουμε για σοβατεπιά...
-
Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. Για το υβρίδιο να το καταλάβω (και για αυτό προϋποθέτει γερό discount στο τέλος ταξινόμησης βέβαια) αλλά για το 1.2Τ δεν στέκει, εκτός αν έχουν μετατοπίσει τις κλίμακες κατά 40γραμμάρια για να μπορέσει να κουμπώσει του χρόνου το WLTP χωρίς να επιβαρυνθούν οι τιμές. Στην περίπτωση αυτή, το NEDC που θα διατηρηθεί λογικά και φέτος ίσως να δικαιολογεί κάποια μείωση, αλλά 320€ φαίνονται πολλά.
Στο παραπάνω σκεπτικό χρησιμοποιώ την υπόθεση ότι κανένας εισαγωγέας δεν πρόκειται να ρίξει ΛΤΠΦ...
Σε κάθε περίπτωση που ισχύσουν τα παραπάνω, το κράτος με ίδιους όγκους ταξινομήσεων θα χάσει αισθητά σε έσοδα για το 2019, οπότε για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό...
Λίγες μέρες μείνανε (λογικά..)
Υ.Γ. Θα μπορούσες να μας πεις σε ποιο αντιπρόσωπο πήγες για να ρωτήσω και εγώ ο ίδιος, μόλις έκλεισα ένα CHR οπότε όπως καταλαβαίνεις με ενδιαφέρει πολύ!
-
Oι περισσοτερες πολυκατοικιες δεν εχουν μονωση ακομα και τα τελευταια χρονια. Σε αλλα κτισματα εχω δει να βαζουν (βιλλες, μικρες οικογενειακες διπλοκατοικιες).
Δεν νομιζω οτι γνωριζεις σορρυ. Εχω φιλους που δουλευουν σε κατασκευες στον καναδα και στην Αμερικη και ξερω πως φτιαχονται τα κτιρια και ειναι φουλ τσιμεντο και εκει οπως και στην Ελλαδα. Αλλα στον τροπο κατασκευης ειναι 50 χρονια μπροστα συν την μονωση και τα συστηματα που εχουν. 10 χρονια εχω ζησει εκει και 8 χρονια στην Αγγλια και εχω ζησει και σε ξυλινα σπιτια τα οποια αντεχουν 200 χρονια και δεν εχουν θεμα σε ελαφρους σεισμους (αλλωστε στην καλιφορνια ειναι πολλα τετοια). Και οι ουρανοξυστες εχουν προβλεψη για σεισμους με αμορτισερ στα θεμελια. Κοιτα μερικους στο Μεξικο Σιτυ.
Τελευταιο ταξιδι Ζυριχη ολα τα διαμερισματα ειναι φουρνοι και το ζεστο νερο αφθονο.
Εγώ από την άλλη, θα συνταχθώ με τον ταξιδευτή και θα σου πω ότι έχεις μάλλον στρεβλή εικόνα της αγοράς των ακινήτων, από αυτά που ακούς από αριστερά και δεξιά...
Όσον αφορά την Ελλάδα, οι πολυκατοικίες τα τελευταία 20-25 χρόνια έχουν όλες μόνωση και αρκετά ως πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, πιθανώς εξαιρουμένων ελαχίστων περιπτώσεων λαμόγιων - άσχετων κατασκευαστών ή/και με παραθεριστική αποκλειστικά χρήση.
Όσον αφορά την Αμερική, το πλέον χαρακτηριστικό σύστημα δόμησης είναι το balloon frame, με το οποίο κατασκευάζεται η πλειονότητα των κατοικιών ( δεν ζουν σε ουρανοξύστες οι περισσότεροι αμερικάνοι). Δηλαδή ένα σαφώς φθηνότερο τρόπο κατασκευής με σκελετό ξυλίνων πλαισίων και αντίστοιχη επικάλυψη.
Τελειώνοντας, τα σπίτια 'φούρνοι' με το άφθονο ζεστό νερό δεν είναι ενδεικτικά της ανώτερης ποιότητας κατασκευής αλλά της ευμάρειας της χώρας.
-
Γιαννίτσας
-
wantone wrote:
Oι περισσοτερες πολυκατοικιες δεν εχουν μονωση ακομα και τα τελευταια χρονια. Σε αλλα κτισματα εχω δει να βαζουν (βιλλες, μικρες οικογενειακες διπλοκατοικιες).
Δεν νομιζω οτι γνωριζεις σορρυ. Εχω φιλους που δουλευουν σε κατασκευες στον καναδα και στην Αμερικη και ξερω πως φτιαχονται τα κτιρια και ειναι φουλ τσιμεντο και εκει οπως και στην Ελλαδα. Αλλα στον τροπο κατασκευης ειναι 50 χρονια μπροστα συν την μονωση και τα συστηματα που εχουν. 10 χρονια εχω ζησει εκει και 8 χρονια στην Αγγλια και εχω ζησει και σε ξυλινα σπιτια τα οποια αντεχουν 200 χρονια και δεν εχουν θεμα σε ελαφρους σεισμους (αλλωστε στην καλιφορνια ειναι πολλα τετοια). Και οι ουρανοξυστες εχουν προβλεψη για σεισμους με αμορτισερ στα θεμελια. Κοιτα μερικους στο Μεξικο Σιτυ.
Τελευταιο ταξιδι Ζυριχη ολα τα διαμερισματα ειναι φουρνοι και το ζεστο νερο αφθονο.
Εγώ από την άλλη, θα συνταχθώ με τον ταξιδευτή και θα σου πω ότι έχεις μάλλον στρεβλή εικόνα της αγοράς των ακινήτων, από αυτά που ακούς από αριστερά και δεξιά...
Όσον αφορά την Ελλάδα, οι πολυκατοικίες τα τελευταία 20-25 χρόνια έχουν όλες μόνωση και αρκετά ως πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, πιθανώς εξαιρουμένων ελαχίστων περιπτώσεων λαμόγιων - άσχετων κατασκευαστών ή/και με παραθεριστική αποκλειστικά χρήση.
Όσον αφορά την Αμερική, το πλέον χαρακτηριστικό σύστημα δόμησης είναι το balloon frame, με το οποίο κατασκευάζεται η πλειονότητα των κατοικιών ( δεν ζουν σε ουρανοξύστες οι περισσότεροι αμερικάνοι). Δηλαδή ένα σαφώς φθηνότερο τρόπο κατασκευής με σκελετό ξυλίνων πλαισίων και αντίστοιχη επικάλυψη.
Τελειώνοντας, τα σπίτια 'φούρνοι' με το άφθονο ζεστό νερό δεν είναι ενδεικτικά της ανώτερης ποιότητας κατασκευής αλλά της ευμάρειας της χώρας.
Δεν τα ξερω ολα, και οντως πολλες πολυκατοικιες που ζω/επισκεπτομαι εχουν φτιαχτει πριν το 2000 οποτε ειναι προφανες οτι δεν εχουν καθολου μονωση. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω μπει σε πολυκατοικια φτιαγμενη μετα το 2005.
Αλλα δεν ειναι και πολλες. Το μεγαλο στοκ ειναι χωρις μονωση. Ελα στα χαλανδρι μια μερα να τα μετρησουμε ποσα ειναι πριν το 2000 και ποσα ειναι μετα.
Τι ειδους μονωση βαζουν και σε ποιο σημειο? Ενα 2ωροφο κτηριο που φτιαχνεται στην γειτονια οντως εβαλαν μονωση σε πλακες εξωτερικα και μεσα ειναι ολο γυψοσανιδα προφανως ειναι ο καλυτερος τροπος να το φτιαξεις πιστευω.
Για Αμερικη εχω ζησει(Καναδα ιδιο ειναι στις κατασκευες) εκει οποτε ξερω πως φτιαχνοντε τα σπιτια και οι πολυκατοικιες. Εκει η μονωση ειναι μετα το plywood, tylek home wrap το λενε μπορειτε να το δειτε στις φωτογραφιες. μετα βαζουν ειτε ξυλο για τελειωμα ειτε τουβλα. Στις πολυκατοικιες τα διαμερισματα χωριζονται με τσιμεντο οχι τουβλα και οτι τοιχος βλειπει εξωτερικο ντυνεται με αυτο το home wrap. Μεσα σε καθε διαμερισμα τα χωρισματα και ντυσιμο εξωτερικων τοιχων ειναι ολα με γυψοσανιδες σε μεταλλικους οδηγους και μεσα στα χωρισματα ειναι γεματο υαλοβαμβακες για ηχομονωση και θερμομονωση.
-
Θα μπορούσε να είναι μαρκετίστικο...
Έκπτωση - προμοτάρισμα και απλά είπαν και μια επίκαιρη ιστοριούλα
-
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι έχω ήδη παραγγείλει με την μείωση (από άλλη αντιπροσωπεία) λόγω τελών ταξινόμησης με την προϋπόθεση βέβαια να ψηφιστεί. Και απλά περιμένω, και το αμάξι παίζει να είναι ήδη τελωνείο μαζί με άλλα που περιμένουν μείωση. Θα υπάρχουν και αυτά λογικά με αυξήσεις που θα βιάζονται να φύγουν πριν τις αλλαγές.
-
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι έχω ήδη παραγγείλει με την μείωση (από άλλη αντιπροσωπεία) λόγω τελών ταξινόμησης με την προϋπόθεση βέβαια να ψηφιστεί. Και απλά περιμένω, και το αμάξι παίζει να είναι ήδη τελωνείο μαζί με άλλα που περιμένουν μείωση. Θα υπάρχουν και αυτά λογικά με αυξήσεις που θα βιάζονται να φύγουν πριν τις αλλαγές.
Toyota ?
-
Ηρθε η αναπτυξη... Ολοι περιμενουμε για αυτοκινητα.
Πλακα κανω. Η αληθεια ειναι οτι κ εγω περιμενω, αλλα για εισαγωγη μεταχειρισμενου.
Για να δουμε...
-
Toyota ?
Λάμδα
-
Ποιες θα είναι ρε παιδιά οι αλλαγές στα τέλη?
-
Τα έβαλα στο Modelάκι μου και επιβεβαίωσα τα νούμερα που αναφέρεις. Ουσιαστικά προκύπτουν αν εφαρμόσουμε αυτά που λέει το Newsauto.gr
. Υποθέτω ότι η προσφορά ήταν με μεταλλικό χρώμα, σωστά?
Οπότε και ο αντιπρόσωπος σου έδωσε τιμή με βάση τις φήμες που υπάρχουν, γιατί οι αντιπροσωπίες δεν έχουν πάρει ακόμα κάποιο προσχέδιο του νέου νόμου.
Αν υποθέσουμε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα, προφανώς όλο το παραπάνω είναι απλά για να ασχολούμαστε με κάτι..
-
Νέα τέλη ταξινόμησης