-
Έχω καλέσει και σε άλλες αντιπροσωπείες, ακόμα και στα κεντρικά της Toyota Hellas. Όλοι λένε τα ίδια, ότι το σύστημα τους βγάζει αυτές τις ημερομηνίες κτλ. Κανείς δεν ξέρει τίποτα..
Όντως μου είπαν ότι κάποια Yaris του Απρίλη είναι να έρθουν Νοέμβρη/Δεκέμβρη, αλλά δυστυχώς μάλλον έχει να κάνει με τις εκδόσεις. Οι πιο πλούσιες έχουν προτεραιότητα φαίνεται. Εμένα είναι το Active, το απλό χωρίς καμία προσθήκη.
Τι να πω, ούτε εγώ θέλω να περιμένω, αλλά με 17.500 με το κλειδί στο χέρι, δύσκολα βρίσκεις αυτόματο σε αυτήν την κατηγορία, και είναι και υβριδικό.
Μπλέξαμε....
-
Τι να πω, ούτε εγώ θέλω να περιμένω, αλλά με 17.500 με το κλειδί στο χέρι, δύσκολα βρίσκεις αυτόματο σε αυτήν την κατηγορία, και είναι και υβριδικό.
-
Δυστυχώς ελάχιστα είναι τα αυτόματα σε αυτή την κατηγορία σε αυτά τα χρήματα. Βασικά μόνο άλλα 3: Corsa, C3 & Swift. Κανένα φυσικά υβριδικό, το πιο κοντινό (σε λειτουργία και κατανάλωση) είναι το mHEV Swift.
-
Όλες οι εταιρείες έχουν μεγάλο πρόβλημα, δεν ξέρεις εαν ακυρώσεις και παραγγείλεις ένα από τα άλλα 2, εαν θα έρθει νωρίτερα ή όχι.
-
-
Περίμενε....
-
Το suzuki swift mhev είναι πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Το δοκίμασα και θα το είχα αγοράσει εάν δεν έβρισκα ένα Active plus ετοιμοπαράδοτο στο τέλος το Ιανουαρίου 2021.
-
Μόλις παρήγγειλλα ένα σε έκδοση Style (Hybrid engine).
Όλα καλά αλλά η διαμόρφωση του εξοπλισμού σε κάθε έκδοση είναι τουλάχιστον περίεργη.Στην Style (20.500) μου δίνει διάφορα προχώ καλούδια (ψηφιακό στροφόμετρο / ταχύμετρο, wireless phone charging / full led lights) αλλά έχει χειροκίνητα αναδιπλούμενους καθρέπτες....Τι φάση...Ας έλειπαν όλα τα άλλα και ας είχε αυτό...
Η δε αμέσως επόμενη έκδοση (Chic) εκτός του είναι κάνα χιλιάρικο πιο ακριβή έχει το ζόρι των 17' ζαντών που και κοπανάνε περισσότερο στις λακούβες και πιο ακριβές αλλαγές ελαστικών έχουν (νομίζω αυξάνουν και την κατανάλωση οι μεγαλύτερες ζάντες αλλά μπορεί να μην ισχύει αυτό που λέω)
Εν πάση περιπτώσει προφανώς το βρήκα ψιλο στην τύχη μια και μία το θέμα με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που είναι σε έλλειψη μία με τη μεγάλη ζήτηση που έχει το μοντέλο το καθιστούν δυσεύρετο. Η Toyota Polis μιλάει για (τουλάχιστον Μάρτιο) και η Λάμδα κάτι για Ιούνη έλεγε (εκτός από 1-2 Chic που φαίνεται να έρχονται Γενάρη)
edit: από αυτά που διαβάζω βέβαια στο topic παίζει και να το παραλάβω σε κάνα χρόνο...
-
@pkaramol said in 2020 Toyota Yaris:
Στην Style (20.500) μου δίνει διάφορα προχώ καλούδια (ψηφιακό στροφόμετρο / ταχύμετρο, wireless phone charging / full led lights) αλλά έχει χειροκίνητα αναδιπλούμενους καθρέπτες....Τι φάση...Ας έλειπαν όλα τα άλλα και ας είχε αυτό...
Η δε αμέσως επόμενη έκδοση (Chic) εκτός του είναι κάνα χιλιάρικο πιο ακριβή έχει το ζόρι των 17' ζαντών που και κοπανάνε περισσότερο στις λακούβες και πιο ακριβές αλλαγές ελαστικών έχουν (νομίζω αυξάνουν και την κατανάλωση οι μεγαλύτερες ζάντες αλλά μπορεί να μην ισχύει αυτό που λέω)
με γειά, καλή επιλογή γιατί οι 17αρες κοπανάνε και αυξάνουν και την κατανάλωση, δείχνει όμως πιο ωραίο! καθρέφτες δεν βάζουν σε κάποια μοντέλα γιατί ανεβαίνει η χονδρική, υπάρχει ακόμη αυτός ο ηλίθιος νόμος και είναι κρίμα γιατί οι αναδιπλούμενοι και το keyless entry είναι πραγματικά χρήσιμα γκατζετ ανεσης
-
This post is deleted! -
Με γειά, πολύ καλή επιλογή!! Πότε παραλαμβάνεις (θεωρητικά)?
Αυτό με τους εξοπλισμούς είναι αστείο (έως και γελοίο) και δεν έχει σχέση με την ΛΤΠΦ που την ανεβάζει (γιατί μπορούσαν να αφαιρέσουν εξοπλισμό πιο άχρηστο), αλλά με την περίεργη πολιτική της Toyota και Toyota Hellas. O βασικός λόγος που τελικά πήγα σε Κορόλα, γιατί το Γιάρις μου έβγαινε τα ίδια λεφτά και παράδοση 3 μήνες αργότερα!
-
Ρε σεις δεν είναι δυνατόν να βάζουν wireless charging, full leds, playstation 6, αυτόματη καφετιέρα ξερωγω τι και να μην έχει το πλέον πρακτικό πράγμα του κόσμου να κλείνεις με ένα κουμπί τα καθρεπτάκια να μην στα σπάνε απρόσεχτοι (κάτι πολύ συνηθισμένο). Ούτε που φανταζόμουν ότι θα έπαιζε κάτι τέτοιο, το θεωρούσα τέρμα αυτονόητο, κατά τύχη το ρώτησα και το έμαθα και μου έπεσε το σαγόνι.
Δηλαδή πραγματικά ... ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ? Θα ήθελα να ήμουν μέσα σε αυτό το meeting....
Και ο συνδυασμός της παγίδευσης με τις 17άρες αν θες power folding mirrors άλλο έπος από εκεί....Μιλάμε για μεγαλείο...
Στο Clio (που κοίταζα παράλληλα) ήταν αυτονόητο από την έκδοση Expression Plus (17.200) και έχω την εντύπωση ότι ήταν ψιλοστάνταρ εξοπλισμός από 1-2 εκδόσεις ΚΑΤΩ από την κορυφαία και σε άλλα ανταγωνιστικά που κοίταζα.
@ataim για ποιο νόμο λές?
@fanis75 θεωρητικά 15 Νοέμβρη Ελλάδα, 1 Δεκεμβρίου παραλαμβάνω (αλλά διάβασα κάτι σελίδες πίσω για μερικούς που βίωσαν τρελές αποκλίσεις από τις θεωρητικές ημερομηνίες παράδοσης). Έψαχνα οπωσδήποτε για μικρών διαστάσεων σχετικά ευέλικτο αυτοκίνητο που θα κινείται κατά 75% εντελώς σε πόλη (και πολύ στη γειτονιά τύπου παρε παιδιά, πήγαινε σουπερ μαρκετ κλπ) αλλιώς προφανώς Corolla. (αν και έχω φορτώσει, δε με είχε συνηθίσει η Τοyota σε τέτοιες καφρίλες).
-
Τα full LED, αντίθετα με τα υπόλοιπα παραδείγματα που παραθέτεις, είναι απόλυτα απαραίτητα καθώς έχουν κατά πολύ περισσότερο φως και επομένως περισσότερη ασφάλεια τη νύχτα. Αν οδηγήσεις αμάξι με LED (εργοστασιακά) δε θα μπορείς να δεχτείς πια τα αλογόνου...
Επίσης εδώ δεν έχουν βάλει αισθητήρες παρκαρίσματος σε ΚΑΜΙΑ έκδοση (!), τo power fold σε πείραξε;
-
Kαι αυτό είναι τραγικό...Αλλά πες με την κάμερα οπισθοπορείας κάπως καλύπτεται (καλά για μπροστά ούτε λόγος)...
Κάτι πήγε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ όταν μαζευτήκαν και είπαν "Λοιπόν παιδιά, πάμε να σχεδιάσουμε τα πακέτα εξοπλισμού που θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα"....
Έχω μια αμυδρά υποψία ότι είναι ελληνικό το θέμα καθώς δε βλέπω κάποια αντιστοιχία με π.χ. τα πακέτα που παρατηρώ στο toyota.co.uk, but don't quote me on this.
edit: Οι power folding mirrors μου χτύπησαν πολύ γιατί (πέρα από ότι είναι ένα σουπερ πρακτικό πράμα) ήταν διαθέσιμοι σε Avensis 2009 μοντέλο (που έχω) και μάλιστα ΟΧΙ στην top notch έκδοση. 12 χρόνια τώρα έχει αποδειχτεί σούπερ πρακτικό και (κακώς προφανώς) σκέφτηκα "ε, μια δωδεκατία μετά, τι στο καλό, αυτό πρέπει να είναι ψιλοστάνταρ πλέον και ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ στην δεύτερη πλουσιότερη έκδοση".
-
Δυστυχώς δεν είναι και ήταν ένα από αυτά που με ξεναίρωσαν! Οι χειρότεροι είναι οι Γερμανοί που τους έχουν σχεδόν πάντα στα έξτρα (€443 τους είχα πληρώσει στην BMW 116 το 2011). Οι καλύτεορι είναι οι Γάλλοι που τους έχουν στάνταρ σχεδόν από την 2η έκδοση και μετά. Η Toyota εχει κάνει (για εμένα) σοβαρά λάθη εξοπλισμού. Βέβαια μπορώ να το δικαιολογοήσω (ώς ένα βαθμό) γιατί ο κόσμος ζητάει βλακείες (π.χ. μεγάλες ζάντες) αντί για εξοπλισμό ουσίας. Βλέπουμε και τα διάφορα review πόσο στέκονται στην διάσταση των ζαντών.
Η Ford στην Ελλάδα το έχει σκεφτεί (αυτό μόνο!!) λίγο καλύτερα και βάζει ηλεκτρ. αναδιπλ. καθρέπτες σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις στάνταρ. -
power folding mirrors
Το ίδιο έπαθα και εγώ με το Golf, στην βασική έκδοση δεν έχει power folding mirrors ( η Delta του 2008 τους είχε στην βασική έκδοση)
Άν είχα προχωρήσει σε παραγγελία θα έβαζα επιπλέον τα power folding mirrors και το κλειδι στο κινητό. -
Μιλάω για το σκαλωτο φόρο πάνω στην χονδρική. Αν έχεις 15κ χονδρική πληρώνεις 2κ φόρο με 15100 πληρώνεις 5κ(ενδεικτικοι οι αριθμοί).
Οπότε η Toyota Hellas ψάχνεται κ λέει τι μπορω να βάλω στο chr, Yaris, κλπ ώστε σε κάθε έκδοση να είμαι κάτω από τα σκαλοπάτια, κάνουν τους υπολογισμούς κ αναγκάζονται να εξαιρούν η να προσθέτουν όχι με ορθολογικό τρόπο αλλά με τιμολογιακα δεδομένα
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Μιλάω για το σκαλωτο φόρο πάνω στην χονδρική. Αν έχεις 15κ χονδρική πληρώνεις 2κ φόρο με 15100 πληρώνεις 5κ(ενδεικτικοι οι αριθμοί).
Οπότε η Toyota Hellas ψάχνεται κ λέει τι μπορω να βάλω στο chr, Yaris, κλπ ώστε σε κάθε έκδοση να είμαι κάτω από τα σκαλοπάτια, κάνουν τους υπολογισμούς κ αναγκάζονται να εξαιρούν η να προσθέτουν όχι με ορθολογικό τρόπο αλλά με τιμολογιακα δεδομένα
Δεν ισχύει πια αυτό, εδώ και 1+ χρόνο. Έχει αλλάξει και το σκαλοπάτι υπάρχιε μεν, αλλά είναι μόνο στο επιπλέον ποσό και όχι στην στυνολική ΛΤΠΦ όωπς ίσχυε μέχρι το 2019. Οπότε πλέον η επιβάρυνση είναι πολύ μικρή.
-
@aggelopp said in 2020 Toyota Yaris:
Έχω καλέσει και σε άλλες αντιπροσωπείες, ακόμα και στα κεντρικά της Toyota Hellas. Όλοι λένε τα ίδια, ότι το σύστημα τους βγάζει αυτές τις ημερομηνίες κτλ. Κανείς δεν ξέρει τίποτα..
Όντως μου είπαν ότι κάποια Yaris του Απρίλη είναι να έρθουν Νοέμβρη/Δεκέμβρη, αλλά δυστυχώς μάλλον έχει να κάνει με τις εκδόσεις. Οι πιο πλούσιες έχουν προτεραιότητα φαίνεται. Εμένα είναι το Active, το απλό χωρίς καμία προσθήκη.
Μπλέξαμε....
Εγώ πάντως που παρήγγειλα το active plus από το Μάιο ήταν να παραλάβω Νοέμβριο και σήμερα έμαθα ότι έχει μεταφερφει για Γενάρη και βλέπουμε. Αυτά
-
Υπομονή όλα αργούν και το yaris περισσότερο λόγω ζήτησης.Ειναι το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και το αυτόματο κιβώτιο. Αξίζει λοιπόν η αναμονή.
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Υπομονή όλα αργούν και το yaris περισσότερο λόγω ζήτησης.Ειναι το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και το αυτόματο κιβώτιο. Αξίζει λοιπόν η αναμονή.
Καλησπέρα εγώ είχα πρόβλημα με το EGR το οποίο επισκευαστηκε από την Τογιοτα δωρεαν
"Toyota Yaris Mk 4 2020HSD." Άλλος με το ίδιο πρόβλημα? -
Γεια σας
Επειδή είμαι άσχετος με το Yaris, πως ξεχωρίζει στο όνομα - κωδικό ισως το καινούριο Υαρις 2021 από το προηγούμενο και αυτό πάλι από το προηγούμενο μοντέλο του? Καπως πρέπει να ξεχωρίζει για να ξερω για ποιο αμάξωμα πρόκειται σε διάφορες συζητήσεις και αναζητήσεις. -
Όλα καλά αλλά η διαμόρφωση του εξοπλισμού σε κάθε έκδοση είναι τουλάχιστον περίεργη.Στην Style (20.500) μου δίνει διάφορα προχώ καλούδια (ψηφιακό στροφόμετρο / ταχύμετρο, wireless phone charging / full led lights) αλλά έχει χειροκίνητα αναδιπλούμενους καθρέπτες....Τι φάση...Ας έλειπαν όλα τα άλλα και ας είχε αυτό...
Εν πάση περιπτώσει προφανώς το βρήκα ψιλο στην τύχη μια και μία το θέμα με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που είναι σε έλλειψη μία με τη μεγάλη ζήτηση που έχει το μοντέλο το καθιστούν δυσεύρετο. Η Toyota Polis μιλάει για (τουλάχιστον Μάρτιο) και η Λάμδα κάτι για Ιούνη έλεγε (εκτός από 1-2 Chic που φαίνεται να έρχονται Γενάρη)
edit: από αυτά που διαβάζω βέβαια στο topic παίζει και να το παραλάβω σε κάνα χρόνο...
Με το καλό φίλε μου!! Μια ερώτηση, γιατί ενώ στο site η style λέει από 17700, εσένα σου βγήκε 20500? Προσθεσες εξτρά ή έχει τόση μεγάλη απόκλιση ο κατάλογος στο site?
2020 Toyota Yaris