-
Μην το γελάς καθόλου . Αν δεν υπήρχαν και αυτά τα διαστήματα της διακυβέρνησης ΝΔ αφού η χώρα ήταν όλη ΠΑΣΟΚ , θα είχαμε γίνει Αλβανία . Η χώρα θα ήταν υπό πλήρη κρατικό έλεγχο , όλοι θα είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και εμείς θα κάναμε ότι δουλεύουμε και αυτοί οι πασόκοι της κυβέρνησης θα έκαναν ότι μας πλήρωναν...
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Είσαι και χιουμορίστας...
-
πραγματι η αριστερα μπορει να εχει και τη σωστοτερη αποψη. και να βαζει τα δεξα-ζαβα στη θεση τους ενιοτε.
οι ζαίοι δεν ειναι αριστερα. ουτε δεξα. μονον τσεπαίοι.
-
Ναι είμαι στο ελεύθερο επάγγελμα και γνωρίζω να διαβάσω έναν ισολογισμό.
Επειδή ξέρω που το πας, δεν μπορεί όταν κάποιος κοιτάει τα νούμερα και μας αλλάζει τα φώτα στους φόρους να τον λέμε τρισκατάρατο και όταν έρθει ο επόμενος που είχε τάξει ότι θα καταργήσει τα βάρη, να βάζει ακόμα περισσότερα και να του λέμε ''μπράβο'' είσαι καλός στα νούμερα.
Και τα δύο νούμερα έχουν προέρθει από το μεδούλι μας, έχουν λείψει από την αγορά που έχει στεγνώσει. Πόσο μάλλον όταν υπερφορολογείς πολύ πάνω από τον στόχο ώστε να μαζεύεις υπερπλεόνασμα και να μοιράζεις καθρεπτάκια στους ιθαγενείς.
-
Εν ολίγης ο Αλέξης τα νοικοκύρεψε τόσο όμορφα που είχαμε πλεόνασμα και βάση αυτού του πλεονάσματος έφτιαξε και την μαξιλάρα. Και όλα αυτά τα έκανε και χωρίς να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες ούτε ένα ευρώ! Μέρλιν ο Αλέξης!
Γιατί τότε άραγε αυξήθηκε το χρέος οέο;
Γιατί ενώ είχαμε 'ανάπτυξη' 0.6 το '14 μπήκαμε σε ύφεση 0.2 και 0 το 15 και το 16 οέο;
Πληρώναμε ή δεν πληρώναμε περισσότερους φόρους οέο (περί τα 14 δις ΠΡΟΣΘΕΤΑ μέτρα ήταν το τρίτο μνημόνιο);
Αυτά περί των αριστερών 'μάγων'.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνική_οικονομική_κρίση_(2009-2018)#Στατιστικοί_πίνακεςΔηλαδή να΄ουμ, δανείζομαι κι άλλα λεφτάκια να' ουμ, σας βάζω περισσότερους φόρους σε μικρότερο ΑΕΠ να' ουμ,
δαπάνες/δημόσιες επενδύσεις τις πιστολιάζω να' ουμ, αλλά φτιάχνω μαξιλάρα ασφαλείας και πρέπει να με χειροκροτήσετε
γιατί έκανα 'μαγικά'. -
Fiverg μου θα σε προβοκαρω....
ΑΣΤΟ.... οι πιανκες αυτοι ειναι οντως αωστοι....με ακοπο να κανεις καποιες πραξουλες και να επιβαλεις τους πολλαπλασιαστες φορολογησης....
Καλο θα υαν να τα δουμε...δεν αντιλεγω...
Αν θελεις βρες μου λιγο το δεικτη κρατικων δαπανω σε πρωτη φαση...
Θα ζητησω ισως και αλλα ...να βγαλουμε οντως συμπερασμα να τελειωνουμε μια και καλη.
Θα με κα εις να φτιαχνω excel που εχω να το κανω ανω της δεκαετιας...το κερατο σου
Πνευμα αντιλογιας...
Τελοσπαντων γενικως ειμαι ο μονος εδω που γραφω (θεωρω κατα την αποψη μου τα προφανη που οι Διεθνεις αγορες με οικονομολογους και παιδια σπουδαγμενα πολυυυυ καλυτερα απο εμένα, με λογισμικα που κανουν μαθηματικες πραξεις που για να τις κανω εγω να παρουσιασω σοβαρα δεδομενα και οχι μονο πινακες θελω μιση μερα, και το αναφερουν στις εκθεσεις τους..πως η οικονομια για Πρωτη φορα εδω και δεκαετιες μοιαζει με αυτες της κεντρικης ευρωπης στα χαρακτηριστικα της)
Εχει καταντησει κουραστικό, οχι για εσας συμφορουμιτες μου, για εμενα γενικα..
Δεν ειμαι ουτε στο κομμα των Ζαιων, ουτε ξερω αν εχουν γραφεια στην περιοχη μου, ( χωρίς πλάκα γενικα εχουν γραφεια;;;;; ή τα εκλεισαν;;;;;), ουτε τους ψηφισα οταν ελεγαν βλακειες, ουτε ακραιος ειμαι (μισω απιστευτα αυτα τα ακτιβιστικα των ακραιων...εμετος μου ερχετε...τους θεωρω μεγα φασιστες...σορρυ ακροζαιοι ...θελω να πατε στο σπιτακι σας..,μακρυα απο τη βουλη των ελληνων) και θεωρω την ιδιωτικη οικονομια ως φυσικη συνεχεια της ελευθεριας του ανθρωπου...
Βεβαια θεωρω πως εγω που ειμαι σκατουλακι μικρουλης και ενα τιποτα....θα επρεπε να με βοηθουν περισσοτερο.... και να μην εχω ιδια φοροελαφρυνση με τον γιγαντα απεναντι μου με τις δεκα γραμματεις και τους 100δες υπαλληλους αν τον πλανητη, που για να παρω ως παγιο υπολογιστη εγω...θα τρωμε μονο σαλατες για χ διαστημα και οι αλλοι εχουν μερισματα απο επενδυσεις και χρηματοδοτηση των funds, θα θελα αυξηση 150% αποσβεσεων σε εμενα το τιποτα και μικροτερο κατα 50% προκαταβολης φορου για ρευστοτητα διοτι οι μεγαλοι εχουν ρευστο συνεχως απο συμμετοχες και ομολογα κτλ.
Αλλα τι σας λεω τωρα, ετσι;;;;
Ουτε θεωρω σωστο οικονομικα να ζουμε σε ψευτικη φουσκα και να λεμε ειμαστε επιχειρημστιες ....μιας ψευτο-επιχειρηματικοτητας, με τα μισα εθνικα νουμερα του χωρου οπου δραστηριοποιοημστε αρνητικα και καποιους δεικτες καλους ισα ισα για να φορτωνουμε στις επομενες γενιες τα δικα μας αυτοκινητα και σπιτια.....τελοσπαντων
Οσοι διαχειριζεστε ισολογισμους με καταλαβαίνετε πιστευω, οι υπολοιποι πατε και γηπεδο...το ιδιο ειναι.
Για αυτο παω στα αυτοκινητακια που μου αρεσουν να σχολιασουμε τεχνικα θεματα,
Πειτε οτι θελετε...ο καθης με τα δικια του και τα θελω του.
Fiverg αν εχεις στοιχεια βαζε τα, να κανω πραξουλες....χωρις πλακα θελω και εγω να δω...
-
Lap για τον Αβέρωφ επειδή εγώ αυτά τα έζησα ως φοιτητής τότε στα τέλη του 70 αρχές του 80 .
Ο Αβέρωφ ήταν υπουργός Αμυνας , οπότε αυτά που γράφει δεν είχαν κάτι επίσημο ως υπουργός οικονομικών για παράδειγμα . Ηταν απόψεις . Τώρα ότι το ανέβασε ο Λαλιώτης και το δημοσίευε τότε η Εγνατία , δείχνει ότι μπορεί να παίζει και πασοκικό χτένισμα του κειμένου , αλλά επί της ουσίας ας δούμε τι έλεγε ο Βαγγέλης , ο Αβέρωφ , όχι ο Βενιζέλος .
Ελεγε να μαζευτούμε να μην μας έλθει το ΔΝΤ .
Πότε όμως τα έλεγε αυτά ? Τα έλεγε μία εποχή το 1980 , όπου είχαν εμφανιστεί ΔΥΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ , με τεράστια αύξηση στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων , γεγονός που οδήγησε σε παγκόσμιο πληθωρισμό , όπου σε εμάς που είχαμε και τα γεγονότα της Κύπρου το 1974 και την συνακόλουθη έκρηξη των αμυντικών δαπανών , με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να περάσει το 25 % και να έχουμε και διολίσθηση της δραχμής ως προς το δολλάριο .
Αυτά όλα θα έπρεπε αν ήταν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να έχουν διαλύσει εντελώς την οικονομία . Ομως μέχρι το 1981 το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν μόλις στο 27 % του μικρού ΑΕΠ εκείνης της εποχής .
Μικρό το ΑΕΠ βέβαια αλλά η χώρα , είχε βιομηχανία , βιοτεχνία , ναυπηγεία , ναυτιλία , οικοδομή , γεωργική παραγωγή και πολλά ακόμη .
Ηρθε όμως το ΠΑΣΟΚ . Αυτό άφησε τον πληθωρισμό εκεί ψηλά που ήταν και έδωσε και την ΑΤΑ που τον εκτόξευσε ψηλότερα , συνέχισε την διολίσθηση , αλλά έκανε και εφ΄ άπαξ υποτιμήσεις της δραχμής και βέβαια δανείστηκε υπερβολικά με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος το 1990 να πάει από το 27 % του μικρού ΑΕΠ του 1981 στο 97 % του πολύ μεγαλύτερου και σε σταθερές τιμές ΑΕΠ του 1990 .
Αυτό το χρέος από τότε μέχρι την κρίση , αυξήθηκε το πολύ σε 20 χρόνια μέχρι το 120 % του ΑΕΠ και το ΠΑΣΟΚ που ήταν στα κάγκελλα το 2008 για τους φτωχούς δημοσίους υπαλλήλους που έπαιρναν μόνο 2500 τον μήνα , όπως έλεγε ο Παπουτσής και οι υπόλοιποι πασόκοι , φωνάζει ότι κατέστρεψε την οικονομία ο Ραφηνάρχης .
Εντάξει το ξέραμε . Οι πασόκοι είχαν εκπαιδευτεί στην λογική της αριστεράς , που ακολουθεί την λογική των γάτων. Και γαμούν και σκούζουν .
Αυτό κάνει και ο Λαλιώτης και εμείς τον γειώνουμε κανονικά όπως του αξίζει .
-
Σπάνια γράφω εδώ, αλλά αυτή τη φορά για το θέμα του Τζόκερ δεν άντεξα.
Σωστά πήγε η αστυνομία στο σινεμά για να ελέγξει την τήρηση του νόμου. Κακώς έσυρε τους ανήλικους στο τμήμα, και κάκιστα δεν έκοψε και πρόστιμο στο μαγαζί. Είναι υπόλογη στα μάτια του κοζμάκη γι' αυτά. Να πηγαίνει διαβασμένη καλύτερα την επόμενη φορά.
Γραφικός ο Ραγκούσης, την υπογραφή μας προσέχουμε που τη βάζουμε.
Γραφική και η Μενδώνη. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να κάνει καταγγελία για το οτιδήποτε στην αστυνομία, και είναι αυτή που αναλαμβάνει πλέον να ελέγξει την τήρηση των νόμων.Γραφικός και ρηχός και ο Τσίπρας με τη φοτοσοπιά του Χρυσοχοίδη να κυνηγάει τρεχαλητός τον Τζόκερ, αυτός ο άνθρωπος ήταν πρωθυπουργός και μας εκπροσωπούσε διεθνώς?
Greece 2019
Like NO other -
Είναι η πρώτη φορά που το κράτος μας δεν έκσυγχρονίζεται ?
Ο Τσίπρας είπε ψήφο στα 17 και το έκανε που σημαίνει ότι όποιος είναι 16 και μίας μέρας , δηλαδή έχει γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου , μπορούσε να ψηφίσει . Ταυτόχρονα άφησε τον νόμο του Ραγκούση του 2010 που επικαιροποιούσε τον νόμο του 1937 να μιλάει για όριο στα ακατάλληλα τα 18 και μάλιστα κλεισμένα .
Προφανώς με τις τόσες δυνατότητες που έχει το διαδίκτυο , αλλά και την βία που έχουν τα παιδικά βιντεοπαιχνίδια , θα πρέπει το όριο για τα ακατάλληλα να κατέβει στα 14 .
Από την άλλη είναι καλό που έγινε τόσος ντόρος ώστε να ξυπνήσουν κάποτε και στο κράτος .
Εκεί που δεν ξυπνάνε είναι στην ΝΔ .
Ενώ όλος ο μηχανισμός της αριστερούλας ενεργοποιήθηκε για το θέμα του Τζόκερ , ουδείς στην ΝΔ δεν ασχολήθηκε με το άρθρο μεγάλου γερμανικού ΜΜΕ που έχει τις δηλώσεις και τις πράξεις των αναρχικών , στα Εξάρχεια εναντίον των τουριστών , γιατί θέλουν αυτοί να καταλαμβάνουν τα σπίτια του κόσμου και να τα χρησιμοποιούν για ύπνο , φιλοξενία λάθρο , εμπόριο ναρκωτικών και λαθραίων εμπορευμάτων .
Και βέβαια ουδείς στην ΝΔ θυμήθηκε ότι το Σύνταγμα μας προστατεύει την Ιδιοκτησία και οι παραπάνω πράξεις των αναρχικών , είναι ευθεία παραβίαση του Συντάγματος της Χώρας και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται .
-
ρέχουσα επικαιρότητα:
- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο 'φτωχός' που κάνει αντιπολίτευση με τον Joker και 'την παλινόρθωση του κράτους
της δεξιάς'. - Η κυβέρνηση παραμένει φοβική και ενοχική απέναντι στην αριστερά. Joker, AirBnb Εξαρχείων
κ.λ.π. Αντί να υπάρχει σοβαρή απάντηση, ψελλίζουν ασυναρτησίες. Δεν ξέρω μόνο αν κρατάνε
τέτοια στάση μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους απόδημους. - Υπάρχει μια γενικότερη 'χαλάρωση' στα δημοσιονομικά; Ακούω για επιδόματα, έκτακτες εισφορές
σε στρατιωτικούς τον Δεκέμβρη, υπερπλεονάσματα και 'μερίσματα' που θα μοιραστούν παροχές
κάθε είδους. Πόθεν μάστορες; Έτσι θα ανορθωθεί η οικονομία; Με 'ενέσεις στην αγορά' αλά
Αλέξης; Ή πάμε πάλι για συνταγές Βούδα και ελείμματα; - Όλο και περισσότερο, ακόμη και σε 'φίλια' μέσα ακούω κόσμο να διαμαρτύρεται για το ότι
αντί να ελαφρυνθεί και η (μεσαία) μισθωτή εργασία από φόρους, οι φοροαπαλλαγές πάνε να ξεκινήσουν
από ΕΕ που κατά μ.ο. δηλώνουν κάτω από 10Κ τον χρόνο.
Γενικώς η εντύπωσή μου είναι αυτή της 'κούρασης'. Ακόμη δεν συμπληρώθηκαν 6 μήνες και βλέπω
μηδέν παραγωγή έργου πλην πρωθυπουργού και 3-4 υπουργών που προσπαθούν ενώ οι υπόλοιποι
ξύνονται. Έγιναν 2-3 κινήσεις στην αρχή που ήταν μελετημένες και προγραμματισμένες και μετά
'ξύστες' όλοι. - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο 'φτωχός' που κάνει αντιπολίτευση με τον Joker και 'την παλινόρθωση του κράτους
-
Η προσαρμογη της χωρας ηταν βιαιοτατη...διοτι ολοι οι δεικτες της ηταν ΑΘΛΙΟΙ...τα ταμεια Αδεια...οι ξενοι απιστευτα θυμωμενοι με την υποκρισία μας, και τα φιλαρακια πιεζαν για κ αλλο φαγοποτι...ζωντας σε εναν κόσμο φουσκας λέγοντας πως ασχολουνται με το επιχειρείν, οταν ολα ηταν πανω σε πυργακια απο άμμο....και αν γινει κατι.., Τι να κάνουμε ρε παιδιά ;;;;; εχουμε χρηματα και διαμερισματα στο εξωτερικό, φευγουμε για άλλες πολιτίες, δεν τρεχει και τίποτα...
Παρθηκαν μετρα Πολυ λιγοτερα απο τα 40 δις σε φιλαρακια του ευρυτερου κυκλου του φαρμακου...
Ο λογαριασμός στους κυριους και χωρις τοκους υπερημεριας...ειμαστε large.
Γενικά οι τιμολογήσεις των φαρμακων ήταν πρόβλημα της Ελλάδος εδω και μισό αιώνα.
-
Είναι δεδομένο ότι πολλοί (πάρα πολλοί) ψηφοφόροι της ΝΔ θεώρησαν ότι αυτή τη φορά θα έβλεπαν μία τουλάχιστον κεντροδεξιά πολιτική. Για άλλη μία φορά πιάστηκαν κορόιδα, αφού η ιστορία της ΝΔ επαναλαμβάνεται.
Απλά αυτή τη φορά η ΝΔ έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο είναι άτολμη αλλά επιπλέον υποχρεώνεται να ακολουθεί αυτά που θέλουν άλλοι, είτε αφορά κόμματα, είτε αφορά ΜΜΕ, είτε δημοσιοκάφρους.
Τρανό παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο. Τελικά καταργήθηκε;;; Κάτι τέτοιο ακούστηκε. Γιατί λοιπόν υπάρχουν ακόμη καταλήψεις σε σχολές από αναρχικούς, αντιεξουσιαστές κλπ...κλπ...;;;;
Σχεδόν σε όλα τα θέματα η ΝΔ έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ...
Τι αντιπολίτευση λοιπόν να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;
Οπότε εκεί στην Κουμουνδούρου κάθονται και ασχολούνται με τις καθημερινές μπούρδες για να πούνε ότι κάνουν αντιπολίτευση.
-
Να πούμε κι ένα δημόσιο ευχαριστώ στους κυρίους κυρίους Άδωνη, Κικίλια και λοιπούς εμπλεκόμενους της κυβέρνησης για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν στη περίπτωση του μικρού παιδιού που δεν του πλήρωναν τα έξοδα θεραπείας...
-
Ταξιδευτή.....στα οικονομικά οταν εχεις τεράστιο πληθωρισμό ΠΑΝΤΑ δανείζεσαι με σκοπό τη συνεχιση του κρατους...
Η ευρωπαϊκη οικονομική ιστορία μας δείχνει πως η Ευρώπη γενικώς πεταγε στο καλαθι των αχρηστων τις προηγουμενες ιστορικά πολιτικες που ηταν οι γενεσιουργές αιτίες εσωτερικού πληθωρισμού και όχι απλά νομισματικού
Το προβλημα του μοντελου της δεξιας αυτου του κομματος (υπαρχουν και αλλες δεξιες στην κεντρικη ευρωπη , που δεν με βρισκουν παντα αντιθετο...το αντιθετο μαλιστα, την βγαινω δεξια σε καποιους κεντροαριστερους φίλους μου, Πασοκους δηλαδη).
Το προβλημα λοιπον αναπτυξης της οικονομίας μας είναι πως ποτε δεν στηριζεται σε πολιτικες ενισχυσεις του κρατους και των οικονομικων του που απευθυνονται στις αναγκες των πολιτων του εναντι των κυκλων του καπιταλισμού και των διεθνων κρισεων που παντα είναι στο προγραμμα. Σαν να μην παρακολουθει τις εξελίξεις ενα πράγμα.
Η μοναδική εξαιρεση ή καλύτερα προσπάθεια την κεντροδεξιάς ήταν επι Καραμανλή τον Γέρο, όπου ακολουθούσε τις ευρωπαϊκές τότε σχολές σκέψεις και μάλιστα αρκετα επιτυγχημένα. Αν ανατρέξεις μάλιστα στον τύπο της εποχής εκέινης θα διαπιστώσεις πως τον κατηγορούσαν ως.....κρυφοσοσιαλιστή.
Ευτυχώς που ο Γέρος γνωριζε πολυ καλυτερα απο τους αμόρφωτους δημοσιογραφίσκους της πλάκας ή τους δημοσιογράφους των συντεχνιών.
Αν ανατρεξεις στην ιστορια θα δεις πως ειναι η μονιμη δικαιολογία της κεντροδεξιάς επειτα του Καραμνλή... δηλαδή οτι ευθύνονται μονίμως οι διεθνεις κρισεις..(ενω σε αλλες δεξιες χωρες, όχι), με σκοπό να αποπροσανατολίσουν για την αποτυχία της πολιτικης και διοίκησης τους,.
Δηλαδη της μη ενισχυσης του κρατικου φορεα σε περιοδους αναπτυξιακων κυκλων του καπιταλισμου ως κοινωνικη προνοια, παρά συνεχως μπουσταρισμα ξενων funds. Αυτό διοτι στην πρωτη κριση τα funds μαζευονται σε αποταμιευσεις..και αν δεν υπαρχει πρόληψη των προηγούμενων ετών σε εσωτερικη οικονομια ανακυκλωσης του εθνικού πλουτου...φαλιρίζει το κρατος. Όποιος παρακολουθεί μακροοικονομικά το βλεπει καθε φορα αυτό
Επίσης, το να εχει μια οικονομία βιομηχανίες και βιοτεχνίες δεν λεει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Μα απολυτως όμως.
Το πλαίσιο λειτουργιας τους παιζει σημαντικοτατο ρολο.
Η Ελλάδα ειχε επι δεκαετίες βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Υπήρχε παράλληλα κολοσσιαία μεσοσταθμικη απόκλιση kai μεγάλη εισοδηματική διασπορά των πολιτών
Με λιγα λόγια ολη η Ευρωπη τότε αλλά και η Ελλάδα, αντιγράφοντας κακήν κακώς, είχε σιχαθεί το σύστημα αυτό εκείνη την εποχή και το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων...
Το προβλημα τωρα με την Ελλαδα δεν ηταν αυτο, αλλά γενικώς η φάρα μας.
Δηλαδη ειτε δεξιες ειτε κεντροαριστερες πολιτικες ...ολες τις τραβαμε απο τα μαλλια, στα άκρα και στο τελος τις οδηγουμε ως μπουμεραγκ εναντιον μας.
Το να εισαι συνετός δεν ειναι αποτελεσμα δεξιας ή αριστερης πολιτικης ...ειναι αποτέλεσμα σωστής διοίκησής του κρατους και μιας αισθηση ευθυνης απενταντι στην χώρα σου και τους πολίτες της. Διοτι, μεσα σε ολα τα αλλα που συμφωνω, πατριωτικό ειναι και το να προστατεψεις το συμφερον της χωρας σου και των πολιτων της οταν ακομα οι υπολοιποι δεν καταλαβαινουν γιατι το κανεις, (οπως για παραδειγμα πολιτικες κατα τη θετικη φαση του καπιταλιστικού κυκλου). Τοτε εισαι μεγαλος πολιτικος.
Καποια στιγμη θελω να κανω αναφορα των δυο πολιτικων και την εξελιξη της δευτερης...δηλαδη της αριστερας προς τα κεντρικοαριστερα αποδεχόμενοι καποιες αρχες των δεξιων...με μαθηματικα ομως, οχι γενικα και αοριστα.
Πιστευω θα εχει πολυ ενδιαφερον να δουμε με υποδειγματα τις δυο πολιτικες. Θα εκπλαγείτε πολλοι εδω μεσα..
Υ.γ Προσωπικά δεν συμφωνω καθολου με την αναφορα της επιστολης του Ραλλη σε προσωπικό του εγγραφο...Αν ημουν εγω δεν θα κρατουσα φυσικά τετοια σταση...θεωρω πως ηταν too much., αλλα ειναι πλεον ιστορικο δεδομενο. Και πως ναι μεν διαφωνουμε πολιτικά για την αναπτυξη, αλλα προσπαθουμε με γνωσεις να πεισουμε και με ενα πολιτικο πολιτισμό και οχι με υπογειο τροπο και π@@@ες.
Υ.γ Ειχα την τυχη να συζητω συχνά με καθηγητή που έκανε το διδακτωρικό του και δίδασκε (χωρις εδρα βεβαια,) σε ξενα πανεπιστήμια που ουτε εγω πρωτος απο όλους, ούτε σε χιλιομετρα δεν θα μπορουσα να περασω απ εξω (γυρισε Ελλαδα λογω οικογενειακων προβληματων), δηλαδή μέσα στα top 10 του πλανητη,
Μιλούσαμε λοιπόν για την εξελιξη της παγκόσμιας οικονομίας και γενικώς με συμπαθούσε και φαινοταν να του αρέσει η κόντρα και του πηγαινα φυσικά φιλικά κοντρα και αυτος απαντούσε με κοντρα ..παντα όμως με στοιχεια... και οχι ετσι ....ξερω εγω γιατι ειμαι σοφος.
Αυτο που καταλαβα είναι πως καμια πολιτικη δεν ειναι η σωστή. Το μεγα μυστικό ειναι να κανεις πραξη την πολιτικη της επομενης φασης του καπιταλιστικου κυκλου σημερα σαν να ηταν το μελλον... τοτε ολα θα πανε καλα.
Η μεγάλη μαεστρία έιναι να εντοπίσεις τα πρωτα σημαδια του οριακού λογου καποιων δεικτών και έκει να αρχιζεις να εφαρμοζεις πολιτικες που αφορούν αλλα σημεία του κυκλου με σκοπό να διατηρεις ενα μέσο σταθερό επίπεδο στην οικονομία περιμένοντας το τσουνάμι που θα έρθει με πληρη προστασία...Αυτο σημάινει οικονομική διαχείρηση...οχι απλα δείκτες και αλλα ανεκδοτα που διαβαζουμε απο μη γνώστες.
Αδιαφοροντας όμως για τους φωνακλαδες και το πολιτικο κοστος.
Ο λογος αυτού ειναι οτι η οικονομια δεν γυριζει στην πραγματικη αγορα τα νουμερα της σαν διακοπτης του ρευματος. Υπαρχει πολυ lagaρισμα...για αυτο και η ενσταση μου σε φουλ πολιτικες προσφορας χωρις επιδοματα στα λεγομενα του γατου.Μια τετοια πολιτικη θα επεφερε πραγματικη φτωχια που θα τραβουσε σαν μαυρη τρυπα τις θετικες επιπτωσεις της πολiτικης του γατου που είναι σωστές, λογικές αλλά όχι οταν εφαρμοζονται σε μεγαλο και εντονο βαθμο ρεαλιστικές...Πολλες οι χώρες και των Βαλκανιών που κατστράφηκαν με τετοιου είδους απότομα περάσματα.
Η λυση, μικρα και σταθερα βηματα και για επιδοματα και για σταδιακη ελαφρυνση των επιχειρησεων...Ποτε στα οικονομικα οι προαπαθειες για αλλαγες δεν εγιναν σαν διακοπτης του ρευματος. Αυτη και η διαφορα μας με τους πολυτεχνιτες...που ασχολουνται με αντικειμενα και γραμμές εντολων σε υπολογιστηκα συστηματα και δεν το καταλαβαινουν.
Δεν θελετε οι πολυτεχνιτες να ακουσετε την άποψη του καθηγητή για εσάς
Πως δηλαδή, η οικονομία είναι ενα μεγαλο αργο και βαρυ καραβι ( ενα τεραστιων διαστασεων τανκερ για παραδειγμα) με πολλα και συγκρουόμενα συμφεροντα. Αυτη ειναι και η μαγεία της εν τέλη.
υ.γ Συμφωνω ταξιδευτη περι μπαχαλκιδων και ιδιοκτησιας και του συνταγματος....μου φερνουν εμετο τετοιο ανθρωποι...μονο που τους βλεπω.
Η χώρα έχει Συνταγμα πανω από όλα, συγκεκριμενους Νόμους και έτσι πορευόμαστε με διαφορες ως προς το μιγμα πολιτικης με σκοπο την αναπτυξη και ευημερια των πολιτων.
Ολοι οι αλλοι είναι εκτος συστηματος της δημοκρατίας μας και επιβουλεύονται αυτής, και απορώ πραγματικά που η δημοκρατία μας δεν αντιδρά, ενώ αυτοί έχουν άμεσα αντανακλαστικά και πάντα εκτος των νόμνων και δη του Συντάγματος. Αναφέρομαι στους ακραιους εκ των δεξιων και των αριστερών. Δεν κανω διαχορισμό οποιασδηποτε βίας και σκοπών οταν υπαρχει το Συνταγμα και μια συντριπτικότατη πλειοψηφία συγκλισης ως προς αυτό, απο τους πολίτες.
-
Ε ρε, μακαρι πολλοι ελληνες να ήταν ετσι που απο τσομπανηδες (οπως αυτος που κυριολεκτικα ήταν, καθώς εβοσκε κρι κρι στην Κρήτη) δεν παρέμειναν εν τελη συνεχεια της τσομπανιας του μπαμπα τους και να αποτελουσαν με τις βαρβατες και δυσκολες σπουδες τους και την κοινωνικη τους προσφορα μεσω τους λειτουργηματος του χειρουργου, και ας ηταν αγριανθρωποι
Ότι είναι αγροίκος είναι.... δεν κρυβεται άλλωστε....ποσες ομως λουλουδες τσομπανηδες εχει η χώρα......Αχ Αχ Αχ.
-
Εγώ στο χωριό μου δεν ξέρω και πολλούς που έχουν γίδια και κατσίκια να βρίζουν και να απειλούν άλλους ότι θα τους θάψουν τρία μέτρα κάτω από τη γη. Μια χαρά άνθρωποι είναι και ενίοτε πέφτουν και στη θάλασσα για κανά ψαράκι.
Στη σχολές όμως που έχω σπουδάσει είχα γνωρίσει πολλούς μα πολλούς αλήτες, απατεώνες και γαϊδουρόμαγκες. Φυσικά τελείωσαν την σχολή με τις πλάτες άλλων και τώρα πίνουν στην υγεία των κορόιδων.
Ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης 'πρότυπο' της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας που ζούμε. Κατάντια...
-
Σιγα ρε καταιγιδα.....
Εγω παλι πιο πολυ συμπαθω αληθινα 'ρσενικα απο κατι φλωρους...δεν μπορω τους φλωρουμπες και δη τους αμορφωτους φλωρουμπες.
Ενταξει ηταν ακραιο αυτο που ειπε το οποιο ειναι μια κοινη φραση κατω στην κρητη που το λενε μεταξυ τους...φυσικα και ηταν μην γελιομαστε και επρεπε να ζητησει συγνωμη δημοσιως (αν τον ηξερα θα του ελεγα μαλακα εκανες μαλακια...παρεδεξου το και ζητα συγνωμη) ... αλλα κατι καλοπαιδα του κ@@ου που οντως εξυπηρετουν συντεχνιες προβαλλοντας μισες αληθειες με οφελος του αφεντικου τους, χαρις των 600 700 ευρω που τους πετα το αφεντικο σαν σαλαμακι σε σκυλο, του ειπε...... 'μαζεψε τον σκυλο σου' στον προϊσταμενο του και υπουργο...
'Ο φλωρος' δηλαδη που τρομαξε απο την συμπεριφορα του κρητικου, θεωρει οτι μπορει να λεει 'μαζεψε το σκυλο σου' σε εναν υπουργο ψηφισμένο απο τον λαο οταν του κανει ο τελευταιος παρατηρηση οτι δε προβαλει σωστα οτι λεει και πως αναφερει μισες ειδησεις στα ρεπορταζ τους για να δημιουργησει εντυπωσεις στους μη γνωστες.
Ποιος;;;; ενας δημοσιογραφος της πλακας μπροστα σε (εναν οντως ψηλο-αγροικο) που απο φτωχος και ξυπολυτος (χωρις πλακα ήταν τερμα φτωχος...και οι γονεις του αναλφαβητοι) και τσομπανης παλευει για τα πιστευω του και σωζει ζωες χαρις του διαβασματος και της νοημοσυνης του... (αλλο αν δεν συμφωνω με ολα οσα κανει και ψηφιζει και τα βρισκω καπως ακραια κατα καιρους. Και μια χαρα θα βριζομασταν εκτος καμερας για πραγματα που ψηφισε και δεν συμφωνω και δεν θα τον φοβομουν )
Δηλαδη μας λες καταιγιδα με πλαγιο τροπο, οτι ο πολακης που χειρουργει τοσα ετη, το κανει αυτο διοτι περναγε τα μαθηματα ως φοιτητης με τις πλατες αλλων;;;
-
Εντάξει,το να θεωρούμε τον άξεστο αγροίκο και απαίδευτο Πολάκη πρότυπο για το οτιδήποτε με ξεπερνά. Δεν θα πω 'γιδοβοσκός' γιατί θα προσβάλλω τους σκληρά εργαζόμενους στην κτηνοτροφία. Και έβγαλε εκείνη την φωτό μέσα στο χειρουργείο για να μας πει τι? Ότι είναι γιατρός? Ότι είναι επιστήμονας? Στα @@ μας τελικά τι είναι...εγώ ξέρω τι δεν είναι...άνθρωπος. Και σιγά το αρσενικό δηλαδή,επειδή βρίζει ακόμα και πεθαμένους είναι άντρακλας? Επειδή χρησιμοποιεί την εξουσία του και απειλεί όποιον θέλει? Μόλις όμως χρειάστηκε την βουλευτική ασυλία μια χαρά τον βόλεψε,για να μην ξεχνιόμαστε.
Και δικαιολογίες του τύπου ήταν φτωχός και ξυπόλητος δεν μου λέει τίποτα. Και ο πατέρας μου πχ το γυμνάσιο το τελείωσε στο νεκροταφείο ενός χωριού 10 χιλιόμετρα μακριά και πηγαινοερχόταν κάθε μέρα ουσιαστικά ξυπόλυτος και νηστικός -αφού φρόντισαν κάτι 'δημοκράτες αγωνιστές' να το κάψουν δύο φορές, αλλά αγροίκος και ζώον δεν έγινε.Οπότε δικαιολογίες του τύπου 'ξεκίνησε από φτωχός κλπ' αλλού.
-
Σιγά την κοινωνική άνοδο ρε συ...ο τύπος δεν κάνει ούτε για κυλικείο και καφέδες...και επειδή έγινε γιατρός δεν έγινε και ο Λουδοβίκος. Και για να το κλείσω εδώ, ο τύπος είναι ένα άξεστο ζώο που δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί του ούτε ένα λεπτό....η ντροπή του ανθρωπίνου είδους...
Το αλλού ήταν γενικό,προφανώς δεν απευθύνεται σε εσένα άσχετα αν φαίνεται έτσι...δεν σε ξέρω και από χθες άλλωστε....
Άντε μην σε χώσω τρία μέτρα μέσα....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
-
Θα παρω φτυαρι να σκαψω να βγω...
Χαχαχα
Ναι ρε οκ καταλαβαινω....
Προβοκαρω και λιγο.....
-
Εγώ πάντως ξέρω αρκετούς ανθρώπους που ξεκίνησαν από φτωχές οικογένειες και ανέβηκαν ψηλά και παραμένουν ευγενείς .
Είναι βέβαια αυτή η λεγόμενη Αστική Ευγένεια , οπότε σε πούρους μαρξιστές δεν πιάνει...
Κατά τα άλλα Λαπ με το που άνοιξε το θέμα έγραψες όλα τα σχόλια μαζεμένα σε ένα τεράστιο σεντόνι , που πρακτικά δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε λογικό χρόνο .
Εγραψες και ιστορικές ανακρίβειες για τον πληθωρισμό εκείνης της εποχής και για τις διεθνείς κρίσεις καυσίμων , οπότε το μόνο που θα επισημάνω είναι ότι αυτά δεν ήταν θέμα οικονομικών θεωριών , αλλά απλών πρακτικών προβλημάτων , που ένας κόσμος που είχε φτηνή ενέργεια επί δεκαετίες μετά τον πόλεμο και κατανάλωνε ασύστολα , σε μία μέρα βρέθηκε να πρέπει να πληρώνει πολλά λεφτά και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και δεν μιλάω για την Ελλάδα , αλλά για την Ευρώπη , ακόμα και για την Αμερική .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2