-
Και τέλος οπως ειπα κανω λιγα χλμ/χρονο, το πολύ 10k. Αξίζει να δω κανα diesel;
Τα ντίζελ εξ'ορισμού είναι πιο οικονομικά (βέβαια πρέπει να δεις πότε θα κάνεις απόσβεση), αλλά σε όλα τα άλλα είναι χειρότερα και δεν θα ήθελα με τίποτα να οδηγώ τέτοιο μοτέρ....
-
Και τέλος οπως ειπα κανω λιγα χλμ/χρονο, το πολύ 10k. Αξίζει να δω κανα diesel;
Τα περισσοτερα χλμ τα κανεις εντος πολης ή σε ταξιδια?
-
Κυρίως ταξίδια, μένω Βραχάτι Κορινθίας και δε συναντώ ιδιαίτερα μποτιλιαρίσματα.
Βλέπω για παράδειγμα focus 1.0 st line στα 20.300 και focus 1.5 diesel st line στα 24.300. Αξίζει το 4 χίλιαρο;
-
Με 21000 παίρνεις και φοκους 1, 5 με τα 150
Το είδα κι αυτό, ασήμαντη η διαφορά με το 1.0. Δε ξέρω στην κατανάλωση τι διαφορές έχουν.
-
Κυρίως ταξίδια, μένω Βραχάτι Κορινθίας και δε συναντώ ιδιαίτερα μποτιλιαρίσματα.
Βλέπω για παράδειγμα focus 1.0 st line στα 20.300 και focus 1.5 diesel st line στα 24.300. Αξίζει το 4 χίλιαρο;
Υπολογισε οτι το diesel θα καιει 2 λιτρα/100χλμ λιγοτερο και ποσα τελη κυκλοφοριας εχει το καθενα
Χοντρικα νομιζω δεν σε συμφερει αν ειναι να δωσεις 4,000€ παραπανω για αγορά . Θες πανω απο 10 χρονια για να κανεις αποσβεση.
-
Α και κάτι ακόμα, τα βενζινοκίνητα ως τουρμπάτα καίνε απλή αμόλυβδη ή θέλουν 100άρα;
-
Καινε απλη, δεν εχουν θεμα
Απλα με την 100αρα πηγαινουν λιγο καλυτερα συνηθως
Παντως αν το 1000αρι Φοκους με το 1500αρι ειναι κοντα σε τιμη, θα προτεινα να πας στο 1500 (αν καταληξεις σε Φοκους)
-
Παντως αν το 1000αρι Φοκους με το 1500αρι ειναι κοντα σε τιμη, θα προτεινα να πας στο 1500 (αν καταληξεις σε Φοκους)
€800 διαφορά έχουν στην ST Line (στις άλλες δεν θυμάμαι)....δεν αξίζει το 1.000αρι, παρά μόνο εαν θές να προσθέσεις εξοπλισμό χωρίς να περάσει το όριο της φορολογικής κλίμακας.
Πάντως ο γνωστός μου πωλητής στην Βελμάρ μου έλεγε ότι το 150αρι έχει μεγάλη ζήτηση (σε όλη την Ευρώπη) και δεν προλαβαίνουν από το εργοστάσιο. Για αυτό πλέον έχει 5 μήνες παράδοση ενώ το 1.000αρι 2-3 μήνες.
-
Ο λόγος για τον οποίο απέρριψες το Focus δυστυχώς είναι άτοπος
Ειδικά αν λάβεις υπ όψιν τα 8 χρόνια της εγγύησης.
Ελπίζω τουλάχιστον το i30 να βγήκε πιο οικονομικό σαν αγορά σε σχέση με το Focus
-
Πάντως επί Δάβαρη (της προηγούμενης δηλαδή αντιπροσώπευσης των Huyndai και Kia) τα σέρβις των κορεάτικων ήταν σαφώς πιο τσιμπημένα από της Ford. Μη σου πω ότι οι τιμές που μου είχαν δώσει το 2014 ήταν σε επίπεδα VW... Δεν ξέρω αν με το νέο καθεστώς αντιπροσώπευσης έχουν αλλάξει.
Πάντως γενικά η ακριβή συντήρηση δεν είναι κάτι που μπορείς να προσάψεις στη Ford.
-
Υπάρχουν εκδόσεις με αναρτήσεις ειδικές για χειρότερους δρόμους (Active). Γενικά υπάρχει πολύ περιθόριο για επιλογές και μπορείς να πάρεις ένα Focus όπως ακριβώς το θέλεις. Λίγες εταιρίες δίνουν τόσες δυνατότητες custom παραγγελίας.
Το οικονομικό που αναφέρεις όμως είναι ένας πολύ καλός λόγος να επιλέξεις κάτι άλλο και αφού το i30 είχε όπως λες ακαταμάχητο πακέτο, τότε σίγουρα έπραξες σωστότατα! Είναι και αρκετά όμορφο εμφανισιακά!
-
Σε σχέση με την huyndai θέλει περισσότερα λεφτά. Έτσι μου είπαν άνθρωποι που είχαν και τις δύο μάρκες στο σπίτι τους. Μπορεί να κάνουν λάθος. Μπορεί πάλι να είναι θέμα αντιπροσώπου (ο ένας να θέλει να βγάλει κέρδος κλέβοντας και ο άλλος να θέλει να κερδίσει κρατώντας σε ως μόνιμο πελάτη). Μην ξεχνάς ότι είμαι σε μια μικρή πόλη και το να πω θα αλλάξω αντιπρόσωπο είναι πολυτέλεια. Αυτούς έχουμε εδώ, οπότε η νοοτροπία τους παίζει μεγάλο ρόλο.
Τα χρόνια της εγγύησης δεν τα έχω και τόσο σε υπόληψη. Υποψιάζομαι ότι από ένα σημείο και πέρα δεσμεύουν τον καταναλωτή να κάνει τα service μόνο στις αντιπροσωπείες, ενώ όταν έρθει η στιγμή να επικαλεστείς την εγγύηση, θα σου πουν ότι αυτό το πράγμα είναι αναλώσιμο, ή ότι οφείλεται στην φυσική φθορά και άλλα τέτοια που επιβαρύνουν τον καταναλωτή.
Όμως δεν ήταν οι παραπάνω λόγοι που με έκαναν να προτιμήσω το i30 σε σχέση με το focus. Αυτό που δεν έγραψα παραπάνω, είναι ότι το i30 στην τιμή που το πήρα, προσέφερε τέτοια πρόσθετα που για να τα πετύχω με το focus θα έπρεπε να δώσω περισσότερα λεφτά, τα οποία δεν έχω. Επίσης, ένας ακόμη λόγος είναι ότι τα ford έχουν πιο σκληρές αναρτήσεις και στην πόλη που μένω, οι δρόμοι είναι χάλια. Δεν αναφέρθηκα σε όλα αυτά, διότι το παλικάρι είπε ότι τα χαρακτηριστικά τα έχει μελετήσει.
Όμως, ένα φάουλ που βρήκα στο i30, το οποίο δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο καθαυτό, είναι το ελληνικό manual των οδηγιών. Κατ΄αρχάς αφορά το i30 του 2017. Είναι 600 σελίδες γεμάτες προειδοποιήσεις, οι οποίες τελικά δεν κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουν: να σου δώσουν οδηγίες για το πώς δουλεύει το κάθε τι.
-
Είχα ακριβώς τα ίδια διλήμματα με εσένα τον προηγούμενο καιρό.
Απέρριψα το Scoda γιατί 1.Στην πόλη που μένω δεν έχει αντιπροσωπία, 2 Νομίζω ότι η εμφάνισή τους είναι ξεπερασμένη. 3.Δεν παρέχουν κάτι περισσότερο από τους άλλους. 4.Με κάνουν να νιώθω πολύ Βαλκάνιος -με την κακή έννοια του όρου.
Απέρριψα Το civic γιατί ήταν πολύ πιο ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αν είχα τα λεφτά γι' αυτό θα το σκεφτόμουν.
Απέρριψα το corolla γιατί: 1. Ο χώρος των πίσω επιβατών ήταν πολύ μικρός. Εγώ δε χωρούσα. 2.Η toyota το έχει πολύ ακριβότερα σε σχέση με άλλα της ίδιας κατηγορίας. 3.Η toyota προσπαθεί να πάρει λεφτά από οτιδήποτε. Πχ με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι το gps δεν περιλαμβανόταν στην τιμή και ότι ήθελε επιπλέον (κάνα 1000άρικο!) για να γίνει απλώς ένα software update που θα έπαιρνε το gps.4.Η εμφάνιση της νέας corolla μου θυμίζει την μάσκα από τα star wars (όπως και όλα τα τελευταία μοντέλα της toyota). Γιαπωνέζικο κιτς.
Απέρριψα την ford γιατί 'τσιμπάει' στα ανταλλακτικά.
Απέρριψα επίσης και το peugeot 301, το οποίο δεν έχεις στην λίστα, διότι οι προδιαγραφές του είναι για χώρες του τρίτου κόσμου (κι αυτό δεν το λέω εγώ, η ίδια η peugeot το λέει).
Κατέληξα στα ceed και i30. Αυτά τα δύο είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο.
Προτίμησα το i30, αν και είχε λίγο πιο τσιμπημένη τιμή γιατί η εμφάνισή του με ενθουσίαζε. Αλλά εσένα μπορεί να σε ενθουσιάζει το kia. Το αν έκανα καλή αγορά δε θα φανεί τώρα, θα φανεί σε 10 χρόνια.
υ.γ. Για το θέμα του diesel που λες, με τα 10.000 χλμ/έτος δε συμφέρει. Πάρε βενζίνη.
Για το θέμα όμως που δεν ξέρω αν συμφέρει ή όχι, είναι αυτό του τούρμπο 1.0 ή του ατμοσφαιρικού κινητήρα 1.4. Από τη μια το πρώτο έχει πολύ πιο φθηνότερα τέλη. Από την άλλη, δεν ξέρω πόση αντοχή θα έχουν αυτοί οι τρεις μόνο κύλινδροι όταν υπό την πίεση του τούρμπο δίνουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους.
Πολύ ενδιαφέρουσα η γνώμη σου με βοήθησε αρκετά. Αν καταλήξω σε kia - hyundai θα είναι ή με τον 1.0 120ps ή με τον 1.6 diesel 116ps. Τον ατμοσφαιρικό 1.4 τον θεωρώ πολύ οριακό για το βάρος των αυτοκινήτων. Από το i30 μου αρέσει πολύ το fastback και περισσότερο από το ceed το proceed.
-
Είχα ακριβώς τα ίδια διλήμματα με εσένα τον προηγούμενο καιρό.
Απέρριψα το Scoda γιατί 1.Στην πόλη που μένω δεν έχει αντιπροσωπεία, 2 Νομίζω ότι η εμφάνισή τους είναι ξεπερασμένη. 3.Δεν παρέχουν κάτι περισσότερο από τους άλλους. 4.Με κάνουν να νιώθω πολύ Βαλκάνιος -με την κακή έννοια του όρου.
Απέρριψα Το civic γιατί ήταν πολύ πιο ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αν είχα τα λεφτά γι' αυτό θα το σκεφτόμουν.
Απέρριψα το corolla γιατί: 1. Ο χώρος των πίσω επιβατών ήταν πολύ μικρός. Εγώ δε χωρούσα. 2.Η toyota το έχει πολύ ακριβότερα σε σχέση με άλλα της ίδιας κατηγορίας. 3.Η toyota προσπαθεί να πάρει λεφτά από οτιδήποτε. Πχ με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι το gps δεν περιλαμβανόταν στην τιμή και ότι ήθελε επιπλέον (κάνα 1000άρικο!) για να γίνει απλώς ένα software update που θα έπαιρνε το gps.4.Η εμφάνιση της νέας corolla μου θυμίζει την μάσκα από τα star wars (όπως και όλα τα τελευταία μοντέλα της toyota). Γιαπωνέζικο κιτς.
Απέρριψα την ford γιατί 'τσιμπάει' στα ανταλλακτικά.
Απέρριψα επίσης και το peugeot 301, το οποίο δεν έχεις στην λίστα, διότι οι προδιαγραφές του είναι για χώρες του τρίτου κόσμου (κι αυτό δεν το λέω εγώ, η ίδια η peugeot το λέει).
Κατέληξα στα ceed και i30. Αυτά τα δύο είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο.
Προτίμησα το i30, αν και είχε λίγο πιο τσιμπημένη τιμή γιατί η εμφάνισή του με ενθουσίαζε. Αλλά εσένα μπορεί να σε ενθουσιάζει το kia. Το αν έκανα καλή αγορά δε θα φανεί τώρα, θα φανεί σε 10 χρόνια.
υ.γ. Για το θέμα του diesel που λες, με τα 10.000 χλμ/έτος δε συμφέρει. Πάρε βενζίνη.
Για το θέμα όμως που δεν ξέρω αν συμφέρει ή όχι, είναι αυτό του τούρμπο 1.0 ή του ατμοσφαιρικού κινητήρα 1.4. Από τη μια το πρώτο έχει πολύ πιο φθηνότερα τέλη. Από την άλλη, δεν ξέρω πόση αντοχή θα έχουν αυτοί οι τρεις μόνο κύλινδροι όταν υπό την πίεση του τούρμπο δίνουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους.
-
Θα μου επιτρεψετε καποιες παρατηρησεις....
1.Το Φοκους 1,5 μπορει να εχει μικρη διαφορα τιμης σε σχεση με το 1,0 αλλα ο αγοραστης ερχεται αντιμετωπος με το υψηλοτερο τεκμηριο που εχει το 1,5.Η Ευρωπη προτιμα τον μεγαλο για τον πολυ απλο λογο οτι τα αυτοκινητα εκει δεν φορολουνται με βαση τον κυβισμο αλλα ουτε υπαρχουν καθε ειδους τεκμηρια.
2.Χωρις να ειχα ποτε Κορολλα (Γερμανοφιλος γαρ) θεωρω υπερβολικους χαρακτηρισμους τα περι χωρων στο πισω καθισμα της Κορολλα.Ναι μεν υπολοιπεται σε σχεση με τον περισσοτερο ανταγωνισμο αλλα σε καμμια περπτωση δεν καθονται μονο ανηλικα τεκνα οπως ανεφερε καποιος.Δυο ' κανονικοι' ανθρωποι καθονται ανετα.Βεβαια ολα σε συναρτηση με την θεση του καθισματος του οδηγου,γιατι αν καποιος οδηγει ξαπλωμενος (υπαρχουν αμετρητοι εκει εξω) τοτε και στεισον να χεις,εχεις προβλημα.
3.Η Κορολλα εχει και αλλα δυο συν.Εχει απο την βασικη live φωτα led ενω στις πλουσιοτερες bi led χωρις χρεωση ενω στους αλλους πρεπει να τα πληρωσεις χρυσα σε ορισμενες εταιρειες (πχ η Φορντ χρεωνει 1500 τα bi led στο Φοκους.
Το δευτερο συη ειναι φυσικα ο τετρακυλινδρος 1,2t με οτι αυτο συνεπαγεται με αντοχη και αξιοπιστια σε σχεση με τους τρικυλινδρους.
-
Ναι, ο 1.4 είναι οριακός. Αυτόν πήρα εγώ και δεν ξέρω αν έκανα σωστά. Θα το δω στον δρόμο. Από τους δύο άλλους κινητήρες που σκέφτεσαι, νομίζω ότι ο diesel είναι επίφοβος λόγω των προβλέψεων περί απαγόρευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα κλπ. Σίγουρα είναι πιο αξιόπιστος, πιο γερός, πιο στιβαρός. Αλλά τι να την κάνεις την αξιοπιστία αν σε μερικά χρόνια αρχίσουν να σε χτυπάνε με φορολογία και περιορισμούς; Αν έκανες πολλά χιλιόμετρα θα συνέφερε. Τώρα, δεν αξίζει το ρίσκο.
Για το fastback (αντί hatchback) και proceed (αντί ceed) δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο. Άλλη ομορφιά έχει το ένα, άλλη το άλλο.
Επίσης, δες και τα focus. Φαίνεται ότι τα αδίκησα.
Τέλος, ρώτα κατόχους των παλιών αυτοκινήτων (από αυτές τις μάρκες) που βρίσκονται στην περιοχή σου. Πόσο ευχαριστημένοι είναι από τα service και την αντιπροσωπεία; Πού κάνουν service; Η αξιοπιστία των μαστόρων είναι πιο σημαντική από αυτήν του αυτοκινήτου. Εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ οι απόψεις τους γιατί μου έδειξαν μια πραγματικότητα που δεν απεικονίζεται σε κανένα review και δε μπορείς να την βρεις στις γνώμες των ενθουσιασμένων νέων κατόχων.
-
Και εγώ κοίταζα κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα, προσωπικά τα έβαζα στη παρακάτω σειρά:
1 Φόκους, γιατί φαίνεται το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, και οδική συμπεριφορά και επιδόσεις και εργονομία και χώροι (για πολλές αποσκευές πας σε βάγκον που έχει και καλή ανάρτηση), μεγάλη εγγύηση, ενώ υπάρχουν και οι εκδόσεις Active που είναι κοντά σε SUV αίσθηση. Είναι στο πάνω όριο αλλά εντός των χρημάτων που δίνεις, και οι φθηνότερες εκδόσεις έχουν αρκετό εξοπλισμό (business)
-
Scala σαν οικονομική πρόταση αν μείνεις στις φθηνότερες εκδόσεις, γιατί είναι νέο μοντέλο, αρκετά ευρύχωρο, και δεν υστερεί ιδιαίτερα σε κάποιο τομέα κι ας μην είναι κορυφαίο. Με μια φθηνή επέκταση εγγύησης, έχει 4 χρόνια. Με 22χιλ παίρνεις το πλήρες εξοπλισμού αυτόματο ντήζελ DSG. Κι από όλο το γκρουπ των Γερμανών, μάλλον Skoda η πιο αξιόπιστη.
-
Corolla αν δεν σε ενδιαφέρουν οι χώροι. Σε αυτόν τον τομέα το αυτοκίνητο είναι απαράδεκτο για 2019 εκτός αν πας στο βάγκον ή έχεις τα χρήματα για υβριδικό, που είναι μια δεκαετία μπροστά από τα άλλα (25 χιλιάρικα).
-
Civic ωραίο αυτοκίνητο, μπήκα στο κάθισμα, κάθισα 5 δευτερόλεπτα, κατάφερα να βγω από το κάθισμα, δεν ξαναμπήκα ποτέ Αν ήθελα οικογεννειακό cart κι όχι οικογενειακό αυτοκίνητο, πολύ ωραίο είναι...
Τα κορεάτικα είναι καλά αυτοκίνητα, με τα ίδια λεφτά θα πάρεις και αρκετό εξοπλισμό, να τα δεις.
Επίσης π.χ. με το Scala μπορείς να συγκρίνεις το Λεόν.
-
-
2.Χωρις να ειχα ποτε Κορολλα (Γερμανοφιλος γαρ) θεωρω υπερβολικους χαρακτηρισμους τα περι χωρων στο πισω καθισμα της Κορολλα.Ναι μεν υπολοιπεται σε σχεση με τον περισσοτερο ανταγωνισμο αλλα σε καμμια περπτωση δεν καθονται μονο ανηλικα τεκνα οπως ανεφερε καποιος.Δυο ' κανονικοι' ανθρωποι καθονται ανετα.Βεβαια ολα σε συναρτηση με την θεση του καθισματος του οδηγου,γιατι αν καποιος οδηγει ξαπλωμενος (υπαρχουν αμετρητοι εκει εξω) τοτε και στεισον να χεις,εχεις προβλημα.
3.Η Κορολλα εχει και αλλα δυο συν.Εχει απο την βασικη live φωτα led ενω στις πλουσιοτερες bi led χωρις χρεωση ενω στους αλλους πρεπει να τα πληρωσεις χρυσα σε ορισμενες εταιρειες (πχ η Φορντ χρεωνει 1500 τα bi led στο Φοκους.
Το δευτερο συη ειναι φυσικα ο τετρακυλινδρος 1,2t με οτι αυτο συνεπαγεται με αντοχη και αξιοπιστια σε σχεση με τους τρικυλινδρους.
Όταν πήγα στην αντιπροσωπεία της toyota μπήκα μέσα στην corolla κι εγώ και άλλα τρία άτομα (όχι όλοι μαζί, καθένας μόνος του). Όλοι θεωρήσαμε ότι ο χώρος ήταν μικρός. Ένα ταξίδι στην πίσω θέση για εμένα ειδικά, που είμαι 1,87 θα ήταν άβολο. Το i30, χωρίς να είναι καμιά λιμουζίνα, μου έδινε τον χώρο που θα ήθελα για να μην πιέζομαι. Την ίδια γνώμη είχαν και οι υπόλοιποι που ήταν μαζί μου, οι οποίοι δεν έχουν το ύψος μου. Δεν είπα ότι στην corolla κάθονται μόνο ανήλικα, αλλά πλέον ο Έλληνες έχουν ψηλώσει αισθητά και οι χώροι έτσι όπως τους ξέραμε πριν από 30 χρόνια δεν επαρκούν.
Η βασική έκδοση της corolla με τα led φώτα είναι πιο ακριβή από την style έκδοση της hyundai με led φώτα (και με πολλά άλλα που δεν έχει η βασική της corolla).
Όσον αφορά την αξιοπιστία του τετρακύλινδρου, θα συμφωνήσω ότι σε αυτό υπερτερεί. Όμως πάλι, σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να πάει σον 1.4 τούτμπο της hyundai ο οποίος αν θυμάμαι καλά είναι πιο οικονομικός από την corolla.
Συμπερασματικά, βλέπω ότι γίνεται το εξής. Η toyota (όπως και η nissan) τις προηγούμενες δεκαετίες, χαμήλωσε τις τιμές της προκειμένου να καταξιωθεί στην Ευρώπη και να διώξει από πάνω της το στίγμα του υποδεέστερου, ασιάτικου αυτοκινήτου. Το κατάφερε. Θεωρήθηκε ανώτερη από πολλές ευρωπαϊκές μάρκες. Μου φαίνεται ότι στις μέρες μας τα κορεάτικα έχουν υιοθετήσει αυτήν την πολιτική. Πιθανότατα κι αυτά να ανεβάσουν τις τιμές τους όταν καταξιωθούν. Ήδη, παρατηρώ ότι αυτό έχει αρχίσει σταδιακά να συμβαίνει.
-
Αλεξανδρε συμφωνω απολυτα και ειδικα στο τελευταιο κομματι με τους κορεατες.Αλλα θεωρω το after sales πολυ σημαντικο κομματι και σε αυτο η Τογιοτα υπερτερει.Δεν εχω μπει σε i30 και δεν μπορω να κρινω τους χωρους.Οσο για την Κορολλα εχω μπει αλλα εγω ειμαι 1,78 και πισω απ τον εαυτο μου χωραω ανετα.Επισης το i30 εχει μονο φωτα ημερας led και οχι πορειας.....Τα πορειας led ουτε καν στον καταλογο των εξτρα δεν υπαρχουν.....
-
Εγώ αγόρασα την υβριδική Corolla, γιατί υπολόγισα πως με τα χιλιόμετρα που κάνω με συνέφερε έναντι του focus. Επίσης μέτρησε για εμένα πολύ ο εξοπλισμός που προσέφερε. Ωστόσο, το focus το θεωρώ εξαιρετική επιλογή και μακάρι να έκανα λιγότερα χιλιόμετρα καθημερινά ή να ήταν τα οικονομικά μου καλύτερα, ώστε να μη με νοιάζει το κόστος χρήσης.
Χωρίς να σε προτρέπω να ακολουθήσεις την επιλογή μου, δύο διευκρινίσεις για την ακρίβεια των δεδομένων. 1ον,η Toyota το 20 θα διαθέσει to Android auto δωρεάν. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το sygic αγοράζοντας την άδεια για το mirrorlink. 2ον,η υβριδική ξεκινά πολύ κάτω από τα 25 χιλιάρικα. Έξω πήρα την έκδοση με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και εσωτερικούς φωτισμούς (live plus, αν θυμάμαι καλά,) με 23 χιλιάδες.
Μη βιαστές και κυρίως μην βασιστείς σε οπαδικές κρίσεις αγνώστων. Ό,τι και να πάρεις, θα είναι πολύ καλό. Ευχάριστες εμπειρίες με το νέο σου όχημα, πολλά, ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα σου εύχομαι!
Focus vs Civic vs Corolla vs Scala