-
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ένα άρθρο που συγκεντρώνει αυτό που συζητούμε.
Πολύ ενδιαφέροντα και τα στοιχεία που αναφέρουν για τη μόλυνση και το πόσιμο νερό τα οποία είναι άκρως ανησυχητικά. Κάποιες άλλες μελέτες που δημοσιεύονται από διεθνείς οργανισμούς αναφέρουν πως το πόσιμο νερό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έρχεται. Τεράστια ποσότητα χάνεται σε κτηνοτροφικές μονάδες παγκοσμίως.
Γενικώς ο κόσμος που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές δεν θα είναι ίδιος με αυτόν που θα παραδώσουμε εμείς εάν δεν βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί και να βρούμε λύσεις. Όπως λέω συχνά όποιος νομίζει ότι η ζωή και οι συνθήκες είναι πάντοτε σταθερές δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα. Ζει σε μια γυάλα. -
-
Πολύ ενδιαφέροντα και τα στοιχεία που αναφέρουν για τη μόλυνση και το πόσιμο νερό τα οποία είναι άκρως ανησυχητικά. Κάποιες άλλες μελέτες που δημοσιεύονται από διεθνείς οργανισμούς αναφέρουν πως το πόσιμο νερό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έρχεται.
Το έχει πει εδώ και πολλά χρόνια ο CEO της Νεστλέ, ότι ο επόμενος χρυσός είναι το νερό και δεν θα έπρεπε να είναι τόσο φτηνό ούτε για ολους. Για αυτό και οι μισές εταιρείες που έχουν εμφιαλωμένα νερά στον κόσμο ανήκουν πλέον στην Νεστλέ....ξέρουν τι κάνουν!
Όπως εχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο Γ' ΠΠ θα γίνει για το νερό.
-
Πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Και γίνεται συσχέτιση του με την αλόγιστη κατανάλωση κρέατος. Και μάλιστα μόνο από ελάχιστους αυτού του πλανήτη. Οι υπόλοιποι είναι φτωχοί για να τρώνε κρέας καθημερινά.
Χρειάζονται χιλιάδες λίτρα καθαρού πόσιμου νερού για να παραχθεί ενα κιλό κρέας.
Μια μείωση στην κατανάλωση κρέατος θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση καθαρού πόσιμου νερού.
Αργά ή γρήγορα οπως και στα diesel θα έρθει η εποχή όπου θα γίνουν υποχρεωτικές αλλαγές στον τρόπο που τρώμε και θα υπάρχουν οι αντιδράσεις χαρακτηρίζοντας λασπολογους, κακεντρεχεις κτλ όσους το αναφέρουν πολύ νωρίτερα πριν συμβεί.
-
Βλέπω Χατζηχρήστο, Βέγγο, Παπαγιαννόπουλο.
Όσες φορές και αν τις δούμε τις ελληνικές ταινίες, είναι υπέροχες
-
Πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Και γίνεται συσχέτιση του με την αλόγιστη κατανάλωση κρέατος. Και μάλιστα μόνο από ελάχιστους αυτού του πλανήτη. Οι υπόλοιποι είναι φτωχοί για να τρώνε κρέας καθημερινά.
Χρειάζονται χιλιάδες λίτρα καθαρού πόσιμου νερού για να παραχθεί ενα κιλό κρέας.
Μια μείωση στην κατανάλωση κρέατος θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση καθαρού πόσιμου νερού.
Αργά ή γρήγορα οπως και στα diesel θα έρθει η εποχή όπου θα γίνουν υποχρεωτικές αλλαγές στον τρόπο που τρώμε και θα υπάρχουν οι αντιδράσεις χαρακτηρίζοντας λασπολογους, κακεντρεχεις κτλ όσους το αναφέρουν πολύ νωρίτερα πριν συμβεί.
-
-
Τί είχε πει το 1975 ο άνθρωπας που του απονεμήθηκε το Νόμπελ να ούμε...
«Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις.
Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου.
Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.Οπότε αναρωτιέται κανείς: Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας;
Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν.
Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ.
Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα.
Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη.
Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό.
Είναι η αμάθεια και το σκότος.Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα, οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν, είναι χαρακτηριστικό.
Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν.
Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα ‘μαστε πια εδώ.
Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς.
Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας.»«Όπως βλέπετε, σ’ αυτά τα πενήντα τετραγωνικά εργάζομαι και ζω εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε είχα ούτε θα ήθελα να έχω ποτέ περισσότερα. Οχι ότι παρασταίνω τον ασκητή.
Ο άνθρωπος, πιστεύω, δεν πρέπει να στερείται από τίποτα. Πρέπει, όμως, να αρκείται και στα απαραίτητα. Η πολυτέλεια, το περιττό, σε απομακρύνουν από το ουσιώδες, σε διαλύουν.Είμαι υ π έ ρ της «βασικής ζωής» και αυτή θα έπρεπε νομίζω να εξασφαλίζει σε όλους μια ιδανική πολιτεία.
Σημειώστε ότι χρειάστηκε να φτάσω στα μισά της ζωής μου για να την εξασφαλίσω κι εγώ. Ναι, αγαπώ τα’ αντικείμενα και ζω μαζί τους. Όταν ταξιδεύω, μου λείπουν. Τίποτα απ’ ό, τι βλέπετε εδώ δεν είναι ακριβό ή πολύτιμο. Έχουν, όμως, όλα για μένα μια σημασία, συνδέονται με την ποίησή μου, τη ζωή μου, τα ταξίδια μου. (…)» -
Επειδή υπάρχει ένα μικρό ή και μεγάλο ποσοστό μελών, που δεν κατάλαβαν σε ποιόν αναφέρεσαι....
Καλό είναι να αναφερθεί...
Οδυσσέας Ελύτης...
-
Και επειδή σε κάποιο άλλο χώρο πριν από καιρό είχαμε κι άλλες παρανοήσεις, να ξεκαθαρίσουμε πως ΑΣΤΟΙ δεν είναι όσοι ζουν στις πόλεις και παίρνουν το (αστικό) λεωφορείο ή τον προ-αστιακό...
-
Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στην ελληνική κοινωνία;
Η δημοσιο-λατρεία. Πάντοτε όλοι πάσχιζαν −και εξακολουθούν− να τρυπώσουν σε μια θέση στο Δημόσιο. Με ενοχλεί και η διαρκής προσπάθεια για την απόκτηση «χαρτούρας», πτυχίων ή μεταπτυχιακών, τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.
Γι' αυτό, ως χώρα, δεν μπορούμε να παραγάγουμε τίποτα. Το Δημόσιο αποτελεί το μεγαλύτερο ταμπού της κοινωνίας μας. Όλοι αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτήν τη χρονίζουσα παθογένεια. Και στην περίπτωση που επιλέξεις να θίξεις τα κακώς κείμενα, αμέσως σε χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, φασίστα κ.λπ. Κατά τη γνώμη μου, το Δημόσιο, εκτός από τοτέμ, είναι και ένας στρατός κατοχής. Και αποτελεί τον κυριότερο λόγο που έχω επιλέξει να μην ψηφίζω. Οι πολιτικοί δεν έχουν καμία εξουσία πέρα από την επιβολή φόρων ή τη διανομή κάποιων επιδομάτων.
Γι' αυτό δεν επιρρίπτω τις ευθύνες στους πολιτικούς αλλά στους ψηφοφόρους, οι οποίοι ακόμα «ταΐζουν» το πελατειακό κράτος, έχοντας την προσδοκία να διορίσουν το παιδί τους στο Δημόσιο. Το βόλεμα που εκφράζεται από την άποψη: «Να πληρώνομαι χωρίς να δουλεύω».
https://www.lifo.gr/now/greece/dimitris-korres-enas-poly-harismatikos-efeyretis-arhitektonas-kai-anarrihitisΔημήτρης Κορρές
-
Τα είπε όλα..
-
Αν και η συγκεκριμένη εκπομπή και οι συντελεστές της ουδέποτε μου έκατσαν καλά, σε αυτό το βιντεάκι δίνουν ρέστα
-
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας..
Κινούμενος συνήθως με σκούτερ, όταν πλησίαζα ένα SUV Peugeot, λόγω ταχύτητας και προσοχής στον δρόμο μπροστά μου, δεν ξεχώριζα, με φευγαλέα ματιά, το 3008 με το 2008.
Όμως τελικά είναι πολύ εύκολο...
Το 3008 είναι γραμμένο στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου, πάνω αριστερά ενώ το 2008, κάτω αριστερά...
Δεν ξέρω πόσοι άλλοι έχουν προσέξει αυτήν τη διαφορά
-
Είναι πια τόσο πολλά σα τα κασκάι που όλα ίδια μου φαίνονται..
-
-
Καταναλωτισμος σε όλο του το μεγαλείο.
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Καταναλωτισμος σε όλο του το μεγαλείο.
Και γιατί να χτίσει εξοχικό με 60-70κ όταν με λίγα παραπάνω έχεις αυτό?
Και το πας όπου θες... -
Και γιατί να μην κάνει διακοπές σε όποια σαλέ και ξενοδοχεία στη φύση γουστάρει με τόσα λεφτά, αφού ζητούμενο είναι οι ανέσεις;
-
Και γιατί να πάρεις δικινητο κουβά με αυτόματο κιβώτιο όταν πας και με τα πόδια;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]