-
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://www.zougla.gr/money/agores/article/elstat-miosi-kata-9-tou-aep-to-2020-se-orous-ogou
BZIIIINNNN
Αυτά εγώ τ' αξούω βερεσε, όλο το ζουμί είναι η κεφαλοποίηση δισεκατομμύριων των πολυεθνικών που έχουν κάνει μονοπρόσωπες στην Ελλάδα, τα οποία δισσεκατομμύρια απαριθμούσε προχθές το Υπουργός Άδωνις στη τηλεόραση.
-
Μια και βρέχει πολύ και βρέχεται και το άγαλμα, επανέρχομαι για λίγο, να δώσουμε και την απάντηση της δημιουργού του όπως δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή:
βέβαια αν εσείς αποκρυπτογραφήσετε το μύνημα της δημιουργού στην υποτιθέμενη "απάντηση" να το πείτε και σε μας:
«Τίποτε από όλα αυτά τα σχόλια δεν με αγγίζει στο παραμικρό. Ξέρω τι θέλω και πού βαδίζω καλλιτεχνικά. Κατευθύνομαι προς τα εκεί ήρεμα και χαρούμενα»
«Ολοι οι καλλιτέχνες αμφισβητούμε αυτό που κάνουμε, είναι στη φύση μας. Ομως προσπαθώ για το καλύτερο ως προς την τέχνη μου και τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται» σχολιάζει. Και συνεχίζει: «Δεν είναι κακό ο θεατής ενός έργου τέχνης να το κρίνει, πόσο μάλλον αν είναι δημόσιο. Αρκεί η κριτική να γεννιέται μόνον από αυτό που βλέπει και να μην παρεισφρέουν εξωκαλλιτεχνικοί παράγοντες».
«Αλλωστε δεν ασχολούμαι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό με κρατάει στο επίπεδο που επιθυμώ» λέει. «Για τους σκεπτόμενους ανθρώπους ήταν πολύ σημαντική η διά ζώσης επαφή με το έργο. Από την ημέρα των αποκαλυπτηρίων εισέπραξα θερμή ανταπόκριση. Εχω λάβει αμέτρητα συγχαρητήρια μηνύματα, πριν αρχίσουν τα social media να φλυαρούν. Και αν δούμε το αποτέλεσμα αθροιστικά, διαπιστώνω ότι οι φωνές που κάνουν τη φασαρία είναι ελάχιστες».
«Μου δόθηκε η χαρά να μελετήσω μια μοναδική προσωπικότητα. Και να μιλήσω για αυτήν με το συναίσθημα» σχολιάζει. «Από τις φωτογραφίες της Κάλλας που είχα στη διάθεσή μου επέλεξα τη συγκεκριμένη που την απεικονίζει με κοστούμι όπερας στη Σκάλα του Μιλάνου, επειδή διαθέτει πολλά ελληνικά στοιχεία: τη δωρικότητα της μορφής, την απλότητα, την εσωτερική συγκρότηση αλλά και τη χάρη, που στο γλυπτό εκφράζεται από τα λιτά κοσμήματα και τις πτυχώσεις των ιματίων. Το έργο μού ανατέθηκε στο τέλος του 2019. Μόλις καταλάγιασε μέσα μου η φιγούρα, έκανα τα σχέδια ώστε να τα εγκρίνει ο Σύλλογος. Ο φάκελος της εργασίας κατατέθηκε στον Δήμο Αθηναίων έτσι όπως προβλέπεται και στη συνέχεια πέρασε από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και την Εφορεία Ακροπόλεως. Εκεί προτάθηκε η θέση για να στηθεί ο ανδριάντας: κοντά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ολοι συμφώνησαν και ο Σύλλογος ήταν περιχαρής διότι δεν το είχαν ποτέ φανταστεί ή επιδιώξει»
«Ξέρω γιατί έκανα τον ανδριάντα, το έργο μου έχει το δικό του ύφος, και αυτό επιλέχθηκε να γίνει» καταλήγει. «Δουλεύω το φως, κι αυτό έχει περάσει μέσα στον τρόπο έκφρασής μου στη γλυπτική. Το άγαλμα συνάδει με το περιβάλλον –το μικρό αλσύλλιο με τις ελιές– δεν προσπαθεί να του επιβληθεί. Ο χώρος έχει χαρακτήρα απέριττο κι από πάνω του σαν φωτοστέφανο είναι ο ουρανός».Οπότε η δημιουργός εμπνεύστηκε απ' το έργο ενός άλλου καλλιτέχνη, φωτογράφου, που το 1958 στο Λονδίνο στο παρασκήνιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής, είδε με τα μάτια της ψυχής και τον φακό του αυτό:
Το οποίο τα μάτια της ψυχής της κυρίας Λίτη είδαν ως τέτοιο:
Το "σημαντικό" της υπόθεσης, για το οποίο αναρωτιόταν κι ένας σχολιαστής προχθές, είναι ΠΩΣ έφτασε η καθεστηκυία τάξη από το ένα στο άλλο, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα...
-
Καλά εντάξει...
Απορώ ποιο είναι το θέμα; Που το βάζεις και το ξαναβάζεις.Η αισθητική; Αν ναι ...οκ δεκτες οι κριτικές.
Στην τεχνη όμως το να προβάλεις το πραγματικό δίπλα στο έργο δείχνει άγνοια.Υπάρχουν έργα που προσπαθούν να καταγράψουν τη πραγματικότητα και άλλα που αποδίδουν σε υπερεαλισμό το αφήγημα και αίσθημα του καλλιτέχνη.
Η μαντάμ βλέποντας τις φωτογραφίες απέδωσε έτσι αυτό που ένιωσε.Από τις αρχές του 1900 η τέχνη σε όλα τα είδη σε αυτό το μοτίβο κινείται ακόμα και οι φωτογραφίες και τα κόμικς
Αν αυτό αρέσει ή όχι ως αποτέλεσμα αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
Ούτε εμένα μ αρέσουν οι αναλογίες του αγάλματος, κάπου χαλάει, μετριοτατο έως κακό θα το ελεγα.... αλλά βρίσκω εντυπωσιακό το φόρεμα όπως είναι χρυσαφι.
Ως εκεί ομως, δεν μ απασχολεί τόσο πολύ στη ζωή μου.....ειναι αυτό θέμα πολιτικής;
Έλεος.....μπρρρρρ κιετς κιετς
-
Κάνετε πλάκα έτσι;
Είναι άλλο κεφάλι ρε παιδιά, άλλο πρόσωπο , άλλος άνθρωπος, πως να το πούμε; Ποια τέχνη και τι προσπαθεί να εκφράσει; Μιλάμε για ανδριάντα , ΟΜΟΙΟΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Το πρόσωπο έπρεπε να είναι ακριβώς ίδιο με κάποια φωτογραφία ή πίνακα ζωγραφικής , το τι θα γινόταν με τον φωτισμό και την θέση του , και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι άλλο θέμα. -
Ρε παιδιά και εδώ έχει και είναι όπως είπα υπό το ρεύμα του υπερεαλισμου
http://www.athenssculptures.com/2015/02/maria-callas.htmlΤι πάθατε ξαφνικά με τα αγάλματα;
Είναι θέμα πολιτικής το πώς αποδίδεται καλλιτεχνικά ένα άγαλμα;
-
Ας εμπλουτισω τον πολιτικό αντίλογο.
Υ.γ Φαντάζομαι ξέρετε τι ψηφίζω μεταξύ των δύο αυτών εικόνων.....
Υ.γ. Ω να σου γ.... Τρέχουν τα σάλια μου..... κυριολεκτικά.... -
Απ το αγαλμα ως τη μασαμπούκα, δύο κεφτεδάκια δρόμος...
Αυτό είναι το ωραίο στη παρέα μας Λαπ, τίποτε δεν είναι αρκετά υπερρεαλιστικό... -
Απ την άλλη, τί θα προτιμούσες να συζητάμε;
Εκεί που είχαμε απαλλαγεί απ το μισό παλιό κατεστημένο και περιμένουμε το άλλο μισό να το ρίξει ο Άδωνις, αρρώστησε η καημένη η Φώφη και σε λίγο θα ξαναβγεί στην πολιτική ζωή και ο Λαλιώτης...Τίποτε πιο υπερρεαλιστικο απ την πραγματικότητα.
-
Αφού αυτούς μάθαμε και έμαθαν και οι ίδιοι. Εγώ αλλά 6μηνα αυταπάτης δεν τα θέλω. Τα έφαγα στη μάπα. Προτιμω να τρώω σουβλάκια.
Βγήκαν και Βιγκαν μπιφτέκια στα σουπερμάρκετς. Θα πάω να τα δοκιμάσω, λίγο οικολογία και φιλοζωία δεν θα μας πειράξει.
Υ.γ Πέρα από την πλάκα το να χάνεις την εργασία σου στο απόγειο της καριέρας και των δυνατοτήτων σου είναι ένα συναίσθημα που μόνο όσοι το έζησαν ξέρουν για τον τοίχο που βρίσκουν μπροστά τους. Νομίζεις ότι φταις εσύ και πέφτεις στη λούπα της κατάθλιψης. Και που εγώ που είχα κάποια βοήθεια και μαξιλάρια ασφαλείας, αλλα παιδιά που δεν έχουν τίποτα ;;;;;
Οπότε δεν παίζουμε με αυτά.Δεν σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που είχες σε άλλες εργασίες.
Η εργασία είναι ιερό πράγμα. Τα δικαιώματα αυτής ιερά και αυτά αλλά βήμα βήμα και ρεαλιστικά . Όποιος έχει αυταπάτες και ζει με μισθούς βουλευτών παίζοντας τις εργασίες των άλλων ωσάν να παίζει τζόγο, δεν χρειάζεται να πω τι είναι.
-
Τι λες γι αυτά;
Αν και πιο ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε τί λένε οι Νεοδημοκράτες γι αυτά. Μεταξύ τους. -
Πήλιου ποιός είναι αυτός που τον βάζεις συνέχεια , γιατί δεν κάθομαι να βλέπω βίντεο.
Γράψε και μια περίληψη τι λέει να σχολιάσουμε αν χρειάζεται.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι πάθατε ξαφνικά με τα αγάλματα;
Είναι θέμα πολιτικής το πώς αποδίδεται καλλιτεχνικά ένα άγαλμα;
Έλα τώρα που δεν ξέρεις.
Είναι και τα αγάλματα ένας τρόπος για να βγει το ταξικό μίσος προς τον Μητσοτακέικο.
Καλά αγάλματα είναι αυτά που εύκολα επιδέχονται σοβαρών εικαστικών παρεμβάσεων:
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πήλιου ποιός είναι αυτός που τον βάζεις συνέχεια , γιατί δεν κάθομαι να βλέπω βίντεο.
Καποιος Σορρας απο αριστερα μεριά. Ο καθενας εχει το κοινό του...
-
Μη δίνεις σημασία καταιγιδα σε τέτοια κωλοπαιδα. Τους δίνεις αξία μόνο που ασχολείσαι με τα εκτρώματα που κάνουν. Τους αρέσει να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Μην ασχολείσαι με ακραίους και ηλίθιους
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το έβαλα σε ένα τυχαίο σημείο να τον ακούσω και έλεγε: "στα παπάρια μου, δεν με νοιάζει ούτε λίγο..."
Καλά τα λέει. Συμφωνώ μαζί του. Και εγώ στα παπάρια μου, δεν με νοιάζει ούτε λίγο.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ασχολούμαι και πολύ φίλε LAP. Έτσι το πόσταρα, λόγω αγαλμάτων...
-
Ολη η ιστορια φιλοι μου ειναι πως η αριστερα εχασε το ηθικο της πλεονεκτημα και πλεον δειχνει πως ειναι κενη επιχειρηματων. Αυτο αντι να την κανει σοφοτερη, την οδηγει σε δημιουργικες ασαφειες ενιοτε και ακραιες. Οι Χρυσαυγιτες στοκοι εγκληματουν απεναντι στην κοινωνια με προσχηματικες εθνικιστικες στη βαση τους αιτιασεις.
Η αντιφα δεν μπαινουν καν στον κοπο να εξηγησουν οταν εγκληματουν. Ειναι η ταλιμπανικη μεθοδος...
Γραφει ο αλλος "γαμω το εθνος" σε επιτυμβιες στηλες και νομιζει οτι δεν ειναι αξιο καταδικης. Για εμενα η προδοτικη αυτη συμπεριφορα, προιον ατελους κοινωνικοποιησης δειχνει εντονη απωλεια ενσυναισθησης. Αυτοι που τα πραττουν ειναι ποινικοι και αυτοι που τα επικροττουν χρηζουν ψυχιατρικης υποστηριξης. -
Κωλοφ@ρδία να πέσεις πάνω στα παπ@ρια Στορμ!
Κριου, από ανεξάρτητη ομάδα δημοσιογράφων του The Press Project είναι.
Δεν γίνεται πιο σύντομα, λέει πολλά και συμπυκνωμένα το συγκεκριμένο βιντεάκι, ένα τέταρτο είναι, ακουσε το και πες αν διαφωνείς κάπου.Ο Στορμ είναι προκατειλλημένος λόγω ΧΑ, γιατί οι παραπάνω της ομάδας πρωτοστάτησαν στον αγώνα εναντίον της και την καταδίκη της.
-
Κάπου παραπάνω ο πιλουριτης μνημόνευσε το όνομα Λαλιώτης και διαβάζοντας το αυθόρμητα αναφώνησα ...αχ ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια!
Όχι πεζοδρόμιο, ούτε βρυσούλα δεν θα πλημμύριζε σε θεομηνίες αν είχε συνεχίσει το έργο του στα σχετικά υπουργεία υποδομών...ανεξάρτητα το κόστος ... Αμφιβάλει κανείς;
Και κάπως περίεργα μετά στην σκέψη μου ήρθε και ο μέγιστος Αβραμόπουλος , δεν ξέρω γιατί. Αυτοί ήταν πολιτικοί!
Έργα και ημέρες!
Ειδικά ο πρώτος είναι το ίνδαλμα μου!
Αποσύρθηκε την κατάλληλη στιγμή και παραμένει ο πιο αγαπητός πολιτικός και ανθρώπους στον τόπο του και στους δικούς του ανθρώπους .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2