-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το γιατί μας πέρασαν όλες οι πρώην σοβιετικές χώρες δεν το σκέφτεται κανείς ;
Μήπως γιατί απλά έπαψαν να είναι σοβιετικές, ενώ εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να είμαστε η τελευταία σοβιετική χώρα της Ευρώπης ;
Ποιος είναι Σοβιετία, ο Κυριάκος ή ο Άδωνης?
-
-
Αυτό καλό είναι να καταργηθεί τελείως, φωτογράφησε διεθνώς τη χώρα σαν εργασιακή μπανανία...
-
Το θέμα είναι πως λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή οι επιχειρήσεις που έχουν 24 ωρη λειτουργία θα αρχίσουν σιγά σιγά να έχουν δυσκολίες στο να προσλάβουν κατάλληλο προσωπικό. Διότι πέρα από κάποιες εξαιρέσεις κάποιων εργαζόμενων που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και όντως επιθυμούν έξτρα υψηλότερα μεροκάματα, όλοι οι υπόλοιποι που επιθυμούν να εργάζονται πενθήμερο, διότι έτσι έχουν οργανώσει την ζωή τους, θα κατευθύνονται στους εργοδότες με πενθήμερη εργασία. Αυτό, λόγω μη ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους, θα οδηγήσει σε μειωμένα εισοδηματα σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις με πενθήμερα λόγω υψηλής ζήτησης από πλευράς των εργαζομενων.
Δηλαδή θα οδηγήσουν σε μικρότερη αγοραστική δύναμη την πλειοψηφία του ενεργού καταναλωτικού πληθυσμού που θα συνωστίζονται σε επιχειρήσεις με πενθήμερη εργασία για να εξυπηρετήσουν κάποιες άλλες επιχειρήσεις που έχουν αυξημένο τζίρο και λειτουργία αλλά δεν επιθυμούν να προσλάβουν ίσως άλλον έναν υπάλληλο
Η επίσημη αιτιολόγηση για αυτό το μπέρδεμα είναι πως αδυνατούν να ελέγξουν και να ασκήσουν εξουσία ως κράτος. Όποτε, θεσμοθετούν την αδήλωτη εργασία και έτσι δεν υπάρχει λόγος να την καταπολεμήσουν.
.... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το θέμα είναι πως λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή οι επιχειρήσεις που έχουν 24 ωρη λειτουργία θα αρχίσουν σιγά σιγά να έχουν δυσκολίες στο να προσλάβουν κατάλληλο προσωπικό. Διότι πέρα από κάποιες εξαιρέσεις κάποιων εργαζόμενων που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και όντως επιθυμούν έξτρα υψηλότερα μεροκάματα, όλοι οι υπόλοιποι που επιθυμούν να εργάζονται πενθήμερο, διότι έτσι έχουν οργανώσει την ζωή τους, θα κατευθύνονται στους εργοδότες με πενθήμερη εργασία. Αυτό, λόγω μη ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους, θα οδηγήσει σε μειωμένα εισοδηματα σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις με πενθήμερα λόγω υψηλής ζήτησης από πλευράς των εργαζομενων.
Δηλαδή θα οδηγήσουν σε μικρότερη αγοραστική δύναμη την πλειοψηφία του ενεργού καταναλωτικού πληθυσμού που θα συνωστίζονται σε επιχειρήσεις με πενθήμερη εργασία για να εξυπηρετήσουν κάποιες άλλες επιχειρήσεις που έχουν αυξημένο τζίρο και λειτουργία αλλά δεν επιθυμούν να προσλάβουν ίσως άλλον έναν υπάλληλο
Η επίσημη αιτιολόγηση για αυτό το μπέρδεμα είναι πως αδυνατούν να ελέγξουν και να ασκήσουν εξουσία ως κράτος. Όποτε, θεσμοθετούν την αδήλωτη εργασία και έτσι δεν υπάρχει λόγος να την καταπολεμήσουν.
....Αναποδος ο συλλογισμος σου Λαπ, ο νεαρος δε θα παει για την 6ημερη εργασια,τα εξοδα του ειναι λιγα και θελει να διασκεδασει, να γκομενισει κλπ. Ο οικογενειαρχης με παιδια θα ψαξει για την 6ημερη εργασια που θα του δωσει εξτρα εισοδημα για 5,6-8.5 περιπου μεροκαματα γιατι τα παιδια εχουν πολλα εξοδα, ειδικα στην περιοδο της εφηβειας και των σπουδων.
-
Έστω. Εγώ τα βλέπω από το περιβάλλον μου. Δεν τους φτάνουν οι ώρες με δυο παιδιά. Κυριολεκτικά έχουν μονάχα 1,5 ημέρα ανα εβδομάδα να συζητήσουν και να κάνουν πράγματα μαζί. Η μισή μέρα είναι καθαριότητες, μαγειρέματα και ψώνια το Σάββατο.
Εάν τα εισοδηματα είναι ικανά να ανταπεξέλθει μια οικογένεια έστω στα βασικά θεωρώ πως θα επιλέξουν την πενθήμερη ιδιαιτερα οικογένειες με μικρά παιδιά.
Αυτοί με παιδιά φοιτητές το δέχομαι πως θα ζητούν έξτρα εισοδηματα αλλά για αυτό υπήρχαν οι συλλογικές συμβάσεις που το προέβλεπαν αυτό.
-
Στον Σκαι σε πρωινάδικο βγήκαν και ειπαν να κανουμε πίσω εμείς στις διακοπές μας ώστε να εξυπηρετούμε τους ξένους τουρίστες, δηλαδή από τα μέσα Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου να υπηρετούμε τους ξένους και εμείς να μην πηγαίνουμε διακοπές ώστε να μην έχουμε υπερτουρισμο. Αυτοί δηλαδή που παράγουν προϊόντα που τα αγοράζουμε εμείς, να έρχονται εδώ διακοπές το καλοκαίρι και εμείς να μην κανουμε διακοπές.
Εάν το δεις απλοϊκά και με το μυαλό ενός εφήβου έχει μια λογική, αλλά εάν το δεις οικονομικά είναι απόδειξη της κατάπτωσης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε μια μονοκαλλιέργεια και πως η πρόταση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω διαστρέβλωση του μοντέλου αυτού παρα να ασκήσει πιέσεις μέσω του περίφημου αυτοματισμού των αγορών (που υποτίθεται γνωρίζουν) στην διοχέτευση κεφαλαίου και σε άλλους τομείς και κλάδους της οικονομίας.
-
Στον Σκαι σε πρωινάδικο βγήκαν και ειπαν να κανουμε πίσω εμείς στις διακοπές μας ώστε να εξυπηρετούμε τους ξένους τουρίστες, δηλαδή από τα μέσα Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου να υπηρετούμε τους ξένους και εμείς να μην πηγαίνουμε διακοπές ώστε να μην έχουμε υπερτουρισμο. Αυτοί δηλαδή που παράγουν προϊόντα που τα αγοράζουμε εμείς, να έρχονται εδώ διακοπές το καλοκαίρι και εμείς να μην κανουμε διακοπές.
Από 'δω ώς το "έχουμε πολύ ωραία κορίτσια ή και αγόρια Σερ" ένα τσιγαράκι δρόμος. Γιατί να τρέχουν στην μακρινή Ασία οι καυλωμένοι τουρίστες.
-
@zithos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το γιατί μας πέρασαν όλες οι πρώην σοβιετικές χώρες δεν το σκέφτεται κανείς ;
Μήπως γιατί απλά έπαψαν να είναι σοβιετικές, ενώ εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να είμαστε η τελευταία σοβιετική χώρα της Ευρώπης ;
Ποιος είναι Σοβιετία, ο Κυριάκος ή ο Άδωνης?
Και οι δύο μην σου πω...
-
Ταξιδευτη δες το βιντεάκι, διότι την πετάς την μια μετά την αλλη.
Και είσαι και αυτάρεσκος νομίζοντας πως λες εξυπνάδες.
-
Δεν βλέπω βίντεο. Το έχω δηλώσει. Δεν χάνω τον χρόνο μου για κανένα που νομίζει ότι έχει κάτι να πει στον κόσμο.
Να δω κανένα μάτς, παλαιό, να χαρούμε για τις παλαιές μας νίκες, πάει και έρχεται, να βλέπω θεωρίες και ότι του κατεβάσει η γκλάβα του καθένα δεν με ενδιαφέρει.
Τώρα αυτό που είπαν για τον τουρισμό, έχει την λογική, ότι εμείς στα νησιά μας μπορούμε να πάμε και τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και όποτε θέλουμε.
Βασικά εγώ δεν πάω όπου δεν θεωρώ ότι τα λεφτά μου πιάνουν τόπο.
Εχω να πάω εκτός του εξοχικού μου διακοπές σε νησί πάνω από 15 χρόνια. Το ίδιο και στο εξωτερικό.
Οπου μπορώ και όταν μπορώ, για όσο μπορώ.
Ετσι μας είχαν μάθει εμάς που δουλεύαμε από τα 18 οι πτυχιούχοι και από τα 12 - 15, όσοι θα πήγαιναν τεχνίτες ή κάτι άλλο.
Από εκεί και μετά ανάλογα κρίνουμε και την κυβέρνηση και όλους.
Τώρα για παράδειγμα που ο Κούλης χρέωσε όλους τους ΕΕ, 1-2-3000 χωρίς λόγο και τώρα λέει θα το αλλάξει, θα μπει σε έλεγχο.
Και να σου πω και κάτι ακόμα, που ισχύει για όλους της ηλικίας μου, που έχουν κάνει κάποια καριέρα.
Επειδή όλοι έχουν παρόμοια άποψη, πρέπει να είναι κάτι σημαντικό και γραπτό και σύντομο για να κάτσεις να το δεις.
Φίλοι που ήταν σε εταιρείες μεγάλες σε ψηλές θέσεις με δεκάδες και εκατοντάδες, ενίοτε και χιλιάδες άμεσους υφιστάμενους, που κανονικά για να τους δεις θα έπρεπε να περάσεις 3 γραμματείς τουλάχιστον, δεν έχουν διάθεση να ακούνε μπούρδες.
Ισχύει το βασικό.
Δεν έχω χρόνο. Εχεις 3 λεπτά για να με πείσεις. Τέλος.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
....Αναποδος ο συλλογισμος σου Λαπ, ο νεαρος δε θα παει για την 6ημερη εργασια,τα εξοδα του ειναι λιγα και θελει να διασκεδασει, να γκομενισει κλπ. Ο οικογενειαρχης με παιδια θα ψαξει για την 6ημερη εργασια που θα του δωσει εξτρα εισοδημα για 5,6-8.5 περιπου μεροκαματα γιατι τα παιδια εχουν πολλα εξοδα, ειδικα στην περιοδο της εφηβειας και των σπουδων.
οικογενειαρχης με 3 παιδια που μιλησα προσφατα δουλευει 4 δουλειες να τα βγαλει περα, εχει σπουδασει χημικος. Ευτυχως εχει μυαλο γιατι εφυγε απο το Χαλανδρι που νοικιαζε και αγορασε σπιτι κοντα στο Πορτο Ραφτη σε πολυ χαμηλοτερες τιμες απο Αθηνα και η δοση για το δανειο του ειναι στο 58% του ενοικιου που πληρωνε και αυτο το ειχε για 10 χρονια γιατι τωρα ηθελαν να του το αυξησουν.
-
Δεν βλέπω βίντεο. Το έχω δηλώσει. Δεν χάνω τον χρόνο μου για κανένα που νομίζει ότι έχει κάτι να πει στον κόσμο.
Να δω κανένα μάτς, παλαιό, να χαρούμε για τις παλαιές μας νίκες, πάει και έρχεται, να βλέπω θεωρίες και ότι του κατεβάσει η γκλάβα του καθένα δεν με ενδιαφέρει.
Ε ναι ακούς τον κάθε ανίδεο και απόφοιτο δημοτικού περί θέματα οικονομίας και όχι έναν καθηγητή οικονομίας.
Για αυτό οι νέοι φεύγουν από τη χωρα. Σιχαίνονται αυτήν την νοοτροπία που διέλυσε την χώρα σε κάθε επίπεδο. Αμορφωσιά και προκατάληψη κατά της αντίθετης άποψης.Τώρα αυτό που είπαν για τον τουρισμό, έχει την λογική, ότι εμείς στα νησιά μας μπορούμε να πάμε και τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και όποτε θέλουμε.
Βασικά εγώ δεν πάω όπου δεν θεωρώ ότι τα λεφτά μου πιάνουν τόπο.
Εχω να πάω εκτός του εξοχικού μου διακοπές σε νησί πάνω από 15 χρόνια. Το ίδιο και στο εξωτερικό.
Οπου μπορώ και όταν μπορώ, για όσο μπορώ.
Όποτε κάτι δεν αγγίζει εσένα σου είναι αδιάφορο. Ξέρεις η ζωή έχει γυρίσματα. Κάποτε θα ζητάς από τους νέους την στήριξη σε θέματα που σε απασχολούν. Εκεί να θυμάσαι τις απόψεις σου για τις ζωές των άλλων.
Ετσι μας είχαν μάθει εμάς που δουλεύαμε από τα 18 οι πτυχιούχοι και από τα 12 - 15, όσοι θα πήγαιναν τεχνίτες ή κάτι άλλο.
Θα σου έλεγα για την δουλειά που κάνετε οι κεφαλαιούχοι όχι οι εργάτες, αλλά θα σε σεβαστώ.
Από εκεί και μετά ανάλογα κρίνουμε και την κυβέρνηση και όλους.
Με ποια κριτήρια;
Τώρα για παράδειγμα που ο Κούλης χρέωσε όλους τους ΕΕ, 1-2-3000 χωρίς λόγο και τώρα λέει θα το αλλάξει, θα μπει σε έλεγχο.
Και να σου πω και κάτι ακόμα, που ισχύει για όλους της ηλικίας μου, που έχουν κάνει κάποια καριέρα.
Επειδή όλοι έχουν παρόμοια άποψη, πρέπει να είναι κάτι σημαντικό και γραπτό και σύντομο για να κάτσεις να το δεις.
Φίλοι που ήταν σε εταιρείες μεγάλες σε ψηλές θέσεις με δεκάδες και εκατοντάδες, ενίοτε και χιλιάδες άμεσους υφιστάμενους, που κανονικά για να τους δεις θα έπρεπε να περάσεις 3 γραμματείς τουλάχιστον, δεν έχουν διάθεση να ακούνε μπούρδες.
Ισχύει το βασικό.
Δεν έχω χρόνο. Εχεις 3 λεπτά για να με πείσεις. Τέλος.
Άλλη μια κρίση μεγαλείου σαν τον άλλον τον εργατικο υπάλληλο.
Επειδη δεν έχεις εργαστεί σε πολυεθνική παρά ως ε.ε δεν γνωρίζεις ποιοι παίρνουν θέσεις σε μεγάλε πολυεθνικές και με ποιον τρόπο, δεν θα απαντήσω για να μην προσβάλω ανθρώπους. Γενικά όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν πολλά για αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικα, δεν είναι όλοι τέτοιοι μη τσουβαλιάζω ανθρώπους, αλλά η φράση δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, ειναι σοφή.
-
This post is deleted! -
Θα κάνω και εγώ μια κρίση μεγαλείου αν και δεν μου την επιτρέπω. Και θα την σβήσω.
Τις προάλλες έτυχε σε έναν χώρο εργασίας να μιλήσω με κάποιον και να κάνω μια στο πόδι ανάλυση κάποιων πραγμάτων σύμφωνα με το σκεπτικό μου. Τελικά αυτός ο κάποιος ήταν ο ιδιος ο επιχειρηματίας ενώ νόμιζα ήταν υπαλληλος με σοβαρές επενδύσεις εκατομμυρίων, με κάλεσε στο γραφείο του για έναν καφέ και τα λέγαμε γενικα και αόριστα. Έμαθα πολλά αλλά και αυτός μου είπε πως ευχαριστήθηκε κουβέντα διότι όλοι οι παρατρεχάμενοι ήταν....δεν θα το πω..καταλαβαίνετε.
Μου έχει ξανατύχει στο παρελθόν άλλο ένα τέτοιο συμβάν. Τεράστιος εργοστασιάρχης να με καλεί να κανουμε συζήτηση... ντόΐνγκ. Τεσπα
Kαλα θα παει αυτο
Δινουμε τζαμπα συμβουλες σε εργοστασιαρχες
Οταν η πλεμπα ζηταει συμβουλες στο φορουμ απο οικονομολογους πως να βγαλει κανα φραγκο επιπλεον
ποιουν την νησσαν -
Οι άνθρωποι διψούν για ποιοτικές συζητήσεις. Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλή εγώ αλλά να πάρω.
-
Θα κάνω και εγώ μια κρίση μεγαλείου αν και δεν μου την επιτρέπω. Και θα την σβήσω.
Τις προάλλες έτυχε σε έναν χώρο εργασίας να μιλήσω με κάποιον και να κάνω μια στο πόδι ανάλυση κάποιων πραγμάτων σύμφωνα με το σκεπτικό μου. Τελικά αυτός ο κάποιος ήταν ο ιδιος ο επιχειρηματίας ενώ νόμιζα ήταν υπαλληλος με σοβαρές επενδύσεις εκατομμυρίων, με κάλεσε στο γραφείο του για έναν καφέ και τα λέγαμε γενικα και αόριστα. Έμαθα πολλά για διαφοορπυς σε έναν κλάδο αλλά και αυτός μου είπε πως ευχαριστήθηκε κουβέντα διότι όλοι οι παρατρεχάμενοι ήταν....δεν θα το πω..καταλαβαίνετε.
Μου έχει ξανατύχει στο παρελθόν άλλο ένα τέτοιο συμβάν. Τεράστιος εργοστασιάρχης να με καλεί να κανουμε συζήτηση περί οικονομίας, περί κοινωνικών θεμάτων κτλ.. ντόΐνγκ. Τεσπα
Όταν σε καλέσει ο Ίλον ή ο Μπιλ, να τους ζητήσεις αυτόγραφο.
Εκτός και αν σε έχουν καλέσει ήδη και δεν μας το λες επειδή είσαι μετριόφρων.
-
Αν με καλέσουν θα σε πάρω μαζί για να τους γνωρίσεις και εσυ.
Θα τους πω: Απ εδώ ο stalker μου.
-
Στο 18ο λεπτό ένας φιλελεύθερος πολιτικός επιστήμονας επικαλείται την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής σύγχρονης αριστεράς.
@otso αυτές είναι συζητήσεις. Βλέπε να μαθαίνεις. Συμφωνείς είτε διαφωνείς απλά τον χαζεύεις να αγορεύει με ήθος και περιεκτικότητα.
-
Δεν χρειαζόμαστε φοιτητές. Τουριστες για τα αιρμπιμπι χρειαζομαστε.
Αλλωστε και να βγαλουν τη σχολη τί θα κάνουν; Ή έξω θα φύγουν οπότε τζαμπα λεφτα ή σερβιτόροι θα γίνουνε οπότε πάλι στους τουρίστες καταλήγουμε.
Θα τα πει και το Σκαι το βραδυ μαλλον αλλά ειπα να τους προλαβω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2