-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μπορείς μόνο να ζητάς και να παίρνεις χωρίς να δίνεις. Ζητάει αυξημένο κεφαλικό φόρο η κυβέρνηση από τους ΕΕ και τι τους δίνει? Ουσιαστικά τίποτα.
Εδώ έχεις δίκιο. Σωστός!
Αλλά η πρόταση αυτή κρύβει από πίσω της και μια άλλη αντίθετη αλήθεια. Ότι δεν μπορείς ως κράτος να μη παίρνεις ( από τους περισσότερους ε.ε) αλλά και να δίνεις ( σε αυτούς ότι και στους υπολοίπους ακόμα και σε ε.ε που τους τα παίρνει). Εάν οι περισσότεροι ε.ε είναι μια κοινωνική ομάδα με ανάγκη στήριξης, ναι να τους δίνει τα ίδια και παραπάνω, εάν όμως είναι φοροφυγαδες τοτε σε αυτήν την συνάρτηση κάποιος ζει σε βάρος του άλλου.Τα σκέφτεσαι και τα λες αυτά ή είσαι τόσο θολωμένος?
Οι ΕΕ είναι μια κοινωνικη ομάδα που προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της, χωρίς καμία κρατική συνδρομή. Μόνοι τους βγάζουν τα προς το ζειν τους, μόνοι τους πληρώνουν την ασφάλειά τους, μόνοι τους όλα. Και η συντριπτικη πλειοψηφία δουλεύει με ωράρια και συνθήκες εργασία που για το μέσο υπάλληλο θεωρούνται εξοντωτικά.
Και επί ξύλου κρεμάμενοι ανά πάσα στιγμή. Μια αρώστεια η κακοτυχία να τους βρει μπορεί να τελειώσουν επαγγελματικά, άρα και βιοποριστικά. Είναι αυτοί που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, πολλοί καταστράφηκαν εντελώς.
Και το κράτος αντί να προσφέρει αρωγη σ" αυτούς τους ανθρώπους, τους χαρακτηρίζει κλέφτες και τους βάζει και οθωμανικό κεφαλικό φόρο?
Η κατάντια της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Όλοι στο Δημόσιο για να ξύνονται και να υπηρετούν τους πολιτικούς Αγάδες. Τέσσερις αιώνες τουρκοκρατίας έχουν αφήσει το DNA τους βαθιά ριζωμένο στην ψυχή και το μυαλό του νεοέλληνα.
Πρώτοι και καλύτεροι συνεχιστές της Τουρκοκρατίας οι κρατικολάτρες αριστεροί. Και ακολουθούν πια σε απόσταση αναπνοής και τα λοιπά κόμματα.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσοι ευαγγελίζονται τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (μόνο στο κομμάτι των χρημάτων - μέγα λάθος), δεν ξέρουν από οικονομικά και πως γίνονται οι συναλλαγές παγκόσμια, στο λεγόμενο μαύρο χρήμα, καθώς και το ξέπλυμα αυτού, λίγο διάβασμα δεν βλάπτει.
Για πες μας τοτε εσύ για να μάθουμε. Εγώ γνωρίζω πως οι συναλλαγές παγκόσμια γίνονται ηλεκτρονικά και οι μεγάλες και μέσω τραπεζών. Η λεγόμενη φοροδιαφυγή γίνεται με τα λεγόμενα εταιρικά σχήματα και τις συναλλαγές μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα άλλο διαφορετικό κομμάτι από το λεγόμενο εισπρακτικό τομέα της φορολόγησης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Να σε ρωτήσω κάτι, έχεις κάνει κάποια συναλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο;;;;
Έχεις χρόνο να απαντάς τάχιστα και να είσαι πολυγραφότατος.
Θα σε συμβούλευα να αφιερώσεις χρόνο και να ψάξεις κανένα βιβλίο και φυσικά να το διαβάσεις.
Καλό το ίντερνετ, αλλά ένα καλό βιβλίο στα θέματα που θέλεις να έχεις άποψη θα σε ξεθολώσει.
-
Θολούρα έχεις εσύ Άντυ μκυ, και μάλιστα δεν έχεις καταλάβει που πατάς και βρίσκεσαι.
Στο λέω θα έρθει και πόθεν έσχες διότι έχουμε μπει σε μια φορολογική φιλοσοφία με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια. Εσύ λέγε τις χαζομάρες σου.
Το ότι οι εε επιλέγουν να εργαστούν μόνοι τους είναι απόρροια είτε της κληρονομιάς κάποιας πελατείας από τους γονείς τους, και ενός έτοιμου εισοδήματος.
Παράδειγμα μπαμπάς υδραυλικός, γιος υδραυλικός.
Το ίδιο και σε επιστήμονες, γιατρός μπαμπάς, γιατρός και ο γιος/κόρη κτλ
Δικηγόρος μπαμπάς, δικηγόροι και τα τέκνα. φαρμακοποιοί κτλ κτλΕιτε είναι επαγγελματίες που θέλουν ελεύθερο ωράριο για Χ,ψ λόγους.
Είτε το σημαντικότερο μέρος τους, για την θολούρα των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Δηλαδή η εργασία που κάνουν θέλουν να μη φαίνεται ώστε οι εργατοώρες τους να τους αποφέρουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα από ότι σε έναν μισθωτό.
Εδώ είναι όλο το θέμα αντιπαράθεσης.
Δηλαδή σκέφτεται πως το πραγματικό εισόδημα του θα είναι πολλαπλάσιο και ακόμα και τις ιδιωτικές του αγορές θα τις αναγνωρίζει ως δαπάνες. Διπλό όφελος.
Δηλαδή, σκέφτονται πως θα ζουν σε μια χώρα αλλά για αυτούς, στην πράξη θα υπάρχει ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Αυτό το κίνητρο επιλέγεται ως υπέρτατο ακόμα και μπροστά στο ρίσκο της επιχείρησης και στο ακατάστατο ωράριο που όντως ισχύουν και αποτελούν τις λεγόμενες παράπλευρες επιβαρύνσεις/δυσκολίες
Αυτό ως συνέπεια έχει την αυξημένη φορολόγηση άμεση και έμμεση σε κάθε συναλλαγή της οικονομίας, διότι οι δημόσιες δαπάνες κάπως πρέπει να πληρωθούν. Αυτό εν τέλη πιέζει την οικονομία σε μια χαμηλή ανάπτυξη και ανάγκη για δανεισμό κάτι που οδήγησε σε ότι γνωρίζουμε.
Παράλληλα με αυτό και το πελατειακό κράτος τόσων δεκαετιών. Δεν το παραβλέπω αυτό.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές.
Κάθε επάγγελμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.Σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο. Την υπέρμετρη επιβάρυνση των εε. Ούτε αυτό είναι καλό. Αλλά ...... Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.....
Υ.γ Να στο πω απλά και σταρατα. Δεν γίνεται ένας υδραυλικός να έχει υψηλότερο πραγματικό εισόδημα από έναν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο, ή έναν ερευνητή σε πανεπιστημιακά προγράμματα, επειδή η φορολόγηση των τελευταίων είναι υψηλή για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι φοροφυγαδες.
Αυτό είναι μια στρέβλωση που οδηγεί τα σπουδαγμένοι παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προσπαθώ να βάλω μια τάξη σε αυτά που ανακοινώθηκαν και αδυνατώ , έχει πάρει το μυαλό τρελές στροφές!
Σκέφτομαι τώρα πχ τους πολιτικούς μηχανικούς που έχουν πολύ μεγάλους τζίρους αν κάνουν μεγαλούτσικα έργα αλλά με τεράστια έξοδα σε υλικά και μισθοδοσίες και μικρό περιθώριο κέρδους και με αυτό το σύστημα θα τους τσακίσει!
Θα βλέπει τζίρους 300.000 ευρώ και μεροκάμματα 50.000 και θα τους αλλάξει τα φώτα η εξίσωση παραπάνω!
Είναι τόσες πολλές οι παρενέργειες που προκαλούνται που στοιχηματίζω πως θα βγουν 999 διευκρινιστικές εγκύκλιοι με εξαιρέσεις και ναι μεν αλλά που το αποτέλεσμα θα μπορεί να προβλεφθεί μόνο απο AI υπολογισμούς!!!!
Μόνο αυτό με τον μεγαλύτερο μισθό και την μισθοδοσία δημιουργεί τόσα κίνητρα για μάυρα και υποαπασχόληση.
Καλά για ΦΠΑ δεν το συζητάμε!!!!
Όποιος μπορεί θα βγάλει την χασούρα απο εκεί ενώ αγορές - δαπάνες μαύρα χωρίς ΦΠΑ θα γίνουν κανόνας αφου δεν έχουν καμία σημασία τα λογιστικά κέρδη για το φορολογικό αποτέλεσμα!Μόνο κλείσιμο βιβλίων προβλέπω για όσα μαστόρια , τεχνίτες , νυχούδες , μικροεπαγγελματίες έκαναν το λάθος να θέλουν να είναι νομιμοι και εκτοξευση των μικροκομπίνων και μαύρων συναλλαγών.
+Bonus η απώλεια ασφαλιστικών εισφορών από το κλείσιμο των βιβλίων, που τις αυξάνουν και αυτές κάθε χρόνο για να δίνουν αυξήσεις στους σκληρά εργαζόμενους ... συνταξιούχους για να τους ψηφίζουν.
-
Όσοι ευαγγελίζονται τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (μόνο στο κομμάτι των χρημάτων - μέγα λάθος), δεν ξέρουν από οικονομικά και πως γίνονται οι συναλλαγές παγκόσμια, στο λεγόμενο μαύρο χρήμα, καθώς και το ξέπλυμα αυτού, λίγο διάβασμα δεν βλάπτει.
Για πες μας τοτε εσύ για να μάθουμε. Εγώ γνωρίζω πως οι συναλλαγές παγκόσμια γίνονται ηλεκτρονικά και οι μεγάλες και μέσω τραπεζών. Η λεγόμενη φοροδιαφυγή γίνεται με τα λεγόμενα εταιρικά σχήματα και τις συναλλαγές μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα άλλο διαφορετικό κομμάτι από το λεγόμενο εισπρακτικό τομέα της φορολόγησης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Να σε ρωτήσω κάτι, έχεις κάνει κάποια συναλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο;;;;
Έχεις χρόνο να απαντάς τάχιστα και να είσαι πολυγραφότατος.
Θα σε συμβούλευα να αφιερώσεις χρόνο και να ψάξεις κανένα βιβλίο και φυσικά να το διαβάσεις.
Καλό το ίντερνετ, αλλά ένα καλό βιβλίο στα θέματα που θέλεις να έχεις άποψη θα σε ξεθολώσει.
Πες φίλε μου πως γίνεται, έχω απορίες. Πες το περιληπτικά σε δύο τρεις σειρές.
-
Πέρα από την κακή συνήθεια (κατά δήλωση σου) να τρως τα νύχια σου, που εκτός από ανθυγιεινό, δηλώνει και ψυχολογικά προβλήματα, έχεις άλλη μια κακή συνήθεια, βιάζεσαι και επιμένεις.
‘’ Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται’’ ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ
-
Έγινες και ψυχολόγος;;;
Όχι δεν τα τρώω, για την ακρίβεια τα κόβω με το στόμα. Είμαι πρωτόγονος στο κομμάτι αυτό, κατά δήλωση λαπαινας που έχει τέλειο μανικιούρ.
Καλά θα μας πεις πως γίνονται...έχω απορία
-
Έγινες και ψυχολόγος;;;
Όχι δεν τα τρώω, για την ακρίβεια τα κόβω με το στόμα. Είμαι πρωτόγονος στο κομμάτι αυτό, κατά δήλωση λαπαινας που έχει τέλειο μανικιούρ.
πράγματι γίνεται αλλά όχι νόμιμα
μιλωντας για μικρα ψαρακια, pos βουλγαρικα
δεν ειναι ακομη συνδεδεμενα τα pos με τις ταμειακες, θα ειναι συντομα ομως
σε ενα ελεγχο φυσικα, φιδια θα βγουν....
για μεγαλα ψαρια, αστο, υπαρχουν λεωφοροι με νομοθεσιες που ξεπλενουν 'επενδυσεις', στην πραγματικοτητα προϊόντα εγκλημάτων. ή ξενες εδρες, ας πουμε για ψαξε που βρισκεται η εδρα του εθνικου μας προμηθευτου....
στις μεσαιες, πηγαινε στην κοντινη σου αλυσιδα φουρνων και οχι μονον, παρε ενα πεινιρλι και καθως θα το τρως αναρωτησου πως κοβοντας αλπ ασπριζει φθηνα η σαρκα
δεν μου αρεσει η εκφραση, αλλα όποιος καταλαβε, καταλαβε -
Άρα μιλάμε για διάφορες απάτες. Οκ αυτές δεν τις σκαρφίζομαι εύκολα, διότι δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
Αλλά τι σχέση έχει η δίκαιη φορολόγηση με τις απάτες. Γιατί μπαίνουν οι απάτες στην ίδια ζυγαριά.
Στο άλλο που λες μιλάς και παλι για εταιρικά σχήματα. Συμφωνώ πως είναι ένας τρόπος φοροδιαφυγής.
Στο τελευταίο δεν έχω καταλάβει τίποτα. Μα απολύτως τίποτα. Δεν ψωνίζω συνήθως από αλυσίδες τέτοιων καταστημάτων.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έγινες και ψυχολόγος;;;
για μεγαλα ψαρια, αστο, υπαρχουν λεωφοροι με νομοθεσιες που ξεπλενουν 'επενδυσεις', στην πραγματικοτητα προϊόντα εγκλημάτων. ή ξενες εδρες, ας πουμε για ψαξε που βρισκεται η εδρα του εθνικου μας προμηθευτου....
στις μεσαιες, πηγαινε στην κοντινη σου αλυσιδα φουρνων και οχι μονον, παρε ενα πεινιρλι και καθως θα το τρως αναρωτησου πως κοβοντας αλπ ασπριζει φθηνα η σαρκα
δεν μου αρεσει η εκφραση, αλλα όποιος καταλαβε, καταλαβεΑυτό με τους φούρνους είναι γνωστό
-
@dimitrioskosmas said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έγινες και ψυχολόγος;;;
δεν μου αρεσει η εκφραση, αλλα όποιος καταλαβε, καταλαβεΑυτό με τους φούρνους είναι γνωστό
οπως αναλογα και οι 'ανερχομενες' αλυσιδες καφε.... απο οπαδους της ρομα και γνωστους του σαμαρα.
-
Θολούρα έχεις εσύ Άντυ μκυ, και μάλιστα δεν έχεις καταλάβει που πατάς και βρίσκεσαι.
Στο λέω θα έρθει και πόθεν έσχες διότι έχουμε μπει σε μια φορολογική φιλοσοφία με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια. Εσύ λέγε τις χαζομάρες σου.
Το ότι οι εε επιλέγουν να εργαστούν μόνοι τους είναι απόρροια είτε της κληρονομιάς κάποιας πελατείας από τους γονείς τους, και ενός έτοιμου εισοδήματος.
Δικηγόρος μπαμπάς, δικηγόροι και τα τέκνα. φαρμακοποιοί κτλ κτλΕιτε είναι επαγγελματίες που θέλουν ελεύθερο ωράριο για Χ,ψ λόγους.
Δηλαδή η εργασία που κάνουν θέλουν να μη φαίνεται ώστε οι εργατοώρες τους να τους αποφέρουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα από ότι σε έναν μισθωτό.
Εδώ είναι όλο το θέμα αντιπαράθεσης.
Δηλαδή σκέφτεται πως το πραγματικό εισόδημα του θα είναι πολλαπλάσιο και ακόμα και τις ιδιωτικές του αγορές θα τις αναγνωρίζει ως δαπάνες. Διπλό όφελος.
Δηλαδή, σκέφτονται πως θα ζουν σε μια χώρα αλλά για αυτούς, στην πράξη θα υπάρχει ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Αυτό το κίνητρο επιλέγεται ως υπέρτατο ακόμα και μπροστά στο ρίσκο της επιχείρησης και στο ακατάστατο ωράριο που όντως ισχύουν και αποτελούν τις λεγόμενες παράπλευρες επιβαρύνσεις/δυσκολίες
Αυτό ως συνέπεια έχει την αυξημένη φορολόγηση άμεση και έμμεση σε κάθε συναλλαγή της οικονομίας, διότι οι δημόσιες δαπάνες κάπως πρέπει να πληρωθούν. Αυτό εν τέλη πιέζει την οικονομία σε μια χαμηλή ανάπτυξη και ανάγκη για δανεισμό κάτι που οδήγησε σε ότι γνωρίζουμε.
Παράλληλα με αυτό και το πελατειακό κράτος τόσων δεκαετιών. Δεν το παραβλέπω αυτό.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές.
Κάθε επάγγελμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.Σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο. Την υπέρμετρη επιβάρυνση των εε. Ούτε αυτό είναι καλό. Αλλά ...... Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.....
Υ.γ Να στο πω απλά και σταρατα. Δεν γίνεται ένας υδραυλικός να έχει υψηλότερο πραγματικό εισόδημα από έναν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο, ή έναν ερευνητή σε πανεπιστημιακά προγράμματα, επειδή η φορολόγηση των τελευταίων είναι υψηλή για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι φοροφυγαδες.
Αυτό είναι μια στρέβλωση που οδηγεί τα σπουδαγμένοι παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Αστειότητες και ακατάπαυστη παπαρολογία βασικά. Εκτός από το ότι πράγματι κάποιοι γίνονται ΕΕ γιατί συνεχίζουν τη δουλειά του πατέρα τους.
Ας το πάρουμε όμως με τη δική σου ματιά. Θα μπορούσα να αποδεχτω ένα είδος κρατικής παρέμβασης στο θέμα των ΕΕ.
Να πει το κράτος με τον τρόπο του ότι εσύ κύριε ΕΕ που εμφανίζεις 5 χρόνια ζημία ή ετήσιο εισόδημα 5k, δε μου είσαι χρήσιμος για τη χώρα. Εγώ θέλω μόνο δραστηριότητες με αναπτυξιακές δυνατότητες για την οικονομία. Και να μου δίνουν και ένα σεβαστό ποσό σε φόρους. Είσαι ένα αντιπαραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Κι εγώ ως κράτος σου έχω δημιουργήσει μια αγορά εργασίας που μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά με περισσότερα λεφτά. Ή εναλλακτικά έλα να σε προσλάβω στο Δημόσιο με το βασικό μισθό.
Θα ήταν ένα σεβαστό, ξεκάθαρο, τίμιο και δίκαιο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος. Το να ληστεύει το κράτος τον κόπο του ΕΕ και να του λέει τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου. Μόνο στη φαντασία τη δική σου και των όμοιων ιδεολογικά μπορεί να θεωρηθεί ως δίκαια φορολογική πολιτική.
Κρίμα γιατί η ΝΔ με την μικρο-πολιτική που κάνει για παροδικό πολιτικό όφελος, δουλεύει σα Δούρειος Ίππος για την ενδυνάμωση της αριστεράς.
-
Να πει το κράτος με τον τρόπο του ότι εσύ κύριε ΕΕ που εμφανίζεις 5 χρόνια ζημία ή ετήσιο εισόδημα 5k, δε μου είσαι χρήσιμος για τη χώρα. Εγώ θέλω μόνο δραστηριότητες με αναπτυξιακές δυνατότητες για την οικονομία. Και να μου δίνουν και ένα σεβαστό ποσό σε φόρους. Είσαι ένα αντιπαραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Κι εγώ ως κράτος σου έχω δημιουργήσει μια αγορά εργασίας που μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά με περισσότερα λεφτά. Ή εναλλακτικά έλα να σε προσλάβω στο Δημόσιο με το βασικό μισθό.
Θα ήταν ένα σεβαστό, ξεκάθαρο, τίμιο και δίκαιο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.Έχεις καταλάβει ότι αυτά που γράφεις αγγίζουν το φάσμα της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας ενός κομμουνιστικού η έστω σοσιαλιστικού συστήματος;;
Ωρε τρίπλες ο Άντυ....δεν σου το είχα.
-
+1000
-
Θα ήταν ένα σεβαστό, ξεκάθαρο, τίμιο και δίκαιο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.Έχεις καταλάβει ότι αυτά που γράφεις αγγίζουν στο φάσμα της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας ενός κομμουνιστικού συστήματος;;
Ωρε τρίπλες ο Άντυ....δεν σου το είχα.
Δεν υπάρχει καμιά κεντρικά σχεδιασμένη πολιτική.
Στις ΗΠΑ που η ανεργία είναι 2,8% και όποιος θέλει όποτε θέλει βρίσκει δουλειά με καλά λεφτά. Απ' ότι ξέρω δεν υπάρχουν ΕΕ. Ή υπάλληλος θα είσαι ή μέλος σε κάποια εταιρεία.
Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και στη Γερμανία. -
ρε συ άντυ, η συνήθης υποστηρικτική της δεξιάς σε οποιαδήποτε διαδικασία, πχ να μπουν καμερες και στη τουαλετα, ειναι πως 'δεν εχεις να φοβηθεις κατι αν δεν εισαι παραβατικός'
εδω, οι αντιδρασεις με τους φορους, ενα καποιο φοβο δειχνουν
οχι? -
Ούτε ο Άρης ο Προτοσάλτε δεν θα έλεγε αυτά . Τι γράφεις;;;;
Ο υδραυλικός έγινε επειδή ήταν και ο μπαμπάς του..... Κληρονομικό επάγγελμα η εργατική τάξη...
Ο δικηγόρος μπαμπάς , δικηγόρος και το παιδί , μόνο να δείς πόσα παιδάκια δουλεύουν πρακτική για μηδέν εισόδημα , καταρρίπτεται η γενικότητά σου.
Ο γιατρός ,παρόμοια.... Άρα θεωρητικά η Ελλάδα έχει ίδιο αριθμό ( περίπου ) επιστημόνων με το 70!
Γενικότητες και τσουβάλιασμα!
Καλά ότι το διαλέξαμε το ελεύθερο επάγγελμα λόγω φορολογικών κινήτρων είναι παρόμοιο με ένα άλλο με τον Τοτό.Σήμερα , ένας Ε.Ε. ( μηχανικός) για να είναι ανοικτός , πρέπει το έτος να καθαρίζει ( το ελάχιστο) 40012 = 4800 ( νοίκι) +31112 =3732 ( ασφάλεια) + 3012 = 360 (οτε) + 2004 = 800 ( δεη ) + 150 ( το πρόγραμμα των τιμολογίων ) + 100 ( ψηφιακή υπογραφή) + 600 ( λογιστής) = 10.542 € . Δεν συμπεριλαμβάνω έξοδα διαχειριστικά όπως προγράμματα και λοιπά που χωρίς αυτά δεν μπορείς να δουλέψεις και απλά παίζεις πασιέντζες στον υπολογιστή. ΑΝ όπως λέει το νομοσχέδιο δείξεις ίδια βάρκα ίδια πανιά , έσοδα - έξοδα , τότε σε αυτό βάλε και κανά 2.000€φόρο ( παίρνεις προσαύξηση)!
Παρακάτω , γράφεις ότι φεύγουν οι επιστήμονες , μάλλον τους ορφανούς εννοείς καθώς στη γενικότητά σου είμαστε κληρονόμοι έτοιμων δουλειών!
Στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις το δίκαιο αίτημα της εξάλειψης της φοροδιαφυγής ( πρώτος εγώ το βιώνω στην καθημερινότητά μου αυτό το άδικο) αναλώνεσαι σε απίστευτες γενικότητες παρόμοιες με τον κουλουρά και το μνημόνιο!
Ιδού η Ρόδος πάντως ιδού και το πήδημα , ποτέ δεν είναι αργά να επωφεληθείς και εσύ και να γίνεις Ε.Ε. , τόσοι σύμβουλοι επιχειρήσεων ( ή λογιστές , δε ξέρω το ακριβές επαγγελματικό σου προσανατολισμό) υπάρχουν.
-
ρε συ άντυ, η συνήθης υποστηρικτική της δεξιάς σε οποιαδήποτε διαδικασία, πχ να μπουν καμερες και στη τουαλετα, ειναι πως 'δεν εχεις να φοβηθεις κατι αν δεν εισαι παραβατικός'
οχι?Τι λες ρε γάτε, τι νιαουρίζεις πάλι? Αν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες ας τους πιάσουν και μπράβο τους.
Το να θεωρεί το επίσημο κράτος μια κοινωνική ομάδα ως κλέφτες, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει. Και να τους βάζει οθωμανικό κεφαλικό φόρο. Για να μαζέψει τα λεφτά που του λείπουν.
Και αντιδημοκρατικό είναι, δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι στη Δημοκρατία. Γι' αυτό υπάρχουν ελεγκτικές αρχές. Και ξεφτίλα. Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από έναν αριστερό.
-
Όπως επίσης καταρρίπτεται η γενικότητα σου περί μη κληρονομικής πελατείας.
Όχι μονάχα υπάρχει κληρονομική πελατεία από ε.ε γονιό σε απόγονο αλλά και σε μη απογόνους με ποσοστά.
Συμφωνώ ότι όσοι δεν έχουν κάτι τέτοιο, εργάζονται σε γαλέρες, αυτό ξέχασα να το επισημάνω. Έχεις δίκιο σε αυτό.
Έχω εργαστεί και εγώ κάποτε σε λογιστικό γραφείο. Κάτι ξέρω που λένε. Και μάντεψε και με τι καθεστώς
Ναι πάρα πολλοί διάλεξαν το ελεύθερο επάγγελμα λόγω του φορολογικού τοπίου.Το ότι εσύ μας λες πως δεν είσαι ένας από αυτούς και χωρίς έτοιμη πελατεία, θα το δεχτώ.
Δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Είναι μια πραγματικότητα που την γνωρίζουν οι πάντες όσοι εργάζονται σε λογιστικά γραφεία.
Και εσύ με τη σειρά σου, στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς το σωστό αφήγημα που αναφέρει την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση στους εε, όπως έχω επισημάνει και εγώ, καταφεύγεις σε γενικότητες.
-
οχι?Τι λες ρε γάτε, τι νιαουρίζεις πάλι? Αν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες ας τους πιάσουν και μπράβο τους.
Το να θεωρεί το επίσημο κράτος μια κοινωνική ομάδα ως κλέφτες, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει. Και να τους βάζει οθωμανικό κεφαλικό φόρο. Για να μαζέψει τα λεφτά που του λείπουν.
Και αντιδημοκρατικό είναι, δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι στη Δημοκρατία. Γι' αυτό υπάρχουν ελεγκτικές αρχές. Και ξεφτίλα. Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από έναν αριστερό.
λάικ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2