-
Πηλιου ξερεις ποσο αυξηθηκε το ρευμα επι Μητσοτακη? Με ενδιαφερει να το μαθω
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική:
Αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος φέρνει απόφαση της ΡΑΕ https://is.gd/I9HUBa
Τι είναι η ΡΑΕ;
edit:
Καθημερινή: Έρχονται αυξήσεις έως 15% σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ https://is.gd/axFnwV
Το Βήμα: Μανιάτης – Πάνω από 30% θα είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος – Τι είπε για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online https://is.gd/JHudAy
-
Τι είναι η ΡΑΕ;
Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
-
Για τα νοικοκυρια ειναι 3,3 % στο καθαρο ρευμα. Για την μεση ταση ειναι η μεγαλη αυξηση.
-
-
Όπως είπε ο Μάζης, τα τελευταία όπλα που είχαμε πάρει από την Ρωσία, ο Τσοχατζόπουλος τα πήρε και πήγε φυλακή.
(τυχαίο;)
-
Γράφουν στα ίντερνετς:
ΑΠΘ: Γαλλική φιλολογία: 117 θέσεις, 17 επιτυχόντες, 100 κενές. Ιταλική φιλολογία: 94 θέσεις, 20 επιτυχόντες, 74 κενές. Γερμανική φιλολογία: 137 θέσεις, 69 επιτυχόντες, 68 κενές. Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής: 157 θέσεις, 88 επιτυχόντες, 69 κενές. Μαθηματικών: 131 θέσεις, 87 επιτυχόντες, 44 κενές. Φιλολογίας: 202 θέσεις, 170 επιτυχόντες, 32 κενές.
Ο κατάλογος της 'σφαγής' δεν έχει τελειωμό... -
piliourits το αξιοπερίεργο είναι πως δεν μπήκε κανένας φοιτητής στην σχολή Αρχιτεκτονικής στην Ξάνθη !
-
Περίμενα το πρώτο σχόλιο .
Καμία σφαγή δεν υπάρχει . Για την ακρίβεια , ούτε το μισό ξεκαθάρισμα δεν έχει γίνει .
Ο απόλυτα γελοίος Γαβρόγλου , όταν έκλεισε τα τει , δεν είχε τα @@ να τα βάλει με το ΤΕΕ και να κάνει νέα τμήματα μηχανικών, πέρα από αυτά στο ΠΑΔΑ και στο ΔΙΠΑΕ, που το ΤΕΕ ακόμα τα έχει γράψει στα @@ του και δεν τα έχει αναγνωρίσει, έτσι ο Γαβρόγλου τα έβαλε με το ΓΕΩΤΕΕ , που δεν έχει την δύναμη του ΤΕΕ στα ΜΜΕ και στην κυβέρνηση και στους βουλευτές, μια και όλα τα μέλη του είναι το 1/5 αυτών του ΤΕΕ..
To ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας έχει βγάλει ανακοίνωση για αυτή την ξεφτίλα του ανθρωπάκου γαβρόγλου μαζί με τον άλλο ανθρωπάκο τον φίλη,
https://geotee.gr/MainNewsDetail.aspx?CatID=1&RefID=24170&TabID=1
Ετσι από 7 πανεπιστημιακά γεωπονικά τμήματα που πριν 10 μόλις χρόνια είχαν λιγότερους από 700 εισακτέους , ο Γαβρόγλου έκανε 33 .
Ολοι οι εν ζωή , δηλαδή και συνταξιούχοι Γεωπόνοι είναι 23-24000 . Ο Γαβρόγλου έβαλε 6000 εισακτέους τον χρόνο .
Δηλαδή πριν ακόμα τελειώσουν οι πρώτοι , ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τον αριθμό όλων των εν ζωή Γεωπόνων.
Αντίστοιχα και για τις άλλες ειδικότητες .
Ο απόλυτα γελοίος Γαβρόγλου και όι άλλοι γελοίοι συριζαίοι όπως ο υβριστής και επίσης γελοίος Φίλης , μιλάνε για σφαγή,
Τι λετε ρε μλκς ?
Πριν 40 χρόνια με 250000 παιδιά σε κάθε χρονιά , πέρναγαν 12000 στα πανεπιστήμια και 6000 στα τότε τει και παιδαγωγικές και γυμναστικές ακαδημίες .
Τώρα που οι γεννήσεις είναι στις 120000 για αυτούς που έδωσαν, θέλουν να περνάνε σε σπουδές χωρίς αντίκρυσμα , αφού πάνω από τις μισές σχολές δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα , οι 90000 .
Για να γίνουν τι ? Ανειδίκευτοι εργάτες , γκαρσόνια , αφού δεν υπάρχει αντικείμενο στις σπουδές τους , και βέβαια έτοιμος στρατός αφισσοκολλητών , μήπως και διοριστούν ως ξύστες .
Ποιές σχολές γέμισαν ? Οσες δίνουν διορισμό . Στρατός , σώματα ασφαλείας , παιδαγωγικά και πληροφορικές που έχουν το παραμύθι έντονο .
Γεμισαν και άλλες που δεν τις πιάνει το μάτι σου, όπως Θεάτρου , αλλά προφανώς εδώ έχουμε συνειδητοποιημένα άτομα και καλά έκαναν.
Ξέρω κάποιοι θα πουν τα παιδιά και άλλα τέτοια γραφικά και λυπητερά , αλλά η ουσία είναι ότι το ποσοστό αποφοίτησης είναι πολύ μικρό , αφού τα παιδιά τις παρατάνε τις σχολές , είτε γιατί είναι χωρίς αντίκρυσμα , είτε γιατί με 3-4-5 δεν μπορείς να τελειώσεις .
Εν τω μεταξύ εδώ και χρόνια τα πανεπιστήμια ζητάνε μείωση των εισακτέων στο μισό και κάτω , αλλά ποιος τολμάει να τα βάλει με τις γκαρσονιέρες και τις καφετέριες .
Τώρα θα γίνει αναγκαστικά .
Αλλά και κάποια πανεπιστήμια που είναι μακρυά , θα πρέπει να σοβαρευτούν και να δώσουν κίνητρα .
Αρχιτεκτονική ΔΠΘ , μηδέν εισακτέοι από τα ΓΕΛ 2021 . Θα έχει προφανώς αρκετούς από τις άλλες κατηγορίες, αλλά ας αλλάξει την ΕΒΕ που την έβαλε ψηλά . Η αλλιώς ας αποφασίσουν να δίνουν υποτροφίες στα παιδιά να έρχονται .
Αν τους παρέχουν δωρεάν διαμονή και διατροφή , μια χαρά κόσμος θα τις δηλώσει .
Μέχρι τώρα κρύβαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι .
Ας μας δώσουν τα πανεπιστήμια στοιχεία , για παρακολούθηση και προσέλευση στις εξετάσεις στο 2ο - 3ο και 4ο έτος , να δούμε πόσοι γράφονται και πόσοι παρακολουθούν .
Αλλά αυτά τα κρύβουμε , γιατί γράφουμε αριθμούς εικονικούς και παίρνουμε για αυτούς την επιχορήγηση και κανένα εργάκι οι καθηγητές .
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στην Κεραμέως, που έσπασε αυτό το απόστημα, κομμάτων , δήμων , τοπικών κοινωνιών και ορισμένων πανεπιστημιακών .
ΜΠΡΑΒΟ της που άντεξε τον πόλεμο .
Ενα μεγάλο ΟΥΣΤ ΡΕ, στον Γαβρόγλου , τον Φίλη και όσους άλλους τους ακολουθούν....
Συνήθως δεν είμαι τόσο έντονος , αλλά με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε.
Και βλέπω πολλούς γονείς της ηλικίας μου , που έμπλεξαν τα παιδιά τους με λάθος εκτιμήσεις και ενέργειες , είτε λόγω μη ενημέρωσης , είτε λόγω στρεβλής ενημέρωσης .
Τέλος , πολύ ξύλο πρέπει να φάνε και οι φροντιστές, οι οποίοι παραμυθιάζουν τα παιδιά και έχουν κάνει ένα ιδιότυπο χρηματιστήριο σχολών , συνήθως με βάση τις δικές τους εμμονές και αντιλήψεις και οδηγούν τα παιδιά σε λάθος επιλογές .
Γενικά η παιδεία πρέπει να αλλάξει εντελώς .
Το Δημοτικό πρέπει να είναι αυτόνομο και να δίνει σοβαρή γενική παιδεία , το γυμνάσιο πρέπει να είναι πολυκλαδικό και να κόψει τις πολλές ιστορίες , θεολογίες και να γίνει σύγχρονο , με δυνατότητες το κάθε παιδί να διαλέξει ό,τι τον ευχαριστεί και να μπορεί να μαθαίνει τεχνολογία , περιβάλλον , φυσική ζωή και στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε υπερβολικά μαθηματικά . Να πάψουμε να μπαίνουμε σε λογική διορισμού καθηγητών και να έχουμε τις λογικές των υπόλοιπων Ευρωπαίων.
Ο άλλος πήγε στην Ιταλία για μηχανικός, την δεκαετία του 70 και όταν έκαναν μαθηματικά που ήταν χαμηλότερου επιπέδου από τα δικά μας της Ε' και ΣΤ' γυμνασίου , ο καθηγητής εξεπλάγη που τα κάναμε εδώ . Του έβαλε 10 από το πρώτο μάθημα και τον απάλλαξε.
Ηταν χαζοί οι Ιταλοί που κατασκεύαζαν και κατασκευάζουν τα πάντα και είμαστε έξυπνοι εμείς , που παράγουμε μόνο ξύστες και γκαρσόνια ?
Οχι βέβαια .
-
Criu πολύ συμφωνώ με τις αλλαγές που προτείνεις και χαίρομαι που κάνεις προτάσεις.
Αλλά βρίσκω και κάποιες αντιφάσεις. Εφόσον είναι (ΟΝΤΩΣ) υπερβολικά τα Μαθηματικά, και τα άλλα θεωρητικά μαθήματα, το οποίο δεν προσφέρει στη Παραγωγή, για ποιο λόγο θα πρέπει να αποκλείονται τεχνηεντως άνθρωποι που π.χ. στην Ιταλία θα γινόταν μια χαρά Engineer. (Ingeniere ή δε ξέρω πως τους λένε)? Για τη διαφύλαξη του κεκτημενου του 'Δικαιώματος Υπογραφής' να μην μαζεύονται πολλοί και 'χαλάει η πιάτσα'; Πολύ ...ξυστικό το βλέπω αυτό, και ενάντιο στην αυτορυθμιση του αόρατου χεριού της αγοράς...
-
Ερωτηση, στην περίπτωση που ελαχιστοποιηθούν οι θέσεις σπουδαστών στις ανώτατες σχολές τα παιδιά που δεν θα μπουν δεν θα πλημμυρίσουν πληθυσμιακά άλλες εργασίες που δεν διδάσκονται στις ανώτατες σχολες και ετσι και εκεί δε θα είναι ελάχιστες οι θέσεις εργασίες και η πίτα της κλαδικης μικροοικονομιας δε θα μοιράζεται σε περισσοτέρους αρα και τα κομμάτια δε θα είναι μικρότερα;
-
Καμία σφαγή δεν υπάρχει . Για την ακρίβεια , ούτε το μισό ξεκαθάρισμα δεν έχει γίνει .
+100
Σε όλα πολύ σωστός.
-
Δεν είπαμε να ελαχιστοποιηθούν . Είπαμε να ορθολογικοποιηθούν . Δηλαδή για 120000 γεννήσεις , πάνω από 40000 θέσεις είναι υπερβολή.
Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να χαθούν τα μαθηματικά . Είπα ότι δεν πρέπει να κάνουν ΟΛΑ τα παιδιά ανεξάρτητα ενδιαφερόντων 3 φορές την ίδια ιστορία και να έχουν θρησκευτικά μετά το γυμνάσιο , όπου και εκεί μία ώρα την εβδομάδα ή το 15νθήμερο και πολύ είναι .
Αυτό που έχει σημασία είναι το γυμνάσιο να δείχνει όλους τους δρόμους της ζωής . Την τέχνη , την επιστήμη , την θεωρία , την καλή τέχνη . Ωστε τελειώνοντας το παιδί να μπορεί να διαλέξει δρόμο .
Σήμερα οι μέτριοι και οι καλοί πάνε γενικό. Οι κακοί και οι αδιάφοροι επαλ. Οι τυχόν εξαιρέσεις , επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Στα 18 οι καλοί πάνε στις σχολές που θέλουν , οι μέτριοι στις σχολές που δεν θέλουν και γίνονται πτυχιούχοι ανειδίκευτοι εργάτες, ή αιώνιοι φοιτητές και ανειδίκευτοι εργάτες ταυτόχρονα.
Οι κακοί και αδιάφοροι των επαλ , τα ίδια με τους μέτριους και έτσι δεν έχουμε ούτε καλούς τεχνίτες .
Αυτά όλα είναι υπερβολική σπατάλη πόρων σε λάθος στόχους .
Το εξωτερικό υπάρχουν αρκετοί που θα μας το αναλύσουν
Στην Ιταλία περνάς σχετικά εύκολα , αλλά μετά το πρώτο έτος σε καθαρίζουν το ίδιο εύκολα αν δεν κάνεις. Ενώ σε Γερμανίες κλπ έχουν νούμερους κλάζους που το λένε . Αμερική το ίδιο , Αγγλία υπάρχουν πολλά και διάφορα.
Το δικό μας μπάχαλο δεν υπάρχει πουθενά .
Αρα όποιος δεν κάνει για εδώ ,δύσκολα θα κάνει για αλλού .
-
Λοιπόν λες μισές αλήθειες και αυτό επειδή είσαι σε άλλη ηλικία έχεις άλλες προσλαμβανουσες άλλων εποχών.
Εγω που είμαι πιο κοντά σε αυτές τις ηλικίες, οχι όμως και τόσο πλέον-όλοι μεγαλώνουμε, τα βλεπω κάπως αλλιώς.
Πολλα παιδιά πλέον υπό το σημερινό σύστημα προσφοράς εργασίας των δυτικων οικονομιών θα εργαστούν σε κλάδους παραπλήσιου ή και άσχετους με τα τυπικά τους προσόντα. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ο εργασιακός βίος τα επομενα 35-40 ετη οπότε το τι θα σπουδάσει κάποιος και τι θα ακολουθήσει ειναι τελείως θεωρητικό θέμα. Το γεγονός όμως ότι θα διδαχθεί την ανώτατη παιδεία όπου διδάσκονται εργαλεία ανάλυσης, επεξεργασίας των δεδομένων, αξιολόγησης αυτών και τελικής επιλογής ει αϊ κάτι το σημαντικό. Όπως επίσης και ο τρόπος σκέψης, της ανάλυσης και αμφισβήτησης είναι ενα προσόν το οποίο δεν μένει μονο στο περιεχόμενο των σπουδών αλλά στο ύφος και στην διαδικασία της ανώτατης παιδείας. Αυτό είναι μια δεξιότητα που αποκτάται με την τριβη αυτή. Αυτό το εργαλείο σε οποιαδήποτε θέση σε οποιονδήποτε κλάδο είναι ένα σημαντικό προσόν. Στην πράξη βγάζεις χρήματα από αυτόν τον τρόπο σκέψης ακόμα και σε άσχετους ή μακρινούς κλάδους από τις σπουδές σου.
Υπάρχει και συσχέτιση του είδους της οικονομίας μας. Δηλαδή άλλο πράγμα να είχαμε μεγάλο βιομηχανικό κλάδο όπου χρειαζόμαστε εργατικά χέρια μέτριας και συγκεκριμένης ειδίκευσης και άλλο να έχουμε υπηρεσίες όπου χρειαζόμαστε εργατικό δυναμικό με πιο ευρεία σκέψη, υψηλότερη ειδίκευση και δυνατότητες ανάλυσης.
Εκει που έχεις δίκιο είναι πως θα πρέπει αυτό το σύστημα εκπαίδευσης να περάσει στα γυμνάσια και λύκεια. Εκεί συμφωνώ. Οπως επίσης τα λύκεια να μην είναι εκπαιδευτήρια παπαγαλίας.
-
και βέβαια συμφωνειτε με τη θλιμμενη λαμογεως. βλεπεις η αστικη ταξη ειχε και εχει τα μεσα να παρασχει και στα αχρηστα φυντανια της πανεπιστημιακη εκπαιδευση και τα μετρια να τα βαλει να κυβερνανε με μπλε ή ροζοπρασινες κονκαρδες. τι να λενε τωρα οι λαικες οικογενειες, υδραυλικοι και πολυ τους ειναι....
-
Τα είπε ο Λαπ με λόγιο ύφος κι ο γάτος με λαϊκό. Με ορδές ανειδικευτων ή αποφοίτων επαλ δεν αναβαθμίζεται το εργατικό δυναμικό της χώρας ούτε γινόμαστε πιο 'ανταγωνιστικοι' ούτε ανεβάζουμε την 'παραγωγικοτητα'. Για ποιο λόγο σε μια Δημοκρατία (αν είμαστε) να μην είναι ανοιχτή η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσο δυνατόν περισσότερους ενδιαφέρονται και είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το μάθημα, και πρέπει να εφευρίσκονται τεχνητοι τρόποι για να περιορισθεί και ελαχιστοποιηθει ο αριθμός αυτός;
Τι σε πειράζει εσένα να υπάρχουν υδραυλικοί με πτυχίο ή έστω σπουδές μηχανολογου; γιατί πρέπει να ξέρουν μόνο την προπαιδεια; εντάξει, η κάθε κλίκα θέλει να διαφυλάξει τα κεκτημένα της, οι ταξιτζήδες το ταξί, οι μηχανικοί το δικαίωμα υπογραφής, κλπ. αλλά γιατί πρέπει ή πλειοψηφία του πληθυσμού να μένει με γνώσεις Λυκείου διαχωρισμένη από μια κάστα ανώτατης εκπαίδευσης για λίγους;
-
Κακά τα ψέματα ή ίδια η ζωή θα δείξει ποιος μπορεί να ανταπεξελθει και που.
Ο άλλος σπούδασε μηχανικος αλλά το ταλέντο ήταν στους πολιτικούς λόγους, έγινε αρχηγός κράτους. Μια χαρα σταδιοδρομία.
Και εμείς σπούδασαμε μια πληθώρα μαθημάτων, ήρθαμε σε επαφή με γνώσεις και τρόπο σκέψης που δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν, δεν σημαίνει ότι είμαστε καλοί σε ολα αυτα... Σχεδον σε τίποτα δρν είμαι καλός εγώ. Αυτο που μ αρεσε από τότε ήταν να κάνω όσο το δυνατόν τις πιο ψαγμενες εργασίες και τις πιο άκυρες αναλύσεις με πηγές που δεν τις ήξερε κανεις. Σε ολα τα αλλα ΜΕΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ. Εν τέλη κάποιες εργασίες μου μπήκαν στη βιβλιοθήκη έτσι ως βάση και πηγή για μελλοντικές γενιες σπουδαστών. Αυτό ήταν η ανταμιβη μου και αυτό κέρδισα. Το πώς να ψάχνω και να εντοποζω την ουσία σε πηγές. Οοοοολα τα άλλα, τα ξέχασα, περίπου τα θυμάμαι.
Αν με βάλεις σε ένα αντικείμενο σχετικού κλάδου να δουλέψω θα σου πω δώσε μου 2 μήνες να το ψάξω και έλα να με ξαναρώτησεις. Θα πάθεις πλάκα το ποσα θα ξέρω. Αυτό το κέρδισα μονο μέσα από τις σπουδές γιατι μου έδειξαν τι να ψάχνω και πως σε μικρο χρονικό διάστημα. Και αυτό μου δόθηκε δωρεάν. Έτσι θέλω όλους τους Ελληνες, να μπορούν από το τίποτα να κάνουν τα πάντα. Αυτό απαιτεί μια αλφα τριβη και εκπαίδευση.
Φυσικά δεν μιλώ για κομματικού στρατούς και ακριαους.... Μια φορά ας ξεφύγουμε από αυτή τη συζήτηση.
(έμαθα ότι κάποιες παλιές εργασίες τις αφαίρεσαν λόγω χώρου, οπότε μάλλον και οι δικές μου χάθηκαν, δεν το ξέρω.... Έστω για λίγο ένιωσα ότι έπιασαν τόπο)
-
αυτος που εβαλες οτι σπουδασε μηχανικος, ο τυπος με το παιδι ερνεστο, οχι δεν σπουδασε, περασε οτι μαθημα περασε με κομματικους μηχανισμους. και τις γνωριμιες του αστου μπαμπα. τι οχι?
λαπη οταν λεμε λαικη οικογενεια, οχι δεν περιλαμβανει τις οικογενειες εργολαβων και μεγαλοαστων. δηλαδη τους πασοκους ρε παιδι μου, τους πασοκους ασχετως χρωματικης παλλετας.
-
Κακά τα ψέματα ή ίδια η ζωή θα δείξει ποιος μπορεί να ανταπεξελθει και που.
Ο άλλος σπούδασε μηχανικος αλλά το ταλέντο ήταν στους πολιτικούς λόγους, έγινε αρχηγός κράτους. Μια χαρα σταδιοδρομία.
Και εμείς σπούδασαμε μια πληθώρα μαθημάτων, ήρθαμε σε επαφή με γνώσεις και τρόπο σκέψης που δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν, δεν σημαίνει ότι είμαστε καλοί σε ολα αυτα... Σχεδον σε τίποτα δρν είμαι καλός εγώ. Αυτο που μ αρεσε από τότε ήταν να κάνω όσο το δυνατόν τις πιο ψαγμενες εργασίες και τις πιο άκυρες αναλύσεις με πηγές που δεν τις ήξερε κανεις. Σε ολα τα αλλα ΜΕΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ. Εν τέλη κάποιες εργασίες μου μπήκαν στη βιβλιοθήκη έτσι ως βάση και πηγή για μελλοντικές γενιες σπουδαστών. Αυτό ήταν η ανταμιβη μου και αυτό κέρδισα. Το πώς να ψάχνω και να εντοποζω την ουσία σε πηγές. Οοοοολα τα άλλα, τα ξέχασα, περίπου τα θυμάμαι.
Αν με βάλεις σε ένα αντικείμενο σχετικού κλάδου να δουλέψω θα σου πω δώσε μου 2 μήνες να το ψάξω και έλα να με ξαναρώτησεις. Θα πάθεις πλάκα το ποσα θα ξέρω. Αυτό το κέρδισα μονο μέσα από τις σπουδές γιατι μου έδειξαν τι να ψάχνω και πως σε μικρο χρονικό διάστημα. Και αυτό μου δόθηκε δωρεάν. Έτσι θέλω όλους τους Ελληνες, να μπορούν από το τίποτα να κάνουν τα πάντα. Αυτό απαιτεί μια αλφα τριβη και εκπαίδευση.
Φυσικά δεν μιλώ για κομματικού στρατούς και ακριαους.... Μια φορά ας ξεφύγουμε από αυτή τη συζήτηση.
(έμαθα ότι κάποιες παλιές εργασίες τις αφαίρεσαν λόγω χώρου, οπότε μάλλον και οι δικές μου χάθηκαν, δεν το ξέρω.... Έστω για λίγο ένιωσα ότι έπιασαν τόπο)
Ο Τσιπρας πηρε πτυχιο οντως αλλα τωρα αν πραγματι σπουδασε θελει λιγο κουβεντα. Επαγγελματικα εχει κανει κατι σαν Πολ Μηχανικος; ΑΠο οτι ξερω δεν εχει κανει κατι. Η τυπικη του ζωη σαν φοιτητης ηταν αυτων που ετρεχαν για τα πολιτικα.
Εννοειται ολοι αυτοι διοριστικαν στο δημοσιο.
-
αυτος που εβαλες οτι σπουδασε μηχανικος, ο τυπος με το παιδι ερνεστο, οχι δεν σπουδασε, περασε οτι μαθημα περασε με κομματικους μηχανισμους. και τις γνωριμιες του αστου μπαμπα. τι οχι?
λαπη οταν λεμε λαικη οικογενεια, οχι δεν περιλαμβανει τις οικογενειες εργολαβων και μεγαλοαστων. δηλαδη τους πασοκους ρε παιδι μου, τους πασοκους ασχετως χρωματικης παλλετας.
Παιζει ξερω και αλλους που οι γονεις τους ηταν κολλητοι με καθηγητες και περναγαν μαθηματα χωρις προσπαθεια. Βεβαια δεν ηταν ολοι που ειχαν αυτη την αντιμετωπιση.
-
Εγω δεν διαχωρίζω όπως εσύ. Και τα λαϊκά παιδιά γίνονται υποχείρια και περνουν μαθήματα. Το ύψος της ηθικής αξίας δεν έχει τάξεις.
Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος όπου και αν γεννήθηκε ότι περιουσία και αν έχουν οι γονείς του. Οπότε όπως θέλω και το λαϊκό παιδί, όπως το εννοείς, να έχει ευκαιρίες στη ζωή του και γνώσεις, δεν μπορώ να αρνηθώ και στα αστικά παιδιά τον όρο 'αξία' στα επιτεύγματα τους.
Στο παράδειγμα μας θεωρείς πως δεν έχει την ικανότητα να περάσει και να τελειώσει σε αυτην την σχολή; Κάνεις από εμάς δεν ξέρει τίποτα. Όπως και δεν ξέρει και για τα λαϊκά παιδιά όπως σου είπα τις γραμμάτια ξεπληρώνουν και αυτα μέσα στις κομματικές νεολαιες.
Ή από αυτό που ακούς και τον τρόπο επικοινωνίας του, τον θεωρείς ερασιτέχνη του πολιτικού λόγου;
Ασχστως αν κάποιος τον πιστεύει, συμπαθει κτλ δεν μπορεί να μη διαπιστώσει πως είναι ταλεντο σε αυτό που κάνει. Το 'έχει' οπως λέμε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2